Just nu:
10.40 Kallblod för hela slanten på Hagmyren
10.06 Trebol – nu uppe i 47 raka segrar
09.02 Gimpanzee lekte hem elfte raka segern
08.27 45 000 kronor i böter för Haapakangas
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Blé du Gers snuvade Cleangame i Prix Jamin

Lördagens Prix Jamin på Vincennes blev en ny stor framgång för Jean-Michel Bazire. Tränaren fick dock själv se sig snuvad bakom Cleangame – när stall-kompisen Blé du Gers satte nosen först.

Grupp 3-löpningen Prix Jamin, även Prix Jean Riaud, med 40 500 euro till vinnaren var lördagens clou på Vincennes. Som så ofta förr på den sägenomspunna kolstybben var det Jean-Michel Bazire med huvudrollen.

”Bazze” satt bakom vinstmaskinen Cleangame som efter 1300 meter körda tog ordentligt sats i spåren och pressade sig förbi den favoritspelade Chica des Joudes. Stoet som haft en riktigt stark säsong synade i stället direkt dödens och såg till att tempot hölls uppdrivet. När upploppet nalkades såg det ut att vara en match de båda emellan, men när Chica des Joudes slog på en galopp var det i stället Blé du Gers som tog upp jakten. För Alexandre Abrivard hade också åttaåringen det torraste spurtkrutet och fångade in stallkamraten Cleangame precis över mållinjen. I vida spår anföll även Anzi des Liards, som inte var många centimeter efter som trea. Samtliga i topptrion klockades till 1.12,5 över 2875 meter.

Mäktig Enino du Pommereux

Sylvain Roger har en tanks i Critérium des 4 Ans-vinnaren Enino du Pommereux. I Prix Henri Levesque för femåringar-na tog han årets första seger i en stil som imponerande stort. Loppet kördes i friskt tempo där täten skiftade flertalet gånger men när Excellent kommit till spets efter drygt halva distansen tog Matthieu Abrivard plats i dödens med Enino du Pommereux. Därifrån kom han att krossa fältet – över upploppet stack Coktail Jet-sonen undan med flera längder för att fastställa segertiden till 1.11,0 över 2175 meter, en seger värd 45 000 euro. Finlandia-Ajo-aktuelle Eridan gick en fullt godkänd avslutning bakom för att bli trea.

Se Blé du Gers seger här och Enino du Pommereux här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
tisdag 09:52, 25 juni

Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:23, 25 juni

Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:44, 25 juni

VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:21, 25 juni

Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stark årsdebut av Vitruvio – nu mot Lotteria

Stark årsdebut av Vitruvio – nu mot Lotteria

Alessandro Gocciadoro hade en kul fredag i Milano när han luftade tre av stallets största stjärnor. Däribland femårige kanonen Vitruvio som nu sätter fokus mot Gran Premio della Lotteria.

Italienske tränaren Alessandro Gocciadoro gästar Sverige med jämna mellanrum med några av sina segermaskiner och har tidigare menat att femårige Vitruvio kan vara ett ämne för Elitloppet. Den tidigare Orsi Mangelli-vinnaren var i sin senaste start tapper tvåa i Critérium Continental och ett tag aktuell för Prix d’Amérique men tränaren valde i stället att satsa mot vår- och sommarsäsongen.

Vid fredagens tävlingar på La Maura i Milano var så Vitruvio redo för årsdebut. En uppgift som Adrian Chip-sonen löste med bravur. Efter en angenäm resa i andra utvändigt sändes hästen till attack in mot den sista kurvan och avgjorde lekande lätt över upploppet. Klockorna i mål visade på fina 1.11,3/1650 meter. Nu ställs siktet mot Gran Premio della Lotteria den 1 maj.

Axl Rose mot Solvalla?

Gocciadoro segrade under dagen också med svensk-uppfödde jättetalangen Axl Rose (e. Love You) som var totalt överlägsen efter att ha övertagit ledningen. Treåringen kom i mål på skarpa 1.13,0a/2250 meter då han gjorde årsdebut i ett Breeders Course-försök. Segern innebar att han därmed är klar för finalen, Treåringseliten under Elitlopps-helgen. Som om det inte vore nog kunde tränaren även räkna in seger med treåriga stoet Amber Prad (e. Timoko) som förra året noterades för två världsrekord. Nu vann hon på 1.13,3a/1650 meter.

Se Vitruvios seger här och Axl Rose seger här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Färjestad i påsk - nästa uppgift för Perfect Spirit
Nästa nyhet
Färjestad i påsk – nästa uppgift för Perfect Spirit

Färjestad i påsk – nästa uppgift för Perfect Spirit

Efter att fått årsdebuten avklarad kastar sig Perfect Spirit in i leken igen. Under långfredagen dyker stjärnan upp på Färjestad och Prins Carl Philips Jubileumspokal.

I torsdags gjorde Perfect Spirit årsdebut. Femåringen vann lätt på Örebrotravet första starten på fem månader och till påskhelgen spänner tränaren Daniel Redén bågen igen med den niofaldige miljonären. Perfect Spirit beger sig mot Färjestad för att förgylla banans traditionsenliga tävlingar på långfredagen. Uppgiften är Prins Carl Philips Jubileumspokal med en kvarts miljon kronor på spel.

Sprinterracet för de jämngamla travarna ser också flertalet intressanta årsdebutanter. Motståndet består bland annat i Björn Goop-tränade Chianti som i fjol slutade som silvermedaljör i Derbyt samt Lucifer Lane som nu är redo för årets första start.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Eldorado B. – Torbjörn Jansson
2 Lucifer Lane – Johan A Nilsson
3 Chianti – Björn Goop
4 Perfect Spirit – Örjan Kihlström
5 Southwind Hydro – Kenneth Haugstad
6 Prosperous – Erlend Rennesvik
7 Heart of Steel – Peter Untersteiner
8 Adiago Trot – Christoffer Eriksson

Läs även: Säkert för Perfect Spirit och Conrads Rödluva
Läs även: Hambletonian: Nu har Perfect Spirit fått pengarna

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avelshingsten Gift Kronos har lämnat jordelivet
Nästa nyhet
Avelshingsten Gift Kronos har lämnat jordelivet

Avelshingsten Gift Kronos har lämnat jordelivet

Avelshingsten Gift Kronos har lämnat jordelivet. Hästen dog under fredagen efter att hastigt ha insjuknat.

Det är ägarna Am Bloodstock som via sin Twitter låter meddela de tragiska nyheterna att Gift Kronos inte längre finns. Hästen som stod uppstallad i Danmark drabbades av en akut blodpropp och avled. Gift Kronos blev 16 år gammal.

Gift Kronos gjorde i sin egen karriär 50 lopp, van 14 av dem och tjänade knappt 3 miljoner kronor. Efter att ha inlett sitt tävlande i födelselandet Italien kom han till Lutfi Kolgjini och senare togs hästen till USA där han avslutade sin karriär 2009. Som avelshingst har Gift Kronos i Sverige bland annat lämnat de tre miljonärerna Baron Gift, Pajas Face och Owen Face.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Umåker: Bergh har en del fina chanser
Nästa nyhet
Tips Umåker: Bergh har en del fina chanser

Tips Umåker: Bergh har en del fina chanser

Tips och analyser Umåker

Umåker. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: Bra chans att 5 Kentucky tar över taktpinnnen tidigt. 4 Lennox Laday kan spetsa och släppa.

Loppanalysen: Här tror jag att 12 Yieldson är bästa hästen men jag vet också att spår tolv över kort distans inte är bästa läget. Yieldson är van tuffare gäng än detta Norrlandsgäng och jag tror även att han är ännu vassare nu än senast. Jag räknar med en vass insats men det kan strula. Höll bra efter tung resa senast och tror som sagt på ännu bättre insats nu.

5 Kentucky har läge för tidig spets och han har tre segrar från spets tidigare. Gick fullt bra senast och räknas tidigt.

Dunder har två med chans. 1 Variety Show blir dock över från start och behöver flyt. 10 Mycrazydream vann på bra sätt i billigt gäng senast. Nu är det barfota runt om och helstängt huvudlag och Uffe upp. Klara plus men det jag är tveksam till om han mäktar med att kriga ner alla.

Spelförslaget: Jag tror att 12 Yieldson vinner utan strul men spår tolv är spår tolv och det kan lätt bli fel. Jag provar en h2h här då 10 Mycrazydream bör ha bra chans att vara före 6 Balotelli Crown i mål. Det känns bra med Uffe upp på mitt lir. Oddset är 1.70.

Umåker. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Orutinerade djur bakom bilen och svårbedömt. 1 Power har vi inte sett bakom bilen men han borde vara snabb. 5 Enge Sargon är snabb och Redéns nye jänkare 6 Garrys Trix rasslar nog iväg bra.

Loppanalysen: Ett treåringslopp och lite svårbedömt. Speciellt då Redén har en ny jänkare till start. 6 Garrys Trix verkar snabb men full väg kan vara värre. Kan dock vara starkare nu efter Redens fått träna på.

1 Power gillar jag. Tvåa i debuten och sedan har det blivit två fina segrar. Kördes tidigt till ledningen senast och vann lätt. Svårbedömd bakom bilen men borde vara snabb. Jag giller hästen och tror en del här.

5 Enge Sargon gör debut i ny regi. Öppnar bra och visar fin fart. 7 Amazato gick bra efter galopp på Solvalla och 4 Classics Never Die har löpt bra.

Spelförslaget: 1 Power är en fin modell som bör ha  bra chans här utan atrul. Litet fält och ingen större sitta-fast-risk. Jag spelar vinnare till 3.50.

Umåker. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 1 Sangrita Ås spetsar och Rikard vill nog köra där och försöka maska.

Loppanalysen: Ett rätt lurigt lopp. Berghs 10 Kövras So Far borde ha hygglig chans men det känns inte helt hundra med läge samt distans. 12 Quality Tilly går bra men läget gör honom sårbar. Med en hygglig häst utvändigt ledaren kan inte Ohlsson attackera då han vill.

6 Staro Kickback är hygglig och borde kunna vara med och strida även om det är lite glest med segrarna.

7 Noel Face var riktigt bra i några starter men lite mer beskedlig senast. För tre starter sedan blev det överlägsen seger och näst senast höll hästen urtappert efter jobbig resa. Nu ska hästen lättas rejält i balansen och det kan nog ge  extra växlar. Hästen ska vara ovanligt fin i jobben men det brukar också låta bra från det tränarhållet. Håller Noel Face formen kan han absolut vinna.

Spelförslaget: Lite svårt att hitta något vinnarspel här. Jag provar med plats på 7 Noel Face till oddset 2.40. Hästen har svarat för ett par riktigt vassa insatser även om det inte var lika vasst senast. Lättas i balansen nu.

Umåker. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 1 Silver Sprinta leder länge. Hela vägen förhoppningsvis.

Loppanalysen: Ett kallblodslopp där urläckre 6 Backegubben är hårt betrodd. En mycket flott och reslig häst och springa fort kan han. Så den ska vi ha bort. Spår fem med voltstart luktar strul och det finns en hel del glopper med voltstart i registret. Felfri givet bud men jag anar strul.

9 Demex har visat toppform och Perssons häst är bra nu. Lurigt läge dock och han tål inte alltför mycket vingel i spåren. Måste klaffa lite.

3 Don Viking är ett hemmahopp i mycket fin form. Får inte nonchaleras.

1 Silver Sprinta är spännande. Gjorde debut för Tjomsland/Jimmy Jonsson  senast och trummade på i spets. Sedan kom galoppen och orsaken ska ha varit en tappad sko. Det låter klart bra nu efteråt och detta är en mycket flott häst som jag tror kan en hel del. Vann ett lopp i fjol enbart och detta en snudd på historisk sådan. Bröderna Skoglund (Robert och Rikard) delade då på segern. Tunt resultat i fjol med andra ord men nu i den nya regi tror jag på islossning och från ledningen här kan hon springa fort. Jag tror de andra får det kämpigt att plocka tillägget på Silver Sprinta. Fördel ston är ingen dum idé för mitt drag.

2 Björlifix bör få en fin resa och kan duga.

Spelförslaget: Vi jobbar in 1 Silver Sprinta från spets. Vinnare till oddset 8.50.

Umåker lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  1 No Matter gör Ohlsson ett försök för spets med. 2 Hill Street är svårbedömd men är nog rätt snabb.

Loppanalysen: Ett lurigt lopp att få någon bra känsla för. 1 No Matter provas för spets men 2 Hill Street kan vara för snabb. Båda dessa hästar är svårbedömda formmässigt och ingen jag vill lägga några slantar på. No Matter har fått ett banjobb och det kan saknas lite tempo även om Båth är nöjd.

7 Frenchnorwegian ID har mycket gott kunnande och fungerar Berghs häst så kan han mycket väl vara starkast här. Vann från utvändigt ledaren i fjol och visade styrka.

4 Golden News och 5 Soul Tan är två bra hästar som båda gör årsdebut. De är skrälldugliga men skulle någon av de mer betrodda fullt ut så blir det tuffare. Rörigt lopp att analysera.

Spelförslaget: Svårt att få rätta känslan här. 4.00 i odds på plats på 5 Soul Tan känns dock bra och vi provar.

Umåker lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  4 Global Well Off med bra läge har bra spetschans. Tränaren till 8 Chacha Sisu har andra funderingar och tror stenhårt på spets men spåret kunde ha varit något bättre.

Loppanalysen: Nytt öppet lopp med bra hästar. Många tror på chans och det kan bli körning. 4 Global Well Off kan vara spännande från spets och barfota. Wäjersten har toppform på hästarna och den här trivs i spets. Vann därifrån näst senast och biter ifrån sig fint.

Det kan dock bli tuff körning och tränaren till 8 Chacha Sisu utlovar full laddning. Han tror på spets och vinst med den här skrällen. Maxad utrustning och senast var hästen tokbrunstig och nedsatt.

Det kan bli körning och bakspårshästar kommer in i matchen. Umåkers upplopp är rätt långt och utslagsgivande. Berghs 10 Miss Sober är ingen mäktog sort men hon är en kämpe och hon är bra. 11 Nouvelle Avenue avslutade klart bra senast och Ohlsson hittar säkert de rätta ryggarna. Hans vapen kan spurta ner allt. Avslutningen senast var bra. Hon är duktig då aktionen stämmer och har haft en del missflyt.

9 Zooropa blev dragen bakåt senast och det var inget flyt alls. Håller formen och kan få en bra resa. 12 Rally Funny är påpassad men bara en i mängden.

Spelförslag: Jag hoppas och tror på bra körning och spelar en slant på 11 Nouvelle Avenue på vinnare och plats. Oddsen är 12.50 /3.65.

Summering spelförslag:
Umåker lopp 4 – h2h 10 Mycrazydream mot 6 Balotelli Crown till 1.70
Umåker lopp 5 – Vinnare 1 Power till 3.50
Umåker lopp 6 – Plats 7 Noel Face till 2.40
Umåker lopp 7 – Vinnare 1 Silver Sprinta till 8.50
Umåker lopp 8 – Plats 5 Soul Tan till 4.00
Umåker lopp 9 – vinnare och plats på 11 Nouvelle Avenue till 12.50/3.65

Avstå spel på:
Umåker lopp 4 – 1 Variety Show
Umåker lopp 7 – 6 Backegubben
Umåker lopp 9 – 12 Rally Funny

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambletonian: Nu har Perfect Spirit fått pengarna

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson