Anmält till sista PdA-kvalet

På söndag avgörs Prix de Belgique, det sista för Prix d’Amérique kvalificerande loppet. 25 hästar finns kvar i anmälningslistan. Dit inkluderas Davidson du Pont som funnits med i samtliga tre tidigare B-lopp och Vitruvio i Bazire-debut.

Dags för sista kvalificeringen till Prix d’Amérique. Det är på söndag som Prix de Belgique avgörs på Vincennes, som vanligt två veckor före det stora slaget. När anmälningstiden till loppet på måndag förmiddag löpte ut, fanns 25 hästar kvar med intresse.

Vitruvio gör debut för Bazire

Dit räknas bland andra två meriterade travare från Jean-Michel Bazires stall. Davidson du Pont, som ju var tvåa i PdA i fjol, ser ut att göra sin fjärde raka start i B-loppen sedan han i Prix de Bourgogne senast slutat fyra. Spännande debut i den franske topptränarens stall gör italienske toppen Vitruvio, som förra året var femma både i Prix d’Amérique och Prix de France, då för Alessandro Gocciadoro.

Fem hästar vilka redan är inkvalade till PdA är anmälda till söndagens övning. Délia du Pommereux säkrade sin biljett som trea i Prix de Bourgogne men genrepar, också hon, med en fjärde start i de så kallade B-loppen. Norska hoppet Moni Viking figurerar också i anmälningslistan, liksom Feliciano, Bazire-tränade Victor Ferm och Prix Ténor de Baune-vinnaren Féerie Wood.

Det svenska hoppet får sättas till stoet A Sweet Dance, som tränas av Anders Lindqvist, men som för närvarande står utanför de 18 som får plats i loppet. Bland de mest meriterade hästarna kan nämnas Billie de Montfort, Tony Gio och Chica des Joudes.

Startlistan till Prix de Belgique blir definitiv på torsdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Miljonär från Goop till Danmark

Miljonär från Goop till Danmark

Fina fyraåringen Hill’s Angel, som travade in strax under en miljon kronor förra året, har lämnat Björn Goops regi och kommer i fortsättningen att tränas av Bo Westergård.

Nu fyraåriga stoet Hill’s Angel (e. Muscle Hill), som är syster till dubbelmiljonären Empire, påbörjade sin karriär hos Erik Bondo i Italien före hon i våras kom till Björn Goops regi. I fjol som treåring vann hon bland annat Guldstoet på Axevalla samt en upplaga av Margarets Tidiga Unghästserie och travade in knappt en miljon kronor.

Travade in en miljon förra året

Nu genomförs ett nytt tränarbyte. Den danskägda talangen lämnar Björn Goops regi för att i stället provas hos Ålborg-tränaren Bo Westergård. Det skriver danska travet.dk. Totalt har hästen sju segrar på fjorton starter och knappt 1,2 miljoner kronor på kontot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nadal på Jägersro
Nästa nyhet
Nadal på Jägersro

Nadal på Jägersro

Arvid Stjernswärds Minne blir lördagens clou på Jägersro. Nadal Broline gör sin fjärde start efter ett långt uppehåll. Kan det vara dags för elvaåringen den här gången?

Jägersro håller i festligheterna till lördag och det är klassiska Arvid Stjernswärds Minne som utgör den här veckans Gulddivisionen, som avverkas över lång distans. Björn Goop tar i loppet ut Nadal Broline (e. Yankee Glide) som, här i första starten som elvaåring, gör det fjärde framträdandet efter uppehåll. Ekipaget tvingas att börja från spåret längst ut bakom vingen.

Bland motståndet hittas Conrad Lugauers Gareth Boko som närmar sig toppformen med två starter gjorda efter vila. Här finns även starke Pacific Face och danske evighets-maskinen Slide So Easy som kommer med färsk seger i Ålborg. Förstapriset är sedvanliga 150 000 kronor.

Arvid Stjernswärds Minne, 2640 auto:

1 Kung Edward – Johan Untersteiner
2 Slide So Easy – Flemming Jensen
3 Secret Mission – Henriette Larsen
4 Order to Fly – Ulf Ohlsson
5 Gareth Boko – Conrad Lugauer
6 Thunder Peak – Ken Ecce
7 Pacific Face – Giuseppe Lubrano
8 Nadal Broline – Björn Goop
9 Speedy Face – Adrian Kolgjini
10 Monark Newmen – Erik Adielsson
11 Master Crowe – Kim Eriksson
12 West Wing – Thomas Uhrberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Formbesked från Fado du Chêne - Galactica i slagna fältet
Nästa nyhet
Formbesked från Fado du Chêne – Galactica i slagna fältet

Formbesked från Fado du Chêne – Galactica i slagna fältet

Svenska Galactica spände bågen i söndagens Prix du Calvados men hade inget att sätta emot den franska eliten. Segern till Fado du Chêne som gav ett rejält formbesked inför Prix de Cornulier som väntar härnäst.

Ett förstapris på 58 500 euro samt tre platser säkrade i Prix de Cornulier om två veckor, stod på spel i söndagens Prix du Calvados på Vincennes. Svenska mästaren Galactica gjorde intressant fransk debut i loppet och gavs av Anna Erixon en perfekt start med tidig ledning. Galactica hamnade successivt allt längre ned på innerspår och sågs sedan aldrig med tätkänning och slutade en bit ned i det slagna fältet.

Formbesked från Fado du Chêne

Segern skulle gå till Fado du Chêne (e. Singalo) som tränas av Julien le Mer och reds till segern av Paul-Philippe Ploquin. Sexåringen, som fanns med i Prix de Cornulier också i fjol med då galopperade, gick en tung avslutning via tredjespår i sista kurvan och kopplade ett knappt grepp om mycket tappre Freeman de Houelle som anfört fältet i rejält tempo. Fado du Chêne, som här tog andra raka segern, klockades till 1.12,5/2850 meter. Samma notering för Freeman de Houlle som tvåa, medan knappt favoritspelade Daïda de Vandel spurtade in som trea. Den trio kvalificerade därmed definitivt till Prix de Cornulier.

I loppet fanns även Looking Superb, som galopperade bort sina möjligheter, liksom Valokaja Hindö som slutade åtta och mycket meriterade Carat Williams som dock slutade långt ned i det slagna fältet.


Hohneck tillbaka med rivig avslutning

Philippe Allaires läckre fyraåring Hohneck (e. Royal Dream) återvände till vinnarcirkeln då han tog hem Prix de Tonnac-Villeneuve efter att senast fått ge slaget förlorat i Critérium des 3 Ans. Franck Nivard körde kulltoppen till segern efter en giftig avslutning.

Hohneck gavs en resa i tredje par invändigt, men letade sig loss vid utgången av sista sväng och stod för en rykande spurt. Tappra Hirondelle Sibey, som gjort merparten av loppet i dödens, fick sträcka vapen den sista biten, båda noterades för 1.13,4/2700 meter. Förstapriset var värt 45 000 euro. För Hohneck var det här nionde seger i den sextonde starten.

Här ser du Prix du Calvados @Equidia:

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mellby Gård sålde hästar för över två miljoner
Nästa nyhet
Mellby Gård sålde hästar för över två miljoner

Mellby Gård sålde hästar för över två miljoner

Mellby Gård hade sexton hästar ute för försäljning. Totalt såldes det för över två miljoner kronor på lördagskvällen. Mellby Hoffa och Mellby Hurricane hade de dyraste prislapparna.

Via nätauktionen travera.nu sålde Mellby Gård sexton tävlingshästar under lördagen. Något som inbringade en total försäljningssumma på över två miljoner kronor. Fyra av hästarna gick under klubban för mer än 200 000 kronor.

Fyra hästar för över 200 000

Dyrast blev Mellby Hoffa och Mellby Hurricane, både ropades in för 230 000 kronor av Wilma Wallberg i Hudiksvall. 220 000 kronor blev priset för treåriga kallblodet Salah vars köpare var Brixton Medical AB. Samma summa betaldes för jänkaren Yes Mickey vars högsta bud lades av hästens tränare Robert Bergh i kommission.

Sålda hästar, pris, köpare:

Mellby Hoffa, 230 000 kronor, Wilma Wallberg
Mellby Hurricane, 230 000 kronor, Wilma Wallberg
Salah, 220 000 kronor, Brixton Medical AB
Yes Mickey, 220 000 kronor, Robert Bergh i kommission
Mellby Helios, 160 000 kronor, stall Karhulahti AB
Mellby Indigo, 150 000 kronor, Stefan Åkerlund
Mellby Ia, 140 000 kronor, Steve Tiselius
Mellby Hawaii, 120 000 kronor, anonym köpare
Mellby Jasmin, 120 000 kronor, anonym köpare
Mellby Guard, 90 000 kronor, Elisabeth Norberg
Mellby Howlit, 90 000 kronor, ML Svedhorse Group
Mellby Hero, 80 000 kronor, Ann-Charlotte Arnesson
Mellby Iris, 75 000 kronor, Royal Sulky Sverige AB
Mellby Granat, 50 000 kronor, Therese Bjurman
Mellby Ivy, 50 000 kronor, Stall Swep HB
Mellby Image, 42 000 kronor, Stall Skaven HB

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Överlägsen Gladys des Plaines - en faktor i Cornulier

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson