Som befarat är det nu bekräftat att Brad de Veluwe har drabbats av en gaffelbandsskada. Den finländska fantomen blir därmed borta större delen av året.

Finlands störste fyrbenta stjärna Brad de Veluwe laddades mot en mycket spännande storloppssäsong. Men efter starten i Olympiatravet gick något fel.

Under torsdagens veterinärbesök bekräftades vad man misstänkt: sexåringen har dragit på sig en gaffelbandsskada. Brad de Veluwes säsong får ses som i det närmaste spolierad.

– Det är alltid allvarligt med gaffelbandskador. Han är väl 20-30 procent skadad i benet, men det var i mitten och han står bra på benet. Jag tycker därför att det finns goda möjligheter för att det blir bra igen. Nu får han ta det lugnt två-tre månader och rehabiliteras så får vi se hur det verkar efter det, säger tränaren Tuomas Korvenoja till travronden.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

Omgången:
Som vanligt ser det spelintressant ut när Solvalla arrangerar sina fredagstävlingar. Förutsättningarna är väl dock inte på topp, trio grader varmt men regn och det är bara att hoppas att banan inte ställer till med några problem.

Bästa spiken:
8 Open Range (V65-5)

En av två:
6 Neo’s Victory (V65-1)
1 Julle (V65-6)

V65-förslag:
V65-1: A: 6 Neo’s Victory B: 8,10,11 (3-1)
V65-2: 1,2,3,7,8,9,10,12,13,14,15 (5-4)
V65-3: 1,3,7,8,14 (13-6)
V65-4: 1,2,5 (10-6)
V65-5: 8 Open Range (7-10)
V65-6: A: 1 Julle B: 3,4,13 (6-11)
System 1: 1 x 11 x 5 x 3 x 1 x 4 = 660 kronor.
System 2: 4 x 11 x 5 x 3 x 1 x 1 = 660 kronor.

Totalt: 1320 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 1,2
LD-2: 8 Open Range
2 rader x 300 kronor.

Analys V65-1:

Ranking: A: 6. B: 10-11-8-3-1-9. B: 2-4-7-12-5.

Spetsanalysen:
3 Global Oasis kan öppna snabbt och spetsar inledningsvis, men då man är tveksam på formen hos henne tror jag Ville är nöjd om han får en rygg att gå i. Mattias Djuse lär trycka av 6 Neo’s Victory rejält första biten, och jag tror han får överta.

Loppanalysen:
Favoriten 6 Neo’s Victory har gjort två starter i regi Anna Forssell och jag tycker hon har gjort det bra, i debuten för Anna näst senast orkade hon inte hela vägen från ledningen då det var bra fart hela loppet och senast satt hon djupt ned i kön men kunde trots det vinna enkelt via en stark slutrunda. Neo’s Victory har helt klart höjt sig ett par snäpp sedan hon kom till Anna Forsell, och då jag läser tidig ledning på henne här väljer jag att använda henne som utgång. Vettig segerchans från tät.

Global Oasis kan öppna snabbt och spetsar inledningsvis, och då man är tveksamma på formen hos henne tror jag Ville väljer att släppa till favoriten. Men, vill Ville köra i spets lär det bli dödens på Neo’s Victory och då är jag inte alls lika inne på att hon vinner och jag garderar därför på en kupong.

Timo Nurmos duo 8 Queen Annes Lace och 10 Echo’s Girl ska bägge räknas tidigt. Queen Annes Lace har visserligen inte löpt som bäst i de senaste starterna och måste rycka upp sig, det finns dock massor i henne och hon är van tuffare konkurrens än detta. Stallet har alltid pratat sig varma om henne, och trots de svaga insatserna på slutet är hon för lite spelad. Echo’s Girl har fått tre lopp i kroppen efter uppehåll och blir bättre och bättre, och hon kommer runda de flesta över upploppet.

Streck också för 11 Star From Heaven, utgångsläget lämnar en del övrigt att önska men det är positiva rapporter på henne från stallet och hon är inte så tokig den här. Loppet är inte tuffare än att hon ska ses med vettiga vinstmöjligheter, vid minsta klaff under vägen. Bra chans också att Jansson ska kunna rygga Jorma Kontio och Echo’s Girl under slutrundan här och ekipaget bör därmed få bra rygg att gå i.

Jag väljer att stå över betrodda duon 1 Yaw Damper och 3 Global Oasis. Den förstnämnde lär bli över från start och gör sig bättre över längre distanser, och Global Oasis visar ingen riktig form för dagen och måste rycka upp sig.

Analys V65-2:

Ranking: A: 1-2-7-3. B: 13-8-12-15-14-9-10. C: 5-4-6-11.

Spetsanalysen:
Svårbedömd spetsstrid med orutinerade hästar, men lyckas Kihlström vända runt hyggligt med 1 Britelite Am bör det vara vettig chans att hon försvarar sitt innerspår.

Loppanalysen:
Ett öppet lopp med orutinerade hästar på startvolten, och lite mer rutinerade hästar 20 meter bakom. Jag har svårt att få något riktigt grepp kring det här loppet, jag garderar därför friskt och streckar elva av totalt 15 ekipage. Jag hoppas jag klarar mig på det.

Tipset i loppet ger jag till favoriten 1 Britelite Am, denne gick bra efter tidig galopp i debuten senast som tvåa och med det loppet i kroppen lär hon flyttat fram sina positioner till detta och lyckas Kihlström försvara innerspåret med henne leder hon länge.

2 Digital Frame tyckte jag gick bra i sin debut senast som femma, och med det loppet i kroppen har han gått framåt ganska rejält till detta enligt stallet. Man håller honom högt, och jag tycker han ska räknas tidigt här. Lite väl lite spelad på förhand, som det känns.

7 Mellby Caddy kan nog inte utnyttja springspåret till sin fördel då han är mer stark än snabb, men kan Per Lennartsson bara ramla ned i någorlunda vettig position med honom ska han duga bra. Jag tycker han har gjort det bra i sina två inledande starter, och senast gick han i mål med krafter sparade. Bör komma mer och mer.

Håller även upp 3 Xihe Karsk i A-gruppen, och därmed bildar en kvartett från startvolten min A-grupp. Jan Hellstedts travare var klart förbättrad senast kontra debuten näst senast, hon tävlade barfota runt om då och fortsätter hon på samma inslagna linje gör hon inte bort sig här. Dalborg upp, dessutom.

På tilläggsvolten är det väl ingen som direkt imponerat på mig, Stig H Johanssons duo 12 Quantum Catch och 13 Lady Sarah ska dock räknas tidigt. Quantum Catch har inte varit som bäst i de senaste starterna, men tränar starkt enligt Johansson och sköter han sig duger han bra. Lady Sarah tycker jag gör det bra varje gång då hon håller sig på benen, och felfri biter hennes starka spurt bra här.

8 Donovan Boko har fått lopp i kroppen efter långt uppehåll och ska vara uppåt i form, 15 Prince New Dawn har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och bör närma sig formen och jag minns fortfarande hans seger i debuten som var lovande, 14 Cave Hornline gick bra efter sent fritt i debuten för Nurmos senast och med det loppet i sig bör han vara bättre nu. Han är mer stark än snabb, och tål jobbet. Den här trion ska streckas tidigt.

Plockar även med 9 East Minotauros som visserligen är lite seg men som alltid håller farten hela vägen in i mål, samt 10 Lady May som jag varnade lite för senast och hon är inte så tokig om hon skulle sköta sig den här.

Analys V65-3:

Ranking: A: 8-7. B: 1-3-14-13-6. C: 9-2-4-10-5-11-12.

Spetsanalysen:
1 Gloria Sund är kvick i benen och försvarar nog sitt innerspår här, jag tror dock inte att Sundberg är speciellt intresserad av att köra henne i tät över full väg och får Örjan Kihlström iväg 7 Elvira C Palema någorlunda vettigt från springspår bör det vara vettig chans att han tidigt får överta ledningen med henne.

Loppanalysen:
Förutsättningarna för favoriten 8 Essence Ås är chansartade och det måste lösa sig under vägen, med en hyfsat snabb startrygg bör det dock kunna lösa sig ganska omgående för henne och gör det bara det så duger hon gott här. Hon har gjort det bra varje gång så här långt, och jag tycker hon är den häst i sällskapet som visat mest. Måste räknas.

7 Elvira C Palema var klart förbättrad i årsdebuten senast då hon var helt överlägsen, och normalt bör hon också vara ännu lite vassare med det loppet i kroppen. Svårbedömd från springspår, men kan Kihlström pricka någorlunda med henne har jag bra feeling att ekipaget tidigt får överta spets och därifrån biter hon nog ifrån sig bra. Tidig.

Henrik Larssons duo 1 Gloria Sund och 3 Gaia Sund slår det väl inte direkt gnistor om för dagen, men jag streckar dom här. Dom bör kunna få fina lopp härifrån, och loppet håller ingen högre klass än att dom duger med rätt löpningar.

Streck också för 14 Rodionova, normalt får hon svårt att plocka 20 meter här men jag tyckte hon var positiv som trea senast med Olsson upp och det finns fart i henne. Med klaff flyger hon lågt till slut.

Analys V65-4:

Ranking: A: 5. B: 2-1-10-6-12. C: 4-7-8-3.

Spetsanalysen:
2 Barbie Blou bränner inte ledningen här, men lär släppa till jättefavoriten 5 Coldtown om denne sköter sig.

Loppanalysen:
5 Coldtown har gjort fem starter så här långt i karriären och det har slutat med fem segrar, och det handlar om en väldigt kapabel travare som normalt ska vinna ett sådant här lopp. Det handlar dock om comeback efter långt uppehåll och även om rapporterna från stallet är goda, bara måste jag gardera. Han är ruskigt stor favorit och värdet bakom honom lockar mig. Han ska normalt stå för klassen då han imponerat stort varje gång, men comeback är alltid comeback och det skulle inte vara första gången det blev galopp då han i sin comeback är lite väl varm. Vi kan hoppas i varje fall.

Jag garderar den stora favoriten med 1 Matterhorn och 2 Barbie Blou. Barbie Blou lär spetsa och sedan släppa till favoriten, och hon bör få chansen till slut. Gör favoriten bort sig, är hon hästen att slå från tät. Matterhorn bör få en löpning i tredje par invändigt här, och känns spännande med Jansson upp. Och om favoriten gör bort sig, bör han få en löpning i rygg på ledande Barbie Blou. Två lägesgynnade travare, som rensar rejält vid favoritfall.

10 Diego M.Boko bör få svårt från sitt bakspår då han är lite speciell och 12 Gigant Sjöhammar var tveksam i sitt sista jobb enligt tränare Stig H Johansson.

Analys V65-5:

Ranking: A: 8. B: 7-10-9-6. B: 4-2-11-1-5-12-3.

Spetsanalysen:
7 Holy Heart kan öppna raskt från start och då Claes Svensson meddelar full gas första biten, har jag bra känsla för att ekipaget tidigt hittar front här.

Loppanalysen:
Favoriten 8 Open Range har lottats till spår längst ut bakom startbilens vingar och ställs faktiskt mot några klart dugliga konkurrenter, trots det väljer jag att lämna henne ensam på kupongen. Jag håller den här tjejen högt, och räknar med att hon bara är bäst.

Open Range har gjort fyra starter så här långt och gått bra i samtliga, och senast höll hon starkt som tvåa efter att hon fått vandra i tredjespår hela sista rundan. Rapporterna på henne från stallet är fortsatt positiva, och jag räknar med ett offensivt upplägg och att jag sedan spikat bästa hästen.

7 Holy Heart var väldigt positiv på barfotabalans senast och kommer leda loppet länge, och 10 Nightingale Face imponerar så smått varje gång. Dessa är aktuella vid gardering, men jag har bra känsla för att Open Range är lite för bra.

Analys V65-6:

Ranking: A: 1. B: 3-4-13-6-11-14-10. C: 9-7-8-2-5-12.

Spetsanalysen:
Tipset bygger på att 1 Julle försvarar sitt innerspår, även om 6 Action Launcher är kvick.

Loppanalysen:
1 Julle har alltid varit lovande och stallet har alltid pratat sig varma om honom, han har väl dock inte riktigt löpt upp till de förväntningar som stallet haft på honom. Inför den här starten jobbar han dock förbättrat enligt tränare Stig H Johansson och släpper det bara till för honom tror jag att han har en del att hämta framöver. Lämpligt emot för honom här, och i spets tycker jag han ska slås om han löper upp till det han kan. Jag spelar utgång.

Julle har dock svikit förr och jag vill därför gardera honom på en lapp. Stallkamraten 3 Vincere Scis Win har inte varit som bäst i de senaste starterna, men kan bättre och duger om hon löper på topp. 4 Liberty Federal gjorde bort sig med galopp senast, men är normalt inte osäker och har gått bra för Björn Goop tidigare.

Streck också för 13 Betterthancheckers som gör debut för Timo Nurmos, och det låter väldigt bra på honom. Trots tillägg och tvångsprissumma blir jag inte överraskad om han räcker långt direkt med tanke på rapporterna.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Det handlar om en riktigt fin häst"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Det handlar om en riktigt fin häst”

V65 Solvalla: ”Det handlar om en riktigt fin häst”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han har inte startat på länge inför den här starten, men det handlar om en riktigt fin häst och han har tränat på bra inför detta. Tror gör man i kyrkan, men jag hoppas han vinner och jag kan i varje fall säga att han kommer väl förberedd. Han är riktigt kapabel. Samma balans och utrustning som vanligt, säger Clas-Göran Björkroth om Coldtown (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Yaw Damper – Hon gick väl sådär senast och det var inte mycket att hurra över. Hon känns som hon ska i träning inför detta, men varken utgångsläge eller distans är väl en fördel för henne. Hon var visserligen tvåa på Eskilstuna för tre starter sedan över kort distans, men nu handlar det om autostart och innerspår och jag tror hon blir fast härifrån. Klaffar det under vägen kan hon duga, men jag tror hon får svårt med dessa förutsättningar. Skor runt om, precis som senast, säger Marcus Schön.

3 Global Oasis – Hon har inte varit så alert i de senaste starterna som vi önskat och jag tycker det är lite tveksam form på henne. Hon får visa bättring. Barfota fram, säger Stig H Johansson.

6 Neo’s Victory – Hon har svarat för två bra insatser och allt verkar fortsatt bra med henne så formen är fin. Hon kan öppna rätt bra men det var några snabba invändigt också. Med klaff så bör hon duga fint och det blir åter barfota runt om, säger Mattias Djuse.

8 Queen Annes Lace – Hon känns fin hemma i träning och är inte så tokig den här, men hon levererar kanske inte riktigt som önskat i lopp och då utgångsläget dessutom blev tråkigt får hon nog svårt att segerstrida härifrån. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

10 Echo’s Girl – Hon blir bättre och bättre för varje lopp och hon känns fin hemma i träning. Utgångsläget blev inte vad vi önskade oss, men vi väntar oss en bra insats. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

11 Star From Heaven – Hon känns fin och jag hade trott på en skaplig placering från ett bättre utgångsläge. Nu blir det betydligt värre och vi ligger lågt. Inga ändringar, säger Ulrika Wällstedt.

Lopp 2, V65-2

1 Britelite Am – Hon var positiv i debuten senast och bör som det verkar vara ytterligare något framsatt i form till denna start. Läget är bra och det är en hygglig häst. Vi kör med skor runt om, säger Johan Untersteiner.

2 Digital Frame – Han svarade för ett jättebra lopp i debuten senast och vi var nöjda med honom, han gick en bra tid och med det loppet i kroppen tror jag inte han behöver så mycket ill för att vara segermogen. Kommer han bara iväg vettigt från start tycker jag att han ska vara med dom. Det handlar om en fin häst och det är vår bästa segerchans på lunchen idag. Samma balans och utrustning som i debuten senast, säger Marcus Schön.

3 Xihe Karsk – Hon gjorde det bra senast och var stark och rejäl, och hon var klart förbättrad utan skor kontra debuten näst senast. Det handlar om en anständig märr och tillåter banan blir det barfota runt om även idag. Hon är lite speciell från start och får inte tappa för mycket där, kliver hon iväg vettigt är hon nog med där framme och slåss. Jag tror på en bra insats, säger Jan Hellstedt.

5 No Credit Broline – Spåret gör att det är viss galopprisk från start. Hon har inte varit mogen ännu men blir allt bättre. Vi siktar på felfri avgång och sedan ett smyglopp. Skor runt om, säger Johan Untersteiner.

6 Digital Pump – Hon svarade för ett bra lopp senast och Marcus var jättenöjd med henne, och hon gör säkert ett bra lopp igen. Hon tävlade barfota runt om senast, men får tävla med skor bak idag och det ska fungera fint. Jag tror inte hon vinner, men hon kan nog vara trea-fyra, säger Marcus Schön.

7 Mellby Caddy – Han har gjort det bra i de två starter som han gjort hittills och han kommer mer och mer för varje lopp, och han ska nog kunna duga bra idag. Han är mer stark än snabb fortfarande och är inte jättesnabb från start, han är också lite svår i sin aktion. Får Per dock bara iväg honom vettigt blir jag inte överraskad om han är med och slåss bland dom tre främsta. Barfota bak, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Jimmy B Dahlman.

8 Donovan Boko – Han gjorde första starten efter tävlingsuppehåll senast och spurtade bra efter en något strulig resa. Det positiva var att han kändes bättre än tidigare och, den åkomma som jag tycker gjort honom aningen ovillig sista biten tidigare, var nu bortblåst. Vi kommer ladda rejält invändigt då han kan öppna bra och sen får vi se vart han hamnar. Det känns i alla fall som att han ska kunna vara ett platsbud om det löser sig. Skor runt om, säger Per Nordström.

12 Quantum Catch – Han var besvärlig bakom bilen senast och kom inte iväg, han gick dock inget vidare efter galopp heller och det finns därför lite tveksamheter kring honom. Han tränar bättre än vad han visar på banan, och det har han gjort en längre tid. Det är humör i honom, och man vet därför aldrig riktigt vart man har honom. Skor runt om, säger Stig H Johansson.

13 Lady Sarah – Hon jobbar förbättrat efter det att vi behandlat henne och hon känns bättre än vad hon gjort tidigare. Vi är nöjda med henne för dagen, men hon är yr i huvudet och därför inget att lita på. Barfota fram, säger Stig H Johansson.

14 Cave Hornline – Han gjorde det bra senast som trea i debuten för oss och vi var nöjda med honom, och med det loppet i kroppen ska han rimligtvis gå framåt ännu mer till detta. Han är lite fransk i gången och är mer stark än snabb, men han tål att gå och går hela vägen in i mål. Vi tror på en bra insats. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

15 Prince New Dawn – Han var aningen klenare senast men vi har faktiskt inte hitta någon anledning till varför. Han har ju varit duktig annars så jag tror inte det ska vara någon fara på taket och han tränar fortsatt starkt. Nu ser förutsättningarna dock väldigt svåra ut och det kan bli tufft att när hela vägen. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 3, V65-3

2 Amazing Life – Hon gjorde bort sig med galopp senast, men var väldigt positiv gången innan det. Hon har alltid tränat bra den här, men inte riktigt levt upp till det på banan. Insatsen näst senast var dock klart positiv och skulle hon sköta sig och fortsätta på samma inslagna linje kan hon nog vara med bland dom tre-fyra främsta idag. Det viktigaste är dock fortfarande att hon ska sköta sig. Barfota bak, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Jimmy B Dahlman.

4 Common Shaft – Hon gör första starten för i år och hon behöver nog inte räknas idag, det kan jag inte tänka mig. Hon känns bra för dagen, men lär behöva lopp i kroppen innan hon är som bäst. Barfota fram, säger Marcus Schön.

6 Backorder – Hon gör debut för oss och det är alltid svårt att säga något på förhand, man vill gärna se hästarna i lopp innan. Hon känns dock fin i träning och har tränat på fint inför detta, allting är väl så långt. Timo avgör balansen efter värmning, säger Clas-Göran Björkroth.

7 Elvira C Palema – Hon var grymt bra direkt efter vila senast och det var väl en smula överraskande. Vi hade opererat halsen på henne innan det och allt verkar nu vara på väg åt rätt håll. Förutsättningarna såg väl helt okej ut och jag tycker inte att motståndet avskräckte direkt. Hon är väl bara hyggligt startsnabb men kommer Örjan bara till är de säkert med där framme. Skor runt om och norskt huvudlag, säger Pär Hedberg.

8 Essence Ås – Hon krånglade lite i första starten som hon gjorde, efter det tycker jag att hon har gjort det bra hela tiden. Det finns ingenting att anmärka på efter senast och jag tror på en bra insats igen. Tillåter banan blir det barfota runt om idag, det är första gången isåfall, säger Stig H Johansson.

9 Exciting Duo – Det blev galopp senast. Vi fortsätter att ligga lågt angående hennes chanser och vi jagar en mindre slant. Vi kör henne barfota fram, säger Pekka Korpi.

13 Qatrine Gel – Hon fick ett tufft lopp senast och var dessutom lite ömfotad efter loppet. Det kan ha varit anledningen till galoppen som kom där på slutet men hästen känns bra annars och har ju visat fin form innan det. Nu krävs det lite klaff med tanke på läget men hon kommer säkert göra ett bra lopp. Vi kommer köra med skor runt om idag och jag vet inte om det är någon nackdel egentligen. De gånger vi testat barfota har hon antingen varit riktigt bra eller galopperat, säger Gunnas Lassis.

Lopp 4, V65-4

1 Matterhorn – Han verkade fin senast men det blev galopp. Lång distans vore bättre för honom och det är ingen snabbstartare. Vi kör honom barfota fram, säger Pekka Korpi.

2 Barbie Blou – Hon gör sitt jobb hela tiden nu mera och hon har blivit jämn och stabil, och jag är väldigt nöjd med henne för dagen. Hon lär flyga till ledningen här, sedan får vi se hur vi lägger upp det. Vi är intresserade av att se henne i spets då jag tycker hon gör sina bästa lopp därifrån, men Dalborg får avgöra hur det blir för vi vill inte vara med om något idiottryck. Vi har respekt för Coldtown, men den förlorar ju någon gång och jag tror och hoppas att vi är med och slåss om segern. Ska man anmärka på något så är det att jag haft hästar i stallet som haft halsinfektioner, och även om mina två hästar på Solvalla idag givetvis är uppkollade så är det värt att nämna. Barfota runt om som vanligt, säger Jan Hellstedt.

5 Coldtown – Han har inte startat på länge inför den här starten, men det handlar om en riktigt fin häst och han har tränat på bra inför detta. Tror gör man i kyrkan, men jag hoppas han vinner och jag kan i varje fall säga att han kommer väl förberedd. Han är riktigt kapabel. Samma balans och utrustning som vanligt, säger Clas-Göran Björkroth.

10 Diego M Boko – Han mår bra på alla sätt och vis och sköter träningen bra, men han var väl bara sådär senast. Från detta utgångsläge får vi hoppas det löser sig under vägen och han sköter sig, då kan han säkert vara med och slåss om en plats. Spontant tror jag han får svårt att vinna. Stefan är inne på att låta honom tävla barfota bak idag, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

12 Gigant Sjöhammar – Han var tveksam i det sista jobbet och jag kommer att värma honom idag innan tävlingarna och se hur han känns, om han ska starta eller inte. Det finns frågetecken kring honom. Barfota bak, säger Stig H Johansson.

Lopp 5, V65-5

5 Almens Bara Bäst – Hon är lynnig och det är svårt att veta hur humöret är. Senast gick hon mycket bra i två varv efter att ha strulat från start. Hon var nog snabbast av alla den dagen men då var det så dags. Hon tränas bara på ett skrittband så hon ska hålla ihop. Hon är inte så startsnabb men klart stabilare med bil. Vi siktar på barfota runt om, säger Cay Mäkinen.

6 Estreem – Han har inte startat på länge men känns som han ska i träningen. Han kommer nog behöva loppet och vad jag läst mig till stöter han dessutom på en del dugliga konkurrenter. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

7 Holy Heart – Han vann senast och det var inte överraskande för mig, jag trodde att han skulle vara bättre i ny regi och med barfota runt om för första gången. Han vann dock på 12,7 och det trodde jag väl inte att han skulle behöva göra, men han svarade för en bra insats på en bra tid och jag tror han kommer göra ett bra lopp idag också. Det var tuffa hästar emot för att vara ett lunchlopp, men jag kommer inte lägga mig på rygg och jag räknar med att vi segerstrider idag också. Jag kommer prova rejält från start. Barfota runt om samt norskt huvudlag som senast, däremot blir det första gången med urryckare och customvagn, säger Claes Svensson.

8 Open Range – Hon har varit jättebra i alla starterna på slutet och jag har varit mycket nöjd med henne, hon var duktig även senast med tredjespår hela sista varvet. Hon är fortsatt fin och trots utgångsläget är det min bästa segerchans på förhand idag. Barfota fram som vanligt, säger Stig H Johansson.

9 Zirkon Hoss – Han satt långt bak senast och gick bra till slut, och vi var nöjda med honom. Han fortsätter att träna bra efter senast och han är med långt fram om det stämmer någorlunda under vägen. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

10 Nightingale Face – Hon har gjort allting rätt vid segrarna på slutet och hon har varit duktig, och allting är fortsatt väl efter senast. Jag är ändå nöjd med utgångsläget, enligt mig har de värsta konkurrenterna fått sämre utgångslägen och jag är nöjd med hur det ser ut på förhand. Helst vill jag se att hon får en rygg att gå i under slutrundan, men hon tål att göra jobbet på egen hand om det skulle behövas och jag är optimistisk och tror på bra segerchans. Skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Kim Möller Nielsen.

11 Navigation Life – Hon gör det bra med tanke på hur stor hon är, och vi har varit nöjda med henne. Idag går det dock nog lite för fort för henne, den här årstiden är väl inte hennes bästa. Hon behöver tempo på loppet för att komma in i matchen, och blir det tempo kan hon vara med bland dom tre. Men det blir svårt härifrån, är känslan. Inga ändringar, säger Marcus Schön.

12 Devotion – Hon var klen senast och känns svårbedömd. Hon får smyga med från detta svåra läge och vi hoppas på en slant. Vi kör henne barfota fram, säger Johan Untersteiner.

Lopp 6, V65-6

1 Julle – Han tränar faktiskt bättre än vad han gjort på ett bra tag, och jag tycker inte att han ska vara borta här. Skor runt om som vanligt, säger Stig H Johansson.

3 Vincere Scis Win – Hon förvånade mig med att galoppera dubbelt i Eskilstuna näst senast, hon är visserligen inte van voltstart men hon är travsäker och att hon galopperade både i en ogiltig och giltig start var lite förvånande. Senast var hon dålig utan att vi har hittat någon förklaring till det, och därför finns det lite frågetecken. Hon tränar dock bra och har så gjort både innan och efter senaste starten, och jag hoppas hon är som hon ska för då duger hon i ett sådant här lopp. Barfota fram som vanligt, säger Stig H Johansson.

4 Liberty Federal – Han galopperade bort sig från start senast, men är normalt inte osäker och bör kliva iväg idag. Han håller fin form och vi tror på en bra insats. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

11 Reaction – Hon var ute i tuffa sällskap tidigare under året men blev lite tagen mot slutet utav en koliksläng. Hon känna bra i jobben på alla sätt och är väl van vid tuffare motstånd än detta men att ta 20 meter på kort distans är inte lätt. Barfota fram, säger Hans-Owe Sundberg.

13 Betterthancheckers – Han gör debut för oss idag och det ska bli kul att se honom i lopp, han har tränat bra inför detta och ser fin ut. Han kanske behöver något lopp i kroppen innan han är i full form, men allting tyder på en bra insats direkt och han har gjort det bra i tidigare regi. Timo avgör balansen efter värmningen, säger Clas-Göran Björkroth.

14 Ready Steady Go – Hon har haft dåligt med startpoäng och haft det svårt att hitta lopp. Hon var dock positiv i debuten för oss senast och bör vara ytterligare bättre nu med lopp i kroppen. Läget är dock tufft och det blir skor runt om, säger Johan Untersteiner.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten kan ta Elitloppsplats
Nästa nyhet
On Track Piraten kan ta Elitloppsplats

On Track Piraten kan ta Elitloppsplats

On Track Piraten kommer få möjligheten att ta en plats i Elitloppet. Hästen har fått ett wild card till Prins Daniels lopp på Gävletravet vilket även fungerar som kval till Elitloppet.

Nästa lördag avgörs H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet. Loppet som är en final av Gulddivisionen fungerar i år även som uttagningslopp till Elitloppet. Vinnaren direktkvalificerar till superloppet på Solvalla åtta dagar senare.

Vinnarna i Gulddivisionen det senaste meetinget är alltså de som gör upp i Prins Daniels lopp. Utöver det förfogar Gävletravet över ett antal wild card.

Ett sådant har nu delats ut – till Hans R Strömbergs On Track Piraten som alltså därmed ges en chans att besätta en av de sista platserna i Elitloppet.

– Det ska bli spännande. Jag har en häst som har visat att han duger mot de bästa, säger Strömberg till Trav Gävleborg.

Svenske mästaren On Track Piraten har i år startat sju gånger, vilket resulterat i en seger.

Definitivt klar för Prins Daniels lopp är också Trond Anderssen-tränade Mr X.F. Royal som vann den första Gulddivisionen, på Momarken 22 mars, viken ingår i meetinget.

Förstapriset är 400 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Meadow Roads lopp - utan Panne de Moteur
Nästa nyhet
Meadow Roads lopp – utan Panne de Moteur

Meadow Roads lopp – utan Panne de Moteur

Meadow Roads lopp avgörs nästa onsdag på Solvalla. Ett lopp som allt som oftast brukar bjuda på en Elitloppshäst. Men någon Panne de Moteur återfinns inte i startlistan.

Vinnaren av Meadow Roads lopp har de tre senaste åren sedermera även funnits med i Elitloppet. Kommer det stå sig även i år?

En som inte kommer till start på onsdag är i alla fall redan Elitloppsklare Panne de Moteur, trots att man tidigare i veckan annonserat Meadow Roads lopp som genrepet. När startlistan på onsdagen blev definitiv var Elitloppsfavoriten inte med.

– Stefan lade om planerna och valde en annan väg. Han har tänkt om lite och startar inte nästa onsdag, säger Tommy Berghagen i Hultmans stall till trav365.

Panne de Moteur, som senaste startade, och vann, den 23 april, kommer nu alltså gå direkt till Elitloppet.

Spännande hästar i Meadow Roads lopp saknas emellertid inte. Daniel Redéns Delicious U.S. gör hyperintressant årsdebut här. Det femåriga USA-stoet visade ju enorm fart då hon vann på 1.09,9a på Solvalla i höstas.

Här är startlistan:

1609 auto

1 Haraldinho – Marcus M Melander
2 She Loves You F.I. – Björn Goop
3 Kaka A.T. – Erik Adielsson
4 Delicious U.S. – Daniel Redén
5 System Performance – Stefan Melander
6 Increased Workload – Örjan Kihlström
7 Standout – Ulf Ohlsson
8 Tidied Accelerator – Per Lennartsson

Läs även:  Här Elitloppsgenrepar Panne de Moteur

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Visby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson