Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Django Riff har tävlat färdigt

En av Frankrikes mest framgångsrika hästar de senaste åren avslutar sin tävlings-karriär. Starten i Prix du Bourbonnais blev den sista för Django Riff.

Ready Cash-sonen Django Riff, som genom hela karriären tränats av Philippe Allaire, inledde sin karriär med dunder och brak och räknades som en av sin kulls absoluta stjärnor. Hästen tog som treåring två Grupp 1-segrar, vann också EM för treåringar samt lade beslag på silvren i både Prix de l’Etoile och Critérium des 3 Ans.

Som äldre travare har dock framgångarna inte duggat lika tätt, senaste segern kom i augusti i fjol, och efter att ha slutat i det slagna fältet i söndagens Prix du Bourbonnais meddelar teamet kring den sexårige hingsten att tävlingskarriären nu avslutas.

Django Riff vann 17 av sina 56 lopp och tjänade strax över 14 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lome Brage på Bergsåker

Lome Brage på Bergsåker

En av de största kallblodsstjärnorna gästar Bergsåker till helgen. I Brimsguttens Minne jagar Lome Brage tredje raka segern – och ett förstapris på 200 000 kronor.

Det är Bergsåker som tar hand om kommande lördags STL-omgång och på programmet finns bland annat Brimsguttens Minne, även Dubbelcupens final. Anders Lundström Woldens kallblodskanon Lome Brage lär få bära favoritskapet. Hästen har vunnit båda sina starter efter tävlingsuppehåll och ställs här inför en uppgift som börjar med fyrtio meters tillägg på starthästarna.

Nurmos-duell i Guld?

Gulddivisionen är tillika Hilda Zonetts lopp och innehåller två hästar från Timo Nurmos stall. Global Trustworthy med två finalsegrar under hösten tar sig an stallkamraten Zenit Brick. För motståndet står bland andra formstarke Digital Ink – och så förstås On Track Piraten som är tillbaka efter att ha blivit struken senast.

Här är startlistorna:

Brimsguttens Minne, 2140 volt:

1 Faks Nils – Jan Ove Olsen
2 Rappnor – Ole Johan Östre
3 Guldtopp – Magnus A Djuse
2160 meter
4 B.W. Sture – Örjan Kihlström
5 Ådne Odin – Wiktor Kylin-Blom
6 Karlängs Linda – Kjell Svanstedt
7 Lex Peidei – Per Linderoth
8 Don Viking – Ove A Lindqvist
9 Torpa Olea – Hans Bergh
2180 meter
10 Lome Brage – Erlend Rennesvik
11 Sjö Odin – Krister Söderholm
12 Art Nökkve – Håkan Skoglund
13 Åsrud Vilja – Erik Adielsson
14 Art Kjarvald – Oskar Kylin-Blom
15 Björs Frej – Oskar J Andersson

Gulddivisionen, 2640 auto:

1 Order To Fly – Per Lennartsson
2 Narold Vox – Mats E Djuse
3 Global Trustworthy – Örjan Kihlström
4 West Wing – Oskar Kylin-Blom
5 Scellino Luis – Erik Adielsson
6 Disco Volante – Per Linderoth
7 Super Zantos – Ante Lisell
8 Digital Ink – Robert Bergh
9 Zenit Brick – Mika Forss
10 Mr Golden Quick – Magnus A Djuse
11 On Track Piraten – Rikard N Skoglund

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Färjestad: Dubbel lycka för Emilia
Nästa nyhet
Färjestad: Dubbel lycka för Emilia

Färjestad: Dubbel lycka för Emilia

Att Emilia Leo haft ett toppenår i sulkyn är inget nytt – succén fortsatte på Färjestad under söndagen. Lärlingen noterades för en dubbelseger.

Emilia Leo fortsätter att skörda stora framgångar i sulkyn. På söndagen stod ett besök på Färjestad på schemat – något som resulterade i dubbel glädje. Årets seger 107 – och 108, förde henne upp som den tolfte segerrikaste i landet hittills i år.

Dubbeln inleddes med Father of Sun som tränas av Sandra Luomala. Fyraåringen fick efter två raka andrapriser nu en välförtjänt fullträff. Ekipaget hittade femte utvändigt i ett sprinterlopp men kunde avgöra via en kraftfull avslutning, via fjärdespår ur sista sväng. Emilia Leo bytte kuse – och kom ut med hemmahästen Hugo Brew, tränad av Jörgen Nordquist. Valacken hamnade i dödens men var inte direkt brydd för det – efter att ha manglat ledaren på sista bortre långsidan avgjorde Hugo Brew till en säker seger till slut.

Första starten på två år – vann direkt

En riktigt snygg comeback svarade sexåriga stoet Droppluggage Racing för, som efter en frånvaro på hela två år gjorde debut i regi André Eklundh. Det resulterade i ledningen från start till mål – och en enkel seger före storfavoriten Valetta.

Per Ludvig Nilsen har fått ordentlig snurr på femåriga kallblodet Jokke Ålj. I ett sprinter-lopp var valacken helt överlägsen – och tog här sin fjärde raka på Färjestad. Jokke Ålj tog ledningen direkt för att tidigt lämna undan fältet. Avståndet krympte aldrig – segern togs med åtskilliga längder.

Simb Rubinette fixade första fullträffen

Simb Rubinette är första avkomman efter trippelmiljonären Simb Ruby. Den Roger Walmann-tränade treåringen kunde nu ta sin första seger i karriärens sjunde start. Mika Forss placerade stoet i tredje par utvändigt, gick till attack 700 kvar och avgjorde på rejält sätt i slutstriden.

Frode Hamre gästade Färjestad och lämnade banan med seger bakom Marvellous Tooma. Hästen som var i final av Kriteriet tidigare i höst, fick en väldigt enkel väg mot segern. Efter att ha övertagit efter 500 meter och en varvning i 1.20-tempo var segern redan i hamn för treåringen.

Oskar J Andersson körde Jörgen Westholms Radjah d’Inverne till vinst. Sjuåringen tog sig fram utvändigt om ledande Gogo Hall, fick greppet när denne felade ur sista sväng och höll på bra sätt undan för den snabbt avslutande Joe Martini.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Délia du Pommereux igen
Nästa nyhet
Délia du Pommereux igen

Délia du Pommereux igen

Prix du Bourbonnais är något speciellt för Délia du Pommereux. Precis som i fjol var det Sylvain Rogers fina sto som plockade hem segern i det andra B-loppet – efter att ha fångat in Bold Eagle på mållinjen. Svenska hoppet Who’s Who försvann bort i en startgalopp.

Senaste gången som Délia du Pommereux vann lopp var precis för ett år sedan, då hon överraskande spurtade hem Prix du Bourbonnais. När det andra inför Prix d’Amérique kvalificerande B-loppet på söndagen kördes på Vincennes – då var det av Sylvain Roger tränade stoet tillbaka överst på pallen. Med Franck Nivard i sulkyn avslutade hon sylvasst efter sen lucka för att ta ned ledande favoriten Bold Eagle precis vid målgång.

Bold Eagle tog sig till ledningen

Délia du Pommereux tog tidigt hand om ledningen, men överlämnade in i den första kurvan till Bold Eagle som för sin kusk Eric Raffin tågat fram via tredjespår och en stund senare mötte de första 1350 meterna i 12,7-tempo. Bold Eagle gjorde här sin första start sedan sin seger i Breeders Crown och såg nu ut att vara på väg mot en säker seger i Prix du Bourbonnais. ”Örnen” hade fortsatt kontrollen när fältet stormade in över upp-loppet. Men bakom letade Franck Nivard febrilt efter en lucka…

Den kom också mitt på upploppsrakan när Bahia Quesnot tröttnade efter att ha gjort merparten av loppet i dödens. Délia du Pommereux tog sig ut i andraspår och avväpnade via en rykande finish Bold Eagle på linjen. Segertiden skrevs till 1.13,1/2850 meter, en tiondel långsammare än i fjol.

Därmed kan Délia du Pommereux, som belönades med 49 500 euro, se fram emot en ny start i Prix d’Amérique. Bold Eagle stod för en fullt godkänd insats i denna sin första start på Vincennes sedan i somras – han klockades till samma tid som vinnaren. Till Prix d’Amérique tog sig också en annan av Sébastien Guaratos hästar, meriterade stoet Billie de Montfort (13,2) avslutade fint invändigt för att bli trea sedan hon gjort hela loppet som tredje häst på innerspår.

Who’s Who borta direkt i galopp

För loppets enda svenska deltagare Who’s Who tog det dock tyvärr slut redan före det började. Who’s Who fick en bra start, men slog kort senare över i galopp med en diskning som följd. För Pasi Aikos stjärna väntar nu en möjlighet till revansch om två veckor då Prix Ténor de Baune avgörs – också då ligger en PdA-biljett i potten.

Réne Aebischers toppsto Uza Josselyn (13,3) stod för en riktigt positiv insats för Pierre Vercruysse. Hon gick på först i tredjespår i uppförsbacken och spurtade starkt in som fyra. Prix de Bourgogne (där hon var trea i fjol) lär bli nästa uppgift.

Vinnarens stallkamrat, och lillebror, Enino du Pommereux (13,3) stod för en god insats som femma. Den regerande PdA-mästarinnan Bélina Josselyn fick återigen, nu med sin tränare Jean-Michel Bazire i sulkyn, en invändig resa och gick över mål med mycket krafter sparade. Ett defensivt invändigt upplägg gällde också för Oslo Grand Prix-ettan Vitruvio som kördes av Alessandro Gocciadoro. Ett lugnt lopp i kön gavs också Prix de Bretagne-vinnaren Davidson du Pont.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stepping Spaceboy suverän
Nästa nyhet
Stepping Spaceboy suverän

Stepping Spaceboy suverän

Första starten på nästan fem månader – men direkt redo för stordåd. Admir Zukanovic Stepping Spaceboy svarade allt för att hedra Legolas Minne hemma på Åbytravet.

Legolas Minne, även Gulddivisionen, var lördagens höjdare på Åbytravet – och det blev också en riktigt rivig tillställning. Sexårige Stepping Spaceboy gjorde första starten sedan i somras men visade att han nog går en mycket intressant vinter till mötes. Hästen fick inte sitta i fred en meter i ledningen – men vann ändå efter en smått heroisk insats.

– Fy fan, vilken häst! Vilken prestation! Han får ju tryckare hela vägen och får aldrig sitta i fred, så gör han ett sådant här lopp. Det ska ju inte gå, men hästen var ju grym. Det har varit stolpe ut hela året för stallet, men nu är vi på rätt väg, jublade Admir Zukanovic i ATG Live.

”Fy fan, vilken häst!”
En jublande Admir Zukanovic i ATG Live

Stepping Spaceboy höll spets från innern, men pressades till 1.08 första 500 för att försvara den. Det räckte förstås inte – med 900 meter kvar landade Slide So Easy utvändigt, efter att ha harvat ute i tredjespår, och masserade. Favoritspelade Betting Gangster kom strax senare också med en rejäl rush men föll snart tillbaka och lämnade tätduon att göra upp om guldet.

VM-tvåan Slide So Easy svarade även han för en toppinsats, utmanade hela vägen till mållinjen men ledande Stepping Spaceboy försvarade sig som ett lejon och vann till slut mycket säkert för sin kusk Stefan Söderkvist. Vinnaren, som belönades med 200 000 kronor och därmed klev över två miljoner kronor totalt i karriären, klockades till seger-tiden 1.12,0a över 1640 meter.


Martin de Bos infriade från spets

Petri Puros fine femåring Martin de Bos infriade i Silverdivisionen. Från sitt innerspår höll favoriten enkelt ledningen och kom för Peter Ingves att leda loppet från start till mål. J.H. Mannerheim bjöd upp till dans utvändigt och på ”stretchen” attackerade Island Life, men ledaren höll sitt motstånd stången hela vägen till mål för att vinna på 1.13,2/2140. Andra raka i klassen var ett faktum.


Äntligen en fullträff för Beartime

Med tre raka andrapriser stod Beartime på tur för en seger. Med Örjan Kihlström i sulkyn kom nu äntligen fullträffen för fyraåringen som tränas av Årjängs Helena Edlund. Segerkonceptet i Klass 1-försöket var ledningen från start till mål. Betrodde El Gumpert provade att utmana, men fick inte aktionen att stämma, i stället var det Eldorado Mearas som kom med en vass avslutning invändigt. Någon fara för segern var det dock aldrig för Beartime – som vann på 1.12,5a/1640.


Som tåget – från start till mål

Ledningen från början till slut var också det framgångsrecept som Take The A. Train använde sig av i treåringsloppet. André Eklundh lotsade S.J.’s Caviar-valacken direkt till front och var sedan aldrig i någon riktig segerfara. Upstate Face utmanade duktigt över open stretch, men Take The A. Train höll säkert undan på 1.14,2a/2140. Christoffer Eriksson tränar vinnaren som tog tredje triumfen i sjunde försöket.


Inspector vann Goop-duellen

Björn Goop tillbringade lördagen på Vincennes, men det hindrade honom inte att också vinna på Åby. Två hästar från stallet gjorde upp i Klass 2-försöket. Örjan Kihlström anförde med Pine Muscle, men i rygg tassade Carl Johan Jepson med Inspector som avvaktade ända till open stretch före initiativet togs. Stallkamraterna fajtades in till linjen – men Inspector satte nosen först. Fyraåringen vann på 1.16,6 över långa 2640.


Wild Love imponerade stort

Bengt Simbergs härliga Wild Love är en riktigt fin sort och att femåringen tillhör de bästa stona i landet, gav hon ett bevis på när hon för Kevin Oscarsson plockade hem stoeliten. Trots bricka tolv bakom bilen stod Love You-dottern i sin egen klass. Kevin gav Wild Love marschorder från kön med 800 meter kvar, vilade kort i andra utvändigt i sista sväng och gick snart till förnyat angrepp. Ledande Miss Sober och utvändige Stonewashed Diamant hade inget att sätta emot. En riktigt imponerande seger för Wild Love som klockades till 1.13,1a/2140.


Night Brodde – efter upploppsdrama

Eftermiddagens största dramatik utspelade sig på upploppet i Bronsdivisionen. Night Brodde gick i ledningen och Man At Work jobbade i dödens. De var också dessa båda hästar som, sida vid sida, slogs om segern över upploppet. Man At Work såg ut att ha kopplat greppet, men precis före mål krokade hästarna ihop vilket föranledde den invändige att få nosen först på linjen. Måldomarna fick granska situationen ett par minuter – för att konstatera att allt gått rätt till. Night Brodde vann för sin tränare Conrad Lugauer på 1.13,3a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bryssel-show i Paris

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson