Elma Lane vann Breeders Crown igen

Medan Peter Untersteiner var upptagen att vinna V75 på Färjestad, skickade han Jörgen Sjunnesson och Elma Lane till Berlin, och det blev en fullträff i ett Breeders Crown-lopp

Det sjuåriga stoet upprepade därmed bedriften men att vinna ett BC-lopp på Berlin-Mariendorf, vilket hon också gjorde 2015 tillsammans med just Jörgen Sjunnesson.

Den här gången fick ekipaget överta ledningen i första kurvan och kunde sedan enkelt leda hela vägen på 1.15,1/1900 meter. Sofia Aronssons Pompano Euphoria var med i samma lopp men galopperade bort sina chanser.

I och med förstapriset på 27 123 € steg Lindy Lane-dottern in i miljonklubben och det var totalt hennes tolfte seger i karriären.

Se loppet här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Fjortonåringen satte norrmännen på plats

V75: Fjortonåringen satte norrmännen på plats

Färjestad körde anrika Unionstravet denna lördag och frågan var om svenskarna skulle kunna lyckas bryta den historiskt norska dominansen i kallblodsloppet Unionskampen.

Vårt grannland hade nämligen lagt beslag på titeln i loppet sju år i rad, men i år lyckades svenskarna rubba norrmännen, genom fjortonårige Odin Tabac!

Lome Brage tog programenligt hand om ledningen och fick Art Kjarvald bakom sig. Då gjorde Oskar J Andersson slag i saken med Odin Tabac och fick något överraskande överta taktpinnen. Ett drag som skulle bli loppavgörande.

Oskar J Andersson - Foto: ALN

Odd Herakles fick trava i dödens och bakom denne fick Järvsö Rappen loppet i andra ytter. Det var friskt 20-tempo där framme och Jörgen Westholms kallblod brukar kämpa rejält i spets, vilket han även gjorde idag.

I slutsvängen aviserade Järvsö Rappen ett angrepp, men det bet inte så bra, och istället var det Odd Herakles som utmanade hela vägen hem. 50 meter från mål såg det klart ut för den pigge 14-åringen men mot linjen blev det stenhårt.

– Oj vad häftigt. Jag är lite mållös faktiskt. Det är helt klart en fighter utan dess lika och att ta sig tillbaka till elitenoch klättra allra högst upp på tronen är imponerande, sa segerkusken Oskar J Andersson efteråt och det var också första gången han körde hästen.

Gamma häst – ung kusk var lösningen och segertiden 1.20,4a/2140 meter. Förstapriset uppgick till 300 000 kronor.

Uno Sweds Minne, var en halvtunn soppa på förhand men vi fick en drottning tillbaka på banan. Your Highness togs lugnt från start och lät Art On Line fronta för att sedan överta upp till första tidsnoteringen. Tempot var ändå rätt högt uppskruvat, med 12,1/1000, men intrycket på stostjärnan sista biten var läckert.

Björn Goop - Foto: ALN

Den niofaldige miljonärskan lämnade konkurrenterna på upploppet och det såg ut att finnas gott om krafter kvar i mål, med allting oryckt. Björn Goop kostade till och med på sig att göra en segergest som förkunnade en hel del känslor.

– Jag var jätteglad för hennes skull eftersom det har strulat så himla mycket. Det har varit problem i över ett år och detta var oerhört skönt. Hon kändes löpglad och fin hela vägen, sa en mycket lättad Goop.

Beau Mec visade återigen att formen är i zenit genom en sylvass avslutning till andraplatsen, och Art On Line knep bronset efter en fin löpning i draget. Your Highness segertid skrevs till 1.11,5/2140 meter och på segerchecken stod det 150 000 kronor.

Och bättre skulle det blir för Björn Goop när även Obi Degato lyckades ta hem Bronsdivisionen. Sjuåringen inledde loppet i rygg på ledande Pharaon Face och Magnus Jakobsson, men Goop valde dödens tidigt vilket han inte skulle komma att ångra. Valacken satte nosen först kort före mål och en riktigt rejäl insats på 1.11,8a/2140 meter.

Jakobsson hade dock redan vunnit ett Klass I-försök med Berne Gustafssons Wellino Avenue. Ekipaget kunde inte hålla upp ledningen från innerspåret, men hittade till slut andra ytter, och därifrån kunde hemmakusken styra till seger i detta sprinterlopp.

Per Oleg Midtfjeld - Foto: ALN

I Silverdivisionen laddades Global Republic rejält från start, men uppvaktades per omgående av Officer C.D., och när den värsta rusningen lagt sig kom Torbjörn Jansson farande med Super Nice. Det var inte långt ifrån att Jansson kuppade sig till spets men Per Oleg Midtfjeld lyckas med nöd och näppe behålla sin position.

Varvet travades dock på snabba 1.11 och i det läget trodde man nog att detta hade kostat för mycket för Global Republic. Men sexåringen kämpade varje meter av upploppet, och Officer C.D. som hittat loss från vinnarhålet försökte, men kom aldrig i farlig närhet. Segertid finfina 1.11,4a/2140 meter och 125 000 kronor i förstapris.

Spets och slut blev det också för Uncle Di Poggio för dagen körd av Peter Untersteiner. Två av förhandsfavoriterna, Global Trackmaster och Leonardo Vici, gjorde gjorde sig direkt och Untersteiner kunde vinna säkert före en tapper Orlando Knick och Västerbo Cheers, som aldrig fick chansen.

Svettig upphämtning även av Global Trackmaster (08,6/400) men segern alltså till Edvin Cekas Varenne-avkomma som vann Klass II-försöket på 1.13,2a/2140 meter.

Unionstayern över 3140 meter vanns av gästen Aisha Simoni och Örjan Kihlström. Ekipaget spårade varenda meter av långloppet och tränar gör Pasi Tikkala. Stoet vann på 1,14,5/3140 meter och kunde inkassera 100 000 kronor för besväret.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Comeback: Digital Ink startar på Bollnäs
Nästa nyhet
Comeback: Digital Ink startar på Bollnäs

Comeback: Digital Ink startar på Bollnäs

Digital Ink härjade runt på banorna i rejäl stil för ett par år sedan, och vann bland annat sju raka Gulddivisionslopp under 2014-2015. Sedan dess har det varit rätt tyst om Super Photo Kosmos-sonen men nu är det dags igen.

Digital Ink vann bland annat Breeders Crown som fyraåring och radade sedan upp sju raka Gulddivisionslopp under 2014-2015. Efter det har skador satt stopp för karriären men nu görs ett nytt comebackförsök tillsammans med nya tränaren Robert Bergh.

Åttaåringen kvalade på Bergsåker för en dryg vecka sedan och klarade uppgiften med bravur. Nu är den femfaldige miljonären redo att äntra tävlingsovalen igen och comebacken kommer att ske på Bollnästravet kommande torsdag. Där startar Super Photo Kosmos-sonen med 20 meters tillägg, i ett långlopp över 2640 meter.

Läs också: ”Efter kvalloppet Digital Ink redo för comeback”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grand Prix de l'UET: Skräll då Django galopperade
Nästa nyhet
Grand Prix de l’UET: Skräll då Django galopperade

Grand Prix de l’UET: Skräll då Django galopperade

Sent under fredagkvällen kördes sista uttagningsloppet till Europaderbyt på Vincennes. På förhand skulle detta bli en uppvisning av loppets storfavorit Django Riff, men istället blev det skräll av Drole Du Jet.

Men loppet blev dramatiskt direkt när Phillippe Allaires Django Riff galopperade bakom bilen och skrällen låg nu på lut. Istället tog Dalixoria kommandot, men släppte ledningen till en annan Allaire-tränad häst när Dawana övertog täten efter drygt 600 meter.

1000 meter travades efter 1.14,6 och redan i det läget satte Pierre Vercruysse in stöten från fjärde ytter med Drole De Jet. Ekipaget landade i dödens kort senare och därifrån reglerade man hela fältet resten av vägen. Ledande Dawana slog man klorna i redan vid upploppets början och sen kunde Vercruysse titta långt efter konkurrenterna sista biten.

Dawana hakade på bra som tvåa i mål och där bakom spurtade Dream Darling till sig tredjeplatsen tillsammans med Gabriele Gelormini, medan även Dalixoria egentligen tog sig vidare via fjärdeplatsen.

Detta var Drole De Jets femte seger i tolfte starten och förstapriset på 30 000 euro var också den högsta prissumma som Coktail Jet-sonen sprungit in. Segertiden noterades till 1.13,2a/2100 meter.

En dryg timme efter loppet kom nyheten att varken Dawana eller Dalixoria kommer till Solvalla och dessa två ersätts ej. Finalfältet kommer bestå av tio hästar och spåren är nu lottade.

Europaderbyt – Solvalla 30 september
2140 meter autostart
Förstapris: 1 953 760 kronor

1. Born In The U.S.A. – Nora Udjus Hanssen
2. Gareth Boko – Conrad Lugauer
3. Drole de Jet – Pierre Vercruysse
4. Global Trustworthy – Timo Nurmos
5. Makethemark – Petri Salmela
6. Dream Darling – Yves Boireau
7. Doctor Doxey Zenz – Mathias Andersson
8. Monark Newmen – Fredrik Persson
9. Cokstile – Jan Kristian Waaler
10. Bruno Bagheera – Stefan Melander

 

Läs också ”Grand Prix De l’UET: Gareth Boko mot ny final”
Läs också ”Grand Prix De l’UET: Django Riff vill till Solvalla”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
EM: Bara fem hästar mot Readly Express
Nästa nyhet
EM: Bara fem hästar mot Readly Express

EM: Bara fem hästar mot Readly Express

Under Kriteriehelgen körs även en hel rad intressanta lopp förutom söndagens huvudnummer. Europeiskt championat för både tre- och femåringar går av stapeln och idag blev det klart vilka som kommer till start.

Lördag 30 september riktas blickarna mot Solvalla där det kommer köras högklassigt trav i dagarna två. Readly Express verkar ha skrämt iväg de flesta och ställs enbart mot fem konkurrenter i femåringsklassen. Däribland Bold Eagle-brodern Cash And Go där allt lutar åt att Björn Goop kommer sitta i sulkyn.

I motsvarande lopp för treåringar är det däremot fullt i leden och här trängs en skara välkända namn såsom Executive Caviar och norske kriterievinnaren Hard Times samt sannsagan från Örebro, Lucifer Lane.

Förstapriset i båda dessa lopp är en halv miljon kronor och senare under fredagskvällen körs också sista kvalet till Europaderbyt på Vincennes. Efter det lottas spåren även till fyraåringarnas höjdpunkt under nästa helg.

 

Anmälda: European Championship for 5 year olds
2140 meter
Förstapris: 500 000 kronor 

Amazing Dynamite – Ken Ecce
Cash And Go – Sebastien Guarato
Readly Express – Timo Nurmos
Treasure Kronos – Jerry Riordan
Nappa Scar – Per Lennartsson
Tobin Kronos – Daniel Redén.

 

Anmälda: European Championship for 3 year olds
2140 meter
Förstapris: 500 000 kronor 

Espoir de Ginai – Tomas Malmqvist  (Förstarankad häst, garanterad framspår
Executive Caviar – Joakim Lövgren (Förstarankad häst, garanterad framspår)
Flying Fortuna – Tomas Malmqvist (Förstarankad häst, garanterad framspår)
Hard Times – Ola Åsebö (Förstarankad häst, garanterad framspår)
Violet Bi – Jim Oscarsson (Förstarankad häst, garanterad framspår)
Black Talisman – Geir Vegard Gundersen
Calamara’s Girl – Svante Båth
Ghazi B.R.  – Tom Erik Solberg
Hazard Boko – Per Lennartsson
Lucifer Lane – Thomas L. Nilsson
Vamp Kronos – Jerry Riordan
Visitor – Susanne Richter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Diamanten fortsätter att glänsa

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson