Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Ecurie D. utan problem

Inga orosmoln på Solvalla-himlen för Ecurie D. Den fyraårige giganten behövde bara småjogga för att bärga en ny seger och kvala in till Grand Prix de l’UET. Den andra uttagningen gick till Jerry Riordans ständige storloppsfinalist Aetos Kronos.

Björn Goop fick en återigen en angenäm åktur bakom Ecurie D. som tog sin 13:e seger i karriärens 14:e start på halvfart när han kvalade in till Grand Prix de l’UET. Frode Hamres Infinitif-son drog iväg fort till ledningen per omgående och förvandlade därmed loppet till en formalitet. Efter lugna 13,5 första halvvarvet skärptes farten till 12,6 på kilometern. Björn Goop packade fältet genom sista sväng och lät sin häst lätta undan in över upploppet. Uppdraget slutfört.

Ecurie D. travade 1.11,7a över 2140 meter och förutom en finalbiljett berikades kontot med 200 000 kronor. Power gjorde loppet i rygg på megafavoriten, fick fritt över upploppet och grejade enkelt en andraplats, före Ubiquarian Face som också kan se fram emot en Paris-resa.

Aetos Kronos visade sin klass

En annan kille som alltid tillhört kulltoppen är Jerry Riordans Aetos Kronos (e. Bold Eagle). Efter att senast spurtat strålande till bronset i Derbyt kvalificerade han sig nu för Grand Prix de l’UET-finalen genom övertygande seger. Magnus A Djuse avancerade fram i dödens med varvet till mål, satte press på ledande Guzz Mearas och kopplade ett förvisso knappt, men säkert grepp sista biten.

Vinnartiden i denna uttagning 1.11,6a/2140. Guzz Mearas till ännu en stor final som tvåa, medan det bakom var en riktig strid på kniven. Ultion Face ordnade sista final-biljetten med målfotomarginal före Gulfstream Am som satt hermetiskt fastlåst med rubb och stubb sparat bakom vinnaren.

Resterande två uttagningar avgörs på Vincennes under tisdag kväll. Finalen avgörs också den på kolstybben, fredagen den 16 oktober.

Läs även: Dubbelt Redén i STL Open

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:13, 29 oktober

Propulsions resultat stryks

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Franske fyraåringsstjärnan Go On Boy vann Critérium des 4 Ans i slutet av augusti – men lämnade i samband med segern ett positivt dopningsprov. Hästen har fått startförbud medan det franska travförbundet satt igång en utredning.

Romain Derieux-tränade Go On Boy (e. Password) tillhör de bästa fyraåringarna i Frankrike och vann den 29 augusti storloppet Critérium des 4 Ans. Planen var att närmast laddas mot uttagningarna till Grand Prix de l’UET som körs på tisdag. Där är dock inte Go On Boy med – hästen har tills vidare fått startförbud.

Positivt test tre dagar före

För franska Equidia bekräftar Romain Derieux att Go On Boy testades positivt vid ett dopningsprov i samband med Critérium des 4 Ans-starten. Hästen ska ha visat spår av ett antiinflammatoriskt medel vid ett prov taget tre dagar före loppet, men testats negativt i det prov som togs kort efter loppet. Proceduren med dopningsprov tre dagar före samt efter loppet, är den brukliga i Frankrike för Grupp 1-lopp men provsvaren blir klara först två-tre veckor efteråt.

Det franska travförbundet har satt igång en utredning och under tiden är Go On Boy, som nu löper en risk att bli av med Critérium des 4 Ans-segern, avstängd från tävling.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Venerate vass vinnare i Mohawk Million
Nästa nyhet
Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Trots en sämre start var det Julie Miller-tränade Venerate som avgick med segern i den första upplagan av tvååringarnas superlopp Mohawk Million. Love You-sonens spurt bet bäst och gav kusken Andrew McCarthy en ny tung seger.

Den första versionen av Mohawk Million avgjordes på Woodbine Mohawk Park under lördagskvällen. Tio tvååringar fanns bakom bilen i loppet som man köpt in sig i för 110 000 dollar. Något som genererat en prispott på hela en miljon amerikanska dollar med cirka 5,5 miljoner kronor till vinnaren. Prischecken skrevs till Venerate (e. Love You) som avslutade knivskarpt.

Dålig start – stark avslutning

Venerate fick ingen höjdarstart och inledde i de bakre regionerna, medan ledningen skiftade framme i täten. Inför sista sväng var det Nancy Takter-tränade Insta Glam som via en kvick rush roffade åt sig taktpinnen och stack undan. Krafterna tröt dock in mot upploppet och i stället var det favoritspelade stoet Donna Soprano som för ett ögonblick skaffade sig greppet. Men hela vägen med i rygg tassade Venerate och Andrew McCarthy – och nu blev det full attack.

Storloppsseger för McCarthy

Segern blev till slut säker för Venerate som här bokförde sin fjärde seger i karriärens sjunde start. Det på segertiden 1.10,5a/1609. Julie Miller tränar vinnaren som ägs av Pinske Stables, Andy Miller Stable och Millstone Township. För kusken Andrew McCarthy blev det en ny stor framgång – han vann ju tidigare i år också Hambletonian med Ramona Hill.

Luc Blais-tränade Donna Soprano duktig som tvåa, en tiondel långsammare. Tredjeplatsen till från samma stall On A Streak som fått sin plats i loppet genom segern i William Wellwood. Insta Glam, tränad av Nancy Takter, bäst av de svensktränade som fyra. Per Engbloms Altar sexa i mål, medan Marcus Melanders bidrag Iznogoud Am slutade nia.

Här kan du se loppet:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Brambling Kriterie-kung
Nästa nyhet
Brambling Kriterie-kung

Brambling Kriterie-kung

Tre hästar på linjen, en riktigt häftig upplösning av Svenskt Trav-Kriterium. Men det var ledande Brambling som drog det längsta strået och kontrade sig tillbaka med minsta möjliga marginal. Nu kan Daniel Redén addera också Kriteriet till sin merit-lista som tränare.

Örjan Kihlström hade vunnit Svenskt Trav-Kriterium fem gånger tidigare, men för Daniel Redén saknades ännu triumfen i vårt största treåringslopp. Det skulle Brambling (e. Bold Eagle) rätta till. Tuffingen anförde finalen från start till mål och lyckades kontra sig tillbaka i sista stegen i en av de mer rafflande upplösningarna av Kriteriet. Med hjälp av premiechansen tjänade vinnaren fyra miljoner kronor på ett bräde.

– Jag trodde inte den här var någonting i början av säsongen. Men herregud…det är makalöst, alltså. Det är bara inställning, utan den hade det här aldrig gått. Det är en jäkla krigare, berömde Daniel Redén i ATG Live.

”Det är en jäkla krigare”Daniel Redén i ATG Live

Brambling visade prov på startsnabbhet av bästa märke och blixtrade till spets direkt när starten gick. Första 500 klockades i överkant till 1.10 men sänktes till 13,6 på kilometern. Betrodde Önas Prince drog Svarte Petter och fick göra arbetet i dödens och hade inte krafter att stå emot när det drog ihop sig över sista bortre. Per Lennartsson sände fram favoriten, dittills obesegrade San Moteur, med ett varv kvar och landade utvändigt ledaren in mot sista sväng och så smått såg ut att börja få grepp om ledaren. Fullt så enkelt var det förstås inte.

Trio i stenhård slutstrid

En riktigt publikfriande avslutning skulle vänta, för i rygg på San Moteur tassade Jorma Kontio med Timo Nurmos bidrag Henry Flyer Sisu. Tre hästar sida vid sida över upploppet, men invändigt var det Brambling som över upploppet kontrade sig tillbaka för att med knapp marginal sätta kullens kungakrona på sin hjässa.

– Han vill verkligen springa, men han har en väldigt bra motor också. I dag funkade han riktigt bra även i svängarna, det är en riktigt spännande häst. Jag tog det verkligen på säkerhet genom sista sväng men jag kände det fanns krafter kvar, det blev tajt men det räckte, sa Örjan Kihlström.

Brambling vann Kriteriet på 1.13,1a/2640 meter för att här ta karriärens femte seger i åttonde starten. Det är Ellinor Wennebring som sköter vinnaren, ägarna är SRF Stable och uppfödaren AB Svensk Reklamfinans.

Samtliga i topptrion noterades för samma tid, där San Moteur i den täta slutstriden avgick med en silvermedalj, medan Henry Flyer Sisu slutade trea. Vinnarens stallkompis Beacon Kronos gick en snygg avslutning i kön för att bli fyra, före Head Run som gjort loppet i rygg ledaren. Sista prisplatsen till A Good Point.


Wäjersten när favoriten felade

Harran Boko hade favoritskapet i Silverdivisionens final och såg ut att gå mot en säker spetsseger. Favoriten ryckte genom sista sväng och hade bara upploppet kvar – då valacken kastade sig i galopp. Olyckligt för favoritspelarna men guld för Heading Reference som liftat med i vinnarhålet och nu säkert ordnade en välförtjänt fullträff efter flera goda prestationer. Bergsåkers Håkan Skoglund tränar vinnaren som kördes av Daniel Wäjersten till seger på 1.12,2a/2140.


Urstark Uncle i Klass 2-final

André Eklundh har en stenhård fyraåring i Uncle Töll (e. Beer Summit) som fixade segern i Klass 2-finalen efter en riktigt mäktig insats. Eklundh visste vad han hade i linorna, klev snart fram i dödens och pressade därifrån musten ur ledande Bansky. Över upploppet bjöd Bridge Jumper, som gått med i ryggen, upp till tango men Uncle Töll vägrade att släppa motståndaren förbi sig och höll undan med målfotot till sin fördel. 1.12,9a/2140 klockades vinnaren till.


Sjätte raka för Lipstick Tooma

Det är ruskig form på Lipstick Tooma. Daniel Redéns femåring tog nu sin sjätte raka segern när hon på kraftfullt sätt plockade hem Dianamtstoets final i händerna på Johan Untersteiner. Redan 900 kvar fick Lipstick Tooma tåga på först i tredjespår, men kopplade greppet redan i sista sväng och försvann bara undan före den fint avslutande duon Valetta och Unique Juni. 1.13,0/2160 var segernoteringen.


Viscount fixade Oskars jubel

Oskar J Andersson bjussade på segergest när Viscount klippte mållinjen i Klass 1-finalen. Valacken svarade för en rejäl insats; kördes resolut till ledningen efter 600 meter avverkade och fick press under resans gång av Manuzio Hanover. Men Viscount hade gott om bränsle kvar i tanken och gick, i sin en aning säregna stil, säkert undan till segern på 1.12,9a/2140.


Mr Clayton J.F. bjöd på skrällen

Dagens största överraskning kom i avslutande Bronsdivisionens final. Per Lennartsson rattade Mr Clayton J.F., tränad av Bollnäs Stefan Arvidsson, spetsade men släppte snart åt Anything For You. Det blev det vinnande konceptet. Den hårt dragande ledaren kämpade rejält men fick motvilligt se sig besegrad av vinnarhålet i en tät slutstrid. 1.11,4a/2140 var en fin vinnartid.

Läs även: Oaks: Knall av Eagle Eye

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Knall av Eagle Eye
Nästa nyhet
Knall av Eagle Eye

Knall av Eagle Eye

Skulle Hoboken Am förlänga raden eller var Barbro Kronos för tuff? Resultatet blev ett helt annat. Eagle Eye Sherry chockade i Svensk Trav-Oaks efter en delikat invändig resa. Formkusken Stefan Persson lotsade hem skrällen åt Björn Goop.

Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle) vann sin uttagning i överlägsen stil men agerade ändå underdog när finalen av Svenskt Trav-Oaks kördes på Solvalla. Men det skulle bli en perfekt lösning. Stefan Persson fick uppdraget av avstängde tränaren Björn Goop att köra – och gav stoet en härlig resa. Eagle Eye Sherry spurtade ned en supertapper Hoboken Am till segern värd 2,8 miljoner kronor.

– Det här var faktiskt skitroligt. Det är vår egen uppfödning och så är jag så glad för Stefans skull, vi har varit kompisar i många år. Hon blir bara bättre och bättre den här hästen. Det här var nog en av mina roligaste segrar, berättade Björn Goop i ATG Live.

”En av mina roligaste segrar”
Björn Goop i ATG Live

I ledningen travade Beauty Kronos som devalverade snabba 500-metersöppningen på 08,8 till 13,4 på första varvet. Den dittills obesegrade Hoboken Am fick göra jobbet utvändigt ledaren hela vägen till mål. Det till trots höll Timo Nurmos-talangen strålande. Ur sista sväng slog Beauty Kronos olyckligt över i galopp och lämnade greppet åt Hoboken Am. Men det fanns en motståndare kvar. Från rygg på ledaren hade Eagle Eye fixat fritt och avslutade nu för fulla segel.

Hoboken Am höll strålande

Hoboken Am stred som en lejoninna men fick i de sista stegen ge vika för Eagle Eye Sherrys flygande finish. Skrällen var ett faktum – vinnaren noterade 1.13,1a/2140 meter. Skötare till Eagle Eye Sherry är Jenny Nordensson, ägarna heter Hold Your Horses in Gothenburg HB och uppfödarna Annika Goop och Henrik Hobik. För Björn Goop var det här hans första tränarseger i Oaks, för Stefan Persson var det andra kusksegern; för fyra år sedan körde han sin egentränade Darling Mearas till segern.

– Så jävla roligt. Det här hade man inte kunnat tro. Björn körde ju mycket åt mig när jag var tränare och nu fick jag vinna åt honom. Jag såg att Jorma inte hade så mycket kvar i sin häst och då började vi få upp hoppet, hästen bara borrade ned sig och vi hann fram, sa Stefan Persson.

Hoboken Am stor i nederlaget som tvåa, klockad till samma tid som vinnaren. Loppets knappa favorit Barbro Kronos fick styra på först i tredjespår 800 meter från mål, föll tillbaka genom sista sväng men återkom på bra sätt för att knipa tredjeplatsen bakom loppets duellanter.

Läs även: Brambling Kriterie-kung

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Omöjligt stoppa Mascate Match

Travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson