Totalt åtta kval till korta E3, fyra för hingstar/valacker och fyra för ston kördes i Eskilstuna under måndagskvällen.

Bland kvalsegrarna för hingstar/valacker var Poet Broline(V64-2) först ut, halmstadhästen som trots ett åttonde spår satt i spets in i första sväng. Efter 12,5 första rundan lättade Peter Untersteiner lite på tömmarna över upploppet och Poeten stack ifrån enkelt;

– Det är en högst ovanlig häst för han avslöjar inget i träning och innan men när bilen släppte då stack han bara, sa Peter Untersteiner efter seger med jättefavoriten på snabbaste kvaltiden 1.11,2a/1640 meter.

I förlustfara var heller aldrig Gijon (V64-4) som Christoffer Eriksson tog hand om taktpinnen med direkt och sedan fick man styra och ställa som man ville där framme till ohotad seger.

I tredje kvalheatet (V64-5) för hingstar/valacker kom inte någon av de mest betrodda genom första sväng. På en kort sträcka galopperade trion Nappa Scar, Sucre samt Sir Corneliani. Ingen skugga dock över I´m Just a Sund som för Daniel Redén bara var bäst från dödens.

Fjärde och sista kvalet (V64-6) blev en ren uppvisning av Heavy Sound sedan Kenneth Haugstad hittat till spets efter första sväng. Efter 13.5 första rundan vann hingsten med en hel del sparat;

– Fantastiskt vad fin han var idag och de två sista loppen har han varit grym, berömde Kenneth.

Finalen körs i Gävle 22 augusti och med 900.000 kronor till segraren.

E3 Final – Hingstar/valacker, 1640 auto:
1. Gijon
(Björn Lindblom)
2. Poet Broline (Peter Untersteiner)
3. Heavy Sound (Roger Walmann)
4. Digital Bronze (Stefan Melander)
5. Camelot Sisu (Petri Salmela)
6. Farzad Boko (Roger Malmqvist)
7. Face Ribb (Lutfi Kolgjini)
8. Copimade (Jörgen Westholm)
9. I’m Just a Sund (Daniel Redén)
10.Incognito Tooma (Mattias Djuse)
11.Conny Sisu (Ari-Pekka Pakkanen)
12.Global Solidarity (Anna Forssell)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V4-intervjuer till Lindesberg

Tisdag: V4-intervjuer till Lindesberg

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon gjorde ett riktigt bra lopp senast trots nollan i raden och jag var klart nöjd med henne. Det blev både omstarter och tufft tempo som gjorde att hon tröttnade från ledningen. Formen sitter i alla fall där den ska och förutsättningarna ser bra ut. Jag ser henne helst i täten igen såklart men hur som ska hon räknas. Skor runt om, säger Krister Jakobsson om Saved From Above i V4-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Lindesberg. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 1 SO CUTE INDIKA
– Formen är nog bibehållen. Det blev strul i en trång situation senast och fick en sårskada men det var ingen större grej. Hon tränas lugnt utan vi försöker hålla henne på bra humör. Hon tävlar barfota runt och med öppet huvudlag och med säkerhetsvagn. Hon är svår och speciell. Vi har inte vågat ladda av henne så vi får se vad spår ett kan betyda, säger Kåre Axelsson. 

Lopp 1 Nr 3 LIGHTNING LOHR
– Hon fick ett alldeles för tufft lopp senast men har annars varit bra ändå sedan Åbystarten i början/mitten av juni. Jag tror hon hade vunnit även finalen på Arvika om hon inte hade krokat ihop med ett annat ekipage och jag tycker hon är i riktigt bra slag. Nu har vi perfekt utgångsläge och jag skulle ju helst vilja komma till ledningen. Inga ändringar, säger Rolf Johansson. 

Lopp 1 Nr 4 SAVED FROM ABOVE
– Hon gjorde ett riktigt bra lopp senast trots nollan i raden och jag var klart nöjd med henne. Det blev både omstarter och tufft tempo som gjorde att hon tröttnade från ledningen. Formen sitter i alla fall där den ska och förutsättningarna ser bra ut. Jag ser henne helst i täten igen såklart men hur som ska hon räknas. Skor runt om, säger Krister Jakobsson. 

Lopp 1 Nr 5 LYNN PALEMA
– Hon har varit jättebra och är snabb ut så vi provar för spets. Hon var fin med jänkarvagn och norskt huvudlag senast och det blir samma nu. Skor runt om och greppskor passar bra på Lindesberg som kan ha en lös bana. Nu var hon kraftigt brunstig i söndags och hon har tävlat sämre med brunst tidigare. Vi hoppas det släppt men visst är det ett frågetecken, säger Lars-Åke Söderholm. 

Lopp 1 Nr 6 ANTHOLOGIE
– Jag har haft henne i ca en och en halv vecka och hon var i fint skick då hon kom. Allt verkar bra och hon äter och dricker bra. Detta blir en liten test. Jag inbillar mig att distansen är den rätta och det blir barfota runt om, säger Joakim Elfving. 

Lopp 1 Nr 7 MARIE SISU
– Det har gått lite lång tid mellan starterna och jag är osäker på hennes form. Hon behöver nog lopp i kroppen. Hon är bäst barfota runt om men vi bestämmer balansen på plats, säger Ari-Pekka Pakkanen. 

Lopp 1 Nr 12 NEO´S VICTORY
– Hon har kapacitet som räcker bra men behöver kanske starta på och få lopp i sig och från det här läget så lär det bli tufft. Vi kör henne barfota runt om, säger Mattias Djuse. 

Lopp 2 Nr 1 ZO ZO HOSS
– Han blev nog lite för peppad senast och det blev galopp. Vi är annars nöjda med honom i jobben och läget är bra. Han ska räknas tidigt. Det blir nog skor bak idag, säger CG Björkroth i stallet. 

Lopp 2 Nr 2 RIDA RANKA
– Hon blev sjuk i samband med Visbystarten och har fått ta igen sig. Formen ska ändå vara helt ok och läget är bra då hon är placerad i andraspår. Hon är inte så snabb ut. Det blir inga ändringar på henne och det är nog inget vinstbud, säger Joakim Elfving. 

Lopp 2 Nr 3 LUDDE PALEMA
– Det blev lite fel senast men formen verkar ok. Han är rätt bra men är lite trög och har lite svårt att vinna. Barfota runt om igen och vi siktar nog på ett smyglopp, säger Eric Martinsson. 

Lopp 2 Nr 4 CHIPEN BOY
– Han var väldigt bra senast vid segern men gynnas också att de körde som galningar där framme. Den hästen vi slog av sista biten då var också bra och den möter vi igen så den kanske blir svår att slå. Min häst är i alla fall i fint slag och borde kunna vara med och hugga. Barfota fram, säger Hans Karlsson. 

Lopp 2 Nr 5 DAREDEVIL N.L.
– Han har varit ifrån ett litet tag men kändes fin i ett provlopp nyligen. Galopperna där i juli var inte hans fel utan han blev störd och han har annars varit rätt bra helt året. Nu möter vi några skapliga hästar men har är ju rätt duglig i grunden själv också. Skor runt om, säger Claes Eskilsson. 

Lopp 2 Nr 6 AMBUSH AVENUE
– Hon har haft problem med haksinfektioner och därmed inte tävlat på ett tag. Nu tycker jag att hon jobbar fint och jag tror hon kommer stå för en fin insats även om formen inte kommer vara på topp direkt. Det finns kapacitet i henne och vi kör barfota runt om och öppet huvudlag, säger Berne Gustafsson. 

Lopp 2 Nr 10 QUANTUM DOUBLELEAP
– Han har fått tuffa lopp på slutet men tar loppen bra och känns fin hemma. Läget är inget vidare men jag tror jag har bästa hästen och det kan bli ett offensivt upplägg. Inga ändringar och han är tidig, säger Eric Martinsson. 

Lopp 2 Nr 11 ENORMOUS HANGOVER
– Han behöver nog ett eller två lopp i kroppen innan formen sitter där och från det här läget så får det bli ett snällt upplägg. Jag ligger lågt. Det blir fortsatt skor runt om, säger Ari-Pekka Pakkanen. 

Lopp 3 Nr 1 CLEMENZA
– Han är dålig på att växla tempo och blev tempotorsk senast. Det var ingen bra styrning enligt kusken själv. Ledningen bör det bli och sedan är det jämnhårt tempo som gäller. Han är mer stark än snabb och distansen passar fint. Bakhovarna är lite slitna nu så vi får se om det går att köra barfota runt om idag. Norskt helstängt huvudlag igen. Det är ett streck men ingen spik, säger tränarsambon Louise Frumerie. 

Lopp 3 Nr 6 FLÖRTEN
– Han har gjort fina lopp en längre tid nu och borde snart får sätta dit den. Man kan inte köra alltför tufft med honom utan han ska smygas vilket vi siktar på igen och det brukar ju alltid lösa sig i långlopp på Lindesberg. Distansen klarar han, även om jag tror 2640 är hans bästa, och som jag såg på loppet är det väl min häst och fyra-fem till som kan vinna. Blir bana bra kör vi barfota runt om, säger Peter Törnqvist. 

Lopp 3 Nr 8 ANGELINA VACATION
– Formen är nog rätt bra men det är rätt tuffa hästar emot. Det är ändå vår bästa möjlighet inom V4. Det blir barfota runt om idag. Om hon tas lugnt från start så ska spåret inte vara några problem, säger Ari-Pekka Pakkanen. 

Lopp 3 Nr 13 YES WE CAN
– Jag tror att den typen av lopp med voltstart och lång distans ska passa honom bra och formen verkar fullt god. Barfota fram igen och vi hoppas på bra draghjälp. Han klarar annars av en del grovjobb och han ska räknas. Lös bana oroar inte, säger Leif Witasp. 

Lopp 4 Nr 5 ANDY PANDY
– Det har varit en del stolpe ut och senast blev han störd. Han känns fortsatt bra och det kan vara dags för seger nu. Vi får inleda lugnt och med få hästar på startvolten så bör han trampa iväg. Inga ändringar, säger Mattias Djuse. 

Lopp 4 Nr 7 MANITOU
– Han höll faktiskt farten starkt efter tung resa senast och var väldigt bra vid segern i starten innan det. Han har gått rejält nu en längre tid och jag tycker han känns fortsatt fin. Nu är vi lite utlämnade på grund av läget men löser det sig bara någorlunda tror jag inte han är sämre än någon annan. Jag funderar på att rycka antingen bara framskorna, eller till och med runt om, men det beror på hur bana blir, säger Jörgen Melchior. 

Lopp 4 Nr 8 YOU CAN DANCE
– Hon har gjort två finfina lopp på slitet och jag tycker hon hittat en växel till. Hon har förvisso alltid varit stabil men har mer känts som ett flockdjur. På de senaste 25 starterna har hon plockat pengar i 24 så hon är väldigt nyttig. Jag tror inte hon är sämre än så många andra i loppet och står dessutom bra inne. Skor runt om, säger Claes Eskilsson. 

Lopp 4 Nr 11 STARDUST S.I.R.
– Hon gjorde ett jättebralopp efter tidig galopp senast och känns pigg och fin. Det blev en lite trång situation senast och då blir hon stressad vilket ibland gör att hon svarar med galopp. Femtespåret är inte det bästa på det viset men travar hon bara iväg tror jag hon kan sluta långt framme. Barfota bak, säger Sven Rejnö. 

Lopp 4 Nr 14 CANTERBURY
– Han har löpt bra och var fortsatt fin i det senaste jobbet. Kusken har ju vunnit ett och annat lopp och lär komma ut och visst ska de räknas. Barfota bak igen, säger Per Fromell. 

Lopp 4 Nr 15 CLAYMORE
– Han var väl inte på topp senast men hade fått det lugnt inför den starten och kan vara vassare nu. Han är nog i grunden inte sämre än min andra häst i loppet men den andre har dokumenterad form. Claymore har haft en del problem med sina ben. Skor runt om igen och lös bana fungerar bra för båda mina, säger Per Fromell.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Häst dog under Östersunds lunchtrav
Nästa nyhet
Häst dog under Östersunds lunchtrav

Häst dog under Östersunds lunchtrav

Ett tragiskt dödsfall inträffade vid måndagens lunchtävlingar på Östersund när fyraårige kallblodet Bandit dog.

I V4-inledningen kom Bandit och Jan-Olov Persson in på upploppet i ledning när hästen började stanna till och tappa all fart. Det var nära bli en rejäl krock när det blir stopp men kuskarna lyckas klara sig från det. Persson är sedan mycket snabbt ur sulkyn för att leda sin häst då han upptäckt att något är allvarligt fel.

Jan-Olov leder fyraåringen gåendes en liten bit men efter mållinjen faller hästen ner till marken och man konstaterar att den dött. Innan idag hade Bork Odin-sonen gjort sex starter och vunnit två lopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora-dagen: Mister J.P. i årsdebut & högklassigt långlopp
Nästa nyhet
Åby Stora-dagen: Mister J.P. i årsdebut & högklassigt långlopp

Åby Stora-dagen: Mister J.P. i årsdebut & högklassigt långlopp

Det är inte bara toppsport i Åby Stora Pris i Göteborg på lördag. Det är också V75-finaler som sig bör och dessutom körs ett mycket högklassigt lopp (V75-7) över 3140 meter auto med en halv miljon kronor till segraren. Långloppet innehåller en mycket intressant mix av etablerade guldhästar mot stayerspecialister som Mellby Viking och Alfas da Vinci.

Björn Goop låter dessutom Mister J.P. årsdebutera i ett treåringslopp utanför V75-spelet. Goops jättelöfte gick ju genom tvååssäsongen som obesegrad i sex starter där kronan på verket var utklassningssegern i Svensk Uppfödningslöpning.

Lyon Grand Prix Summer Meeting Stayer, V75-7:
1. EL MAGO PELLINI – Adrian Kolgjini
2. ALFAS DA VINCI – Joakim Lövgren
3. MELLBY VIKING – Jorma Kontio
4. GIGANT SLUGGER – Jeppe Juel
5. ON TRACK PIRATEN – Torbjörn Jansson
6. FALCON HÅLERYD – Johan Untersteiner
7. FOR PLEASURE AS – Conrad Lugauer
8. QUID PRO QUO – Erik Adielsson
9. SPRING EROM – Örjan Kihlström
10. CANDOR HALL – Björn Goop
11. ED YOU – Robert Bergh
12. TRAVELING MAN – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Eskilstuna

Måndag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången: E3-uttagningar över kort distans och det är en av de roligare travdagarna för året att få se lovande treåringar över 1640 meter. Bästa spiken är jättefavorit men han har också jättechans att vinna. Jag tycker flera andra storfavoriter är sårbara och spelar ingen flerkupong, det tar grymt om dessa bränner.

Spiken: 3 Heavy Sound (V64-6) har utvecklats på härligt vis, och jag trodde på honom i förra E3-finalen men då rådde han inte på Poet Broline. Han såg jättefin ut senast och är en sprinter. Spets och dunderslut!

V6-förslaget är på 2.240 kronor (enbart V6).

3-1 (11-4)
2-8-11-5-10-9-7-1 (3-4)
10-2/ 7-5-3-6-11-8 (9-4)
4-2-8-1-11-6-9 (10-5)
5/ 7-9-2-4-11 (1-3)
3 Heavy Sound (7-12)

2x8x2x7x6x1 = 1344 kr

2x8x8x7x1x1 = 896 kr 


DD-förslag på 1000 kronor:

5-3 x 1000


V64-1:

Ranking: A: 3-1 B: 11-4 C: 6-2-8-5-10-9-7 

Spetsanalys: Tunika öppnar snabbt och höll upp innerspår enda gången hon haft det i förra sommaren som tvååring alltså. Hon kommer bli hårt tufft utmanad och Fatima Boko var riktigt rask senast och kanske kan köra förbi favoriten? Även Pimpinette face är snabb och har kört till ledningen 5/9 med liknande uppgift.

Loppanalys:

1 Tunika är jättefavorit, och det ska hon vara i ett uttagningslopp då hon är en av två som aspirerar på titeln som kullens drottning, den andra är Timbal. Denne blev för svår i förra E3-finalen och sprang världsrekord från ledningen men Tunika var tapper värre på utsidan. Hon vann en joggingtur senast från ledningen då hon mest skulle hålla sig vaken för att vinna… Håller hon spets vinner hon, men det är lurigt med innerspår och blir hon över vädrar jag skräll och garderar som megafavorit. Det kan vara så att hon slinker loss framför 2 Fabulous Boko och övertar, men jag hoppas på annat.

3 Fatima Boko är intressant då hon såg tankad ut som fastlåst bakom rätt bra hästar senast i BC-lopp efter att ha släppt ledningen. 1600 meter känns helt rätt och hon är väldigt snabb från start. Första Takter på en snabb märr är riktigt spännande och hon kan slinka undan från ledningen! Jag dubblar med henne!

11 Ninepoints Gaagaa har utvecklats rejält och suttit fast med sparat två gånger i rad, och fått chansen för sent och trots jobbigt bakspår viss chans.

4 Pimpinette Face är bättre än raden och fick inte chansen bakom hästar senast men såg fin ut i loppet. Startsnabb är hon dessutom och distansen bör passa. Bäst på kortspeed är hon.


V64-2:

Ranking: A: 2 B: 8-11-5-10-9-7-1 C: 3-4-12-6

Spetsanalys: Bad Story är kvick och han var riktigt bra med från bakspår senast och jag tror han körs i ledningen och svarar favoriten Poet Broline.

Loppanalys: Ny storfavorit i 8 Poet Broline som var grymt bra då han bara sprang undan i förra E3-finalen och vann på topptid. Han är väldigt effektiv från ledningen där han bara sträcker på sig trots att han kan se seg ut genom slutsvängen. Han har inte startat sedan finalen och det är inget plus, och spår 8 på 1640 meter är tufft. Han är en spetshäst och släpps han till front slår de honom säkert inte, men jag hoppas på tävling och utan toppform borde han kunna vara sårbar.

2 Bad Story känns intressant med spetsläge över 1640 meter. Han fick materialfel i uttagningen till långa E3 då hjulet lossnade och Ohlsson tog upp kort efter start, och var chanslös från dödens senast i revanschen. Han kan bättre än så och är en häst för kulltoppen och det borde vara bra chans då jag ser honom som spetsfavorit!

5 Incognito Tooma har hittat flera växlar och var bra i finalloppet som Trading vann och inte långt efter Timbal. 3% kan inte vara rätt!

10 Xceed G.T. är ingen sprinter men kör de för fort där framme tar han många på styrkan, formen borde vara bättre nu än senast.

11 Mellby Demon vann E3-kval i långa E3 men hoppade i finalen. Han gick bra som fyra senast och är en av flera med chans här där det verkligen är läge för skräll!


V64-3:

Ranking: A: 10-2 B: 7-5-3-6-11-8 C: 9-4-1

Spetsanalys: Lumiere d’Inverne lär inte bli mindre startsnabb med Björn Goop i vagnen och är klar spetsfavorit.

Loppanalys: Öppet kval för stona där favoriten känns bäst och det är 10 Tough Cookie som var riktigt bra efter galopp i förra E3-kvalet och gick bra utan chans bakom två kanonerna i finalen. Hon är obesegrad över 1600 meter och kan städa av dem. I förra kvalet hade jag 10 sista 800 metrarna och rätt favorit är det, jag använder henne som utgång.

Som jag dubblar utgången med spetsfavoriten 2 Lumiere d’Inverne som kommer springa undan länge från ledningen. Hon orkade inte stå emot tuffe Tied Together från ledningen näst senast, och kanske var lite besvikelse ändå. Senast hängde hon med enkelt bakom hästar och såg jättefin ut. Första med Björn och spets på 1600, behöver inte säga mer egentligen.

7 Fire Hooves var klart förbättrad utan skor senast då steget blev bättre och hon sköt till bra mot Robin Roof sista biten då hon kom loss.

5 Fury Heart är snabb men vek och dödens senast är inte hennes grej. Kort distans bör däremot vara det och lilltjejen kan hinna dit.


V64-4:

Ranking: A: 4-2 B: 8-1-11-6-9 C: 10-5-7-12

Spetsanalys: Gijon spetsade hem förra E3-försöket och var bra med i finalen och har spetschans, men jag är inne på att Iller Tooma kommer öppna ännu bättre nu och köras till ledningen.

Loppanalys: 2 Gijon är en rätt frän liten sak som spetsvann förra E3-försöket enkelt och hängde med fullgott till max i finalen som fyra. Han kunde inte springa fortare för dagen efter maxlopp helt enkelt. Enklare hästar med nu, och kommer han till spets är han hästen att slå. Dock har han blivit favorit, och han är nog inte direkt bättre än några andra och jag garderar.

Feeling har jag för att 4 Iller Tooma kommer göra ett fint lopp och jag hoppas att Tillman kör till ledningen och stannar där som 4%-are! Det här är inte alls någon tokig häst och han var bra tvåa bakom Sucre i förra E3-kvalet. Han var bortlottad i finalen och hängde väl mest med senast där fine Pacific Broline vann. Nu lär det vara laddat och 1600 meter och spets tror jag är rätt och stormvarnar!

Bakom finns flera kapabla med struliga, 1 Face Ribb gick starkt efter galopp näst senast, 8 Globalsatisfaction värmde finfint senast och var bra i våras är två av dem.


V64-5:

Ranking: A: 5 B: 7-9-2-4-11 C: 1-3-6-8 

Spetsanalys: Viktig spetsstrid där jag tror att Nappa Scar går att köra mer på efter en bit än Sucre och ska forceras till ledningen.

Loppanalys: 4 Sucre har inte varit till sin fördel aktionsmässigt, men ändå tävlat bra. Han vann förra E3-kvalet i tveksam stil, och gick starkt över upploppet i finalen. Han travade illa senast igen och hade halsproblem, och då jag tror på spetsbom är han sårbar.

5 Nappa Scar borde vinna detta då jag ser honom som spetsfavorit, han har tagit ledningen 3/4 med framspår bakom bilen och just med spår en bit ut axlar han riktigt bra efter några steg. Han värmde tveksamt senats, men skärps sig till loppet och var tapper från dödens, och före det enkel spetsvinst. Bra chans till spets och slut och jag spikar på DD och spelar utgång på V6!

7 Sir Corneliani var det fränt intryck på senast bakom hästar och han gick verkligen i mål med sparade krafter då han flög fram efter sen lucka! Han öppnar bra och har viss spetschans.

9 I’m Just a Sund kan få sitt smyglopp och slippa göra så mycket själv med detta läge, och två bakspår borta så färra hästar att kriga emot. 2 Andover Streamline har chans på ledarryggen och på kortspeed är han vass.


V64-6:

Ranking: A: 3 B: 7-12-11-9-5 C: 4-6-2-1-8-10

Spetsanalys: Heavy Sound är riktigt startsnabb och solklar spetsfavorit.

Loppanalys: Bästa spiken är tyvärr jättefavorit, men har jag fått bort lamporna i början så kan det bli okej ändå med lite skrälldrag in och jag spikar 3 Heavy Sound. Jag trodde på honom i förra E3-finalen och detta är hans rätta uppgift då han är väldigt snabb men inte så tuff. han lekte hem det från ledningen senast och såg lysande ut då Haugstad lättade på tömmarna och hästen stack undan. Han tar ledningen och då formen är dunkel på bästa hästen ska det vara jättechans till spets och slut.

7 Tobin Kronos är bästa hästen, han kommer gå riktigt långt men nu har det varit lite strul och han var struken för halsinfektion och är knappast på topp. Han kommer bli en riktigt bra sprinter med tiden, men slår knappast spiken nu med dessa förutsättningar.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora: Revanschläge för Royal Fighter direkt

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson