Just nu:
17.17 Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!
12.48 Travnet tackar för sig!
12.45 25 år med Travnet
12.44 Finlandia-Ajo fulltaligt
12.32 Blé du Gers klar för Paralympiatravet
08.45 Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet
07.44 Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag
13.26 Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo
09.46 Vass årsdebut av Next Direction – Finlandia-Ajo nästa
09.23 Nu är det slut

Norskan Hillary B.R. är ett riktigt löfte. Det visade stoet när hon gjorde sitt första besök i Sverige och krossade motståndet i ett Breeders Crown-försök i Halmstad.

Med tio segrar på lika många starter kom Geir Vegard Gundersen-tränade Hillary B.R. till Halmstad på tisdagskvällen för att mäta sina krafter i ett försök till Breeders Crown. Och norskan som i fjol vann både Stokriteriet och Oaks i hemlandet imponerade stort igen, i denna sin andra start för året. Med Magnus Teien Gundersen i vagnen lämnade hon fältet.

Loppet som inleddes i bra tempo såg Hillary B.R. bida sin tid i femte utvändigt, men med knappt varvet kvar kastade Gundersen loss Muscle Hill-dottern som hastigt tog sig förbi hela fältet över den sista bortre för att redan 300 kvar ha avgjort. Hillary B.R. stack undan i maffig stil till överlägsen seger för att fastställa segertiden till 1.12,7a/2140, nytt personbästa samt banrekord.

Johan Untersteiner har fått en väldigt fin sort i danska Eric the Eel. Hästen gjorde debut för tränaren och noterades för sjätte segern i åttonde starten när han vann BC-försöket för treåriga hingstar och valacker. Muscle Hill-sonen gick till attack 400 kvar och när ledande Ultion Face galopperade blev det mycket enkelt. Segertiden 1.13,8a/2140.

BC för treåriga ston såg Mats Rånlund-tränade Golden Girl D.T. (e. Pojke Kronos) blixtra till spets bakom bilen och sedan leda hela vägen. På 1.15,3a/2140 stegade hon mycket lätt undan på upploppet. Spets hela vägen gällde även för Romero (e. Korean) från Conrad Lugauers formstall. Körd av Marc Elias höll han säkert runt om trots press under vägen i BC för de fyraåriga killarna för att komma i mål på 1.13,1a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Perfekt läge för Ringostarr Treb i Prins Daniels

Perfekt läge för Ringostarr Treb i Prins Daniels

Ringostarr Treb gör årets andra framträdande när Prins Daniels lopp avgörs i Gävle på lördag. I loppet står en av de sista biljetterna till Elitloppet på spel.

Prins Daniels lopp, åtta dagar före Elitloppet, på Gävletravet är en obligatorisk fartfest och liksom tidigare adderas till potten en plats i Elitloppet till vinnaren utöver den halva miljon kronor som förstapriset utgör i denna Gulddivisionens final med flera wild cards.

Ringostarr Treb kommer inte att försvara titeln i Elitloppet, det är tydligt deklarerat, men han finns i vilket fall med bakom bilen i loppet från perfekta bricka två. Hästen gör här den andra starten för året efter att senast ha vunnit comebacken i fin stil. Siktet är ställt mot Oslo Grand Prix efter detta.

Utmanar på lördag gör Sorbet som haft en stark säsong hittills, närmast som fyra i Finlandia-Ajo. Här finns också kvicke Pastore Bob, italienska Trendy Ok, Robert Berghs starke Mindyourvalue W.F. och finska Workout Wonder som ju vann just det här loppet för två år sedan.

Här är startlistan:

Prins Daniels lopp, 1609 auto:

1 Sorbet – Örjan Kihlström
2 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
3 Lucifer Lane – Johan A Nilsson
4 Pastore Bob – Johan Untersteiner
5 Workout Wonder – Tommi Kylliäinen
6 Baron Gift – Rickard Svanstedt
7 Speedy Foxy Vicane – Kim Eriksson
8 Zack’s Zoomer – Per Lennartsson
9 Trendy Ok – Alessandro Gocciadoro
10 Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Handsome Brad hela vägen i Copenhagen Cup
Nästa nyhet
Handsome Brad hela vägen i Copenhagen Cup

Handsome Brad hela vägen i Copenhagen Cup

Det var faktiskt aldrig något snack om saken. Handsome Brad höll lätt ledningen från innerspåret och ledde varje meter av Copenhagen Cup.

På lördagen vann Carl Johan Jepson Drottning Silvias Pokal med Activated, dagen senare åkte han till Köpenhamn för att bärga ännu en klassisk storloppstriumf. Ulf Stenströmers Handsome Brad går från klarhet till klarhet och följde upp andraplatsen i Olympiatravet med guld i Copenhagen Cup.

Lätt till ledningen

Många trodde kanske att det skulle bli svårt för Handsome Brad att svara ut den regerande mästaren Cyber Lane från sitt innerspår på Lunden, men så visade det sig inte alls bli. Sexåringen öppnade fort bakom bilen och höll enkelt upp ledningen, vilket föranledde Cyber Lane att få vandra hela loppet i dödens.

Genom sista sväng blev det full spruta i ledningen för Handsome Brad, den utvändige Cyber Lane svarade för en stark insats och närmade sig något över upploppet, men segern var aldrig i någon fara. Handsome Brad ledde hela vägen för att komma i mål på 1.11,4a/2011. Segern var värd 375 000 danska kronor.

– Jag får köra fina hästar och det har lyckats bra i de stora loppen, men man får vara ödmjuk och kämpa vidare. Handsome Brad var riktigt bra i dag. Jag var aldrig direkt orolig, det var ingen kris utan han svarade ärligt. Den här hästen betyder mycket för mig, jag har kört honom från början, sa Carl Johan Jepson efter en ny storloppsseger.

Högaktuell för Elitloppet

Därmed är förstås Handsome Brad högaktuell för Elitloppet om två veckor. Solvallas sportchef Anders Malmrot sa efter loppet i V75 Direkt att hästen fått en ”inofficiell” inbjudan, men att tränaren Ulf Stenströmer vill ha lite betänketid före man fattar vidare beslut.

Generaal Bianco gjorde comeback efter en vinter i Frankrike och grejade tredjepriset efter att ha gått hela loppet i rygg på vinnaren. Den Elitlopps-klare Makethemark fick inget passande lopp, placerad som femte häst i andraspår när man varvade på 13,5, men avslutade bra i spåren över upploppet. Racing Mange travade loppet i rygg på Cyber Lane och levererade en godkänd avslutning.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aubrion du Gers mot Bold Eagle i Frankrike
Nästa nyhet
Aubrion du Gers mot Bold Eagle i Frankrike

Aubrion du Gers mot Bold Eagle i Frankrike

Aubrion du Gers gör sista testet före Elitloppet – och möter Bold Eagle med Björn Goop i sulkyn. Det blir ett spännande möte som sker i Frankrike på onsdag.

Jean-Michel Bazires stora stjärna Aubrion du Gers står med fjorton raka segrar, men valacken ska göra en start till före Elitloppet väntar på Solvalla. Den sker som titelförsvarare i Prix des Ducs de Normandie som avgörs på hippodromen i Caen den här onsdagen.

Fast med på startlinjen finns en annan, minst sagt meriterad motståndare. Bold Eagle är tillbaka efter det att han fick strykas inför den tilltänkta starten i Prix de l’Atlantique. Och nu blir det tredje gången gillt i sulkyn för Björn Goop; svensken har varit ämnad att köra Bold Eagle vid två tidigare tillfällen, men hästen har då båda gångerna fått lämna återbud.

Det här blir första mötet mellan de båda fransoserna sedan Aubrion du Gers vann finalen i Trotting Masters 2017. Förstapriset är 58 500 euro.

Här är startlistan:

Prix des Ducs de Normandie, 2450 volt:

1 Al Capone Jet – Sébastien Ernault
2 Clara du Pontseuil – Pierre-Yves Verva
3 Alamo du Goutier – Vincent Hébert
4 Romanesque – Gabriele Gelormini
5 Ange de Lune – Matthieu Abrivard
6 Coquin Bébé – Anthony Barrier
7 Bugsy Malone – Yoann Lebourgeois
8 Django Riff – Jean-Philippe Monclin
9 Traders – David Thomain
10 Billie de Montfort – Eric Raffin
11 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
12 Bold Eagle – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åke Svanstedt kör Looking Superb i Elitloppet
Nästa nyhet
Åke Svanstedt kör Looking Superb i Elitloppet

Åke Svanstedt kör Looking Superb i Elitloppet

Looking Superb övertygade i den sista starten inför Elitloppet – och nu är det också klart vem som kör på Solvalla. Det blir ingen mindre än Åke Svanstedt.

Norske succéhästen Looking Superb är en av uppstickarna i årets Elitloppet. På lördagen följde han upp vinsten i Prix de l’Atlantique med en seger på Vincennes och visade att han är i toppslag inför den stora uppgiften om två veckor. I Elit-loppet kommer den av Jean-Michel Bazire tränade hästen att få en högst meriterad kusk.

I en intervju med norska Trav og Galopp-Nytt bekräftar Åke Svanstedt att han kommer från USA för att köra Looking Superb i Elitloppet.

– Jag fick ju förfrågan och det är jag glad över. Det ska bli spännande att få köra en sådan bra häst i ett så stort lopp, säger kusken som vunnit Elitloppet två gånger.

Hästarna som är klar för Elitloppet är:

Aubrion du Gers
Bahia Quesnot
Dijon
Double Exposure
Heavy Sound
Looking Superb
Makethemark
Propulsion
Readly Express
Uza Josselyn

Läs även: Looking Superb övertygade stort i genrepet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bahia Quesnot spurtade rakt in i Elitloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson