Just nu:
13.05 Eskilstuna 29 november: Berghs hästar de avslutande dragen
18.54 Femstjärnig Very Kronos
16.14 Vincennes: Hooker Berry hann fram i sista steget
15.21 Skattemyndigheten bör nog blidkas
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
10.12 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Elitloppsfinalisten Dreammoko kan inte vara med i VM-loppet. Sjukdom stoppar hästens medverkan. Ersättare blir Will Take Charge.

Fransktränade men i Nederländerna ägde Dreammoko var en av de klara hästarna till VM-loppet, eller International Trot, som körs nästa lördag den 13 oktober. Men tyvärr kan Richard Westerink-träningen inte åka med. Det sedan hästen drabbats av en halsinfektion och därför tvingas avstå sin plats.

En ersättare har dock redan hittats. Platsen tillfaller nu i stället kanadensiske Will Take Charge. En femåring tränad av Jeff Gillis som haft fina framgångar under året med bland annat åtta segrar och ett tangerat världsrekord. Will Take Charge har i år bland annat slutat tvåa i John Cashman Jr Memorial. (Foto: ALN).

Här är de tio VM-hästarna och land de representerar:

Arazi Boko (Italien)
Ariana G. (USA)
Cruzado dela Noche (Sverige)
Lionel (Norge)
Marion Marauder (Kanada)
Pastore Bob (Sverige)
Ringostarr Treb (Italien)
Slide So Easy (Danmark)
Up And Quick (Frankrike)
Will Take Charge (Kanada)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 18:54, 28 november

Femstjärnig Very Kronos

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:14, 28 november

Vincennes: Hooker Berry hann fram i sista steget

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 21:29, 27 november

Aetos Kronos på linjen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:35, 27 november

From the Mine på bättringsvägen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 10:15, 27 november

Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:25, 27 november

Straffet för Lugauer står fast

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:40, 27 november

Lätt för Urlo dei Venti i comeback

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kvalloppet fixat för Ringostarr Treb – nu mot USA

Kvalloppet fixat för Ringostarr Treb – nu mot USA

Ringostarr Treb är på väg mot USA för en spännande start i VM-loppet. Men först behövdes det ett kort stopp i Hamburg – för ett kvallopp.

I sin comeback efter segern i Elitloppet blev det galopp i förra veckan för Ringostarr Treb. Det orsakade lite bryderier för tränaren Jerry Riordan och kretsen kring kanontravaren. För att få vara med i VM-loppet kräver nämligen värdbanan Yonkers Raceway att man noterat en felfri tid inom de senaste 45 dagarna. Något som alltså inte stämde in på Ringostarr Treb.

På problemet fann man dock en lösning. Elitloppsvinnaren tog en avstickare till Hamburg för att där gå ett kvallopp under onsdagen. Med Wim Paal i vagnen löstes förstås den uppgiften utan dramatik. Ringostarr Treb travade 2200 meter efter 1.14,7.

– Jag var nöjd med hur han uppträdde. Kanske var det här det bästa som kunde hända eftersom det inte är en häst som älskar att träna. Nu fick han en rejäl genomkörare, vilket man inte kan göra hemma, och det behövdes nog. Nu hoppas vi bara att han klarar flygresan, jag vet att hästen inte gillade det när han provade förra gången, säger Jerry Riordan till Kanal 75.

Nu fortsätter färden på kontinenten för Ringostarr Treb som tillsammans med övriga europeiska hästar flyger från Belgien på fredag med destination New York. VM-loppet avgörs nästa lördag, den 13 oktober, med ett förstapris på en halv miljon dollar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Perfect Spirit och Zack's Zoomer i revanschmöte
Nästa nyhet
Perfect Spirit och Zack’s Zoomer i revanschmöte

Perfect Spirit och Zack’s Zoomer i revanschmöte

Fyraåringar av utsökt sort bjuds på Solvalla vid banans tävlingar på tisdag. Bland annat ska Perfect Spirit och Zack’s Zoomer gå en ny match i ringen.

Sex raka segrar hade Stefan Melander-tränade Zack’s Zoomer radat upp innan han i Gävle senaste fick se sig besegrad av Sprintermästaren och Kungapokals-vinnaren Perfect Spirit. Nu på tisdag möts de igen i en avdelning av Solvallaserien för fyraåringarna. Startfältet innehåller också Snowstorm Hanover och Derby-finalisten Spickleback Face.

De jämngamla stona möts i Solvallas Fyraåringsserie och här väntar också ett synnerligen intressant möte – nämligen det mellan två Derbystoet-vinnare. Peter Untersteiner tar ut Run Chica Run igen efter triumfen på Jägersro, och ställs mot Frode Hamres norska motsvarighet Calina, som dessutom för sällskap av tuffa stallkamraten Waffle Cone. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

2140 auto

1 Snowstorm Hanover – Stefan Melander
2 Southwind Hydro – Kenneth Haugstad
3 King on the Hill – Hans G Eriksson
4 Seven And Seven – Erik Adielsson
5 Zack’s Zoomer – Per Lennartsson
6 Eurythmic Sisu – Jorma Kontio
7 Spickleback Face – Christoffer Eriksson
8 Perfect Spirit – Örjan Kihlström

1640 auto

1 Run Chica Run – Peter Untersteiner
2 Waffle Cone – Kevin Oscarsson
3 Helloise Boko – Mattias Djuse
4 White Lightning – Jörgen Westholm
5 Violet Bi – Jim Oscarsson
6 Beautiful Bacardi – Ulf Eriksson
7 Normandie Royal – Ulf Ohlsson
8 Calina – Kenneth Haugstad
9 Ensemble Am – Erik Adielsson
10 Bellatrix Zet – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dahlén och Jepson igen - Vincent As i S:t Leger
Nästa nyhet
Dahlén och Jepson igen – Vincent As i S:t Leger

Dahlén och Jepson igen – Vincent As i S:t Leger

Magnus Dahlén och Carl Johan Jepson är en svårslagen kombo. I klassiska S:t Leger på Åby visade Vincent As både styrka och speed när han avgjorde i ett nafs.

Halmstadstränaren Magnus Dahlén har häftig form på stallet och allt som oftast tas segrarna med Carl Johan Jepson i jollen. I lördags tog man med Vischio Holz hem Walter Lundbergs Memorial och när S:t Leger för fyraåringarna kördes på Åby under onsdagen nöp man en ny stayerklassiker.

Segervapnet stavades den här gången Vincent As, en italienskfödd Muscle Massive-valack som var belagd med tjugo meters tillägg i loppet. Jepson hade dock god tid på sig att avancera fram sin häst till vad som blev andra utvändigt. Med 700 meter kvar fick det vara nog – Vincent As sändes iväg och hade redan vid ingången av slutkurvan kommit fram till ledningen.

Favoriten Transcendence försökte sitt bästa att haka på i rycket, men kom aldrig närmare än till ett silverpris. Vincent As stegade starkt undan till segern värd 125 000 kronor. Segertiden blev fina 1.14,0 över 3160 meter. Noteringen sänkte faktiskt stallkamraten Vischio Holz svenska rekord för utländska fyraåringar över distansen från i lördags, med en tiondel. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Axevalla

Torsdag: V64-tips till Axevalla

V64 Axevalla 4 oktober

Omgången: Jackpot på V64 med 904 538 kronor extra i potten! Det finns flera tänkbara spikförslag, men jag nöjde mig med att spika en av dessa.

Spiken: 2 Global Viscount (V64-2) vann med gott om sparat senast. Jag tror han körs till ledningen och sedan inte släpper någon över bron!

V6-förslaget är på 1911 kronor (V6).

3-9-5-7-4-6-8-2 (10-12)
2 Global Viscount (9-12)
3/ 4-8-5-7-9 (12-2)
5-4-3 (6-1)
6/ 8-7-10-3-4-12 (11-1)
3-4-9-7-1-10-2 (11-5)

7x1x1x3x7x7 = 1029 kr
7x1x6x3x1x7 = 882 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

6 – 3 x 1000 kr

V64-1

A: 3-9-5 B: 7-4-6-8 C: 2-10-12-11-1

Spetsstrid: Bagatelle kördes till ledningen senast men var inte jättesnabb utan det var körning mellan tre hästar. Prince Yoda utmanar då den var snabb med åttondespår.

Loppanalys: 3 Bagatelle var klart bra då man körde barfota runt om senast och från ledningen bara gled hon undan obesvärat. Nu verkar det bli skor och det är minus, även om det är aluminiumskor mot järnskor som var för tre starter sedan. Nu ska man komma ihåg att hon fick hållas till 19,6 första varvet senast och det blev inte mycket till lopp. Hon var bra näst senast då hon pressade i dödens och det gick lite för fort med 12-fart över långsidan. Bra chans att hon spetsvinner då hon står perfekt inne på pengarna.

9 Enjoy’s Top Gun gick nedåt 14 sista varvet bakom kriteriefinalisten Danilo Brick näst senast. Treåringen satt fast på innerspår bakom trötta hästar senast och det var laddat intryck. Givet bud och 4% är på tok för lite!

5 Prince Yoda har faktiskt gått bra. Jag kan köpa att han inte riktigt såg ut att fatta från ledningen och han tog nog inte i till slut. Senast var rejäl repa han gick och han är tidig. 

V64-2

A: 2 B: 9-12-3-10-6-13-14-15-1 C: 5-11-8-4-7

Spetsstrid: Global Viscount tror jag ändå sitter i ledningen i första kurvan, även om han var lite tassig första stegen.

Loppanalys: 2 Global Viscount är favorit och det kan jag köpa. Han gick över i passgång näst senast med sparade krafter, var för lätt i balansen. Fick fint lopp senast och avgjorde till synes helt okörd. Jepson är vass vad gäller voltstart och kommer treåringen till ledningen slår de honom knappast. Jag spikar!

9 Morotai Degato är under utveckling och klev undan säkert senast från ledningen, men det är andra bullar nu och han an vara svårare i ryggar. Dessutom varit struken för sårskada efter senaste vinsten. 

12 Bicc’s Lexie är inte så tokig och första gången med Björn Goop i vagnen är såklart spännande.

V64-3
A: 3 B: 4-8-5-7-9 C: 12-2-6-10-1-11

Spetsstrid: Det finns chans att Global Secrecy kan hålla ut storfavoriten Navy Blue sida-sida.

Loppanalys: 4 Navy Blue är omgångens största favorit spelad till dryga 60% av insatserna. Det är en segerstaplare som vunnit 10/20 starter, och nu kommer med fem raka vinster. Han gjorde första starten i Sverige senast och hade inga problem att gå undan från ledningen – även om det kanske inte såg ut att vara massor sparat. Nu är det en sådan typ, som avgör och sedan är det bra, liksom. Det bör vara bättre form med det loppet i sig och nu kan det bli jänkarvagn meddelar Mimmi. Dock var det knappt hästen kom till ledningen och jag litar inte helt på henne som så stor favorit.

3 Global Secrecy jagade jag en del hos Nurmos tidigare, men hästen hade problem att få till det. Nu verkar Untersteiner fått ordning på honom, och senast ska han till rappt mellan hästar på upploppet. Före det också klart bra insats och han känns bättre än favoriten för dagen. Nu är det dessutom spår invändigt och det var ändå ingen raket Navy Blue så kanske kan startraska ”Biffen” hålla ut favoriten och blir det så är det stekhett. Känns klart intressant oavsett och högt värde i att ta ställning och jag spelar utgång mot en storfavorit!

V64-4

A: 5 B: 4-3 C: 6-1-2-8

Spetsstrid: Grande Diva Sisu och Mellby Hawaii har båda visat fin startsnabbhet, fördel den första av dem med spår innanför.

Loppanalys: Silverstoet och mest spel på maffiga 5 Mellby Hawaii och det är korrekt. Här kan vi snacka om fin lunk fr att vara tvååring och den är svår att inte gilla. Kördes till ledningen senast och det var helläckert intryck då hon bara stegade undan. Visade bra startsnabbhet i debuten, som tufft anmäld under Åbergs-kvällen innan det blev galopp. Kan bli svårt att komma till ledningen mot snabb häst, men den här kan vinna oavsett ser det ut som.

Ändå tufft för tvååring om det blir mycket jobb, och det kan bli så med snabba 4 Grande Diva Sisu invändigt. Var klart startsnabb senast och pinnade till ledningen. Var slagen redan på långsidan av jättefin Kolgjini-häst men höll de andra ifrån sig och sprang ändå 14,6 i debuten. Jag köper inte riktigt hästen ändå, och tror den kan vika sig för favoriten men spets är spets.

Jag betalar för 3 Quiz Roc som fått rutin med fyra starter i kroppen. Hoppade i ledningen efter 100 meter senast, men höll bra före det då man fick ge sig trots att den visade 14,5 sista 700 i ledningen. Kan få loppet i draget nu.

Nämner 6 Mingait Tooma som travet inte stämde för på den skitiga banan senast, men den höll ihop det till vinst medan den som utmanade hoppade. Ändå lite tråkig Tooma-typ.

V64-5

A: 6 B: 8-7-10-3-4-12 C: 11-1-5-9

Spetsstrid: Minnestads Dubai mot ledningen då Dalforno säkert släpper. Kommer Aisha Simoni snabbt från tillägg?

Loppanalys: 6 Aisha Simoni tror jag har toppchans att vinna detta och jag spikar på DD och spelar utgång på V6. Hästen har svarat för två starka lopp de senaste starterna och långspurten senast då hon trots allt inte fick slag på Tropicana Ås – den var stark! Höll bra från ledningen före det då hon snabbstartade från springspår på tillägg. Det finns chans att hon körs till ledningen med få hästar på start, men hon borde avgöra lite hur de än kör.

4 Minnestads Dubai har inte startat sedan augusti 2016(!) och det är hårt att komma tillbaka mot hästar i form. Detta är en kanon som vann V75-lopp under Stochampionatet 2016 som 2-oddsare och var storfavorit till dubbla pengarna i Sommartravets final senare den sommaren. Det var senaste starten hästen gjort för sedan blev han skadad och bytte regi. Jag tror inte han vinner direkt och han är för mycket spelad. Kvalet var okej med 16,5 sista 700.

Det är jämnt lopp bakom min etta, och kanske mest intressant på spelet är 8 Global Touchdown som gått från Pihlström till Björn Goop och det borde göra mycket för hästarna går inget alls för Pihlström.

V64-6:

A: 3 B: 4-9-7-1-10-2 C: 11-5-6-8

Spetsstrid: Virgin Maiden är riktigt startsnabb och den solklara spetsfavoriten.

Loppanalys: Stor risk för att 3 Virgin Maiden spetsar hem detta inte alltför märkvärdiga stolopp. Lugauer reser upp med bara henne, och ledningen tar hon med stor sannolikhet hand om för det är jäkla driv första biten. Det är en fin sort som tar långa steg, men hon är inte lika bra som hon ser ut att vara. Gav upp från ledningen senast, men det var efter litet uppehåll och vann två raka före det. Jag spikar på DD och spelar faktiska favoritkomben, men testar att gardera på V6.

Öppet bakom. 4 Blanche håller jag upp för hon borde duga bra mot dessa. Drogs bakåt senast in mot sista kurvan, men höll sedan farten bra och var fre Virgin Maiden i mål.

1 Livi Mermaid är hårt spelad och det är spännande med Björn Goop upp i vagnen, men den har inte kunnat vara med från innerspår tidigare och det kan nog strula.

7 Olga Utca har utvecklats rejält och visade bra fart och inställning vid segrarna. Hängde med bra senast bakom Hot Chocolate i lopp med 100.000 till vinnaren och trots att tränaren kör nu finns chansen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lekande lätt när Aubrion du Gers tog nionde raka

Travtips

Eskilstuna 29 november: Berghs hästar de avslutande dragen

Travtips
söndag 13.05, 29 november
Första adventsljuset tänds tillsammans med söndagssport från Eskilstuna som serverar en blandad kompott, men med ett par relativt öppna lopp. Min bästa vinnare är Robert Berghs Lovely O.O. som såg strålande ut senast och ska ha en bra chans igen. Kvällens ...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.50, 27 november

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.12, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:21, 28 november 2020

Skattemyndigheten bör nog blidkas

STRÄNGNÄS: Ett litet lätt snöfall på morgonen har nått oss denna lördag. Vi avvaktar några dagar om hästarna skall vinterskos. Prognoserna talar om lite mildare väder till nästa vecka. Prispengar 2021 Skattemyndigheterna har börjat att dra åt tumskruvarna ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson