På måndagskvällen blev det klart: kommunen går in och köper hela Tingsrydstravet efter travsällskapets konkurs.

I förra veckan lämnade Tingsryds kommunstyrelses arbetsutskott ett förslag om att kommunen skulle gå in som ny ägare av Tingsrydstravet.

På måndagskvällen röstades förslaget igenom i kommunfullmäktige. Beslutet togs genom votering där 27 ledamöter röstade för, 6 röstade emot och 5 avstod.

Kan det bli tävlingar i Tingsryd i framtiden? Foto: ALN

Därmed är det klart att Tingsryds kommun köper upp hela konkursboet, vilket innefattar fast och lös egendom. Området täcker 64 hektar. Hur verksamheten på Tingsrydstravet ska utvecklas är ännu inte bestämt.

– Kommunen ska överlåta fastigheten till Tingsryds industristiftelse under 2015 och sedan får vi se vad som händer, det är inga beslut om det fattade, säger kommunalrådet Mikael Jeansson (s) till Sveriges Radio Kronoberg.

Köpeskillingen uppgick till 4,9 miljoner kronor men det bokförda värdet uppgår till cirka 19 miljoner.

En intresseförening för att driva Tingsrydstravets verksamhet som en hästsport- och fritidsanläggning med potentiellt framtida travtävlingar, existerar redan.

Läs mer: Kommunen vill ta över Tingsrydstravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Adielsson byter kuskfärger – för Rosa Bandet

Adielsson byter kuskfärger – för Rosa Bandet

Söker du den närmaste tiden efter Erik Adielsson i loppen så får du leta efter en rosa kusk. Ett, tillfälligt, dressbyte genomförs.

Få kuskar i Sverige är så förknippad med sina kuskfärger som Erik Adielsson. Hans blåvita dress har hängt med sedan karriärens begynnelse.

Men från och med torsdag, den 1 oktober, gäller nya färger för Adielsson. Då ändrar han nämligen till: rosa med vita ärmbindlar och vit hjälm.

Anledningen till dressbytet är Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, för att finansiera forskning och sprida kunskap kring bröstcancer, som pågår under oktober månad.

När oktober är över kommer den rosa dressen att auktioneras ut och pengarna kommer oavkortat att gå till Rosa Bandet-kampanjen. Erik Adielsson återgår sedan till sina ordinarie kuskfärger.

Du kan läsa mer om Erik Adielssons engagemang i Cancerfonden här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Succé i Frankrike-debut för Ninepoints Lucy
Nästa nyhet
Succé i Frankrike-debut för Ninepoints Lucy

Succé i Frankrike-debut för Ninepoints Lucy

Även måndagen betydde fina svenska framgångar i Frankrike. Ninepoints Lucy slog till direkt i sin debut i landet.

Jörgen Westholms nyblivna miljonärska Ninepoints Lucy begick under måndagen sin debut på fransk mark – och det kunde knappast ha slutat bättre.

Westholm tränar, äger och är uppfödare. Foto: ALN

I ett lopp för femåriga ston på Enghien segrande Spotlite Lobell-dottern. Det var Gabriele Gelormini som skötte tömföringen av svenskan.

Ninepoints Lucy kom till ledningen relativt tidigt och kunde sedan vinna utan några större problem. Silverplatsen gick till Jerry Riordan-tränade Radysin America som var favoritspelad.

Vinnaren klockades till 1.15,2 över 2875 meter, en tiondel före tvåan. Förstapriset i loppet betalade 25 200 euro. Björn Goop-tränade Our Precious slutade i samma lopp tia.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
VM-loppet: Adrian Kolgjini kör Mosaique Face
Nästa nyhet
VM-loppet: Adrian Kolgjini kör Mosaique Face

VM-loppet: Adrian Kolgjini kör Mosaique Face

Snart bär det av till USA för de svenska VM-hästarna. Det är nu också klart vem som ska köra Mosaique Face: Adrian Kolgjini.

Den 10 oktober är det dags för VM-loppet på Yonkers Raceway. De europeiska hästarna flyger över Atlanten redan i morgon, onsdag.

Loppet kommer bli rikligt representerat av svenskar, inte minst på kusksidan. På måndagen blev det slutligen avgjort vem som ska sitta upp bakom Mosaique Face – Adrian Kolgjini får chansen i det internationella jätteloppet. Det meddelade stallet via Twitter.

Mosaique Face kommer från seger i Trotting Masters. Foto: ALN

Adrian Kolgjini har kört Trotting Masters-vinnaren flera gånger förut, bland annat vid storsegern i Jämtlands Stora Pris förra året.

Det blir som sagt många blågula kuskar i VM-loppet. Sedan tidigare är Johan Untersteiner klar för att köra B.B.S. Sugarlight och Ulf Ohlsson får äran bakom landsmannen Papagayo E. Örjan Kihlström blir kusk bakom Oasis Bi.

Johnny Takter fortsätter att köra Creatine och Erik Adielsson tar turen till USA för att kuska On Track Piraten.

Hästarna som ska delta och vilka länder som de representerar:

B.B.S. Sugarlight (Norge)
Bee A Magician (Kanada)
Creatine (USA)
Mosaique Face (Sverige)
Natural Herbie (USA)
Oasis Bi (Italien)
On Track Piraten (Sverige)
Papagayo E. (Norge)
Rod Stewart (Italien)
Timoko (Frankrike)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Dannero: "Pigg och jättefin i jobben"
Nästa nyhet
V4 Dannero: ”Pigg och jättefin i jobben”

V4 Dannero: ”Pigg och jättefin i jobben”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Hon avslutade fullt bra i V75 senast och det är klart lämpligare emot nu. Hon verkar mycket pigg och jättefin i jobben och öppnar bra så Elin tar sig nog ut. Hon tävlade barfota fram senast men nu blir det skor runt om. Hon såg snarare lite trögare ut barfota senast. Det blir jänkarvagn igen och med norskt helstängt igen. Vi målar om insidan på norsken till starterna med antingen svart eller vit och hon svarar bra på norsken. Hon kan tåla att gå utvändigt ledaren och jag tror på henne, säger Greger Hägglund om Sonata Ås (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Dannero. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Ulvsås Faxa – Hon bör ha bra chans då hon vunnit på bra sätt. Hon har blivit stabilare men hon kan vara lite speciell att köra för ovan kusk. Hon öppnar bra men är inte jättesnabb så spåret kan vara både på gott och ont. Skor runt om, säger Viktor Karlsson som kört på slutet.

2 Moe Pärla – Hon kan dra iväg självmant lite väl hårt och då det kan finnas galopprisk. Hon kan nå spets och då finns det inte så många att släppa till. Distansen passar fint och här mot enbart ston så är hon en av de som kan vinna loppet. Jag har inte planerat några ändringar men vi får se hur banan är, säger Bo Landgren.

7 Ennos Zoya – Hon blev hängande senast, och fick backa sist, så där försvann de 20 meterna vi hade som försprång. Vi glömmer den insatsen och tar nya tag nu och hästen har bra form. Hon är uppanmäld denna gång och det blir nog ett snällt lopp eftersom vi siktar mot ett lopp hemma på Östersund 9/10. Sist blev hon hängande från springspår men kan öppna bättre än så och jag hoppas Ove kan hitta till ledningen. Sen kanske vi släpper men jag tycker att hon kan vara ett bud bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Jimmy Dillner.

8 Järvsö Magda – Hon var duktig vid segrarna och senast i Norgestarterna hakade hon på fullt godkänt bakom mycket tuffa hästar. Nu ser det betydligt vettigare ut och hon bör hävda sig fint. Skor runt om, säger Wiktor Kylin-Blom i stallet.

Lopp 2, V4-2

8 Sonata Ås – Hon avslutade fullt bra i V75 senast och det är klart lämpligare emot nu. Hon verkar mycket pigg och jättefin i jobben och öppnar bra så Elin tar sig nog ut. Hon tävlade barfota fram senast men nu blir det skor runt om. Hon såg snarare lite trögare ut barfota senast. Det blir jänkarvagn igen och med norskt helstängt igen. Vi målar om insidan på norsken till starterna med antingen svart eller vit och hon svarar bra på norsken. Hon kan tåla att gå utvändigt ledaren och jag tror på henne, säger Greger Hägglund.

10 Stelina – Det blev lite domino-effekt och galopp senast. Hon känns fin hemma i jobben och visst ska hon räknas tidigt här. Vi kör henne barfota runt om och bör duga fint även om vi inte har sett henne prestera i lopp hos ännu då hon är så ny, säger Preben Sövik i stallet.

11 Quick on the Draw – Hon var inte bra senast men lät lite ur halsen efteråt och vi sätter på henne en tungband denna gång. Spåret är oerhört chansartat men travar hon iväg felfritt duger hon mot dessa hästar. Sen gäller det väl att det inte blir nåt strul på vägen. Barfota bak, säger Markus Pihlström.

12 Flirtin Silvio – Hon är behandlad efter senast och har ingen toppform men ändå rätt så nyttig from. Spåret är vi inte glada över. Vi kör henne barfota runt om, säger Svante Båth.

Lopp 3, V4-3

4 Latino – Formen verkar uppåt. Han blev störd senast men avslutade sedan ruggigt bra. Han känns fräsch och kan nog vara bland de tre främsta. Hästen är stark och distansen passar fint. Spåret är väl inte så bra men vi bör ta oss iväg och han kan gärna få trava utvändigt ledaren. Vi ändrar käken och i övrigt är det inga ändringar, säger Per-Arne Lindström.

5 Talls Odin – Han fick ett snällt lopp senast, efter att ha fått ett tungt lopp gången innan det, och kändes fin som fastlåst. Jag tycker att han håller sin fina form och startar på en passande distans nu. Han har blivit stabilare undan för undan och jag hoppas verkligen vi kommer till ledningen där han fungerar allra bäst. Jag tror också att vi kan komma dit med tanke på läget och sen borde han bli svårslagen. Inga ändringar, säger Anders Wallin.

6 K.A. Priol – Han har inte känts så bra på slutet och är svårbedömd nu. Han har travat i 30-fart full väg i provlopp och det verkar bra men han lär nog behöva lopp i kroppen. Vi kör snällt nu. Kunnandet räcker bra men kanske inte formen. Vi dövar honom lite mer som enda ändring, säger Carl-Ivar Larsson.

8 Pliggfaksen – Han hängde med bra i tufft gäng senast. Han har fått det rätt lugnt därefter men det verkar bra med honom. Senast var det barfota runt om men nu blir det nog barfota bak. Barfotakörningen senast var heller ingen stor grej på honom. Distans och motstånd passar bra och även om vi lär sitta en bit bak så bör det vara hygglig chans, säger Hans Brunlöf.

10 Bältra Lomen – Han har oftast gjort bort sig här i livet men nu har han börjat fungera. Vi har gett honom många snälla lopp och det kan kanske gjort nytta. Han hade slem i halsen inför en tilltänkt start efter senast och hade varit ifrån inför senast men var fin. Nu är det täta starter och han har fått det lugnt men bör fungerar bra. Distansen passar fint och spåret ska han greja. Inga ändringar och det var några bra emot här, säger Jan Schön.

Lopp 4, V4-4

5 Reorder – Han gjorde comeback senast och jag var väldigt nöjd med insatsen. Vi hamnade långt bak och sen gick han en godkänd avslutning. Han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen men voltstart har tidigare varit ett frågetecken. Det blev dock bättre när vi testade med öppet huvudlag och den här hästen är stark. Jag tror på en bra insats och löser et sig bara på vägen är han nog med där framme. Barfota fram, säger Linda S Hedström.

7 Quickstep – Hon har blivit förnuftigare men är flyktbenägen och ny bana är inget plus. Hon skyggar för skyltar och uppträder knepigt. Spåret har hon också haft problem med tidigare. Annars verkar allt bra med henne och felfri ska hon ses med chans. Jag hade tänkt rycka skorna på henne men det lutar åt att skorna får sitta på. Krister tyckte senast att det var bäst att skorna satt kvar och det gick ju bra, säger Rune S Larsson.

10 Julius T.J. – Vi hade ändrar från helstängt huvudlag till Murphy senast och hästen höll sig mycket lugnare. Allt är bra efteråt och felfri bör han duga fint. Det finns alltid galopprisk med honom och det blir ingen laddning från start. Skorna sitter på, säger Maria Rönning.

11 Superinga – Det har gått lite lång tid mellan starterna men hon var positiv inne på Solänget i jobb i fredags. Hon har lite dåliga bakhovar men jag hoppas vi kan köra henne barfota runt om nu. Hon är mycket utlämnad från det dåliga läget och behöver bli lite framdragen. Motståndet såg passande ut, säger Björn Karlsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nahar och Quick Fix i franskt storlopp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson