Just nu:
15.17 Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!
15.15 Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé
15.05 Franska toppkuskar ställer in – efter positivt covid-test
13.53 Nominerat till Hästgalan
11.17 Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…
09.19 Svensk Travsport skapar ny modell för uppfödarpremier
08.28 Skada för Urlo dei Venti – karriären sannolikt över
15.38 Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen
14.46 Golden Bridge efter vass spurt i Cagnes-sur-Mer
13.27 Inför: Prix de Belgique

Aetos Kronos möter Power på Vincennes?

Lördagens femåringsmöte Prix de Croix på Vincennes har potential att bli något alldeles extra. Både Power och Aetos Kronos finns med i anmälningslistan. Det samma gäller Critérium Continental-ettan Gu d’Héripré som här Prix d’Amérique-genrepar.

På söndag avgörs Prix de Belgique på Vincennes, men redan under lördagen finns grunden för ett lopp av högsta intresse. Grupp 2-loppet Prix de Croix, som körs för de nyblivna femåringarna, har ett gäng mycket intressanta hästar anmälda. Inte minst ur svenska ögon sett.

Starkt svenskt gäng anmält

Robert Bergh aviserar start med Power, som ju senast slutade femma i Critérium Continental. Fyra i samma race, efter en sylvass spurt, var Aetos Kronos och Jerry Riordan har också anmält sin stjärna till loppet. Det samma gäller för Johan Untersteiners Guzz Mearas samt Anders Lindqvist-tränade Waiting Hill Hall.

Om det blir start för det svenska laget väntar tufft motstånd från franskt håll. Vinnaren av just nämnda Critérium Continental var Gu d’Héripré som här gör sitt genrep inför Prix d’Amérique. Kvarstående i loppet är likaså både tvåan och trean från samma lopp, Goldy Mary och Go On Boy, liksom Philippe Allaires kulltopp Gotland.

Startlistan till Prix de Croix blir definitiv på torsdag.

Läs även: Anmält till sista PdA-kvalet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 15:05, 15 januari

Franska toppkuskar ställer in – efter positivt covid-test

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 13:53, 15 januari

Nominerat till Hästgalan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:19, 15 januari

Svensk Travsport skapar ny modell för uppfödarpremier

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:28, 15 januari

Skada för Urlo dei Venti – karriären sannolikt över

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 14:46, 14 januari

Golden Bridge efter vass spurt i Cagnes-sur-Mer

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:27, 14 januari

Inför: Prix de Belgique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:32, 14 januari

Kuskar i Frankrike måste visa upp negativt covid-test

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Anmält till sista PdA-kvalet

Anmält till sista PdA-kvalet

På söndag avgörs Prix de Belgique, det sista för Prix d’Amérique kvalificerande loppet. 25 hästar finns kvar i anmälningslistan. Dit inkluderas Davidson du Pont som funnits med i samtliga tre tidigare B-lopp och Vitruvio i Bazire-debut.

Dags för sista kvalificeringen till Prix d’Amérique. Det är på söndag som Prix de Belgique avgörs på Vincennes, som vanligt två veckor före det stora slaget. När anmälningstiden till loppet på måndag förmiddag löpte ut, fanns 25 hästar kvar med intresse.

Vitruvio gör debut för Bazire

Dit räknas bland andra två meriterade travare från Jean-Michel Bazires stall. Davidson du Pont, som ju var tvåa i PdA i fjol, ser ut att göra sin fjärde raka start i B-loppen sedan han i Prix de Bourgogne senast slutat fyra. Spännande debut i den franske topptränarens stall gör italienske toppen Vitruvio, som förra året var femma både i Prix d’Amérique och Prix de France, då för Alessandro Gocciadoro.

Fem hästar vilka redan är inkvalade till PdA är anmälda till söndagens övning. Délia du Pommereux säkrade sin biljett som trea i Prix de Bourgogne men genrepar, också hon, med en fjärde start i de så kallade B-loppen. Norska hoppet Moni Viking figurerar också i anmälningslistan, liksom Feliciano, Bazire-tränade Victor Ferm och Prix Ténor de Baune-vinnaren Féerie Wood.

Det svenska hoppet får sättas till stoet A Sweet Dance, som tränas av Anders Lindqvist, men som för närvarande står utanför de 18 som får plats i loppet. Bland de mest meriterade hästarna kan nämnas Billie de Montfort, Tony Gio och Chica des Joudes.

Startlistan till Prix de Belgique blir definitiv på torsdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Miljonär från Goop till Danmark
Nästa nyhet
Miljonär från Goop till Danmark

Miljonär från Goop till Danmark

Fina fyraåringen Hill’s Angel, som travade in strax under en miljon kronor förra året, har lämnat Björn Goops regi och kommer i fortsättningen att tränas av Bo Westergård.

Nu fyraåriga stoet Hill’s Angel (e. Muscle Hill), som är syster till dubbelmiljonären Empire, påbörjade sin karriär hos Erik Bondo i Italien före hon i våras kom till Björn Goops regi. I fjol som treåring vann hon bland annat Guldstoet på Axevalla samt en upplaga av Margarets Tidiga Unghästserie och travade in knappt en miljon kronor.

Travade in en miljon förra året

Nu genomförs ett nytt tränarbyte. Den danskägda talangen lämnar Björn Goops regi för att i stället provas hos Ålborg-tränaren Bo Westergård. Det skriver danska travet.dk. Totalt har hästen sju segrar på fjorton starter och knappt 1,2 miljoner kronor på kontot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nadal på Jägersro
Nästa nyhet
Nadal på Jägersro

Nadal på Jägersro

Arvid Stjernswärds Minne blir lördagens clou på Jägersro. Nadal Broline gör sin fjärde start efter ett långt uppehåll. Kan det vara dags för elvaåringen den här gången?

Jägersro håller i festligheterna till lördag och det är klassiska Arvid Stjernswärds Minne som utgör den här veckans Gulddivisionen, som avverkas över lång distans. Björn Goop tar i loppet ut Nadal Broline (e. Yankee Glide) som, här i första starten som elvaåring, gör det fjärde framträdandet efter uppehåll. Ekipaget tvingas att börja från spåret längst ut bakom vingen.

Bland motståndet hittas Conrad Lugauers Gareth Boko som närmar sig toppformen med två starter gjorda efter vila. Här finns även starke Pacific Face och danske evighets-maskinen Slide So Easy som kommer med färsk seger i Ålborg. Förstapriset är sedvanliga 150 000 kronor.

Arvid Stjernswärds Minne, 2640 auto:

1 Kung Edward – Johan Untersteiner
2 Slide So Easy – Flemming Jensen
3 Secret Mission – Henriette Larsen
4 Order to Fly – Ulf Ohlsson
5 Gareth Boko – Conrad Lugauer
6 Thunder Peak – Ken Ecce
7 Pacific Face – Giuseppe Lubrano
8 Nadal Broline – Björn Goop
9 Speedy Face – Adrian Kolgjini
10 Monark Newmen – Erik Adielsson
11 Master Crowe – Kim Eriksson
12 West Wing – Thomas Uhrberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Formbesked från Fado du Chêne - Galactica i slagna fältet
Nästa nyhet
Formbesked från Fado du Chêne – Galactica i slagna fältet

Formbesked från Fado du Chêne – Galactica i slagna fältet

Svenska Galactica spände bågen i söndagens Prix du Calvados men hade inget att sätta emot den franska eliten. Segern till Fado du Chêne som gav ett rejält formbesked inför Prix de Cornulier som väntar härnäst.

Ett förstapris på 58 500 euro samt tre platser säkrade i Prix de Cornulier om två veckor, stod på spel i söndagens Prix du Calvados på Vincennes. Svenska mästaren Galactica gjorde intressant fransk debut i loppet och gavs av Anna Erixon en perfekt start med tidig ledning. Galactica hamnade successivt allt längre ned på innerspår och sågs sedan aldrig med tätkänning och slutade en bit ned i det slagna fältet.

Formbesked från Fado du Chêne

Segern skulle gå till Fado du Chêne (e. Singalo) som tränas av Julien le Mer och reds till segern av Paul-Philippe Ploquin. Sexåringen, som fanns med i Prix de Cornulier också i fjol med då galopperade, gick en tung avslutning via tredjespår i sista kurvan och kopplade ett knappt grepp om mycket tappre Freeman de Houelle som anfört fältet i rejält tempo. Fado du Chêne, som här tog andra raka segern, klockades till 1.12,5/2850 meter. Samma notering för Freeman de Houlle som tvåa, medan knappt favoritspelade Daïda de Vandel spurtade in som trea. Den trio kvalificerade därmed definitivt till Prix de Cornulier.

I loppet fanns även Looking Superb, som galopperade bort sina möjligheter, liksom Valokaja Hindö som slutade åtta och mycket meriterade Carat Williams som dock slutade långt ned i det slagna fältet.


Hohneck tillbaka med rivig avslutning

Philippe Allaires läckre fyraåring Hohneck (e. Royal Dream) återvände till vinnarcirkeln då han tog hem Prix de Tonnac-Villeneuve efter att senast fått ge slaget förlorat i Critérium des 3 Ans. Franck Nivard körde kulltoppen till segern efter en giftig avslutning.

Hohneck gavs en resa i tredje par invändigt, men letade sig loss vid utgången av sista sväng och stod för en rykande spurt. Tappra Hirondelle Sibey, som gjort merparten av loppet i dödens, fick sträcka vapen den sista biten, båda noterades för 1.13,4/2700 meter. Förstapriset var värt 45 000 euro. För Hohneck var det här nionde seger i den sextonde starten.

Här ser du Prix du Calvados @Equidia:

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mellby Gård sålde hästar för över två miljoner

Travtips

Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!

Travtips
fredag 15.17, 15 januari
Bra spelkväll i onsdags där det blev träff på tre fina spetsvinnare. Ethoca var den med högst odds och det var en fin 6-oddsare som hann förbi favoriten helt enligt plan och spårade hem loppet. Alpha Scarlet R.R. levererade enligt plan som min bästa vin...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.15, 15 januari

Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.17, 15 januari

Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 14 januari

Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 14.32, 13 januari

Bjerke/Solvalla 13 januari: Alpha är först även till slut!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 12 januari

Eskilstuna 12 januari: Djuse-bröderna de äldre – också segersugna

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:02, 13 januari 2021

Var har alla fina unghästar tagit vägen?

STRÄNGNÄS: Äntligen vinter här i Mälardalen. Ordentligt kallt. Det kommer göra gott för att ta död på ett gäng tråkiga parasiter i jordskorpan. Tyvärr enbart skarsnö. Hästar tycker inte om den typen av snö. Inte för andra djur i vår skog heller för den del...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson