Travnet
ANNONS
Krönika
Artikelbild

Foto: ALN.se

Berglund: Varsågod, ATG och ST!

Skribent

Publicerad kl 15.25, 07 juni 2024

av Emil Berglund

Stortrav uppe i Östersund och det har varit en hel del roliga vinnare genom åren. I årets upplaga tror jag på en norrlandshäst som lägger grunden för en bra utdelning.

Äntligen lördag igen och dags för Jämtlands Stora Pris som huvudnummer på V75-spelet. Dagens omgång avgörs på Östersundstravet, en bana som har sett många fina vinnare genom åren. Sportsligt håller den sig bra och spelmässigt är det inte så kallt trots att Goccidoro redan nu kan planera sin segergest med Zeudi AMG.

Jag minns första gången jag var på Östersundstravet väldigt väl, eftersom det också var den senaste. Det var med en kompis från hockeytiden i Sundsvall och vi var inte ens i totoålder, för att tala klarspråk. Kanske är det därför jag inte minns vinnaren från Jämtlands Stora Pris? Liksom för många andra var det spelet som fick min kärlek för sporten att börja växa. Nu är jag delägare i fem hästar och tänker absolut inte skala ner, trots att sparekonomer skulle rekommendera annat. Varsågod, ATG och ST!

Och hur ser omgången ut?

Stall Wäjersten dominerar i V75-1 och jag skulle inte bli förvånad om duon på framspår kör loppet åt 10 Punchboard. Antyder jag stallkörning mot 3 Heavenly Zet, tänker ni? Nej, men det skulle inte vara första gången någon tävlar lite extra mycket med en bra chans på bakspår.

Märrlopp med femton hästar och spårtrappa är precis i min smak. Vinnarna hittas ofta på framspår, särskilt från spår sex, sju och åtta. Av en trevlig anledning hittar vi 6 Mi Amore Bros från spår sex. Spik i V75-2!

5 Zeudi AMG blir storfavorit i Jämtlands Stora Pris, och det är väl inte fel... Va? Startar Zeudi i V75-3 och silverdivisionen? Vinner detta sju av tio gånger utvändigt om Riet Hazelaar. Spik igen!

Kallblodslopp över 1640 meter med voltstart. En travtränare sa en gång till mig att det alltid är ledigt i fjärdespår, och den informationen hoppas jag har nått Per Linderoth, för då vinner 12 Ulvsåsen V75-4. Men nu är inte Per känd för fjärdespår, så jag påminner mig själv om att läsa programmet igen och ta alla.

Troligtvis får vi sedan se 6 Poleposition i just den positionen. 4 Portofino kommer inte att göra loppet till en promenad i parken. Troligt scenario, om inte Sandra E vill se 3 B Sacamano anföra fältet i V75-5.

Så till dagens stora race, V75-6, där det finns fler frågetecken än utropstecken. Kul för spelet men mindre kul för sporten. Innan spårlottningen tänkte jag att 2 Axel Ruda skulle kunna spela Bingolotto en miljon gånger och ändå inte få en ny lott. Så kom spår två, och nu är det väl bara att köra rakt fram hela vägen? 9% läser jag just nu och det borde åtminstone vara det dubbla.

Avslutningsvis blir fina 2 Kilgore favorit, men en seger på sexton starter gör mig lite tveksam. Jaja, jag vet att det är lite missvisande då utrustningsändringarna fått effekt på slutet. Blekkan vinner alltid på Östersund, och gör han det i V75-7 blir både jag och 1 Googooman rikare.

Bästa spiken

V75-3 5 Zeudi AMG

Bästa draget

V75-6 2 Axel Ruda

Tillägg: 9.5/2,55 1u/4u Svenska Spel Mitt spreadsheet

Bästa storskrällen

V75-7 1 Googooman

V75Krönika
ANNONS
Nästa artikel