Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Axevalla 18 oktober: Untersteiner får förtroendet

Axevalla håller i en riktigt mysig söndagsomgång där flera av loppen är väldigt svårlösta. Jag väljer att hålla Peter Untersteiner i handen. Tränaren har flera goda chanser att få besöka vinnarcirkeln i dag och får mitt spel i två av loppen. Det får förresten också Stefan Persson. Halmstads eftermiddag på Skaraslätten med andra ord?

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

1 Hillbilly Woodland öppnar alltid bra och ska kunna hålla ledningen, men kommer att utmanas framför allt av 5 Cherry Oh Baby som lär laddas iväg och kan få överta.


Loppanalys:

En jämn inledning där jag tycker att 5 Cherry Oh Baby känns riktigt intressant. Det är verkligen ingen häst att lita på men när det funkar visar hon stora kvaliteter. Inte minst vid senaste segern då hon var överlägsen från spets. Det är noterbart att den segern kom i årsdebuten och att hon därför är högaktuell direkt trots att det handlar om comeback i dag. Cherry Oh Baby är mycket snabb ut och Lindblom lär säkert ladda vad som går. Bra chans från ledningen.

7 Miriam Håleryd har hög grundkapacitet och lär bli spelad till favorit här. Insatsen näst senast var riktigt vass när hon pressade i dödens och vann utan bekymmer på en låg 1.14-tid. Läget i dag är inte något plus, det är hög risk för tung resa igen, men hon har visat förut att hon grejar det.

6 Vikens Generate tog karriärens första seger senast, men har gjort flera bra lopp och insatsen senast var riktigt rejäl. Avgjorde säkert i slutstriden trots en resa hela vägen utan rygg. Stoet är snabbt från start och lär hitta en bra position. Ska räknas tidigt.

1 Hillbilly Woodland har gjort idel bra lopp på sistone och har ett tilltalande läge här då hon öppnar snabbt och har god chans att försvara spets där hon brukar trivas. Ett alternativ är givetvis rygg på ledaren, vilket heller inte är att fnysa åt.

3 Omega Superstar har ingen tjusig rad och är uppenbarligen ingen enkel häst, men när hon travar visar hon kapacitet att utmana de bästa i loppet. Räknas som en tidig outsider här och i det facket sorterar vi också 8 Emma Rae som är i riktigt fint slag, men fick ett kallt läge, liksom 10 Jula Madonna som visat uppåtform i senaste starterna.

Rank: 5-7-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Cherry Oh Baby till läckra oddset 14.00 hos Unibet.

5 Axevalla – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

1 Keylor Navas är bra ut i volten och ska gälla som favorit på spets från innerspår. 3 Chivas L.I. är i så fall motbudet, möjligen 4 Lightbay med riktigt pangstart.


Loppanalys:

Även det här ett lopp som inte är helt lätt att bena ut, men jag ger tipsnicken åt 6 Master Sea som jobbat i betydligt tuffare sällskap än det här under säsongen. Man ska tänka på att han vann ett V75-lopp i somras och senast var ute i Walter Lundbergs där han nog såg ut att ha lite sparat i mål invändigt. Här går Master Sea ned lite i klass och med bara fem hästar på startvolten hamnar han bra till direkt. Ska ha en bra segerchans.

7 Astro del Nord blir spännande. Italienaren har bara gjort en start på svensk mark och hamnade då långt ned i kön och slog över i galopp i sista kurvan. Det såg dock ut som om det fanns mycket krafter kvar i det läget och tongångarna från stallet är positiva.

3 Chivas L.I. har vunnit fyra av nio starter och fått en trevlig start på karriären och det verkar vara en sort med mycket talang. Särskilt senast var fuxen rejäl när han travade 1.12 sista 800 i spåren och ändå tuggade ned ledaren. Det är nog lite svårare i dag, men snor han åt sig spets kan han bli svårfångad.

1 Keylor Navas står verkligen på tur för en seger. Spurtade sylvasst för två starter sedan och återkom fint efter att ha blivit dragen bakåt i fältet senast. Ser formstark ut och då hästen ser ut att bli ledaren här kan det var så enkelt att ingen helt enkelt passerar.

Öppet race som sagt och vi nämner särskilt 4 Lightbay som varit ute i hårdare omgivningar på sistone och sett fin ut. 15 Palais Bourbon har mycket kunskap och är en fidus trots tråkigt läge. 8 Crash Axe har mött tufft motstånd i karriären och är lite intressant i andra starten för tränaren. 11 Carrotlover mötte förvisso enkelt motstånd näst senast, men vann med ”halva upploppet”.

Rank: 6-7-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Master Sea till oddset 6.00 hos Unibet.

6 Axevalla – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

Inga dokumenterade startspjut i loppet, men 4 Brienne of Tarth har klivit iväg skapligt tidigare och det är mycket som talar för henne i ledningen.


Loppanalys:

4 Brienne of Tarth är en grundkapabel sort som tidigare tränades av Timo Nurmos och som senast gjorde debut för David Persson. Det var då första starten på ett år men hästen avslutade kvickt som tvåa på ett mycket lovande vis. Det loppet torde ha fört fram henne rätt så mycket till den här starten och man får gissa att siktet är inställt mot ledningen här. Det är ett inte så märkvärdigt lopp det här och från spets borde det var ett ypperligt läge att spräcka segernollan.

5 High On Life har lyft sig rejält på sistone och svarade för en mycket positiv insats senast då han var tvåa bakom Chivas L.I. (se föregående lopp). Valacken visade då sådana kvaliteter att han borde ses som en tidigare utmanare till tipsettan här.

10 Danois Simoni är ett kul motbud. Står för stabila insatser och blev fastlåst för länge senast i samma lopp som High On Life och gick över mål med krafter i behåll. Det handlar om en rejälare sort som kan tänkas köras fram mot dödens tidigt.

12 Wiki Waki Woo har sett fin ut vid sina segrar och gick en klart bra avslutning senast bakom en riktigt fin vinnare. Det är nog en av fältets mest kapabla hästar och även om läget är svårt, ska hon nog ses med chans då det handlar om lång distans.

7 Stepping Photo har flera bra insatser på rad och kommer nog att vinna snart. Spurtar fint och blir särskilt aktuell om tempot hålls högt. En outsider i dag.

Rank: 4-5-10-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Brienne of Tarth till oddset 2.85 hos Unibet.

7 Axevalla – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

1 Livi Precious kan nog göra ett försök att hålla upp från innern, men troligast är att 3 Easy Peak kommer före, hon brukar kliva iväg riktigt snabbt. Någon given utgång är det dock inte, från ett springspår kan säkert 7 Mill Cava också utmana.


Loppanalys:

Ytterligare ett klurigt lopp där man ändå måste hålla 3 Easy Peak som favorit. Hon har inte fått till det i senaste starterna men tappade värdefull mark på galopp senast och återkom på ett bra vis. Hästen brukar öppna riktigt bra och har också hämtat sina båda segrar från ledningen. Det mest sannolika är att Jorma sänder iväg henne till spets här och då blir hon förstås svårslagen.

1 Livi Precious har också en väldigt intressant uppgift. Segern tog hon efter tidig ledning och då bet hon ifrån sig bra. Senast såg det ut att finnas lite sparat över mål efter en invändig resa. Det finns absolut chans att Livi Precious håller ut motståndet från ledningen, men läget brukar borga för en bra resa oavsett så det finns andra lösningar.

Över kort distans och med många hästar på första volten kan det bli bökigt för tilläggshästarna att göra sig gällande här, men 11 Gal Gadot Racing måste vi ta på fullaste allvar. Det här en i grunden riktigt kapabel merca som efter ett par galopper i raden sedan visade fin stil igen i ett, låt vara, enkelt lopp. Intrycket var dock fint och man ska inte bli överraskad om hon går runt fältet.

5 Stens Remind är segerlös ännu men Untersteiner-hästen har haft en del otur på sistone och gått i mål med krafter kvar. Farterna finns definitivt för att vinna och hon är en av en uppsjö outsiders i loppet. Dit räknar vi också 7 Mill Cava som är bättre än raden och kan bli en riktig joker om hon tar sig till spets. 4 Juni Rapid uppträder jämnt och stabilt och kommer vinna snart. 10 Quickly S.W. är van att möta lite tuffare motstånd och kan räcka med klaff under resans gång.

Rank: 3-1-11-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Easy Peak till oddset 6.00 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

1 Västerbo Bankir kan säkert hålla täten i kraft av innerspåret, men 2 Conrads Kingfisher har tidigare öppnat riktigt kvickt ur volten och får nog hållas som spetsfavorit trots ett andraspår.


Loppanalys:

11 Yuvaraj är en grundkapabel treåring som ännu inte vunnit, men nu är väl frågan om det inte kan vara dags. Hästen kommer från två väldigt stabila andrapris där han gjort jobbet i dödens vid båda tillfällena och varit slagen av två riktigt fina hästar. Senast gick det i 1.11-tempo sista 500 utan att Yuvaraj kunde få grepp om ledaren. Läget är förstås inget att hurra för men med tanke på senaste loppen är det nog fullt tänkbart att Untersteiner styr framåt tidigt igen. Det ska vara mycket bra chans.

1 Västerbo Bankir är fint stammad och har säkert mycket kapacitet, men har i sina två starter så här långt sett lite halvtrög ut även om insatserna inte på något vis varit dåliga. En häst som lär komma allt mer vad det lider och från det här läget är han såklart ett tidigt motbud.

2 Conrads Kingfisher har en del galopper i raden men är bättre än så. För två starter sedan speedade han ruskigt snabbt på stretchen men hade målfotot till sin nackdel. Vid galoppen senast, på sista bortre, var det långt ifrån tomt i tanken. Hästen har visat startsnabbhet i volten förut och jag tror att han kanske kan riva åt sig spets trots spåret. Tidig kandidat om tipsettan sviker.

5 Valrhona Face kommer också vinna snart. Senast gick han en mycket positiv avslutning sista 800 utan rygg och var nära att hinna fram. Klara man det knepiga femtespåret här ska han kunna vara med där framme.

Varningar för 10 Larissa Band, som är syster till duktiga Karat Band, och som kan vara värd att passas här efter ett litet uppehåll, samt 12 Father Fashion som kan ha lyft sig rejält med första loppet på ett år senast i kroppen.

Rank: 11-1-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Yuavaraj till oddset 2.50 hos Unibet.

9 Axevalla – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

1 Mellby Guard öppnar snabbt i de flesta fall och lär säkert laddas vad som går för att hålla upp, klar spetsfavorit. 4 Zar Op är nog svårast emot, utifrån sänds 7 Man of Steel fram direkt men får svårt ta sig till täten.


Loppanalys:

1 Mellby Guard gjorde första starten på över två månader senast och stod då för en väldigt stark comeback. Hästen fick en dryg inledning i spåren i 1.09-tempo för att sedan göra resten av loppet i dödens, men höll strålande till mål. Det är att anta att han tagit ytterligare ett steg mot toppformen med det loppet lagt till handlingarna. Mellby Guard är vanligtvis kvick ut och har på sex starter aldrig förlorat från spets; strategin är alltså given från innerspåret. Håller man upp spets är det toppchans.

7 Man of Steel fick äntligen utdelning senast efter flera fina insatser då han klev fram över sista bortre och avgjorde väldigt enkelt efter 09,5 sista 500. Det osar toppform om valacken och han räknas förstås tidigt igen. Man of Steel öppnar rätt så bra och kommer säkert laddas iväg; risken för dödens är dock påtaglig men hästen kan visa sig så pass bra att han avgör ändå.

3 Four Guys Dream tävlade riktigt starkt i våras, men fick ta igen sig lite efter ett par galopper. Senast i Kalmar stod han för en okej insats men kommer att ha gått framåt mycket med det loppet i kroppen. Läget är perfekt i dag, det är en rejäl sort som kan vara segermogen igen.

9 Vulcano Op har matchats i Norrland på senaste tiden och visat allt bättre stil. Såg riktigt spänstig ut när han avgjorde plättlätt senast och ska duga långt även här. Läget är inte alls så tokigt och han behöver inte mycket flax för att slå till här.

4 Zar Op är inte alls oäven och nog i bättre slag än senaste insatserna visat. Hästen har dragit iväg fort bakom bilen tidigare och når han spets, kan det vara överraskning på lut. 6 Gullabo Däck Bling gör rejäla insatser varje gång och lever mycket på sin styrka. Om överpace blir han aktuell. 11 Sato hade en stark säsong i fjol, men känns inte särskilt het i dag i sin comeback efter lång frånvaro.

Rank: 1-7-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Mellby Guard till oddset 2.25 hos Unibet.

10 Axevalla – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

1 Final Dream är blixtsnabb och kommer göra allt för att försöka hålla spets, men det finns fler katapulter i loppet, såsom 2 Västerbo Exact och 4 Test Drive. Också 6 Eldorado B. lär vilja vara med från början. En snabb öppning att vänta.


Loppanalys:

1 Final Dream har tjänat ihop till en seger vid det här laget; senast fick han tuffa på i dödens efter att ha kört hårt om spets och höll mycket bra hela vägen till mål, avslagen av favoriten som liftat i rygg. I dag är det drömläge med innerspår då hästen öppnar riktigt fort och planen är förstås att leda det här från start till mål. Final Dream gäller som spetsfavorit men det finns flera andra startsnabba i loppet och finns överhängande risk för en mycket snabb inledning.

Jag kommer därför spela emot och testar 8 Island Life som inte har någon attraktiv rad, men är i väldigt mycket bättre form än vad den ger sken av. Valacken har tävlat konstant i rikstoton på sistone och suttit fast med sparat typ varje gång. Så också senast på Solvalla då han sköt till vasst när luckan kom i sista stegen. Spåret i dag är tråkigt, men det kan som sagt gå undan från början och hittar kusken ned i någorlunda bra position, kommer han bli giftig till slut. Mitt drag i loppet.

9 M.T. Joinville tävlar på väldigt hög nivå när hästen är i toppform och är i normalt slag en häst som ska räknas väldigt tidigt i det här sällskapet. Senast gjorde han comeback efter lång frånvaro men tappade över upploppet och såg inte direkt lysande ut. M.T. Joinville får därför sägas vara en aning svårbedömd inför den här starten, men han kan ha gått framåt mycket med loppet och det skulle vara ett misstag att inte räkna med honom här.

6 Eldorado B. har gjort ett par fina insatser i rad och avslutade riktigt piggt i ett stayerlopp i Kalmar senast. En häst som duger långt i det här gänget och kan öppna fort. Skulle Final Dream bli överflyglad från start, är det chans att Eldorado B. kan komma till front rent av och då blir det väldigt intressant.

10 Hierro Boko ska inte glömmas bort, det är toppform och hästen hade sparat över mål i en start i Frankrike senast. 2 Västerbo Exact gör nästan alltid stabila insatser och är kvick från början och lär garanterat få en bra resa. 3 Mellby Glader felade med krafter kvar senast och är nog i bättre slag än raden, en möjlig skräll.

Rank: 1-8-9-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Island Life till oddset 8.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson