Travnet
ANNONS
Artikelbild

"Det var ju åt helvete i första starten, men nu... ser hästen bra ut"

Skribent

Publicerad kl 08.13, 08 juni 2024

av Redaktionen Travnet

Hail Mary ska försvara sin fjolårstitel i Jämtlands Stora Pris som favorit.
Men loppets stora joker kan komma från samma stall i form av Mister Hercules.
– Ja, jag har inte gett upp i varje fall… säger Daniel Redén som själv sitter upp i sulkyn.

Jämtlands Stora Pris är lördagens stora begivenhet när V75® kommer till Östersund i helgen.

Ett lopp som Daniel Redén vunnit som tränare vid tre tillfällen hittills. Call Me Keeper och Västerbo HighFlyer 2016 respektive 2017 – och i fjol med 5 Hail Mary (V75-6).

Och världsstjärnan med strax under 16 miljoner kronor på bankboken ser ut att bli favorit inför titelförsvaret. Senast i Prins Daniels lopp i Gävle blev han fast med samtliga krafter sparade från rygg på ledaren. Gången före var hästen trea i Finlandia-Ajo.

– Det är svårt att säga om formen är lika bra som i fjol, men formen är så bra som den kan bli nu och det känns riktigt bra, säger Daniel Redén.

Hur ska det gå till för att Hail Mary ska vinna loppet igen?

– Det är väl att han får ett bra lopp och att det löser sig på ett okej sätt. Hästen känns i varje fall som att han är redo att göra en bra prestation.

Utmanaren kan faktiskt komma från samma stall.

3 Mister Hercules (V75-6) var även han ute i Prins Daniels lopp i sin förra start, men fick där en blytung resa som första häst ute i tredjespår hela det sista varvet. I starten före tog han en överlägsen seger i en deltävling av Paralympiatravet.

Tränaren låter klart uppåt inför lördagens besök i Östersund – där han själv sköter tömföringen bakom Mister Hercules.

– Ja, jag har inte gett upp i varje fall. Vi har gjort lite mer med honom i veckan för att vässa upp honom, så han kommer göra en bra prestation. Vi körde tufft med honom i måndags och så i går torsdag igen och han hade svarat bra på det, hästen var riktigt alert. Nu provar vi norskt huvudlag för första gången i år och jag kommer köra vad som går från start, hästen är rätt så snabb ut och jag ser ingen anledning att inte prova, han växer i ledningen.

Ser man till streckfördelningen är Mister Hercules betydligt mindre betrodd än Hail Mary?

– Normalt är ju Hail Mary huvudet högre i kapacitet, det vet vi. Men ”Hercules”, när han har en bra dag och är riktigt i ordning, då är han lika bra, det är bara att han är lite mer ojämn av sig. Sedan har jag bra feeling för båda hästarna, men jag fick ju det bästa spåret…

##Du har tre hästar till på V75. Samtliga bland favoriterna. Hur är läget med den trion?

6 Mi Amore Bros (V75-2) tycker jag ser otroligt fin ut för dagen, hon har tagit loppen på helt rätt sätt. 6 Poleposition(V75-5) är alltid fin och har utvecklats mycket mentalt i år, han kommer också göra ett bra lopp. 3 Heavenly Zet (V75-1) är också på gång och kanske den häst som ligger mig varmast om hjärtat, så jag hoppas att han gör den bästa prestationen. Han är lite vass sådär, men jag tycker vi börjar komma rätt på honom. Det var ju åt helvete i första starten, men nu senast var vi nöjda och i jobben ser hästen bra ut, säger Daniel Redén.

ANNONS
Nästa artikel