Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Bergsåker 17 januari: Merritt med bra meriter, men oddset...

Bergsåker heter fredagsmysbanan och nu har jag gjort det svårt för mig. Fem vinnarlir rekommenderas och det vimlar inte av spetsvinnare bland dessa. Långt ifrån. Jag har ändå gott hopp och även om det är svårt att fatta det vid temperaturkollen ibland så är det ändå vinter och lättare att komma in i matchen från bakspår.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bergsåker – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 True Gift är verkligen inget att lita på men har Uffe nu och har god spetschans. Fungerar nog bäst där och tränaren vill gärna se sin häst i front.


Loppanalys:

10 Double Night heter mitt spel i detta lopp. Han gjorde första starten efter uppehåll senast och fick då aldrig helt fritt. Kanske inte supermycket sparat men en del. Det var ett bra upplägg inför nästkommande start och den starten är nu. Elfving har efter en lång motig period fått mycket bra snurr på hästarna igen och stallformen är prima. Bra läge på tillägg med vaken och alert kusk och de bör hamna vettigt till direkt. Double Night är en häst som borde duga mycket fint i denna omgivning och han får mitt spel.

9 Indine Keeper kan mycket av jobben att döma men visar det inte ännu i lopp. Skulle hon löpa upp till sitt kunnande så kan detta vara över men jag vill se det först.

Kapabel är även 3 True Gift. Spetsläge nu med Ohlsson och spets gynnar den här hästen. Vann sina två lopp från just tät. Hästen är dock oerhört knepig men chansen att han sköter sig är större från spets. Bäckström lovar långt ifrån något och han hävdar också att hans häst är rätt så lugnt tagen. Jag står över.

5 Quiz Roc med Djuse och lopp i kroppen rankas därefter.

Rank: 10-9-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Double Night till oddset 5.00.

5 Bergsåker – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 O.P.S Fantastic har ett gynnsamt innerspår bakom bilen på Bergsåker och det är god chans på spets.


Loppanalys:

10 Shut Up And Dance är en av de allra bästa här men Dunders häst har svårt med aktionen och att det ska klaffa bakifrån känns inte så givet. Han ändrar lite i balansen och visst kan det gå men jag går emot. Siktar nog på komma fram utvändigt ledaren men där vill jag se en annan häst.

Spets är  bra och jag tror att 1 O.P.´S Fantastic har hygglig chans att spåra hem loppet. Var nära segern från ledningen näst senast och fick för tuff inledning senast. Får Ohlsson dämpa lite i tät så bör det räcka långt.

2 Sugar Beans kan en del men har inte släppt till riktigt ännu. Kanske lossnar snart. Kanske redan ikväll men jag vill se lite mer sting.

Jag gillar 9 Dragon Mearas och ger den chansen. En skadedrabbad sjuåring. Stor häst som inte är så lätt att hålla fräsch. Edlund har kört snällt med sin häst så långt men ikväll vill han vara mer alert och har inget emot utvändigt ledaren. Han tror det kan gå vägen därifrån och tror han har bästa hästen. Jag säger inte emot och hoppas han får till styrningen. Samt att banan inte blir lös för det är ett minus. Vi provar.

5 Miss Red gör comeback och behöver nog loppet tror Jimmy.

Rank: 9-10-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Dragon Mearas till oddset 3.85.

6 Bergsåker – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Redhot Tap Dancer har ett bra Bergsåkers-läge och öppnar bra. 6 Pelle Roc utmanar.


Loppanalys:

10 Merritt har gjort det bra varje gång på slutet och har en lämplig uppgift här. Avslutade mycket bra vid segrarna och höll farten positivt efter en tung resa mot bra hästar senast. Bör visa sig bäst här men oddset blev väldigt lågt..

1 Redhot Tap Dancer och 6 Pelle Roc strider nog om ledningen och den som spetsar bör sluta i striden. Redhot avgjorde på bra sätt senast och Pelle var fullt bra i sin senaste start.

4 Casper W.F. är mycket stark. Bör sluta i främre träffen men fungerar inte alltid.

Rank: 10-1-6-4


Spelförslag:

1.75 på Merritt är lite väl lågt. Vi står över.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Färsta Vilma vill Grundmann säkert ha spets med. 4 Paulas Prins vill nog Jimmy smyga med. 2 Hyttas Vrålsnabb kan ta till galoppen men felfri vill Billy till tät och hästen fungerar nog bäst där. Får gälla som spetsfavorit.


Loppanalys:

12 Vårbusan utmanade Buska Blyg senast och det var strongt gjort. Vann efter tidig spets näst senast. Vi lär inte se Vårbusan i någon tidig spets denna gång då läget är minst sagt kruxigt. Vårbusan är så pass bra för ett lopp som detta och jag tror det går vägen ändå. Kusken är säker och gör nog inga misstag. Bra chans och mitt spel.

En felfri 2 Hyttas Vrålsnabb är nog värst emot. Speciellt från spets. Det finns mycket fart i den här men även osäkra tendenser. Dels från start men även till slut.

4 Paulas Prins såg mycket fin inför loppet i ny regi senast och jag var faktiskt med på liret. Jimmy körde snällt och det betalade sig med knapp seger. Hästen behöver bygga lite motivation och körs snällt på nytt. Fin häst och inte borta.

6 Havprinsen med Ohlsson är tänkbar och 1 Färsta Wilma kan vara ett  skrällbud på läget.

Rank: 12-2-4-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Vårbusan till oddset 2.35.

8 Bergsåker – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Recall Rivner är rätt oprövad men verkar snabb. 6 Overpaid kan utmana. 5 Granit Palema med helstängt huvudlag och vass kusk kan nog öppna bra. Öppet.


Loppanalys:

Här heter mitt drag 5 Granit Palema. Var tapper senast och från utvändigt ledaren och ska vara ännu vassare nu med loppet i sig. Tränaren hävdar att hennes häst är mycket piggare nu. Dessutom blir det helstängt huvudlag på och Djuse upp. Många plus och vi har en spelvärd idé. Helstängt fungerade bra i den gamla regin och tränaren ser ljust på uppgiften här.

1 Recall Rivner och 6 Overpaid  kan nog vara de hetaste spetsbuden och den som spetsar har vettig chans. Extra plus till Recall som höll farten duktigt senast.

Westerholm har en kapabel duo i 10 Knifetown Hall och 12 Natasha Avant. Lite byngliga lägen har de och stallforrmen är inte så vass. Natasha sprang med punktering senast och är lite småintressant trots allt.

Rank: 5-1-6-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Granit Palema till oddset 6.50.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3 Variety Show trivs fint i ledningen men det är troligt att 6 Tottenham brakar till tät.


Loppanalys:

6 Tottenham är hårt betrodd. En rejäl pjäs som löper bra och desstyom har vettig chans att nå ledningen. Vad är kruxet förutom halvdant odds? Jo, Båths häst har varit ifrån och det låter inte helt vässat. Kan behöva genomkörare och inget bra spelobjekt.

3 Variety Show trivs i tät och kan också vara med och röra till det första biten. Vann från spets senast.

Jag går på ett riktigt formkort men också ett riktigt yrväder. Hästen heter 11 Balotelli Crown. Senast blev det galopp och hästen kördes ikapp. Fick sträcka ut upploppet ner och kom med en härlig avslutning. Här kan vi tala om runda korvkiosken. Hästen har svarat för många rejäla lopp på slutet och formen är helvass. Bakspår bör vara bra för felfri avgång och sedan blir det intressant. Sidbäck har fått bra fart på honom tidgiare.

5 Order by Box är också bra och inte alls borta. Rankas fyra. Kom med bra fart då det blev galopp senast.

Rank: 11-6-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Balotelli Crown till oddset 7.25.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson