Travnet
ANNONS

Dopningsdomen: Souloy får mer tid på sig

Skribent

Publicerad kl 11.08, 06 mars 2017

av Daniel Olsson

Den sista februari skulle Fabrice Souloy genom sin advokat lämnat in svaromål i det pågående dopnings-målet. Men nu har man fått tidsfrist – i en månad.

Den 28 februari var datumet för Fabrice Souloy och hans försvarsadvokat Staffan Uvabäck, att senast inkomma med ett svaromål i den pågående domen där den franske tränaren anklagas för att ha dopat flera hästar i några av de största loppen i Norge och Sverige i fjol.

[caption id="attachment_66810" align="alignright" width="175" caption="Uvabäck. Foto: ALN"][/caption]

Uvabäck menade dock i förra veckan för travronden.se att tiden var för knapp och att man begärt anstånd en månad. Det har man nu också getts. Tiden är nu förlängd till den 28 mars.

– Vi har skickat ett mail till Staffan Uvabäck och i det står det att man får tid till 28 mars med att komma in med svaromålet. Vi vill helt enkelt att de ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt, för att domen ska bli korrekt, säger Domskommitténs ordförande Jens Kristian Grönsand till travronden.se.

När väl svaromålet inkommit till Domskommittén, kommer en dom inte att dröja särskilt länge, menar man. Något datum finns emellertid inte klart i dagsläget men man hoppas före sommaren.

– Det har dragit ut väldeliga på tiden, men det absolut viktigaste är att domen blir korrekt, säger Grönsand till travronden.se.

Staffan Uvabäck
ANNONS
Nästa artikel