Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Åby laddar för en förstklassig lördag när Åby Stora Pris ska avgöra men Mölndals-ovalen värmer upp med klassiska torsdagstävlingar. Kvällens bästa spel hittar vi åttonde loppet där jag tror Bodybuilder leder varje meter. Kusken att hålla lite extra koll på är Peter Untersteiner som har flera fina chanser – men jag spelar emot hans största favorit.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Åby – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Från ett ensamt springspår bör 6 Happy Celebration ta hand om ledningen med stor sannolikhet.


Loppanalys:

12 Easy Creation har visat strålande form den senaste tiden och var riktigt rejäl senast när hon tog sig fram i dödens inför slutvarvet och avgjorde mycket enkelt. Det känns som det här är bästa hästen i det här gänget och Goop kommer nog kunna utnyttja springspåret på bästa sätt. Särskilt som den långa distansen talar till hennes favör får hon ses som svårslagen.

7 Procalate fick öppna underkant 1.08 första 500 senast för ledningen och fick sedan press, så att hon inte orkade till slut må vara förlåtet. Hästen har annars visat mycket fin form i starterna före det, så hittar man rätta ryggar i loppet lär hon utmana om segern igen.

6 Happy Celebration kommer med två raka segrar och var duktig senast när hon trots ett lopp utan rygg sista 800 avgjorde på ny rekordtid. Peter Untersteiner är inte kusken som ofta missar spets från ett springspår; Happy Celebration borde anföra det här fältet. Klarar hon den långa distansen kan det bära runt om.

2 Erba d’Aunou är en ny fransyska i Robert Berghs stall som inte startat sedan i mars och givetvis är väldigt svårbedömd i debuten. Men man får anta hon kommer bra förberedd för uppgiften och måste givetvis tas på allvar. Andra outsiders är 10 Loser on Loser som gjorde det bra mot kulltoppen i fjol men ännu i år inte alls visat någon form. 9 Valborg Marje var positivt med en fin spurt senast efter att ha varit ifrån en del innan. 8 Ofelia O.E. är grundkapabel och nog i bättre form än raden.

Rank: 12-7-6-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Easy Creation till oddset 2.50 hos Unibet.

5 Åby – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Head Run spetsade lätt i volt senast men kommer få svårt svara 5 Japiro Star som har öppnat mycket fort bakom bilen. Denne är dock villig att släppa, då kan Head Run möjligt överta, ett annat alternativ är 7 Global Boom om bra start.


Loppanalys:

1 Head Run har gjort en start i karriären och vann då överlägset från ledningen på Visby för Sten O Jansson, det var en verkligt lovande debut. Sedan dess har hästen gått i träning hos Robert Bergh och återkommer nu efter tre månader. Lär vara bra förberedd för det här loppet och vare sig det blir ledningen eller inte måste han ses med goda möjligheter av debuten att döma.

7 Global Boom är ett bra motbud. Han debuterade som fyra på fina 15,8/2140 och kom i starten efter till ledningen, fick bestämma och vann mycket enkelt. Hästen öppnade hyggligt då och jag tror inte det alls är otänkbart att Untersteiner kan köra till tidig ledning igen. Då kan han bli svårfångad.

10 Mallory Square kommer från seger på Solvalla. Öppnade bra då och var ohotad från ledningen på 1.16 blankt full distans. Lite bråkigare läge i kväll, men det ser ut som en för klassen lovande sort som definitivt ska räknas tidigt.

Troligen hittas vinnaren i ovanstående trio men det är orutinerade hästar och mycket kan hända. Vi nämner också 2 Muscle Crown som var mycket nära segern näst senast och verkar besitta en hel del fart när aktionen stämmer. 5 Japiro Star tog två raka som tvååring och har nu fått två lopp i kroppen; är riktigt kvick iväg och lär spetsa. 4 Only Cash C.H. avslutade starkt senast och närmar sig karriärens första seger.

Rank: 1-7-10-2


Spelförslag:

Head Run blir stor favorit och jag tror inte 7 Global Boom har inte så värst mycket sämre chans. Vinnare till oddset 5.75 hos Unibet.

6 Åby – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Både 3 Alicia Bore och 4 Gomez är snabbstartare men den sistnämnda lär nog vara mer angelägen om att ta hand om ledningen. Given spetsfavorit.


Loppanalys:

8 Nisse Sånna får tipset i ett ganska så öppet lärlingslopp. Det luktar toppform lång väg om valacken som avslutade sylvasst efter sen lucka på Solvalla senast och var på linjen med vinnaren. Hästen är rask från start varför jag tror att man trots det tråkiga läget kan skaffa sig en bra position och blir det lite överpace, som det ofta blir i den här typen av lopp, tror jag han fäller alla.

4 Gomez hamnade bakom en trött rygg senast, så det loppet kan man glömma. Det är en för klassen fin häst som har väldigt passande förutsättningar nu. Gomez öppnar riktigt fort bakom bilen och är trolig att ta hand om täten. Bra chans att anföra till mål.

11 Tony Afrika är kanske bästa hästen i gänget, han är van tuffare motstånd. Kommer från en seger efter en förmånlig resa men ser formstark ut och även om läget i kväll missgynnar är han given i segerstriden.

5 Worth A Lot har varit ute i hårdare omgivningar på sistone och skött sig väl, kan absolut räcka till seger här. 6 Scotch Brodde har gjort flera bra lopp utan att få vinna och är intressant efter ett kortare uppehåll. 3 Alicia Bore är pilsnabb iväg men lär släppa om ledningen, en rysare från vinnarhålet.

Rank: 8-4-11-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Nisse Sånna till oddset 4.35 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

2 Gaagaa Rivner har visat startsnabbhet i volt och kan hålla ledningen. Men 3 Florine Nemwen är också snabb ut och särskilt 5 Legendaria Zon lär utmana i tätkörningen.


Loppanalys:

2 Gaagaa Rivner har börjat sin karriär på bra sätt med tre segrar på sex starter. Tog spets senast och gick helt obekymrad undan på 1.14,9/2140 med krafter kvar. Det ser ut som en fin typ. Har öppnat bra i volt tidigare och lär kunna göra det också bakom bilen. Det är motiverat att hon är mest spelad här, men samtidigt tror jag hon kan bli lite väl stor favorit. Det finns motbud.

Jag testar ett spel på 10 Ivania som är en grundkapabel sort från Goop-stallet som kanske ännu inte visat hela sitt register. Nu har hon fått två lopp i kroppen och senast avslutade hon fullt godkänt i en snabb avslutning mot riktigt fina hästar. Har favoriten en lite sämre dag, blir Ivania mycket farlig.

5 Legendaria Zon är motbud nummer två. Hon svarade för en klart bra insats vid karriärens hittills enda seger, i början av juni. Försvarade sig på helhjärtat sätt till segern från ledningen då. Kan öppna fort och det är fullt möjligt att hon tar sig till front även här. Kan räcka hela vägen.

11 Kali Smart vann helt överlägset i debuten för Adrian och gick bra också senast, men var då utan chans mot just Gaagaa Rivner. Med tanke på att hon har ett sämre läge gentemot den samma nu, får fuxan gälla som en outsider i kväll.

Luringarna kommer från Norge. 9 Poetic Dream höll starkt i sin hittills enda Sverige-start, på Årjäng i maj. 6 Easy Credit N.O. har haft krafter kvar i båda de senaste starterna.

Rank: 2-10-5-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Ivania till oddset 11.00 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Leica Håleryd är snabb ut, likaså 5 Dali Pagadi men 6 Bodybuilder blåste till spets från bricka åtta senast och visar han samma startsnabbhet nu bör han fronta.


Loppanalys:

6 Bodybuilder blir mitt val i ett tämligen så öppet sprinterlopp, han har sett mycket fin ut på sistone. Senast var han ute mot ett tufft gäng under Åbergs-kvällen men flög till ledningen från spår åtta, släppte sedan och såg ut att ha lite kvar i mål. Gången före var han helt ohotad från spets. Det är till den positionen jag tror han kommer även i kväll och då kommer han inte bli enkel att passera.

7 Zacapa Grim har gjort tre Sverige-starter och har skött sig med beröm varje gång. Hann dit kort före mål efter en fin avslutning senast och det ser ut som fortsatt toppform. Läget är väl långt ut men valacken har visat vassa avslut varje gång och med bara det minsta tempo på loppet är han med i segerstriden igen.

8 Little Brigadoon gjorde första starten i Goop-regi senast och svarade för en fullt godkänd insats även om det inte räckte i striden. Med tanke på att det var första starten sedan februari är det normalt att tro att det loppet fört hästen framåt så trots tråkigt spår är belgaren tidig här.

3 Durello gjorde ett par riktigt grymma race i våras och även om raden inte är så vacker för närvarande var valacken ändå positiv i avslutningen senast och har den rätta formen infunnit sig är han att ses som en allvarlig kandidat från bra läge.

1 Leica Håleryd gjorde första starten för André Eklundh senast och vann mycket lätt från spets i ett något enklare sammanhang, men hästen visade 13,7 sista varvet och måste tas på allvar från ett bra läge nu. 12 Zodiac Dany Grif blev spishet i spets senast och höll med tanke på det fullt godkänt. Var väldigt rejäl på Solvalla i maj och italienaren går inte att räkna bort trots det iskalla spåret. 11 Dekanen K. tog en plättlätt seger i debuten för Flemming Jensen senast och jag tar alltid ”isemandens” hästar på allvar.

Rank: 6-7-8-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Bodybuilder till oddset 3.65 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Opulent Tile tog lätt ledningen från samma läge senast men släppte. Nu lär man inte släppa.


Loppanalys:

1 Opulent Tile ser i alla fall på pappret ut att ha en närmast perfekt uppgift här. Näst senast blev valacken fast i vinnarhålet med obrukade krafter och senast släppte man ledningen för att avsluta på ett bra sätt. Opulent Tile frontade lätt från precis samma läge i förra starten och den här gången har jag svårt tro att Untersteiner skulle släppa. Motståndet känns inte avskräckande och det ser ut som en spets och slut.

12 Romantico ska vara svårast mot. Han svarade för en mycket fin insats för två starter sedan då han skickade undan i ledningen och kom i mål på en låg 1.12-tid över kort distans. Har ett helt annat läge nu, men det ser ut att finnas en del kapacitet i hästen och man blir inte förvånad om Bergh kastar runt fältet.

13 Nymo är nog värd en seger snart, han gör bra lopp varje gång. I båda senaste starterna har han fått gå i dödens men fått ge sig i segerstriden. Stark och rejäl sort som kan slå till här med minsta klaff.

11 Bellinogal är en italiensk treåring som gör första starten för Magnus Dahlén och givetvis är svår att bedöma här. Men han såg fin ut i senaste starten då han gick i ledningen, men blev avslagen kort före mål. Måste tas med i beräkningarna.

Skulle favoriterna komma bort är loppet vidöppet. Vi nämner också 5 Lucky Wind som gjort flera fina lopp och nog hade lite sparat senast, kan komma bra på det här. 9 Rutger B.L. har bra form och gick fint som trea i samma lopp som Nymo senast, kan räcka med rätt ryggar. 15 On Track Paul är ingen dum sort och gick vasst till slut i Åmål senast, men det är många att runda nu.

Rank: 1-12-13-11


Spelförslag:

Känns som perfekt uppgift för 1 Opulent Tile. Vinnarspel till 2.25 hos Unibet helt okej.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson