Vilka fyr- och tvåbenta utövare var de bästa i Sverige under 2013? Nu är nomineringarna till alla klasser till Hästgalan släppta.

Det är lördagen den 8 februari som årets Hästgalan avgörs. Då ska trav-Sveriges främsta fyr- och tvåbenta utövare utses.

I år är galan flyttad till Stockholm och centralt belägna Stockholm Waterfront Congress Centre.

Vem som ska bli Årets Häst utser det svenska folket tillsammans med Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK). I övriga kategorier är det SHK:s cirka 280 medlemmar allena som utser pristagarna.

För att rösta i Årets Häst kan man antingen ringa eller avlägga sin röst på nätet. Mer info om det hittar du HÄR.

Här är de nominerade i samtliga klasser:

Årets Häst:

Digital Ink
Mosaique Face
Nahar
Sebastian K.

Årets Tvååring:

Enya Boko
Kickans Girl
Onceforall Face
Soonerorlater

Årets Treåring:

Amazon Am
D’One
Rokkakudo
Rolling Stones

Årets Fyraåring:

Digital Ink
El Mago Pellini
Mosaique Face
Quid Pro Quo

Årets Sto:

Amazon Am
Blended Scotch
D’One
Mellby Briolett

Årets Äldre:

Maharajah
Nahar
Panne de Moteur
Sebastian K.

Årets Kallblod:

Bro Viking
Hallsta Lotus
Faksen J:r
Månprinsen A.M.

Årets Tränare:

Robert Bergh
Lutfi Kolgjini
Åke Svanstedt
Roger Walmann

Årets Kusk:

Robert Bergh
Björn Goop
Örjan Kihlström
Ulf Ohlsson

Årets Komet:

Fredrik Claesson
Mattias Djuse
Helena Johansson
Emma Wahlberg

Läs även: Här är de nominerade till Årets Häst

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips Eskilstuna

Söndag: V64-tips Eskilstuna

Omgången: Vintern har kommit till Eskilstuna när det är dags för årspremiär på Sundbyholm. V64 inleds med ett lopp där den ”ena är sämre än den andra” och där spelvärdet troligen ligger i lågprocentare nästan oavsett vad de heter. Om det känns smålurigt i början känns det tyvärr lite lättare i slutet. Jag rättar in mig i ledet och spikar storfavoriten i sista då det i alla fall finns jackpotpengar i potten och lite värde i att försöka ”gneta” in sexan. Spel bara för sex rätt.     

Spiken:

Avd 6 nr 7 R.K.Princess skulle förut helst ha smygresor men verkar ha utvecklats undan för undan i regi Roger Walmann och trummade senast undan i spets i smått överlägsen stil. Här är det jättechans att Örjan Kihlström kör till sig taktpinnen igen, får bestämma lite och har en toppchans till segern då hoten antingen missgynnas av skor/brodd eller har dåliga lägen. R.K.Princess har iofs också gått barfota de tre senaste men gick med brodd på Eskilstuna i januari för ganska exakt ett år sedan och spurtade då bra som tvåa bakom Big Bill Bac.

Tre-av-fyra-utgångar:
Avd 2; Nr 2 Rosie´s Warrior, nr 3 Blue Star Carisma samt nr 8 Highspirit.
Avd 3; Nr 2 Quicksilver och nr 3 Look La Marc
Avd 4; Nr 4 Jameson Lee, 5 Addison, 6 King Express, 10 Such A Feeling samt nr 13 Tsar de Bruzeau
Avd 5; Nr 4 Västerbo My Madame

V64-förslaget; Tre-av-fyra A-hästar:
1,2,3,4,5,6,7,8,10 (res 4-6)
A: 2,3,8 B: 1,6,11 (res 4-7)
A: 2,3 B: 1,6,8,9 (res 7-4)
A: 4,5,6,10,13 B: 1,2,3,9,11,14 (res 12-7)
A: 4 B: 1,7 (res 2-8)
7 R.K.Princess (res 13-10)

Kup 1: 9 x 3 (A) x 2 (A) x 5 (A) x 3 (A+B)  x 1 = 810 rader/kr
Kup 2: 9 x 3 (A) x 4 (B) x 5 (A) x 1 x 1 = 540 rader/kr
Kup 3: 9 x 3 (A) x 2 (A) x 6 (B) x 1 x 1 = 324 rader/kr
Kup 4: 9 x 3 (B) x 2 (A) x 5 (A) x 1 x 1 = 270 rader/kr
Totalt 1944 kr [bara för sex rätt]

Dagens Dubbel-förslag:
4 / 7  x  600 kr
1 / 7  x  200 kr
4 / 10 x 150 kr
1 / 10 x 50 kr
Totalt 1000 kr

V64-1:

RANKING A: – B: 4-6-3-7-5-8-2-1-10 C: 9

Spetsanalys:
Innerspårets S.J`s Majesty är snabb ut och spetsade från samma spår i Drammen senast men vek sig då enkelt till slut. Taktik nu? Gordonia Dag öppnar bra och favoriten Lillen Sisu är snabb iväg men allra kvickast första biten tror jag Sundbys Gidde är. Om sedan Sundbys Gidde ev kan tänkas släppa vet jag inte, men i så fall gissar jag att gärna Lillen Sisu eller Big River Supreme är hetast att överta. Men min spetsfavorit är alltså Sundbys Gidde.

Loppanalys:
Ska direkt fastslås – rankingen i detta lopp kunde jag lika gärna lottat fram. Visst, jag tror inte 9 Luisiana Tab vinner från ett bakspår men sen känns det omöjligt. Nämner istället en kortkommentar om alla hästar här i startlisteordning;
1 S.J.´Majesty – Startsnabb men bara dålig från spets senast i Drammen. Vinner sällan och nu åter efter lite vila.
2 Gordonia Dag – Öppnar bra men hunnit bli 12 år och vinner sällan och sprint känns också som lillminus. Hästen fick lite sparat i rygg på I Me Mine stannade till slut senast men det var ganska intetsägande.   
3 Lillen Sisu – Trolig favorit här men galopp i de två senaste, öppnar bra har ett vettigt läge samt kommer från något av ett formstall och Salmela låter uppåt. Men ändå ingen stjärna och vinner inte så ofta.
4 Sundbys Gidde – Mycket startsnabb men usel senast i ett Silverförsök på Åby. Sjuk då? Har gett sitt bästa men kan vinna ändå. Spetsfavorit.
5 Ranch Get On – Lät det småuppåt på senast inför Sverigedebuten och stånkade då på anständigt efter galopp. Kanske haft nytta av loppet?
6 Rolls Royce – Kommer med form och gick en bra upphämtning senast, må vara i ett billigt sällskap. På minussida finns att distansen inte är optimal för hästen samt kanske att det blir täta starter, bara sex dagar sedan galoppupphämtningen i måndags. Men jag tror täta starter går bra med den här hästen. Vann lopp i januari ifjol.
7 Big River Supreme – övertygade rejält på Romme senast vid seger från dödens även om det var i ett klent gäng. Mercedes Balogh vill gärna till spets och laddar men är beroende av vad hur invändiga hästar körs. Stor risk för svar och tungt lopp igen. Dessutom på minussidan, troligen skor nu och de 9 senaste segrarna är tagna barfota runt om. Gick med jänkarvagn senast men hur det blir idag är ett ? Dessutom blandar och ger hästen i prestationerna men i alla fall finfin i torsdagsjobbet.
8 Ekets Patrik – har sett sina bästa dagar, har ett uselt läge och dessutom allra bäst barfota runt om vilket inte är troligt idag. De 7 senaste segrarna är tagna i monté där Ekets Patrik numera funkar bäst. Bara minus alltså ändå kan hästen mycket väl vinna, vilket säger allt om loppet.
9 Luisiana Tab – har bara en seger efter 2009 och startade senast i måndags på Färjestad och visade inget då. Får svårt att vinna från bakspår.
10 Pröjsarn – har fel läge och tappade aktionen till slut och gav upp vid sin start i Färjestad i måndags. Jag törs ändå inte såga Pröjsarn helt. Täta starter.     

V64-2:
RANKING A: 2-8-3 B: 1-11-6-4-7-9-12 C: 10

Spetsanalys:
Jag tror att de två innersta spåren gör upp om spetsen då fältets kanske startsnabbaste häst – Highspirit – dragit bricka 8. Innerspårets Persos Bojje kan lägga iväg bra från början men kommer från tvåa raka galopper varför min spetsfavorit heter Rosie´s Warrior.

Loppanalys:
2 Rosie´s Warrior har varit i regi Roger Walmann sedan i september och verkar rejält på gång nu även om det inte rör sig om någon stjärna. Stoet visade dock form på Solvalla senast och är min spetsfavorit. Får tipset på bättre läge än värste motståndaren Highspirit.
8 Highspirit följde finfint i rygg bakom ledande/vinnande Sensational Dream senast och det var ett riktigt formintryck. Lite långt mellan starterna men det är som vanligt med den här hästen. Chans med minsta klaff från läget eller om han skulle kunna ta sig till spets trots spåret.
3 Blue Star Carisma provas av Tony Wallin och det känns helintressant.
1 Person Bojje har lite spetschans och skulle han nå taktpinnen leder han säkert länge.
Duon 6 Hurricane Häss och 11 Princess Elle har kapacitet för seger men jag tror att bägge är allra vassast barfota runt om och det är inte troligt att så idag.    

V64-3:
RANKING A: 3-2 B: 1-8-9-6 C: 7-4

Spetsanalys:
Imbituba med duktiga Åsa Svensson tror jag är snabbast allra första biten men vad som händer sen är jag mer osäker på…

Loppanalys:
3 Look La Marc gör det jättebra i monté och var trea i Monté-SM i slutet av oktober. Hästen öppnar nog lite bättre i monté än med sulky men är ingen snabbstartare även om det står annat på vissa ställen. Lite blek senast i finalen av Guldklockan men det blev också helt fel för Look La Marc i loppet. Åter efter kortare vila nu och om form en hygglig vinstchans. Jenni H Åsberg är rutinerad även om det svårt att säga att det är något plus då Linda S Hedström ridit hästen i montéloppen på slutet.
2 Quicksilver verkar ha ledsna på att springa framför en sulky men gjort det bra i fjolårets montéstarter. Quicksilver verkar också trivas med Emila Leo och åttaåringen är tidig.     
1 Imbituba återkom efter lite vila senast och gjorde montédebut. Hästen kunde inget då men lopp i kroppen och Åsa Svensson upp idag ger respekt.
8 Mcclain är en gedigen montéhäst. Lina Johansson rider hästen för första gången idag, vilket jag ser som en minusfaktor.
9 Wee Catch Diamond är inte så tokig i monté. Inte helt borta även om jag inte heller här tycker det är något plus med första Anna Erixon.

V64-4:
RANKING A: 5-10-6 B: 4-13-9-2-14-11-1-3 C: 12-7-8

Spetsanalys:
Jameson Lee öppnar bra och har Ulf Ohlsson I sulkyn. King Express är kanske ingen startraket med Kihlström och bricka sex innebär ofta spets. Lite fördel Jameson kanske.

Loppanalys:
5 Addison kommer från tre raka positiva insatser. Den långa distansen funkar även om det inte blivit någon 2640-seger ännu. Tips i ett öppet lopp.
10 Such A Feeling är den normala tipsettan i ett sånt här lopp men hästen var inte som bäst i ett V75-lopp på Vermo den 7 december då det blev galopp i sista sväng med chans till en matlapp. Det låter inte som hästen är riktigt på topp idag heller och troligen inte optimala balansen runt om. Tidig trots minusfaktorerna.
6 King Express comebackade i ett P21-lopp senast men galopperade i början och blev sedan stum till slut i upphämtningen, vilket inte var något att säga något om. Det här är ingen stjärna men ändå lopp i kroppen och det kan mycket väl bära av till spets med Örjan i jollen och då håller det säkert länge.
4 Jameson Lee debuterar på distansen som jag misstänker är i längsta laget. Dock – hästen är startsnabb och Ulf Ohlsson är ett plus.
13 Tsar de Bruzeau återkommer efter cirka 19 månaders frånvaro. Hästen trivs bra på distansen men är såklart mycket svårbedömd efter så lång tävlingsfrånvaro.
9 Say Me har kapacitet för seger men det är över ett år sen som hästen visade någon form. Say Me trivs annars bra med gårdagens V75-vinnare Jörgen S Eriksson, tillsammans har man tagit 6 segrar på 14 försök.

V64-5:
RANKING A: 4-7 B: 1-2-8-6-9  C: 10-3-5-12-11

Spetsanalys:
En bra spetschans för Västerbo My Madame med offensive Kim Eriksson.

Loppanalys:
4 Västerbo My Madame har gjort sina bästa lopp när hon varit med där framme. En toppchans till spets nu med offensive Kim Eriksson och där är Credit Winner-dottern obesegrad i sex starter. Och i spets är det en toppchans om inte Highspeed Call levererar fullt ut efter lite frånvaro. Västerbo My Madame gick barfota runt om senast men vann med broddar förra vintern.
7 Highspeed Call är klart bästa hästen men har inte startat på cirka 1.5 månad och får troligen göra grovjobbet utvändigt Västerbo My Madame. Om Highspeed Call är som vi segerstaplandet (5 raka) i höstas så grejar han det och vinner loppet. Men, det är mycket begärt att Highspeed Call ska löpa på topp direkt. Hästen gick barfota vid höstens segrar och det är säkert den optimala balansen. Å andra sidan var Highspeed Call tvåa i ett klass I-försök i januari ifjol med skor, så det funkar säkert med alla balanser.
1 Mr Turbo Triss kommer med form och har ett smaskläge där det står rygg på ledande Västerbo My Madame i programmet. Skulle det sen bli så att Västerbo My Madame och Highspeed Call duellerar för hårt kan mycket väl Mr Turbo Triss trilla förbi sista biten även om han inte vinner så ofta.
Vinner så ofta gör inte heller 2 Walk To Remember  men skulle favoritduon sänka varandra så lite skrällchans.
8 Veloz gör det bra men känns bortlottad med bricka 8 bakom bilen.  
Nämner också 10 Space Yankee som startat i Norge på slutet. Senast spetsade hästen för att släppa och blev sedan frånåkt till slut via cirka 1.16 sista rundan. Det var inget formintryck och det blir nog svårt vinna för den. Rankas ner. 

V64-6:
RANKING A: 7 B: 13-10-3-11-5-14-6-9 C: 4-2-8-1

Spetsanalys:
Treviere har ett fint spår och öppnar bra men utifrån laddas troligen jättefavoriten R.K.Princess för att överta.

Loppanalys:
7 R.K.Princess har alltid varit snabb men kanske bäst med smygresa. Senast dundrade dock R.K.Princess bara undan i spets till en närmast överlägsen seger. Helt klart har femårstoet utvecklats undan för undan i regi Roger Walmann där hon varit sedan i maj. Idag är allt upplagt för spets igen och det är en riktigt bra chans till spets och slut. Barfota runt om de tre senaste men gick men gick med brodd på Eskilstuna i januari för ganska exakt ett år sedan och spurtade då bra som tvåa bakom Big Bill Bac.
Svårrankat bakom A-hästen.
13 Naughty Me Hanover kommer med tre raka och gör det bra hela tiden. Chans till fjärde raka även om läget är jobbigt.
10 Elles W.Linnea gör bra lopp hela tiden men har sladdat i kön vid de två senaste med bilstart. Risk för ny tappstart och riktigt köläge igen.
3 Love Leg var kanonbra i finalen av MälardalsCupen senast. Dock är stoet klart bäst barfota runt om och så blir det troligen inte idag.
11 Freia Bear gick bra i skymundan senast efter att ha blivit över från början. Inte borta.
5 Treviere öppnar bra och har en hygglig chans till rygg ledaren. Kan gå om inte R.K.Princess presterar fullt ut.
14 Caramella B.F. gör första starten i regi Reijo Liljendahl. Reijo verkar nöjd med hästen men troligen behövs ett lopp i kroppen och läget är jobbigt.
6 Withma har kapacitet för att överraska.  

Spelredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
What rises will there be to get right out of the free musically lovers hack
Nästa nyhet
What rises will there be to get right out of the free musically lovers hack

What rises will there be to get right out of the free musically lovers hack

Jacob Sartorius is usually past due. He faced supported up from your studio, where he provides for two writers in divide communities churning off

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: On Track Piraten vass - Maharajah föll tungt
Nästa nyhet
V75: On Track Piraten vass – Maharajah föll tungt

V75: On Track Piraten vass – Maharajah föll tungt

Maharajah gav långt ifrån det svar som behövdes inför Prix d’Amérique. Favoriten slutade fyra och var chanslös att rubba On Track Piraten som stod för en lysande comeback.

De flesta hade nog hoppats att Maharajah skulle ge grönt ljus inför en start i Prix d’Amérique om två veckor, när det på lördagen vankades V75 och Bulwarks lopp på Solvalla.

Men efter de två senaste uppvisningssegrarna föll stjärnan blytungt. Maharajah hade ingen chans att rå på ledande On Track Piraten. Den svenske mästaren gjorde en härlig comeback och vann enkelt.

– En fantastisk häst, han var inte trött i mål ens. Jag tycker faktiskt det är en av de bättre jag kört, måste jag säga, berömde segerkusken Johnny Takter sin häst i vinnarcirkeln.

Örjan Kihlström tog en riktigt lugn start från bricka åtta med ”Marre” och backade sig sist utvändigt.

On Track Piraten tog sig ut direkt i andraspår och fick överta täten genom första svängen. Första 500 avverkades efter 10,7.

Efter 700 meter travat hade ledaren dämpat tempot och Kihlström sände iväg superfavoriten. Maharajah tog sig fram mot dödens där han landade lugnt med varvet kvar av loppet.

Men när många förväntade sig att Maharajah skulle ”slå klorna” i ledaren i sista sväng, fanns plötsligt inte samma tryck i hästen som visats i de senaste starterna.

I stället länsade On Track Piraten undan i täten och det var BWL Champion som tog upp jakten via en stark avslutning i spåren, men den Hans R Strömberg-tränade sexåringen höll säkert undan i härlig stil. On Track Piraten tog, trots en frånvaro sen slutet av oktober, segern på fina 1.12,3a över 2140 meter.

Den här segern var värd 150 000 kronor.

BWL Champion alltså tvåa efter en fin spurt. Kash’s Cantab lurade Maharajah på tredjeplatsen kort före mål.

Maharajahs eventuella fjärde raka start i Prix d’Amérique ser därmed inte ut att bli av.

– För det första får han stryk av en av Sveriges absolut bästa hästar i dag. Det blev tungt för ”Marre” men samtidigt bet det aldrig riktigt för honom. Det kom mycket snö strax före loppet och så här i efterhand skulle vi nog inte ha kört med sommarskor, men jag vill inte skylla på något. Det luktar inte direkt Paris nu, sa tränaren Stefan Hultman i ATG Live kort efter loppet.

***

V75-1) Solvallakungarna Nurmos och Kontio slog an tonen direkt då man vann Silverdivisionen med hjälp av Montgomery Gel som stod för en ordentlig insats.

Chapeau tog ledningen men släppte till By Air efter första 500 meterna på 09,8. Montgomery Gel kom fram i dödens med varvet kvar och kopplade ett säkert grepp på By Air mitt över upploppet. Segertiden stannade vid 1.13,0a över 2140. Chapeau fick aldrig helt fritt och gick i mål med krafter kvar som trea.

V75-2) Efter den stronga insatsen senast gjordes Örbäckens Cruella till megafavorit i Fiona Sans lopp för stona. Hon gjorde heller inte favoritlirarna besvikna.

Med Claes Svensson i vagnen fick hon överta täten i första kurvan och hade sedan full koll resten av loppet. Förvisso utmanade Västerbo Collect från vinnarhålet över upploppet på fint sätt med Örbäckens Cruella sträckte på sig och vann säkert på 1.13,1a över 2140 meter.

V75-4) Bejublad seger i Klass 2 där hedersmannen K-G Holgersson erövrade en tränarseger på V75 när Jörgen S Eriksson lotsade in Star Advisor Joli till segern.

Star Adviso Joli, som gick i ledningen hela vägen, var rejält ansatt av Leonas Kaiser genom sista svängen, men sträckte på sig över upploppet och höll starkt även ifrån favoriten Chip Lane till seger på 1.14,6a över 2140.

V75-5) Nurmos och Kontio slog till igen. I ett stolopp fixade fina Desdemona Boko tredje raka segern. Och det var inga direkta problem med att göra det; hon tog ledningen direkt och fick hållas lugnt i täten.

Genom sista sväng blev det full gas och även om Absolut Newport avslutande flygande tog Desdemona Boko en enkel seger på 1.15,2 över 2140 meter.

V75-6) Kalmartränaren Niklas Robertsson visade upp en riktigt fin Donttellmeanymore som för Kenneth Haugstad hade en mindre lekstuga i Bronsdivisionen.

Donttellmeanymore blixtrade till ledningen, passerade första 500 efter 10,4 och släppte aldrig någon nära. Genom sista sväng stack valacken undan och vann mycken enkelt på 1.12,7a på distansen 1640 meter.

V75-7) Bollnäsamatören Thomas Åhlund har en vass travare i Vacqueyras som tog en ny V75-seger, denna gång i Klass 1.

Torbjörn Jansson körde Vacqueyras som placerades perfekt i andra utvändigt, gick till full attack ur sista sväng och fångade in ledande Mercury Broline precis före målgång. Segertiden blev 1.15,7a över 2640.

Rätt V75-rad:

5 Montgomery Gel – Jorma Kontio 5,35
4 Örbäckens Cruella – Claes Svensson 1,33
1 On Track Piraten – Johnny Takter 5,80
1 Star Advisor Joli – Jörgen S Eriksson 4,87
4 Desdemona Boko – Jorma Kontio 5,45
2 Donttellmeanymore – Kenneth Haugstad 3,39
8 Vacqueyras – Torbjörn Jansson

7 rätt: 24 567 kr (877,6 system)
6 rätt: 280 kr
5 rätt: 34 kr

Omsättning: 77 128 952 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vigove hann fram i Prix de Croix
Nästa nyhet
Vigove hann fram i Prix de Croix

Vigove hann fram i Prix de Croix

Tre svenskar testade i Prix de Croix på Vincennes under lördagen. Dreams Take Time var bäst som fyra. Vann gjorde Vigove som speedade ner favoriten Viking de Val.

Ett fint lopp för femåringarna i form av Prix de Croix avgjordes på Vincennes under lördagseftermiddagen.

Förstapriset var på 54 000 euro och det var en summa som tre svenska hästar kandiderade att lägga beslag på.

De blågula var också bra med från början. System Performance (Franck Ouvrie) tog ledningen, men släppte snart till Dream Take Time (Jos Verbeeck). Denne överlämnade i sin tur täten till Vigove och Pierre Vercruysse.

Favoriten Viking de Val hade blivit kvar i tredjespår men fortsatte framåt och pressade sig även till täten strax innan fältet styrde in över den digra sista bortre långsidan.

Loppet hade hittills avverkat i mycket lugn fart, första 1850 meterna klockades till 1.19, men in mot sista sväng blev det kraftig tempohöjning och Eric Lambertz bakom Viking de Val satte allt på ett kort.

Bakom öppnade sig luckan för både Vigove och Dream Takes Time, men det var Vigove som gick fortast till slut. Kort före mål hade den Franck Leblanc-tränade femåringen fått greppet och Viking de Val som därmed fick sträcka vapen.

Vigove vann på 1.16,6a över 2850 meter.

Tredjeplatsen gick till Voyage de Rêve som avslutade rappt på innerspår och inte var långt från tätduon.

Dreams Take Time höll farten fullt godkänd som fyra på 16,7.

System Perfomance slutade sexa, också på 16,7.

Porthos Amok, med Jean-Michel Bazire, kom fram som första häst i andraspår men föll tillbaka när tempot skärptes och slutade oplacerad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är de nominerade till Årets Häst

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson