Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Stor unghäststjärna och fem miljoner på kontot. Men årets säsong har långt ifrån blivit vad man hoppats på. Nu blir det i stället avel på heltid för Coin Perdu.

Svante Båth-tränade Coin Perdu gick obesegrad genom säsongen som två-åring och tog också segern i Svensk Uppfödnings-löpning. I fjol följde han upp med E3-seger och silvret i Kriteriet, men i år som fyraåring har det inte alls fungerat. Blott två starter har det blivit, utan fram-gångar, den senast i kvalet till Derbyt som slutade i galopp.

– Hästen är inte riktigt fräsch och jag har i samråd med ägarna och uppfödaren Calle Wihlborg nu bestämt att han ska få en period som avelshingst i stället för att tävla. Han har haft ont i en kota och det var också lite diffust i en gaffelbandsgren. Vi har dock inte behövt göra några ingrepp eller så, säger Svante Båth till travronden.se.

Coin Perdu har vid avelsvärdering haft ett högt skattat värde. Tanken är att S.J.’s Caviar-sonen ska kunna återkomma till tävlingsbiten igen framåt nästa höst. Coin Perdu har så här långt i sin karriär vunnit elva av sina sexton starter och tjänat lite över fem miljoner kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Zenit Brick mot vinterformen – vann från dödens

Zenit Brick mot vinterformen – vann från dödens

Förra vintersäsongen hade Zenit Brick stora framgångar och det verkar som om sjuåringen hittat formen igen i takt med att temperaturen sjunker. På Solvalla vann han C Th Ericssons Memorial från dödens.

Vid Solvallas tisdagstävlingar var anrika C The Ericssons Memorial, med 100 000 kronor till vinnaren, kvällens höjd-punkt. Loppet fick se Timo Nurmos snart fyrfaldige miljonär Zenit Brick ge ett starkt formbesked inför vintern. Med Björn Goop i sulkyn gjorde valacken första starten på sex veckor, men rodde ändå hem uppgiften den tunga vägen.

Spetsstriden blev en dust mellan Charrua Forlan och Milligan’s School där den förstnämnde efter en 1.10-öppning första halvvarvet höll ut den senare. När tempot snart bedarrade kunde Goop sända fram Zenit Brick mot positionen utvändigt ledaren. Därifrån gjorde han sedan loppet. Zenit Brick blev ledaren allt mer närgången i sista sväng och kopplade ett säkert grepp en bit in på upploppet. Fast till sista 100 blev favoriten Milligan’s School som sköt till vasst när det väl blev fritt, men för sent till något annat än andrapriset. Zenit Brick bärgade segern på 1.14,2a/2640 meter.

– Det gick fort första 500, men sedan väldigt långsamt en bit. Det blev ungefär som jag hoppats på. Hästen kändes jättefin, pigg och fräsch, bra harmoni, sa Björn Goop i Vinnare V64.

*Peace Corps lopp för stoeliten såg storfavoriten Double Exposure infria, trots att det här var hennes första start på över två månader. För Örjan Kihlström löste hon emeller-tid uppgiften enkelt. Daniel Redén-stoet kom till ledningen in i den första kurvan och kunde sedan bestämma efter behag. Efter sista 500 nedåt 1.09 fastställdes segertiden till 1.13,9a/2140 meter. Vinnaren ökade på segerkontot med 125 0000 kronor. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Segermaskinen tillbaka - Aubrion du Gers i Mons
Nästa nyhet
Segermaskinen tillbaka – Aubrion du Gers i Mons

Segermaskinen tillbaka – Aubrion du Gers i Mons

Då är det dags igen, blir det en elfte raka seger också? Det är på fredag som Aubrion du Gers är tillbaka i start-listan. Den här gången i Belgien med Jos Verbeeck vid tömmarna.

Jean-Michel Bazires mäktige valack Aubrion du Gers har varit omöjlig att stoppa under året och tränaren har till och med öppnat en liten dörr för en möjlig start i Elitloppet nästa år. Men första ska den här säsongen rundas av. På fredag väntar en resa till Mons i Belgien och start i Grand Prix de la Toussaint, som också är finalen i serien Tour Europeen du Trotteur Francais. Förstapriset är 48 000 euro.

Bazire överlåter den här gången tömmarna åt Jos Verbeeck. Aubrion du Gers, som nog får finna sig i att bli storfavorit igen, möter bland andra Billie de Montfort som kommer från seger, och tuffa namn som Anna Mix och Valko Jenilat. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2300 auto

1 Be Mine de Houelle – Bernard Piton
2 Ustinof du Vivier – Piet van Pollaert
3 Aubrion du Gers – Jos Verbeeck
4 Varuero du Mont – Romain Jajolet
5 Valko Jenilat – Glenny Delaune
6 Attacus – Jules van den Putte J:r
7 Billie de Montfort – Hugo Langeweg J:r
8 Anna Mix – Loïc Guinoiseau
9 Voici Faverol – Rick Ebbinge
10 Vindaloo – Gert Sucaet
11 Tocker d’Ocque – Loc Roelens
12 Ultimo du Douet – Christophe de Groote
13 Voeland – Stefaan Stevens
14 Vinochka – Nico Dhaenes
15 Toi de Clerlande – Celine Onghena
16 Quicerati – Raphael Onghena

Läs även: Bazire öppnar för Elitloppet med Aubrion du Gers

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Redén om Propulsion: "Vi har två vägar att gå"
Nästa nyhet
Redén om Propulsion: ”Vi har två vägar att gå”

Redén om Propulsion: ”Vi har två vägar att gå”

En avskedsföreställning eller ett första steg mot Prix d’Amérique, trots allt? Propulsion dyker upp i lördagens Müllers Memorial på Jägersro och starten kan avgöra mycket av hästens framtid.

Årets säsong har varit monumental för Propulsion. Efter silvret i Elitloppet blev det enbart segrar i några av Europas största lopp, senast finalen av UET Trotting Masters. I år, så här långt i alla fall, har sjuåringen travat in 10,4 miljoner kronor. Efter att den senaste tiden jobbat i aveln återkommer hästen på tävlingsbanan i Müllers på Jägersro. En start som kan markera ett vägskäl för Propulsion.

– Vi har två vägar att gå, antingen kör vi på fullt ut med avel och då blir det ingen mer tävling, eller så kan vi ge honom ett år till på banan. Vilket jag hoppas och tror på, eftersom jag är tränare och jag vill se mina hästar ute på banan och tävla, sa tränaren Daniel Redén under söndagens Grand Slam 75-sändning i TV12.

Propulsion har deltagit i Prix d’Amérique de två senaste åren; förra året var han fyra, i år slutade han trea. Tränaren Daniel Redén har tidigare på säsongen menat att det inte skulle bli en ny satsning mot Frankrike den här vintern, men öppnade efter Masters-segern för en eventuell PdA-satsning. För att över huvud taget vara startberättigad i jätteloppet måste man ha gjort en start sedan 1 oktober. (Foto: ALN).

Läs även: Liten PdA-dörr på glänt för Propulsion?
Läs även: Propulsion mot Cyber Lane i Müllers

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Borta hela sommaren - Ferrari BR gör comeback
Nästa nyhet
Borta hela sommaren – Ferrari BR gör comeback

Borta hela sommaren – Ferrari BR gör comeback

Efter knappt ett halvårs frånvaro – nu är han tillbaka. Ferrari B.R. står inför en mycket intressant comeback när han inleder sitt återtåg på Bergen Travpark i helgen.

Norske femåringen Ferrari B.R. har 17 segrar på sina 21 starter hittills samt ett världsrekord på meritlistan. Efter en del skavanker är han den här lördagen tillbaka i comeback – hästen gör i Bergen sin första start sedan den i Copenhagen Cup i mitten av maj. 125 000 norska kronor utgör förstapriset i Kniksen Äreslopp.

Tränaren Per Oleg Midtfjeld har tidigare menat att om come-backen är positivt, kan det bli tal om starter i Frankrike i vinter för Ferrari B.R. I lördagens lopp gör också högkapable och jämngamla Born in the U.S.A. comeback efter att det senaste året ägnat sig åt avelsarbete. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2100 auto

1 Donatomite – Frode Hamre
2 Photo Lavec – Tom Erik Solberg
3 Sejr Gammelsbäk – Geir Mikkelsen
4 B.B.S. Sugarlight – Vidar Hop
5 Photo Va Bene – Marius Höitomt
6 Deep Sea Dream – Svein Ove Wassberg
7 Born in the USA – Eirik Höitomt
8 Ferrari B.R. – Per Oleg Midtfjeld
9 Urakas Gilbak – Pål Buer
10 Radieux – Ove Wassberg

Läs även: Ferrari BR redo igen – gör comeback nästa helg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Adrian Kolgjini tar över - tog första tränarsegern

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson