Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Axevalla 15 december: Hat trick för Micke J?

Axevalla står för fiolerna den här söndagen och det kan bli en riktigt kul eftermiddag för hemmatränaren Pär Hedberg. Stallets stjärna Southwind Feji gör efterlängtad och intressant comeback, men kan kanske vara i behov av ett lopp innan toppformen sitter där. Jag tippar dock två andra Hedberg-hästar som vinnare, båda körs förstås av Mikael J Andersson – och han har ytterligare en riktigt bra vinstchans under dagen.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

3 Global Upper Style är blixtsnabb och kan kanske svara 5 Dear Friend, men det är troligast att den sistnämnde kliver förbi från början.


Loppanalys:

Stoelit med bara fem hästar och 5 Dear Friend är på pappret hästen att slå, trots att hon inte har någon seger i raden. Men hon har gjort kanonlopp gång efter annan i sina senaste starter och även insatsen i Sto-SM senast var plusbetonad. Standartipset här att katapultsnabba Dear Friend drar till ledningen och stannar där, men hon har varit behandlad sedan senast och det kan vara behov av ett lopp för att hitta toppformen igen.

Jag förespråkar därför spel på 3 Global Upper Style, som ju var hästen som överraskande vann Sto-SM efter en invändig resa. I starten efter det var hon svagare, men rapporteras vara åtgärdad till nu och det låter positivt kring hästen. Global Upper Style kan i det lilla fältet kanske svara ledningen, fast oavsett om det blir spets eller rygg på Dear Friend blir det ett fint lopp. Ett bra motbud.

6 Southwind Feji känner vi väl som ett av landets bästa ston och hon ska naturligtvis alltid tas på det största allvar i ett sådant här gäng. Men hon har varit borta sedan i april och har varit opererad varför det rimligen fattas en del inför den här starten och då det väl är högst troligt att hon får trava i dödens nu, känns hon inte som ett hett spelbud.

Rank: 5-3-6


Spelförslag:

Jag går emot favoriten och lirar 3 Global Upper Style. Vinnare till oddset 3.70 hos Unibet.

5 Axevalla – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

1 Point Zero kan öppna och gör sitt bästa för att försvara sig främst mot 5 Cuba Libre Häss och kanske även 7 Marcel P. som trivs i spets.


Loppanalys:

Sjuårige valacken 1 Point Zero hade varit borta tre år från tävlingsbanan före han gjorde comeback och debutregi Mikko Aho. Det har nu inneburit två raka segrar – och det i riktigt rejäl stil. Senast gick han hela vägen i dödens men avgjorde till överlägsen seger. Hästen är bra från start och det är god chans att hålla ledningen, men så länge man inte blir fastlåst är det oavsett en mycket bra chans. Enda minuset är att hästen blev struken inför en tänkt start senast, men dagens motstånd är inte avskräckande och så som Point Zero sett ut i de två starterna blir han svårslagen.

5 Cuba Libre Häss är nog svårast emot, både om segern och spetsstriden. Hästen har gjort flera bra lopp på sistone och höll till kort före mål senast. Visade snabbhet från början då och skulle man ta sig förbi Point Zero från början kan det gå vägen.

9 Warrego Flow gör stabila insatser varje gång och har vunnit två race på Axevalla under hösten, har en vass kusk och ett intressant smygläge. 7 Marcel P. är en annan outsider; tog två spetssegrar i oktober och även om jag tror det kan bli svårt att komma till favoritpositionen härifrån vill jag inte räkna ut hästen helt.

Rank: 1-5-9-7


Spelförslag:

Toppchans för 1 Point Zero, men oddsen är förstås därefter. Står över.

6 Axevalla – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

3 Boke Palema ser ut att kunna öppna hyggligt och då loppet i övrigt inte innehåller några riktigt startsnabba hästar, talar väldigt mycket för att han sitter tidigt i täten.


Loppanalys:

3 Boke Palema ser ut att vara av den mer lovande sorten. Efter två galopper inledningsvis har treåringen fått ordning på grejorna och tagit två raka. Segrarna har varit från dödens vid båda tillfällena och senast blev det överlägset efter att ha pressat sig till ledningen in i sista sväng. Det här är en häst med mycket utveckling i sig och eftersom det ser ut att bli tidig ledning här, bör han vara svår att slå igen om felfri.

5 Defiko känns som ett intressant första motbud. Fuxen väntar fortfarande på första segern, men den kan komma här. Den var förresten på väg att komma redan för tre starter sedan då han slagit klorna i ledaren när galoppen kom 500 kvar. Efter det har det blivit fler galopper och det sätter förstås ett litet frågetecken, men om allt stämmer utmanar han tipsettan.

6 No Limit La Ma är hopplöst osäker, men också mycket fartfylld. Har galopperat varje gång, men vann trots det näst senast och gången efter återkom hästen väldigt bra efter att ha lagt bort mycket mark från början. Skulle han gå felfritt är det mycket intressant.

2 Bara du Chene  är mycket osäker, men har fart och ett passande läge, en outsider liksom 8 Emil Avant som var klart positivt vid segern, men lite sämre senast.

Rank: 3-5-6-2


Spelförslag:

3 Boke Palema ser ut som en häst med mycket potential. Det ska vara en bra chans här – vinnare till oddset 2.00 hos Unibet funkar.

7 Axevalla – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

2 Rockabilly Rebel är inte oäven ut men får nog svårt svara 3 Darling Laser och framför allt 4 Raj’s Oh Lord som ska gälla som spetsfavorit.


Loppanalys:

Ser ut som ett rent tvåhästarslopp som kan vara avgjort redan in i första kurvan. 4 Raj’s Oh Lord har fått en fin start på karriären med 3 segrar på 9 starter och trean kom senast på Solvalla då hästen gjorde andra starten efter ett uppehåll och visade väldigt fina takter. Gick då hela vägen i spets i bra fart, men vann mycket enkelt med vad det såg ut som en del sparat i mål. Öppnade snabbt då och känslan är att Raj’s Oh Lord kliver iväg till ledningen även nu. Svårslagen vid ett sådant scenario.

3 Darling Laser är motbudet. Stoet har gjort två starter för Joakim Elfving och vunnit båda. Senast i Gävle bytte hon vinnarhålet mot dödens in mot sista sväng och såg riktigt läcker ut när hon kopplade grepp och bara stack undan över upploppet. Danskan är också startsnabb och skulle man lyckas svara ut tipsettan, blir det ett annat läge. Rygg ledaren är förstås inte heller fy skam.

Loppet borde gå till endera av de ovanstående hästarna, men värda att kika lite extra på är 1 Cayucos som höll väldigt bra från dödens på Solvalla för ett par starter sedan och nu fått lopp i kroppen. Likaså 7 Cochise som vann väldigt lätt från spets senast, men nu har ett sämre läge. 2 Rockabilly Rebel har en del fart i sig, bra kusk och perfekt läge, men har varit borta ett par månader inför detta.

Rank: 4-3-1-7


Spelförslag:

Kommer 4 Raj’s Oh Lord till ledningen tror jag övriga kör om andrapriset. Vinnare till oddset 3.00 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

1 Piteraq är startsnabb och har bästa läget, men 5 Prince Palema kommer att ladda iväg vad som går från början, kan ta sig förbi.


Loppanalys:

5 Prince Palema får mitt tips här, han har gjort en räcka av starka prestationer och såg senast riktigt vass ut. Hade då högst opassande bricka tolv bakom bilen, men gick en blytung spurt via fjärdespår i sista sväng och var som trea inte långt efter vinnaren i mål. Det osar toppform om hästen som dessutom kan öppna riktigt kvickt. För tre starter sedan mötte han 1 Piteraq och höll då enkelt ut den samma från innerspåret, nu är det dock ombytta roller, men Micke J brukar sällan ge sig i första taget i spetskörningen och jag tror inte det är omöjligt att man kan ta sig förbi från början. I vilket fall som helst är Prince Palema bra nog att kunna avgöra det här även från dödens. Mitt spel.

1 Piteraq som sagt, har visat goda kvaliteter och här har Karhulahti ett litet löfte. Vann med krafter kvar näst senast och fick mest smyga med från opassande läge senast. Nu är spåret betydligt roligare och Piteraq lär nog göra vad som går för att hålla ledningen, vilken han är favorit att få. Från spets kommer han att sälja sig dyrt.

Det ska bli svårt att lura ovan nämnda duo på konfekten, men vi ska också nämna tipsettans stallkamrat 4 Sunettan Palema som är en riktigt fin modell i grunden som började karriären med tre raka segrar, har dock varit ifrån inför det här och lär behöva loppet. 3 Teton Sweet Lindy har två kval i raden, vilket hästen tvingades till efter att ha brutit ut tvärt i senaste loppet. Men det ska sägas att hon såg ut att ha potentiella segerkrafter sparade då och gjort flera bra lopp före det. Kan mycket väl skrälla här. 2 Jula Madonna har ingen seger ännu men absolut fartresurser som räcker här, hon är snabb ut och lär få ett trevligt lopp.

Rank: 5-1-4-3


Spelförslag:

Jag tyckte 5 Prince Palema såg väldigt formstark ut senast och vill gärna spela vinnare till oddset 3.80 hos Unibet nu.

9 Axevalla – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

Inga startblixtar i startvolten, så 3 Valnes Ior kan kanske komma till spets efter en bit. 7 Callmesally kan laddas fram tidigt.


Loppanalys:

7 Callmesally gjorde några smått heroiska insatser under hösten och hon är verkligen ett bra sto för klassen. Även senast gjorde hon ett fint lopp efter att ha tappat en hel del på en inledande galopp. Har inte startat på ett tag, men har tränats hela tiden under uppehållet och tar sikte mot rikstoton igen efter det här. Normalt ska det här vara en väldigt bra uppgift för Callmesally som är svår att gå ifrån i tipset.

6 Gun Palema är också av rejälare sort och hade två raka tagna på övertygande sätt före hon testade lite hårdare konkurrens senast. Fick inte aktionen att flyta helt då, men är åtgärdad efter det och det låter positivt kring femåringen. Ska vara första utmanare.

3 Valnes Ior vann väldigt lätt vid sin senaste seger och har efter det gjort ett par V75-starter; gick till exempel i mål som fastlåst i Klass 2-finalen för två starter sedan. Gick senast en helt okej avslutning från kön och formen lär vara bibehållen. Är egentligen inte snabb ut men det är ingen annan heller, så det kan bli tidig ledning trots allt.

Rank: 7-6-3-9


Spelförslag:

Är 7 Callmesally i närheten av vad hon visat tidigare i höst, ska det här vara en toppchans. Vinnare till oddset 2.50 hos Unibet.

10 Axevalla – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

Sedan 1 Cherish Love strukits är det öppnar i spetsstriden, men 5 R.K. Queen är inte alls tokig ut och borde ha bra chans att komma till front.


Loppanalys:

1 Cherish Love hade varit det givna förstabudet här från innerspår, men med henne struken öppnas loppet upp en del.  5 R.K. Queen får gälla som favorit. Hon har vunnit hälften av sina åtta starter och verkar vara en riktigt bra variant. Vann efter att ha tagit över täten näst senast och provade rikstoton senast; gick då en klart fin avslutning när hon väl hittade fritt från innerspåret. Finfin form, med andra ord och nu är det betydligt bättre läge för att komma till spets. Ska ha en bra chans då.

10 Laurenti kan vara budet om det blir för tufft tempo i täten. Hon kan gå riktigt bra till slut, vilket hon visade senast när hon spurtade vasst lite i skymundan.

6 G.K. Tricky är en riktig luring, även fast hon ännu inte fått vinna. Har varit ute i en del hårda gäng under hösten och fått ett lopp i kroppen efter att ha varit struken. Nu blir det skor på vilket kan ställa till det men hon utrustas samtidigt med Ulf Ohlsson i sulkyn nu, vilket är ett plus. Jag tycker loppet blev öppet med Cherish Love struken, så jag vill testa ett spel på G.K. Tricky som betalar bättre än ovan nämnda.

Rank: 5-10-6-7


Spelförslag:

6 G.K. Tricky är ännu segerlös, men är betydligt bättre än så och det kan vara dags nu. Chansar med ett spel på vinnare till oddset 8.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson