Christoffer Eriksson var den gemensamma nämnaren när de två första uttagningarna till Svensk Uppfödnings-löpning kördes på Jägersro. Frågan är vilken av Aetos Kronos och Trix on Line som han väljer i finalen.

Den 1 december avgörs Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro, på tisdagskvällen arrangerade samma bana de två första uttagningarna till finalen. Den första fick se en riktigt imponerande vinnare från Jerry Riordans stall. Den svarte elegante Bold Eagle-sonen Aetos Kronos spräckte i denna sin fjärde start i karriären segernollan på ett lovande sätt.

Spelad till stor favorit i loppet var Ultion Face som också gick till ledningen för Adrian Kolgjini. Med varvet kvar att trava sände Christoffer Eriksson helt sonika fram för att syna dödens med Aetos Kronos och loppet handlade sedan enbart om dessa två. Duon lämnade fältet in i sista sväng, men när man nådde upploppet var den utvändige starkast. Aetos Kronos kopplade enkelt greppet 100 kvar för att säkra segern på 1.14,4a/1640 meter. Med till final som trea även Unico Broline.

*Christoffer Eriksson i segersulkyn också i den andra uttagningen. Det bakom välstammade Trix on Line som är efter Trixton och undan Fascination som ju själv vann Uppfödningslöpning 2011. I träning hos Sören Norberg har den tidigare unghästtoppen redan i sin första avkomma fått fram ett råämne; Trix on Line kommer till finalen som obesegrad i tre starter.

Loppet avverkades i rask takt, det såg Per Nordström till bakom Grande Diva Sisu som körde sig till spets, öppnade första 500 efter 09,2 och varvade på 12,6. Det hela tiden med Trix on Line skuggande i släptåg. Med 350 meter kvar vred Eriksson i högertömmen, gick till attack och kunde över upploppet mycket enkelt gå undan till seger på 1.13,9a på 1640. Grande Diva Sisu höll bra som tvåa och med till final även Staro Nashville.

Resterande två uttagningar körs på Solvalla på onsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Beslutet: Propulsion mot PdA

Beslutet: Propulsion mot PdA

Fortsatt tävlande eller avelsarbete? Nu har tränaren Daniel Redén funderat klart gällande framtiden för Propulsion. Det blir en satsning mot Prix d’Amérique.

Säsongen har varit fenomenal för Propulsion och efter sin andraplats i Elitloppet har det blivit idel segrar i några av världens största lopp, inkluderade Hugo Åbergs, Åby Stora Pris och finalen i UET Trotting Masters. I år har sjuåringen travat in strax under monumentala elva miljoner kronor.

Efter den senaste segern, i Müllers Memorial på Jägersro i slutet av oktober, har kretsen kring stjärnan med tränaren Daniel Redén i spetsen funderat över fortsättningen. Valet har stått mellan att fokusera på en lukrativ karriär som avelshingst eller att fortsätta tävla. Nu är beslutet taget – det blir det senare. Och Propulsion tar nu sikte mot en ny start i Prix d’Amérique.

– Propulsion är fortfarande så bra på tävlingsbanan att vi i samråd bestämt oss för en fortsatt tävlingskarriär. Hästen får själv bestämma när han inte längre vill tävla och vi kommer inte att använda honom i aveln nästa år, åtminstone inte som det ser ut i nuläget, säger Daniel RedénStall Zets hemsida.

Tränaren låter alltså också meddela att man laddar hästen mot start i Prix d’Amérique. Det blir i så fall en tredje raka start i loppet som man i år slutade trea i. Redén har tidigare menat att om man väljer att gå mot PdA ännu en gång, kommer förberedelserna i större utsträckning att ske på hemmaplan än nere i Frankrike. På Stall Zets sajt skriver man även att man under nästa säsong eventuellt också tar sikte mot Elitloppet. Ett lopp som Propulsion lagt beslag på andrapriset i de två senaste åren. (Foton: ALN).

Vem vinner PdA? Spela redan nu hos Unibet! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt kan ta storslam i Matron Stakes
Nästa nyhet
Svanstedt kan ta storslam i Matron Stakes

Svanstedt kan ta storslam i Matron Stakes

Åke Svanstedt kan få storslam när han på torsdag besöker Dover Downs med sin topptreåringar Six Pack och Plunge Blue Chip för Matron Stakes.

Det är under torsdag kväll som finalerna i Matron Stakes för treåringarna körs på Delaware-banan Dover Downs. Båda loppen erbjuder förstapriset på cirka 100 000 dollar. Åke Svanstedt ser ut att ”sitta på leken” med toppchanser i var-dera upplaga.

I Matron Stakes för hingstar och valacker återkommer Six Pack. Supertravaren som vann Kentucky Futurity på världsrekord fick strykas inför Breeders Crown senast. Bland motståndet finns meriterade Met’s Hall, som bland annat varit tvåa i Hambletonian i år. I tjejernas Matron Stakes är Svanstedts bidrag Plunge Blue Chip som ju nu slipper möta sådana som Atlanta och Manchego, men däremot ska ta sig an den överraskande Breeders Crown-vinnaren Lily Stride. (Foto: ALN).

Här är startlistorna (med uppsatta kuskar):

Matron Stakes, hingstar och valacker, 1609 auto

1 Met’s Hall – Andy Miller
2 Kinda Lucky Lindy – Scott Zeron
3 Toast of Lindy – Mike Cole
4 Fashionwoodchopper – Yannick Gingras
5 Six Pack – Åke Svanstedt
6 Maxus – Yannick Gingras (J.Takter)
7 Mississippi Storm – Brett Miller

Matron Stakes, ston, 1609 auto

1 Plunge Blue Chip – Åke Svanstedt
2 Seviyorum – Andy Miller
3 Lily Stride – Tim Tetrick
4 Hey Blondie – Andrew McCarthy
5 Supergirl Riley – Simon Allard
6 Custom Cantab – Peter Wrenn
7 Impinktoo – Brian Sears
8 Looking For Zelda – Matt Kakaley

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop vann igen bakom Guaratos jättetalang
Nästa nyhet
Goop vann igen bakom Guaratos jättetalang

Goop vann igen bakom Guaratos jättetalang

Sébastien Guarato har kanske Frankrikes bästa treåring i Face Time Bourbon och i sulkyn sitter Björn Goop. På måndagen tog man en lätt seger på Vincennes och siktar nu mot den största uppgiften Critérium des 3 Ans.

Ready Cash-sonen Face Time Bourbon har i det närmaste varit outstanding i sin karriär så här långt. Med Björn Goop i sulkyn bakom Sébastien Guarato-hästen vann man senast EM för treåringar och på måndagen var man tillbaka på Vincennes för att göra rent hus även i Prix Abel Bassigny med ett förstapris på 54 000 euro. Den här segern var tre-åringens sjunde på totalt åtta starter.

Loppet blev inte särskilt dramatiskt. Björn körde den 13 för 10-spelade storfavoriten till ledningen i den första kurvan och hade sedan inga bekymmer att behålla den positionen till mål. Face Time Bourbon hade fullständig kontroll på fältet i sista sväng och kunde på väldigt lätta hovar sticka undan med någon längd den sista biten. Segertiden stannade vid 1.13,5 på 2175 meter. Vinterns stora mål är Critérium des 3 Ans som körs på Vincennes den 16 december.

Se loppet här.

*Philippe Allaire har också några tuffa treåringar i stallet. En av dem är Fly With Us (e. Ready Cash) som för succékusken Yoann Lebourgeois tog hem Prix Reine du Corta (54 000 euro) för treåriga ston. Trots att Fly With Us hamnade på efterkälken efter en startgalopp kunde hon till slut ändå vinna klart efter en mäktig avslutning via fjärdespår över upploppet. 1.12,9 på 2175 var segertiden. Samme Lebourgeois satt också i sadeln när Allaire-tränade Feeling Cash (e. Ready Cash) i överlägsen stil tog hem Prix Louis Tillaye (54 000 euro) för treåringar i monté. Feeling Cash som haft ett antal starka andrapris i raden på sistone drog direkt iväg till ledningen och lämnade fältet med åtskilliga längder till seger på 1.14,5/2700 meter.

*Några svenska provade också lyckan på Vincennes. Robert Berghs Balfour kunde inte förlänga sin segerrad i Prix d’Argentan utan tröttnade från spets för att sluta sjua. Här vann Coach Franbleu och Yoann Lebourgeois (igen) enkelt på 1.13,1/2700. Bättre gick det för Peter Untersteiners Carabinieri som knep tredjepriset i Prix du Languedoc efter en bra avslutning. Hela vägen ledande Cavalleria gick det dock inte att göra något åt, stoet vann på 1.13,2/2850 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Usain Henna trivs i Frankrike - tog ny seger
Nästa nyhet
Usain Henna trivs i Frankrike – tog ny seger

Usain Henna trivs i Frankrike – tog ny seger

Jörgen Westholm-tränade Usain Henna stormtrivs i Frankrike. På måndagen kom andra raka när svensken gick runt fältet i Nantes.

Åttaårige Usain Henna kom till Jörgen Westholms träning i somras för tävlande i Frankrike och hästen verkar uppenbart trivas kanon på de franska ovalerna. På sex starter i landet sedan i mitten av juli har det blivit fyra segrar på fem försök – på måndagen kom en ny triumf.

Usain Henna besökte då hippodromen i Nantes och med Richard Joly i vagnen inledde han som knappt favoritspelad i åttonde utvändigt. Där blev han kvar till sista bortre då avancemanget började i ryggar och mitt i den sista kurvan sändes svensken på för fullt i egen attack. Greppet kopplades direkt, men bakom kom Valfleury med en saftig spurt och det hårdnade till. Usain Henna höll dock starkt ifrån sig sin konkurrent och passerade mållinjen som etta på 1.14,0/3025 meter. En seger värd 13 500 euro. (Foto: ALN).

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Danske segermaskinen lämnar Juul - till Goop

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson