Nu är det bestämt. Lannem Silje ska laddas mot en comeback på tävlingsbanan. Nästa vår hoppas Ola Skrugstad att monsterstoet ska vara tillbaka.

Det var i början av oktober 2015 som Lannem Silje gjorde sin senaste start. Men kanske inte sin sista. Nu är det avgjort att kallblodskanonen ska göra en satsning att komma tillbaka till tävlingsovalerna.

Tillbaka 2018? Foto: ALN

– Om hon bara är hälften så bra som hon varit tidigare år, så får man tillbaka lika mycket som att fortsätta avla. Hon kan kanske konkurrera i ett eller två år till, säger tränaren och ägaren Ola Skrugstad till norska sajten vigga.no.

Efter det att Lannem Silje drabbats av en gaffelbandskada beslöt ägaren att låta henne bli mamma i stället. I april nedkom hon med ett stoföl efter Dotterud Teddy. Skrugstad har därefter övervägt om hon ska fortsätta i aveln eller tränas upp igen.

– Om jag börjar köra henne igen så blir hon inte startklar förrän i februari. Nu ska hon gå med sitt föl till augusti, september och sedan börjar jag, säger han till vigga.no.

”Super-Silje” har, hittills, i sin karriär vunnit 44 av 48 lopp och tjänat 6,7 miljoner norska kronor.

Läs även: Lannem Silje – nu har hon blivit mamma

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Southwind Mozart i en spännande årsdebut

Southwind Mozart i en spännande årsdebut

Han har inte startat sedan Sprintermästaren i somras, men på onsdag är han tillbaka. Southwind Mozart gör en spännande comeback.

Mozart i årsdebut. Foto: ALN

Jägersro-besökarna får se en intressant återkomst på onsdag. Veijo Heiskanen-tränade jänkaren Southwind Mozart är tillbaka efter tio månaders frånvaro.

Femåringen vann sina fyra första starter för Åbytränaren i fjol, den fjärde var i Sprintermästarens försök där han noterade 1.09,5a. I finalen blev det dess värre galopp.

Onsdagens uppgift är Majpokalen, med 70 000 kronor till vinnaren. Det är Jörgen Sjunnesson som får förtroendet bakom Southwind Mozart.

Loppet innehåller i övrigt flera andra intressanta hästar. Solvato gör en ny start, liksom Västerboonthenews som senast slutade tvåa i Seinäjoki-Race. Comeback efter 1,5 års frånvaro gör här även Deuxieme Picsous.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Kash’s Cantab – Joakim Lövgren
2 Tripolini V.P. – Jeppe Juel
3 Solvato – Carl Johan Jepson
4 Southwind Mozart – Jörgen Sjunnesson
5 Västerboonthenews – Johnny Takter
6 Uzo Josselyn – Stefan Söderkvist
7 Harry Haythrow – Peter Untersteiner
8 Nok’en Fräkkert – Peter Ingves
9 Standout – René Jonassen
10 Deuxieme Picsous – Johan Untersteiner
11 Flex Lane – Christoffer Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Melander: "Mycket fortare går inte att springa"
Nästa nyhet
Melander: ”Mycket fortare går inte att springa”

Melander: ”Mycket fortare går inte att springa”

Det blev ett genrep som lämnade fler frågetecken än före. Nuncio slutade trea – blir det ens en start i Elit-loppet? Stefan Melander verkar i vilket fall nöjd med hur stjärnan kändes.

För första gången i sin karriär har Nuncio tre raka förluster i sin karriär. I genrepet inför Elitloppet, Meadow Roads lopp på Solvalla, gav fjolårsvinnaren inte det gnistrande formbesked som alla hade hoppats.

När blir nästa start? Foto: ALN

Efter en resa i andra utvändigt kunde Nuncio aldrig komma i närheten av Västerbo HighFlyer som anförde loppet från start till mål.

Vinnaren kom i mål på 1.10,1a över 1640 meter. Det efter 11,2/500, 11,3/1000 och sista 500 på 08,7. Nuncio gick sista 600 på 07,5.

– Vi tar dem. Stämmer din avslutningsklockning är det lugnt. Mycket fortare än så går det ju inte att springa, säger Stefan Melander till sulkysport.se efter loppet.

Till samma sajt fortsätter tränaren:

– Det blev inget riktigt lopp för Nuncio på Åby senast och det här är ingen häst man trycker i jobben. Det var heller inte meningen att skulle ha någon toppform i kväll. Det viktiga var att kändes fin och det gjorde han. Det är klart att jag förstår att folk är besvikna att han inte vann, men jag är i alla fall fullt nöjd med hur kan kändes.

Nuncio är i egenskap av fjolårsvinnare redan klar för Elitloppet. Om han kommer försvara den titeln visar sig den närmaste veckan – om tio dagar spikas startlistan till Elitloppet.

En möjlighet för en ny start innan dess finns för Nuncio. Den kan i så fall ske i Prins Daniels lopp i Gävle nästa lördag. Det startfältet blir klart på söndag.

Läs även: Nytt fall för Nuncio – Lätt för Västerbo HighFlyer

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gjorde första starten - hästen dog på Solvalla
Nästa nyhet
Gjorde första starten – hästen dog på Solvalla

Gjorde första starten – hästen dog på Solvalla

Treåriga Fatima Futures tävlingsdebut slutade i tragedi. Hästen föll ihop död på Solvalla under onsdagen.

Det treåriga stoet Fatimas Future gjorde sin första start i karriären vid Solvallas tävlingar på onsdagen. Den fick dock ett högst sorgligt slut.

Foto: ALN.

Stefan Melander, som tränade och körde hästen, märkte att något var fel i loppets slutskede, stoet stannade och kusken hoppade ur. Men tyvärr var det för sent, Fatimas Future föll ihop i början av upploppet.

– Det är omöjligt för mig att säga vad som hände, men det var väldigt tråkigt. Jag kan inte minnas att jag varit med om något liknande tidigare, det var otäckt, säger Melander till travronden.se.

Veterinär och banpersonal var snabbt framme, men hästen stod inte att rädda. Hon sänds nu till Statens Veterinär-medicinska Anstalt för att dödsorsaken ska fastställas genom obduktion.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt fall för Nuncio - Lätt för Västerbo HighFlyer
Nästa nyhet
Nytt fall för Nuncio – Lätt för Västerbo HighFlyer

Nytt fall för Nuncio – Lätt för Västerbo HighFlyer

Gick luften ur Elitloppet nu? I Meadow Roads lopp genrepade Nuncio inför titelförsvaret – men var utan chans på segern. Västerbo HighFlyer ledde runt om.

Många tummar hölls för en fin prestation för Nuncio på Solvalla under onsdagskvällen. Efter förlusten näst senast och galoppen i Olympiatravet, hade orosmoln flockats på Elitlopps-himlen.

Nuncio trea. Foto: ALN

Nuncio gjordes såklart till jättefavorit i Meadow Roads lopp – men något riktigt drag i superstjärnan var det aldrig. Fjolårets Elitloppsvinnare var klart slagen som trea.

– Han var väl inte som bäst, helt enkelt. I sista sväng märkte jag att det inte bet för honom. Han har inte fått något riktigt lopp på länge, så det kan var så enkelt och det gick fort till slut men det fattas till den riktiga toppformen, så är det, sa kusken Örjan Kihlström i ATG Live.

– Örjan sammanfattade nog bra. Jag har inte så mycket mer att tillägga, men han känns otroligt fint nu efteråt. Hästen saknar lopp. Vi får se vad som händer i framtiden, men jag blir aldrig ledsen på den här hästen, sa Stefan Melander i ATG Live.

Daniel Redén-tränade Västerbo HighFlyer var mycket kvick ut från början och spetsade. Kihlström lirkade snart ut Nuncio i andra par utvändigt i det lilla sexhästarsfältet.

Ledaren öppnade 500 efter 11,2 och fortsatte i jämnt tempo; kilometern efter 11,3. Med lite mer än 600 kvar skickades Nuncio ut till attack. Samtidigt skärpte Västerbo HighFlyer farten där framme.

Start under Elitlopps-helgen för HighFlyer? Foto: ALN

Nuncio kunde aldrig blanda sig i striden. Hästen avslutade i underkant 1.08 sista 700 meterna, men tog inget på ledaren – eller Sliding Home som efter en resa i vinnarhålet var klar tvåa.

En fin insats stod Västerbo HighFlyer för. Den nioårige valacken tog här sin andra raka seger och kom i mål på fina tiden 1.10,1a över 1640 meter. En seger värd 80 000 kronor.

– Han verkligen flög fram, hästen kändes taggad och laddad med helstängt. Jag såg ju när Örjan kom och jag fick köra mot honom. Men han brukar tåga hela vägen hem och hundra kvar kände jag att det var klart, sa kusken Johan Untersteiner i segerintervjun.

Sliding Home tog andrapriset, två tiondelar från vinnaren. Nuncio trea och noterades för 1.10,5. Djali Boko galopperade som slagen på upploppet.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppet eller inte? Delicious startar i Eskilstuna

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson