Just nu:
15.45 Örebro 14 november: Urgent Call runt om
14.36 Klart för första PdA-testet
08.47 Lome Brage gästar Solvalla
17.08 Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?
13.17 Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant
10.15 Who’s Who redo för Paris
09.54 Villiam mot nya äventyr på Vincennes
08.25 Äntligen fullträff för Custom Cheval
15.42 Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets
09.37 Nurmos i tränartoppen

Det var menat som årets duell på förhand och publiken behövde inte bli besviken. Propulsion och Readly Express bjöd upp till en sanslös tvekamp till slut i Åby Stora Pris och det var målfotot som fick avgöra vem som vann. Svaret: Propulsion.

Åby Stora Pris, den första upplagan över nya premisserna 3140 meter med bilstart, blev en att verkligen minnas. Readly Express fanns i den ena ringhörnan, Propulsion stod i den andra. De båda världsstjärnorna gjorde upp i två dueller – en i starten och en över mållinjen.

När krutröken sedermera skingrats dröjde det dock ett tag innan vinnaren kunde utropas. Det fick till ett uppförstorat målfoto för att avgöra – att Propulsion hade fått segern med minsta tänkbara marginal. Det på segertiden 1.13,2a över 3140 meter, en notering som betydde nytt världsrekord över distansen på tusenmetersbana.

– Det är otroligt. Hur mycket en centimeter hit eller dit kan betyda. Det är förstås jättekul att vi kunde ha den på vår sida. Det är två helt fenomenala hästar det här, hade det varit en annan häst i ledningen så hade vi nog vunnit med trettio meter…, sa Örjan Kihlström i ATG Live.

Hur gick det då till? Jo, Muscle Hustle var kvickast från start och frontade. Men bakom fick Örjan Kihlström snabbt ut Propulsion i andraspår och såg ut att kunna gå mot täten. Men Jorma Kontio ville annat, lade direkt rejäl press, tryckte på och fick efter första 500 meterna på 09,5 överta från sin duellant. Readly Express hade vunnit den första ronden, men Propulsion hade inte sagt sista ordet.

När Prix d’Amérique-vinnaren väl nått till spets, bedarrade tempot. Den andra femhundringen gick i 1.16-tempo och loppet kan egentligen snabbspolats fram till sista sväng. Här hade Propulsion nu fått fritt spelrum och över upploppet skulle en kamp som direkt hamnade högt på topplistan av svenska klassiker utspelas.

Readly Express, efter eftermiddagens myckna regnande utrustad med skor runt om, försvarade sig helhjärtat när Propulsion vreds ut i andraspår för att i en våldsam speed-avslutning göra upp om titeln. Båda vägrade ge sig, kanske var det rent av dött lopp – men målfotot fick alltså avgöra.

– Jag hoppas alla förstår att njuta, det här var kanske världens två bästa hästar, det var kul att det blev en sådan duell, sa Örjan Kihlström.

Segerkavalkaden tog en fortsättning för Daniel Redéns superhäst. Propulsion förbättrade här sitt segerkonto med två miljoner kronor och passerade därmed tjugo miljoner kronor totalt. Segern var hästens fjärde raka i en segersvit som tidigare innehållit Norrbottens Stora, Årjängs Stora och Hugo Åbergs Memorial.

– Vad konstigt det blev. Inget tempo och sedan en speed-uppgörelse. Det gick undan till slut. Bägge hästarna var fantastiska. Jag ville ju att de skulle köra i ledningen, men Örjan vet ju vad han gör, sa tränaren Daniel Redén.

Readly Express, noterades som tvåa, vilket gjorde honom en miljon rikare, för samma tid som ettan. Bakom var det en bit ned till de övriga men det var Reckless som efter en fin avslutning som knep tredjepriset i en kamp mot Sorbet, båda efter invändiga resor. Muscle Hustle kirrade sista prisplats.

Rajesh Face blev den som fick ta hand om dödens. Efter 1500 meter avverkade tog han den position, behöll den efter en kort galopp, men tröttnade till slut. Platon Face gjorde loppet som sista häst i andra spår men kunde aldrig ta sig in i tätstriden och blev oplacerad. (Foton: ALN).

Här kan du se loppet.

Läs även: V75: Alcoy skrällvann mot meriterat motstånd

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 14:36, 14 november

Klart för första PdA-testet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 14 november

Lome Brage gästar Solvalla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:15, 13 november

Who’s Who redo för Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:54, 13 november

Villiam mot nya äventyr på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 13 november

Äntligen fullträff för Custom Cheval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:37, 12 november

Nurmos i tränartoppen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:36, 12 november

Gimpanzee tar sikte mot ny titel

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Aubrion du Gers mot Bird Parker i Frankrike

Aubrion du Gers mot Bird Parker i Frankrike

De bästa fransmännen fattades i Åby Stora Pris, men i tisdagens Prix Jean-Luc Lagardère på Enghien väntar ett stormöte mellan Aubrion du Gers och Bird Parker.

67 500 euro är förstapriset i Grupp 2-loppet Prix Jean-Luc Lagardère, något som lockat några av de bästa i Frankrike till startlinjen. Inte minst Aubrion du Gers, valacken som omnämns som världens bästa, kommer med fem raka segrar, den senast tagen i Grand Prix de Wallonie.

Han ställs bland andra mot Bird Parker, Prix de Paris-vinnaren som närmast kommer från seger. Här finns också med Un Mec d’Héripré, Charly du Noyer och Briac Dark. Den svenska flaggan representeras av Rocky Winner och Cash Gamble. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

Prix Jean-Luc Lagardère, 2875 volt

1 Blé de Gers – Alexandre Abrivard
2 Tony Gio – Christophe Martens
3 Cash Gamble – Franck Nivard
4 Rocky Winner – Gabriele Gelormini
5 Virgious du Maza – Sébastien Ernault
6 Briac Dark – Matthieu Abrivard
7 Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
8 Valko Jenilat – Eric Raffin
9 Akim du Cap Vert – Franck Anne
10 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
11 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
12 Un Mec d’Héripré – Franck Ouvrie

Senaste vinnarna:

2017: Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
2016: Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
2015: Romanesque – Christophe Martens  
2014: Un Mec d’Héripré – Franck Ouvrie
2013: Quoumba de Guez – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Dannero
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Dannero

Söndag: Extra V75-tips till Dannero

V75 Dannero, 12 augusti

Omgången: Finfina tävlingar på Dannero där kallblods-Kriterierna ändå får ses som de sportsliga höjdpunkterna. Spelmässigt ser det klurigt ut och jag provar ett annorlunda upplägg utan spik. Däremot har jag två tvåhästarlås och ett lopp med tre respektive fyra hästar. Har sedan krav på att minst en utgångshäst måste vinna, en trolig i inledningen eller två roliga i avslutningen.

Utgångshästarna

5 Whitehouse Express (V75-1) har gjort två lopp efter lång frånvaro. Senast galopperade han från start men svarade för en vass upphämtning. Felfri är det en bra vinstchans.

5 Lollipop Girl & 13 Ditty Bopper (V75-7) Lollipop har fått några lopp i kroppen och spurtade bra senast. Extra intressant om man skulle köra med någon form av barfotabalans. Ditty Bopper tycker jag har höjt sig rejält och spår 13 i spårtrappor gillar jag.

Spelvärda

1 Hunter Dillon (V75-3) har lottats till ett fint utgångsläge och står dessutom 20 meter bättre till mot favoriten. Bör få ett bra lopp och ett par spelprocent är för lite.

11 Guli Tor (V75-5) tycker jag är riktigt bra och får Gustav Andersson till styrningen i Guldtäcket tror jag ekipaget har en fin chans.

3 Noir & 12 Alfas Dimitri (V75-6) Noir tror jag blir svårslagen om han hittar till tät. Måste även varna för Alfas Dimitri som bytt regi och får för första gången i 65:e starten en proffskusk i sulkyn. Mycket spännande till 1 %.

V75-SYSTEMET (minst en A-häst måste vinna för chans till sju rätt)

A: 5. B: 1,4,6,7, (2-8)
2,9 (3-7)
1,2,3,4,6,7,8,12,14,15 (5-13)
1,2,3,4 (9-10)
11,12 (7-13)
3,12,12 (1-7)
A: 5,13. B: 3,7,9,10,12,14,15 (2-4)

5x2x10x4x2x3x2 = 4800 rader

1x2x10x4x2x3x7 = 3360 rader

Totalt 8160 rader = 4080 kronor

DD-spelet

3 – 5,13 x 250 kronor

12 – 3,5,7,9,10,12,13,14,15 x 50 kronor

Totalt: 950 kronor.

Analys Dannero V75-1:

Ranking: A: 5. B: 4-1-7-6. B/C: -. C. 2-8-3.

Spetsanalysen: Sköter sig 5 Whitehouse Express tror jag att han tar en längd på 4 Beau Mec och får överta tät.

Loppanalysen: Ådalspriset inleder och stor favorit blir 5 Whitehouse Express och det känns motiverat. Sjuåringen har gjort två starter efter lång vila, i comebacken blev allt fel och den starten kan man glömma. Senast galopperade han från start men svarade för en vass upphämtning. Motståndet avskräcker inte och felfri är det en toppchans. Vill dock se att han sköter sig innan jag går rätt ut på honom och nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

Bakom streckar jag mina fyra B-hästar där 4 Beau Mec ligger först. Elvaåringen har gjort det bra hela året och senast var inget undantag då han fullföljde starkt som fyra från ett omöjligt läge. Bättre förutsättningar nu och lyckas Tobbe hålla ut favoriten från start är mycket vunnet.

1 Höwings Star har formen i zenit. Sist rundade han samtliga i spåren via 08,5 sista 800. Gången före spurtade han klart bra som tvåa bakom Coktail Fortuna. Valacken kan nog inte försvara sitt innerspår men löser det sig är jag inte helt främmande för att han kan överraska.

7 Montdore tycker jag kanske borde ha vunnit senast. Ett halvvarv längre är en fördel och med tempo fäller han många till slut. Sista strecket till 6 Poochai som hängde med positivt senast och med klaff är han inte helt borta.

Analys Dannero V75-2

Ranking: A: 9-2. B: 3-7-5-1. B/C: 6-4-8. C: 12-10-11.

Spetsanalysen: 3 Jeksa är kvick och tar nog hand om täten initialt. Släpper sedan till 2 Voje Maren som körs offensivt?

Loppanalysen: Kriteriestoet och favorit blir 2 Voje Maren som var fin vid segern i sitt försök. Stoet är obesegrad felfri och sköter hon sig är vinstchansen god igen. Lars Anvar Kolle har kört hästen i de fem första starterna så kuskbytet är inget som bekymrar.

Jag väljer att dubbla systemet med stallkamraten 9 Brenne Blesa som även får tipsnicken. Tekno Odin-dottern övertygade stort vid sin försöksvinst som dessutom var karriärens första start! Hon gick en vass långsida och rundade till tät men slog på en galopp 200 meter från mål. Fuxan hittade benen rätt snabbt och kunde ändå vinna enkelt till slut. Bakspår valde man medvetet och sköter hon sig hela vägen är känslan att de andra får väldigt svårt stå emot henne över upploppet. Tänkbar chansspik men jag streckar båda.

Bakom nämner jag 3 Jeksa som hängde med bra bakom Voje Maren. Öppnar kvickt och lär få ett fint lopp.

Analys Dannero V75-3:

Ranking: A: 1-15-6-14. B: 3-2-4-7-8-12. B/C: 5-13-11-10-9. C: -.

Spetsanalysen: 2 Harryet Hazelaar öppnade kvickt från samma spår senast och kan ta sig förbi invändiga 1 Hunter Dillon. Utifrån utmanar 6 Hamilkar Boko, svårbedömt!

Loppanalysen: Ett mycket svårt lopp där 15 New Joker blir favorit. Femåringen är en härlig löphäst och han imponerade så smått senast då han rundade fältet från ett liknande läge. Den här uppgiften är tuffare och det är även lite vingelrisk från springspåret med springband på tillägg. Räknas utan strul men jag garderar.

Tipset ges till skrällen 1 Hunter Dillon som stod lika start med favoriten senast. Han gjorde bort sig med galopp men fullföljde rätt bra i skymundan. Intressant utgångsläge och med lite tur är skrällchansen vettig.

6 Hamilkar Boko var med i samma lopp som ovan nämnda duo, men var inte alls bra då. Passande förutsättningar och hittar Dunder till tät blir ekipaget inte helt lätt att plocka ner.

I A-gruppen platsar även 14 Bicc’s Lamborghini som det var snack om senast mot bra hästar på V75. Han gav sig tidigt då men jag räknar med en förbättrad insats då man tar ut honom direkt.

Streck även för hela B-gruppen och totalt 10 hästar på systemet. Vill där nämna 3 Nika som gör debut i Sverige. Första körspö och Ulf Eriksson i vagnen är spännande.

Analys Dannero V75-4:

Ranking: A: 3-2-1-4. B: 9-10-8-11-7. B/C: 5-6. C: 12.

Spetsanalysen: Blir förvånad om inte 1 Rappstjernen håller upp sitt innerspår.

Loppanalysen: Svensk Kallblodskriterium och favorit blir Ulf Ohlsson tillsammans med 3 Eld Rask. Han såg väldigt fin ut vid försöksvinsten och det var bra tryck över mål. Given tipsetta men jag streckar tre hästar till.

2 Ängsborken är inte mycket sämre och han har varit hårdare spelad än favoriten när de mötts tidigare. Vann sitt försök säkert och serverar Jimmy Jonsson hästen en fin resa blir ekipaget tunga att stå emot över upploppet.

1 Rappstjernen är obesegrad och är dessutom den troliga ledaren. Vi har inte sett botten i Bork Odin-sonen och från spets ska han slås.

Sista strecket till 4 Nordsjö Odin som höll bra i försöket. Tobbe upp i sulkyn känns mycket intressant och kör favoriterna för tufft mot varandra blir jag inte förvånad om ekipaget överraskar.

Analys Dannero V75-5:

Ranking: A: 11-12. B: 7-13-10-9-8-6. B/C: 1-2. C: 4-5-3.

Spetsanalysen: Springspårens 6 Hustvet Lyn och 7 Elvis Tabac gör upp. Knapp fördel den förstnämnde.

Loppanalysen: Svensk Travsports Guldtäcke är som vanligt klurigt på förhand. Favorit blir 12 Järvsöodin och han är bra hela tiden. Senast var inget undantag då han avgjorde från utvändigt ledaren via 24 sista 1000. Historiskt sett brukar tilläggshästarna vinna och jag tycker Perssons pålle står rätt bra inne i loppet. Givet streck.

Tipset ger till 11 Guli Tor som jag gillar. Tycker även att Gustav Anderssons hingst står fint till och han svarade för en rejäl avslutning senast och jag hade 24,5 sista rundan. Innan det galopperade sexåringen bort sig två gånger om men för fyra starter sedan spurtade han återigen bra som tvåa bakom 13 Latino som då stod 20 meter före. Får kusken till styrningen tror jag att Guli Tor blir svår att stå emot och jag låser loppet på mina två A-hästar.

Vill man gardera vidare kan startfållans 7 Elvis Tabac bli dryg att plocka meter på om han hittar till tät. Jag tycker ändå att det känns aningen långsökt att det ska hålla hela vägen över full distans. Nämnda 13 Latino är också bra men jag har svårt att se honom slå mina streck från lika start.

Analys Dannero V75-6:

Ranking: A: 3-13-12. B: 1-7-9-5. B/C: 8-14-15-4. C: 11-6-2.

Spetsanalysen: 1 Mr Dream Coktail försöker hålla upp men jag tror att springspåren kan komma förbi. Dessa tror jag i sin tur släpper till 3 Noir Noir i ett andraskede.

Loppanalysen: Ett fint långlopp där 13 Tesio blir megafavorit. Han var ute i Harper Hanovers näst senast och höll bra som sexa. Senast återkom han efter ett par månaders vila och kunde vinna även om han inte såg som bäst ut. Är säkert bättre denna gång men med tanke på senaste intrycket känns det givet att gardera.

Tipset ger jag till segermaskinen 3 Noir Noir som vunnit 14 av sina 20 starter. Näst senast var han bara dålig i ett V75-lopp, men var bättre senast då han vann den tunga vägen, även om motståndet var skralt. Distansen är inget problem och lyckas körande Ulf Eriksson hitta till tät tror jag ekipaget blir väldigt svårslaget. Tänkbar chansspik, men jag plockar med favoriten och en till.

Det är jätteskrällen 12 Alfas Dimitri som också åker med på lappen. Tioåringen har bytt regi och får nu i sin 65:e start någon annan än Jarno Koskela i sulkyn. Uffe Ohlsson hoppar upp i vagnen och det känns hyperintressant på den här starka Love You-sonen. Till 1 % känns han given att strecka.

5 Wutan blir hårt spelad men han vann ett ganska billigt lopp senast och jag tror inte att den långa distansen är någon fördel. Jag tycker att han är överspelad och lägger istället 1 Mr Dream Coktail som trivs med förutsättningarna i reservrutan.

Analys Dannero V75-7:

Ranking: A: 5-13. B: 14-15-12-3-10-7-9. B/C: 2-4-6-1-8. C: 11.

Spetsanalysen: 1 Limus Ultra är startsnabb men bör släppa. Är inne på att 5 Lollipop Girl övertar och Söderholm borde inte vilja släppa till någon med framspår i alla fall.

Loppanalysen: Ett vidöppet Diamantsto-försök avslutar och här chansar jag med en rolig utgångsgrupp. Tipset till 5 Lollipop Girl som jag gillar och hon har gjort tre lopp efter lång frånvara. Märren spurtade bra senast som tvåa och kan öppna snabbt bakom bilen. Krister Söderholm borde kunna sno åt sig täten och varför inte testa där? Oavsett borde femåringen få en fin resa och hon känns extra intressant om skorna plockas av.

I utgångsgruppen håller jag också upp 13 Ditty Bopper som utvecklats väldigt fint hos Per Linderoth. Raja Mirchi-dottern är härdad i tuffa gäng och senast gick hon rejält som fyra via drygt 11 sista rundan. Spår 13 i spårtrappan brukar kunna vara riktigt bra och femåringen fäller många till slut med klaff.

På garderingslappen streckar jag de sju B-hästarna.

14 Under the Counter var klar favorit på V75 senast men var inte på topp. Helt bortglömd nu och det känns fel. Tidigt bud för mig.

Favorit i loppet blir 15 Millie Millionaire som vann V75 senast. Femåringen är obesegrad tillsammans med Ulf Ohlsson och självklart ska ekipaget räknas på nytt även om motståndet är hårdare.

12 Bella on Tour har formen på topp och kan överraska trots sämsta läget. 3 Frida Zonett var seg senast men är säkert bättre med det loppet i kroppen. 10 Tina Gel var överlägsen senast och insatsen var rejäl. Kan gå med lite tempo på loppet. Streck även för 7 So Nobel Gede som blir rejält kuskförstärkt men hästen gillar inte att vinna lopp samt 9 Melizza Girl som säkert kan avsluta bra med ett passande smyglopp.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svensk Travsport inleder arbete kring vagninfo
Nästa nyhet
Svensk Travsport inleder arbete kring vagninfo

Svensk Travsport inleder arbete kring vagninfo

Diskussionen har pågått en längre tid. Nu gör Svensk Travsport en satsning för att få till mer och korrekt utrustningsinformation.

En bättre information gällande vagninfo har av spelarkåren efterfrågats länge och under den senaste tiden har diskussionen varit extra het. Nu agerar Svensk Travsport.

– Frågan har varit uppe en tid och vi känner nu att det finns en bred vilja inom hela travsporten att göra förändringar och därför sätter vi igång arbetet, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

Avsikten är att i framtiden kunna ge mer och bättre förhands-information kring utrustning där fokus i ett initialt skede kommer att sättas på vagninfo. I detta första steg ämnar Svensk Travsport att tillsätta en referensgrupp i vilken Svensk Travsport, Travtränarnas Riksförbund, B-tränarnas Riksförbund, Travhästägarna samt speljournalisterna ska finnas representerade.

– Jag är glad och tacksam att vi fått ihop den här gruppen för att ta ett första viktigt steg mot att erbjuda vagninfo i första hand. Det finns såklart fler önskemål gällande såväl huvudlag som barfota, som vi också kommer att lyfta, menar Johan Lindberg.

Någon exakt tidsplan när en sjösättning av en lösning kan tänkas bli klar, finns ännu inte i dagsläget. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Unibet en av de som söker licens för hästspel
Nästa nyhet
Unibet en av de som söker licens för hästspel

Unibet en av de som söker licens för hästspel

Kindred Group, ägare av Unibet, tillhör de spelbolag vilka har sökt licens för vadhållning på hästar då ATG:s monopol löper ut vid årsskiftet.

Det är från och med den 1 januari 2019 som den nya regleringen av den svenska spelmarknaden träder i kraft och samtidigt försvinner ATG:s monopol på för spel på hästar i Sverige.

Sedan den 1 augusti har möjligheten funnits att söka licens för vadhållning på hästar i Sverige, och hittills har 18 bolag inkommit med en sådan ansökan till Lotteriinspektion, uppger sulkysport.se

På fredagen blev det även officiellt att Kindred Group, där Unibet ingår, ansökt om en licens att bedriva vadhållning och onlinespel i Sverige.

– Det är förstås oerhört glädjande att vi äntligen kan ta detta viktiga kliv mot att verka på den svenska marknaden under samma förutsättningar som övriga aktörer. Kindred har länge lagt stor vikt vid att förstå vad våra kunder efterfrågar samtidigt som vi erbjudit det i en trygg och säker miljö med ett högt spelansvar, säger Henrik Tjärnström, CEO vid Kindred Group, i ett pressmeddelande.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Villiam en av de svensktränade i Europaderbyt

Travtips

Örebro 14 november: Urgent Call runt om

Travtips
torsdag 15.45, 14 november
Vi riktar blickarna mot Örebro (eller mot dataskärmen åtminstone). Deras tävlingar omfattar en del spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarlir. Örebro är känd för sitt korta upplopp men enda spetsliret får bli Urgent Call som bör spetsa hem lopp nio.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.17, 13 november

Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.42, 12 november

Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.48, 11 november

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 10.03, 10 november

Eskilstuna 10 november: Nu är det dags, ”Rödluvan”!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.53, 8 november

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 17:08, 13 november 2019

Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?

STRÄNGNÄS: I år får vi minsann igen det för gammal ost. Hösten detta år är minst sagt tuff. De senaste åren har vi ju som bekant haft milda och torra höstar. Denna höst är inte att leka med. Fuktigt, kallt och riktigt blött. I alla fall här i Mälardalen. S...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson