Carabinieri såg till att det kunde bli svenskt jubel på Vincennes under påskaftonen. Den av Peter Untersteiner tränade sexåringen tog en imponerande seger.

Efter att ha varit tvåa i debuten på Vincennes tidigare i april, kom på lördagen också första fullträffen för Carabineri. Svensken såg riktigt läcker ut när han vann som favorit för Franck Nivard.

Carabinieri glänste i Paris. Foto: ALN

Flera svenskhästar fanns med i loppet och det var Robert Bergh som anförde loppet med Opitergium som tidigt kom till spets. Carabineri placerades som femma i andraspår, men vreds på 1100 kvar.

Efter att ha bidat sin tid en bit i andraspår, sändes Wellino Boko-sonen på till attack igen i sista sväng och över upploppet avväpnade han Opitergium med lätthet.

Carabineri fixade förstapriset på 27 000 euro genom seger på 1.13,1 över 2700 meter. Opitergium (13,3) rejäl som tvåa. Monas Invercote blev sjua, Denise F. Boko oplacerad och Bazir Dimanche galopperade.

*****

Venkatesh orkade inte. Foto: ALN

*Venkatesh gjorde första starten sedan PdA-helgen och blev favorit i Prix de la Lorraine. Hästen fick en fin start som trea i andraspår. Efter 11,5 första 1100 gav sig Pierre Vercruysse iväg till attack och tog snart över spets.

Men in på upploppet sinade krafterna för Venkatesh som föll tillbaka och slutade oplacerad. Vann loppet gjorde Vulcania de Godrel, som för Eric Raffin hann fram i spurten på 1.12,2a över 2100. Galopp in i den första kurvan blev det för Reckless.

*I Carat Williams har Sébastien Guarato en riktigt intressant femåring. I Prix Henri Levesque (54 000 euro) tog han en ny storseger.

Loppet avverkades i hårt tempo, men David Thomain körde resolut fram Carat Williams till ledningen med knappt 1000 kvar. Prodigious-sonen lämnade sedan fältet i sista sväng med några längder och vann väldigt lätt på kvicka 1.10,8 över 2175 meter.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V75-tips till Romme

Söndag: V75-tips till Romme

V75 Romme 16 april

Omgången: Flera jättefavoriter i Romme och visst ser det bra ut för de flesta av dem med spetsläge och det är inte den mest öppna omgång jag sett på förhand.  Jag nöjer mig med en spik, bästa draget i avslutningen som inte är favorit!

Spiken:
11 M.T.King of Cash (V75-7) ska vara ännu bättre i form och distansen är plus-plus och jag tror att han krossar dem från dödens!

Utgångshästarna:
5 Darling Hornline (V75-2) vinner om hon kommer till ledningen, risk för svar gör att jag nöjer mig med utgång.
4 Test Drive (V75-6) ska gå med helstängt och första barfota – toppchans från spets, men också jättefavorit och utgång räcker.

V75-förslaget är på 3420 kronor.

12-1-4-2-6-5-3-9-10-8 (11-7)
5/ 1-10-6-2-11-7-8-12-3 (2-7)
5-4 (10-11)
9-6 (5-2)
2-1-9-12-3-10-11-4-5 (2-1)
4/ 11-12-6-10-8-3-5-7 (9-2)
11 M.T.King of Cash (7-4)

10x1x2x2x9x9x1 = 1620 kr
10x10x2x2x9x1x1 = 1800 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

4 – 11 x 1000

V75-1:

Ranking: A: 12-1 B: 4-2-6-5-3-9-10-8 C: 11-7

Spetsanalys: Ajlexes Cubano är mycket gynnad av voltstart och han har snabbstartat från snäva spår, och senaste gången med innerspår på V75 så höll han ledningen och vann loppet. Bra spetschans!

Loppanalys: Silver är grymt spelbart och att 4 Beppe Am är favorit köper jag inte helt. Han såg visserligen ruskigt bra ut senast då man drog av alla skor och han verkade käkat taggtråd och bara flög fram då han kom loss – men då var vinnare Re Doc redan i mål i V75-finalen. Nu är det snävt spår, och han måste nog köras på chans i Silver och det ska klaffa för att bli seger.

Det är bara att gardera på och jag drar upp 12 Rolex Bigi som etta då han är spelad till endast 10%, och som han såg ut senast! Det var debut för Maria Törnqvist och inte vässat, men han bara ökade på upploppet och det var riktigt starkt intryck och han visade att han ännu vill tävla och vinna lopp efter allt strul. Det är en kanon och fungerar han lika bra nu kan han blåsa till allt.

1 Ajlexes Cubano är given även han för han hade fullkomlig lekstuga på V75 från ledningen då man plockade alla skor, och är han tillbaka i den formen nu får de jaga för att hinna ifatt honom.

2 Victor A.U. ser allt bättre ut och senast visade han att han är på tok för bra för vanliga lopp på orten och barfota ger extra kick för honom också.

V75-2:

Ranking: A: 5 B: 1-10-6-2-11-7-8-12-3 C: 4-13-15-9

Spetsanalys: Mitica är riktigt startsnabb och Veijo verkar helt inne på att köra henne i ledningen och då bör det bli så. Darling Hornline är den som utmanar och det troligen ganska rejält då Takter brukar få panik i dödens…

Loppanalys: Tre hästar ska räcka bra i normala fall, men det finns risk för riktigt tuff körning första 500 och jag garderar vidare då det finns bra lopp att göra något av senare. 5 Darling Hornline ska normalt vinna lopp i den låga klass hon befinner sig i, hon borde ha betydligt mer på kontot. Exempelvis galopperade med chans i StoChampionatet i sista kluvna, det var inte slutsålt då och bara där var en mille i första. Senast gjorde hon debut för Helena Burman och såg mycket fin ut men fick inte tag i ledande toppstoet Ultra Bright trots under 10 sista 700. Nu luktar det dödens med påställd kusk innanför, men Takter brukar få panik då han hamnar där med bra häst och han lär testa rejält första 500. Får han då överta, då är det över men annars kan det bli långt hem. Utgång blir bra!

1 Mitica är spetsfavoriten och hon bara forsade undan från ledningen på V75 näst senast och visade att hon är bra frontrunner. Veijo låter mycket uppåt och menar att det är ledningen som gäller.

10 Pense Kloster har tre raka efter snöpliga galoppen i finalloppet, där hon tog ledningen i omstart för att galoppera sedan när loppet kördes om. I comebacken senats var hon jättefin från ledningen med full kontroll via 10 sista 500.

V75-3:

Ranking: A: 5-4 B: 10-11-6-2-1-3 C: 8-7-9

Spetsanalys: Vrålsnabba hästar där 1,2,4 och 6 alla öppnar snabbt och det kommer gå undan. Släpps Volstead till ledningen?

Loppanalys: 4 Volstead är favorit, om än knapp sådan och det är en bra uppgift för honom. Han hade otur förra året, det klaffade aldrig i större loppen och han fick dödens i Jubileumspokalen där Björn körde för tufft mot ledaren dessutom – men nästan alltid var han tapper värre. Han såg riktigt bra ut i årsdebuten senast där han tog på Nuncio över upploppet är skön stil utan att pressas alls i botten. Kan Örjan köra till ledningen i andravågen är det troligen över.

Men vi är väldigt svaga för 5 D.D.’s Hitman som är en kanon även han, och nu när han tar loppen bättre och är fräschare på alla vis så kommer han duga mot eliten. Han hade lekstuga senast i Silver där han blåste förbi enkelt. Han är grymt snabb i benen och hittar han slagläge och Volstead får jobba första varvet, ja då kan han mycket väl blåsa till dem även i Guld.

Bakom dessa är det öppet, och antingen tar man båda eller många och jag valde det första.

V75-4:

Ranking: A: 9-6 B: 5-2 C: 10-7-4-3-1-8

Spetsanalys: Pydin är bäst på start och körs till ledningen, men inte svarar väl Ove när Smedsbo Faksen kommer?

Loppanalys: 9 Månprinsen A.M. är givetvis megafavorit spelad på drygt 60% av insatserna. Hade han varit i full form, ja då vore det nog inte mycket att orda om, men årsdebuten gav lite frågetecken då han mest vann för att han höll farten mer än att han var jättebra. Nu är det bara tio hästar i loppet, och flera lär söka innerspår så han sitter säkert bättre på det är han brukar göra. Formen pekar uppåt, såklart, men kommer motbudet till ledningen tidigt tror vi att han kan få problem den gode Melander.

Därför dubblar jag med andrahandaren 6 Smedsbo Faksen som alltid kunnat mycket, men inte bjudit till – men som ofta tidigare har Björn Goop fått honom på bättre tankar för jisses så bra han varit vid två segrarna! Först hade han fullkomlig lekstuga från ledningen på Vincennes och vann med bortåt 50 meter. Han var minst lika bra senast då han svarade allt och bara ökade då det borde börjat ta emot, och han är grym på den typen BG! Han borde kunna köra till ledningen även om Ove hotar att svara med 2 Pydin och då blir det match! Pydin är bara fem år, och det r tufft mot eliten redan nu.

Fjärde som är tänkbar är 5 Steinfaks som står 20 meter bättre till denna gång, men slår normalt inte de två bästa.

V75-5:

Ranking: A: 2 B: 1-9-12-3-10-11 C: 5-4-7-6-8

Spetsanalys: Disco Volante har öppnat bra, men han är inte bara att kasta iväg då han varit för hetsig emellanåt. Nu skötte han sig i bilproven senast och även i loppet och visst kan han tidigt köras till tät. Jag tror att Highspeed Dynamite gärna svarar, och även om han är svårbedömd och inte lika snabb så finns chansen.

Loppanalys: Egentligen är det löjligt att 2 Disco Volante är kvar i Klass 2 då han visade fart för kulltoppen som treåring och imponerade kolossalt vid några segrar, men han var även väl uppskruvad några gånger och galopperade då han skulle svara spets i första kurvan för tre starter sedan. I Tarzan-debuten näst senast testade man aldrig bilen före, och han var fär laddad och det gick inte att hålla honom i trav. Det gjorde det senast då han skötte sig och joggade undan med gott om sparat. Han är grymt kapabel för klassen, och sköter han sig kan de heta vad de vill – då slår han dessa men jag litar inte på honom som jättefavorit, värdet ligger i torsk och han har knappast galopperat för sista gången…

1 Highspeed Dynamite ska gå barfota runt om och det tror Ohlsson ska vara riktigt bra för honom och det tar jag fasta på. Hästen öppnar rätt så bra, och går det inte att skicka iväg favoriten kan han hålla upp och då tror jag att Ohlsson testar i tät. Hästen har segrat utan att behöva förta sig i nya regin och det ser ut att vara en typ som döljer sitt fulla kunnande och de är alltid spännande, inte minst i spets och barfota!

9 Undies är en lovande typ även han som kommer vandra snabbt upp i klass. Han var tunt jobbad senast, men efter lugn resa spurtade han vasst på innerspår till slut och läget är mycket intressant med rygg på favoriten.

12 Rushmore Face imponerade vid segrarna, men senast var det bakspår på V75 och inte spets och det höll inte och han är väldigt knepig av sig. Han kommer ha alla hästar före efter 500 meter på nytt, sedan är frågan hur Adrian lägger upp det om dödens ens är ledigt?

V75-6:

Ranking: A: 4 B: 11-12-6-10-8-3-5-7 C: 9-2-1

Spetsanalys: Test Drive höll upp senast för Melander efter vila och nu tror jag han har bra chans att hålla ut dem och överta av de mindre betrodda innanför.

Loppanalys: Ny storfavorit från Melander och den här har bra chans, inget snack om det. 4 Test Drive är det och han är bra och under härlig utveckling. Han speedade ner en sopen storfavorit i V75-finalen näst senast och gick till vinterträning efter det. Det var inte alls påställt på förhand i årsdebuten, öppet huvudlag och Tarzan i vagnen, men hästen löpande snabbt och hade full kontroll från ledningen. Nu ska det bli första barfota runt om och helstängt på, samt Örjan i vagnen. Då det dessutom bör bli tidig ledning är han mycket trolig vinnare.

Väldigt jämnt bakom honom, vilket gör honom till än större favorit och det finns offensiva kuskar så jag nöjer mig utgång.

11 Mellby Diamant sprang 11,9 i andraspår och med attack genom slutsvängen och hade vunnit 9/10 i vanligt lopp med den insatsen men nu var National Prince överlägsen med bike från ledningen.

12 Man At Work är jättebra, och han vann ett V75-försök enkelt från ledningen och finalloppet glömmer vi. Första barfota runt om och nu är han skräll – mumma!

6 Mellby Don Juan får Björn i vagnen och det ska bli barfota och bike denna gång, hyggliga ändringar om det slår väl ut!

10 Västerbo Highscore gillar jag, han har en tung avslutning och 8 Marciano kommer tillhöra de bättre i kullen och Like a Star gick hyggligt efter behandling i fredags…

V75-7:

Ranking: A: 11 B: 7-4-9-6-3-1 C: 8-2-5-12

Spetsanalys: Flera snabba, kan Västerbo Exact hålla ut Barkevious Mingo? Kan bli tufft, men innanför honom kan flera öppna bra och det kan komma att kosta. Bacan Degato var snabb till spets i 10-öppning vid seger och nu blir det barfota och borde bli laddning.

Loppanalys: Många bra favoriter gör att jag chansar lite i avslutningen och spikar draget 11 M.T.King of Cash som jag har bra feeling för! Han fick aldrig slag i ledaren som var oväntat bra i Sheriff Bi i finalen senast, men var som vanligt tapper. Formen ska vara ännu bättre nu och det är 500 meter längre detta lopp vilket jag ser som plus-plus för urstarke Cashen. Jag räknar med att det blir rejäl öppning första 500, sedan sänder Johan till dödens och masserar hela vägen och jag tror att han grejar det den hårda vägen. Bara 13% är oväntat lite och en mycket spelintressant spik att avsluta med!

Klart att 7 Barkevious Mingo är hård nöt att knäcka om han får ledningen, där han han sett nästan löjligt bra ut då han löpt undan. Nu har tränaren köpt egen bike och vi slipper den gissningsleken, men kanske är hästen lite på retur och det kommer kosta att nå ledningen över 2640 meter och jag tror min spik slår honom. Senast var det hopplös uppgift där Dragster sprang 9 sista 500 från ledningen och att gå spåren då är rätt tufft. Värst emot.

Jag lägger 3 Bacan Degato trea, han öppnar bättre än man kan tro och att det nu ska bli barfota runt om är mycket intressant och kan göra honom än rappare så han kan komma till spets?

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enkelt för Bélina Josselyn i Prix Jean Riaud
Nästa nyhet
Enkelt för Bélina Josselyn i Prix Jean Riaud

Enkelt för Bélina Josselyn i Prix Jean Riaud

Prix d’Amérique-tvåan Bélina Josselyn var tillbaka på banan och kunde ta en komfortabel seger i Prix Jean Riaud på Vincennes.

Intressanta Grupp 3-racet Prix Jean Riaud utspelade sig på Vincennes under långfredagens kväll. Årets Prix d’Amérique-runner up Bélina Josselyn, hade inte startat sedan hon slutade fyra i Prix de Paris men visade här framhovarna direkt.

Kraftprovet inleddes med att United Black tog spets. Efter lite stafettkörning tog Matthieu Abrivard kommandot med Olympiatravet-klare Lionel som klev fram och övertog.

"Bazze" har en kanon i Bélina. Foto: ALN

Jean-Michel Bazire hade bidat sin tid som tvåa i andraspår med favoriten Bélina Josselyn, men när utvändigt ledaren travande Valko Jenilat satte press på Lionel med drygt 700 meter kvar fick denne överta spets – och provade ett ryck.

Bélina Josselyn var direkt med på noterna och klev fram i kamp med Valko Jenilat. Det var sedan mellan dessa som loppets utgång skulle handla. Över upploppet visade sig Bélina Josselyn den starkaste och kunde avgöra lätt till segern den sista biten.

Lionel trea i genrepet inför Olympiatravet. Foto: ALN

Jean Michel Bazires fina sexåriga sto knep segern värd 51 750 euro på 1.12,8 över 3550 meter. Valko Jenilat (13,0) stod för en fin insats som tvåa. Lionel (13,2) kunde inte följa tätduon sista biten men grejade tredjeplatsen.

I loppet gjorde även Your Highness, fjolårets vinnare av Olympiatravet, årets andra start. Hon bjöds en fin resa i rygg på Bélina Josselyn, men kunde inte följa då spurten drogs upp och kom i mål som sjua på 1.13,7. Udo’s Oiler, med Robert Bergh i sulkyn, slutade sexa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Poet Broline visade stilen direkt i årsdebuten
Nästa nyhet
Poet Broline visade stilen direkt i årsdebuten

Poet Broline visade stilen direkt i årsdebuten

En bättre start på året kan man knappast begära. Poet Broline blixtrade till spets och släppte ingen förbi sig i Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad.

Nej, någon vårfeeling var det kanske inte på Färjestad under långfredagen. Ett snökaos drog in över mellan-Sverige och flera hästar fick strykas inför Karlstads-ovalens fina tävlingar.

Men det hindrade inte de närvarande att bjuda på härliga insatser. I eftermiddagens huvudlöpning Prins Carl Philips Jubileumspokal, för femåringarna, svarade Poet Broline för en årsdebut som smakade mer inför säsongen.

En spännande säsong väntar för Poet Broline. Foto: ALN

– Det känns bra, årsdebuten kan ju inte vara bättre. Han accelererar något onormalt snabbt de första femtio meterna, det är ett bra vapen han har där, sa kusken och tränaren Peter Untersteiner.

Fjolårets Kungapokals-vinnare och kulltopp var riktigt kvick ut när bilen släppte fältet och satt i spets på direkten. Den positionen skulle Poet Broline inte lämna ifrån sig.

10,3 första 500 visade klockan och favoritspelade Twister Bi var den som fick syna dödens. Bakom i ryggen låg Target Kronos placerad. Ledaren varvade på 12,6 och drog upp farten igen in i sista sväng.

Adrian Kolgjini sände iväg Target Kronos 350 kvar, i det läget såg Twister Bi slagen ut, men denne kom tillbaka rejält över upploppet. Tre hästar fajtades om en kvarts miljon kronor, det tätnade till ordentligt sista biten, men Poet Broline höll sina konkurrenter stången.

– Det är i första hand femåringsloppen, det finns många sådana nu, som vi siktar på i år. Vi vill vara rädda om honom så vi har en häst en lång tid framöver, sa Peter Untersteiner i vinnarcirkeln.

Segertiden noterades till 1.11,4a över 1640 meter. Twister Bi gjorde ett strongt lopp som tvåa, före Target Kronos. Galopp redan i starten blev det för Donatomite.

*****

Pasithea glänste. Foto: ALN

Folke Hjalmarssons Minneslopp blev rumphugget efter flera strykningar, men någon skugga ska knappast fall över Pasithea Face. Stoet hade rejäl uppvisning i loppet för de femåriga stona.

Adrian Kolgjini pressade för att överta efter 500 meter och kunde sedan bara njuta i sulkyn. Med halvvarvet kvar lättade Muscle Hill-dottern undan med flera längder och försprånget krympte aldrig.

Segern blev överlägsen på 1.13,5a över 2140 meter. 100 000 kronor lades till kontot. Planen för Pasithea Face är att tävla i Nordamerika längre fram i år och här gav hon ett riktigt fint besked.

– Hon har haft fruktansvärd otur i årgångsloppen så hon har inte fått sätta pricken över i, men hon kommer att göra det för det här är något alldeles extra, sa Adrian Kolgjini efter segern.

Trecciadoro Rex blev tvåa efter en resa i rygg på vinnaren. Trea slutade Diva Deo. Comeback gjorde här Derbystoet-vinnaren Otrobanda som fick en lugn resa i tredje utvändigt med en godkänd avslutning.

*****

Alfas da Vinci visade formen. Foto: ALN

*Alfas da Vinci visade vem som bestämmer i stayerloppen. I årets andra start var fuxen tillbaka på segerpodiet efter att ha tagit hem Långfredagsstayern på 1.15,0 över 3200 meter.

Joakim Lövgren avlossade Alfas da Vinci 700 kvar, tog sig snabbt fram och fick greppet då ledande Djali Boko felade på upploppet. Candor Hall kom tillbaka starkt men kunde inte ta sig förbi.

– Det var den gamle Alfas. Det är nästan så man blir tårögd, han vet verkligen vad det här går ut på, sa segerkusken.

*Knall i ”Tvåans” Minneslopp för lärlingarna. Christian Cracchiolo hittade loss sent mellan hästar med Rekord Rune, men hann fram till seger på målfoto. 1.14,7a på 2140 var tiden för Fredrik Steffensen-träningen.

*Spets hela vägen var grejen i Th Egnells Minneslopp. Billy Svedlund höll ledningen med Gärdsjö Aragon och motståndet kom aldrig i kapp. Det är Krister Palm som tränar. Vinnartiden 1.24,8 över 1640.

*Hårt i mål i Copiads Silverpokal men Great King Wine och Stefan Söderkvist fick nosen före länge ledande Fux de Luxe. 1.14,4 över 2160 noterade Admir Zukanovic-träningen.

*Team Kolgjini med fin vinnare även i Diamantstoets försök. Like A Star övertog tidigt, stack med halvvarvet kvar och vann sedan mycket lätt. 1.13,3a på 2140 noterades fyraåringen för.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördag: Grand Slam 75-tips till Gävle
Nästa nyhet
Lördag: Grand Slam 75-tips till Gävle

Lördag: Grand Slam 75-tips till Gävle

Omgången: Det är Gävletravet som bjuder in till påskaftonens begivenheter och det är Grand Slam 75 som står på programmet. Jag har hittat två spikar som jag tror mycket på – trots att de båda antingen går ut från tillägg eller börjar från bakspår. Men både Forecast och Paul the Apostle känns som huvudet högre än sina konkurrenter och har perfekta uppgifter. Dagens höjdpunkt är Påskägget för de fyraåriga stona och där låser jag loppet på två hästar. Något som ger utrymme för ett par rikligt garderade lopp på systemet.

Spikarna:
Forecast (GS75-3)
Paul the Apostle (GS75-5)

Nyckelkusken:
Örjan Kihlström

DD-spiken:
Ultra Bright (DD-1)

Grand Slam 75, Systemförslag:

GS75-1) 2,3,10 (4,5)
GS75-2) 1,2,3,4,5,6,9,10,12 (8-11)
GS75-3) 9 Forecast (2-3)
GS75-4) 1,6,7,8 (2-4)
GS75-5) 10 Paul the Apostle (2-9)
GS75-6) 1,2 (6-3)
GS75-7) 2,6,8,9,10,11,12,13,15 (7-14)

3x9x1x4x1x2x9 = 1944 rader = 1944 kr

Dagens Dubbel, Spelförslag:

2 – 2, 1 rad x 500 kr. 2 – 9,10, 2 rader x 250 kr = 1000 kr

GS75-1

Rank: A: 10-2-3. B: 4-5-6-11-12. C: 9-8-1-7.

Spetsanalys: Svårtippat och gissningsvis en jämn start att vänta. Impressive Zon har inte visat någon riktigt startsnabbhet än, men kan komma till spets från det perfekta spåret. Utifrån lär Puketorps Julius laddas och gäller som spetsfavorit.

Analys: 10 Lukas Zaz är tveklöst bästa hästen i det här gänget och har visat fartresurser som räcker och blir över. Senast, som favorit på Solvalla, blev hästen het som en kamin i spets och tröttnade förklarligt till slut. Även om Lukas Zaz är kvick från start, borde han närmast vara gynnad av bakspåret här där han kan hålla sig lugn för att kliva in i matchen vid rätt tillfälle. Borde ha en bra chans att gå runt det här fältet.

Det stora motbudet är 2 Impressive Zon som var hästen som vann just Lukas Zaz lopp senast. Han fick förvisso ett riktigt trevligt lopp, men avgjorde på ett mycket piggt vis. Med tanke på att det var första loppet sedan i somras, så lär hästen gått fram ytterligare med det loppet. Osäker på om Impressive Zon kan utmana om spets här, men läget borgar för en fin resa.

Plockar också med stallkamraten 3 Dante Sisu som ännu letar efter sin första seger, men den kan kanske komma nu. Det känns som om formen är på väg uppåt och senast galopperade han bort en framskjuten placering i slutskedet. Ulf Ohlsson upp nu känns spännande.

GS75-2

Rank: A: 9-2-10. B: 12-6-5-4-1-3. C: 8-11-7.

Spetsanalys: Only Mad Money brukar kunna öppna riktigt snabbt och är den troliga ledaren här.

Analys: Ett klurigt lopp där jag tycker att en trio hästar skiljer sig något ur mängden. Tipset går till 9 Toscano som är en bra häst i grunden vilket hon visade vid sin hittills enda seger då hon vann väldigt lätt i spets via en 12,5-avslutning sista 500. Senast gjorde hon comeback i ny regi efter lång frånvaro men galopperade dubbelt då, vilket så klart sätter frågetecken. Men med comebacken avklarad och om hon håller ordning på benen, så borde hon rimligen ha en bra chans här sett till kapaciteten.

2 Stern har ingen seger ännu, men det här känns som en perfekt uppgift. Han är klart bättre än raden och har varit och nosat där framme i flera starter. Senast återkom han efter ett par månaders frånvaro och avslutade klart bra. Lopp i kroppen är givetvis positivt, liksom andraspåret bakom bilen.

10 Kiboshi har levererat några rejäla prestationer; senast klev han fram i dödens in på slutvarvet, lade press och avgjorde på fint vis. Uppenbarligen en häst som inte räds att göra jobbet, vilket kan bli nödvändigt härifrån.

Känner mig långt ifrån säker med dessa tre, så streckar på hela B-gruppen också. Framför allt 12 Filip Boko känns riktigt intressant. I årsdebuten senast harvade han i tredjespår sista varvet och höll väldigt bra. 6 Tintin R.L. är också tidig; hade gott om krafter kvar näst senast.

GS75-3

Rank: A: 9. B: 2-3-8-10-12-4-13-1. C: 7-11-5-14-6-15.

Spetsanalys: Midas Metan är rapp ur volten och om felfri borde han ta ledningen här.

Analys: Jag tycker att 9 Forecast står för klassen i det här sällskapet och sätter första singelstrecket här. Vid första anblick känns det möjligen inte jättelockande att spika en häst från tillägg över kort distans men Forecast borde vara huvudet högre mot detta motstånd. Femåringen har matchats frekvent i V75 senast tiden. Näst senast hamnade han dåligt på det och senast fick han trava i dödens, båda gångerna mot väldigt bra motstånd. För tre starter sedan, i ett ”vanligt” lopp gick hästen sista varvet i tredjespår men avgjorde säkert. Jag litar på att Kihlström väljer ett snarlikt upplägg här och att det här är avgjort i god tid före mål.

GS75-4

Rank: A: 1-7. B: 8-6. C: 2-4-5-3.

Spetsanalys: Bara två hästar i startfållan och man får förmoda att om det bara blir felfri avgång så kommer Tesio anföra fältet.

Analys: Högkapable femåringen 1 Tesio gör comeback här och det ska givetvis bli intressant att se. Med tanke på den här hästens kunnande i grunden bör han vara förstastrecket; går han iväg från start får man anta att han leder det här länge. Med man får också ha i åtanke att han visat osäkra tendenser och att formen knappast är på topp efter fem månaders uppehåll och för mig känns gardering givet.

7 Narold Vox är klar tvåa. En häst som alltid gör ett bra jobb och trivs ypperligt över dagens långa distans. Han har varit ute och stånkat mot On Track Piraten bland annat flera gånger den senaste tiden och gjort det med beröm. Varit struken sedan senast, vilket sätter litet frågetecken, men i normalt slag utmanar han Tesio här.

Vi dubblar systemet med två B-hästar också. Forne Derby-trean 8 Västerbo Fantast gick bra i höstas och hästens kapacitet behöver vi inte grunna på. Gör årsdebut här och kanske kan behöva loppet, men i ett litet fält kan han räcka direkt. 6 Boys Going In tycker jag också är värd streck; rensar fint här. Tycker han visat fin form i sina senaste starter mot bra motstånd och med lite träff nu så kan han sitta där.

GS75-5

Rank: A: 10. B: 2-9-5-1-6-8-7. C: 3-11-12-4.

Spetsanalys: Gloss Photo öppnade kvickt senast och ska ha bra chans att hålla upp spets igen, men lär utmanas av Enzo Boko.

Analys: Spik från bakspår igen? Ja! Men jag tror väldigt mycket på 10 Paul the Apostle här. Fyraåringen såg riktigt vass ut i sin årsdebut senast då han avgjorde på ett mersmakade vis i spåren efter 12,0 sista halvvarvet. Det är värt att tänka på att Paul the Apostle var ute flera gånger mot kullens bästa förra året och var till exempel med i samma Kriterie-kval som Deimos Racing vann. Hästen går en spännande säsong till mötes och jag tror Kihlström fixar biffen igen.

Den som är sugen på ett annat upplägg och gardera bör först beakta 2 King Creole som spurtade sylvasst senast och ser formstark ut för dagen. 9 Pikachu Face visade fint kunnande vid segrar förra året, men jag tror han kan behöva någon start innanför västen innan toppformen sitter där.

GS75-6

Rank: A: 2-1. B: 6-3-7. C: 8-5-4.

Spetsanalys: Unique Juni lär nog försöka vad som går att hålla ledningen, kan lyckas, men jag tror Ultra Bright är kvickast och tar sig förbi och bygger tipset på det. Unica Gio kan öppna fasligt fort men kanske inte laddas för fullt i årsdebuten.

Analys: Påskägget är dagens clou och bjuder en fin tillställning för de fyraåriga stona. Jag tror mycket kan avgöras i starten här och den av mina två a-hästar som spetsar, bör också vara vinnaren. Jag väljer att gå på 2 Ultra Bright som förstaval, då jag tror hon är kvickast från start och kommer till ledningen. Hon testades i årgångslopp redan i fjol och har sett toppfin ut i årets två starter. Senast i Halmstad kröp hon nästan ur skinnet i ledningen och glänste rejält. Jag tror på samma scenario nu.

1 Unique Juli vann en E3-final i fjol och har matchat de bästa stona i kullen. Riktigt fin såg hon ut senast i en avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie där hon tuffade fram i dödens och tog ned en så fin sort som Caddie Lisieux. Det var en verkligt tung insats och visar hon samma nu så blir hon inte lätt att tas med. Skulle hon, enligt min analys, inte hålla spets här är fältet litet och hon kan nog hitta fram mot dödens igen. Jag väljer att låsa systemet på dessa tvåa.

Det finns förstås fler intressanta djur i loppet. 6 Undine tillhör de bästa i kullen även om jag inte tycker formen varit helt gnistrande på slutet. 3 Quebec C.D. har inte gjort så många starter, men vuxit in i klassen bra och är under kraftig utveckling. 7 Unica Gio kanske någon minns från skrällsegern i Premio Going Kronos under Åbergs-dagen i somras, då ledde hon runt om och var riktigt fin. Första starten på länge nu dock.

GS75-7

Rank: A: 2-9-10. B: 12-6-15-8-13-11. C: 7-14-1-4-5-3.

Spetsanalys: Det känns högst troligt att Art Nökkve tidigt får överta och sedan kör i ledningen.

Analys: Ett försök i Dubbelcupen avrundar och det är inte helt lätt att bena ut. Bestämmer mig ändå för att ge tipsnicken till 2 Art Nökkve som nog är bästa hästen i grunden. Han har kanske inte rosat marknaden helt i sina starter i år, men jag anar att formen är på gång igen efter ett par veckors uppehåll. Art Nökkve står också bra inne i det här loppet och läget gentemot de värsta konkurrenterna är ett stort plus. Det är nog stor chans att han kommer till front tidigt här och i normal form blir han svårpasserad i så fall.

9 Vestpol Gladiator visar riktigt bra form för dagen och har varit med och nafsat där framme i tuffare sällskap än det här. Är väl lite beroende av löpningsförloppet härifrån men har en skarp kusk i vagnen och med minsta klaff är valacken med och slåss om segern.

10 Guli Glöd står sämre till med 20 meters tillägg på svåra motståndare, men han måste ändå räknas mycket tidigt med den senaste starten i åtanke. Då galopperade han efter start, blev kvar i tredjespår men klev fram och synade dödens – för att sedan avgöra till säker seger. Det var en stark insats.

Man skulle kunna argumentera för att nöja sig med den här trion på ett mindre system, men jag öser på med de sex b-rankande hästarna också, med tanke på att jag inte är säker på tipsettans form och det finns många som skulle kunna slå till här med klaff och som dessutom rensar bra.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
BC: Läcker Sverige-debut av Dominion Beach

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson