Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Bjerke: Zalei Gar krossade alla

Zalei Gar fick inget lätt lopp men övertygade stort när hon vann Klass I på Bjerke och Alessandro Gocciadoro hade verkligen en heldag på Bjerke.

Rene Legati skötte tömmarna precis som på Solvalla under Elitloppshelgen men denna gång som spelades ekipaget till storfavoriter.

Belackarna blev säkerligen nöjda när Adrian Kolgjini körde i spets med Racing Ribb men ingen kunde rubba Varenne-dottern denna dag.

Legati tog det lugnt från start för att sedan sända fram Zalie Gar i dödens efter 700 meter. Där efter hände inte mycket förrän 400 meter från mål när stoet tog över täten.

Sen fick konkurrenterna bara se bakhasorna av fyraåringen som vann helt överlägset på 1.12,3a/2100 meter. Förstapris 125 000 norska kronor och fortsättning lär följa för denna italienska donna.

Resten av dagen blev det norska triumfer med en svensk mot slutet. Captain Morgan vann stayerloppet medan Odd Herakles och Adrian Solberg Akselsen lade vantarna på 300 000 norska kronor i Alm Svartens Äreslöb.

Gigant Invalley var trea i sitt försök till Bjerke Cup men vann finalen på 1.11,3a/1609 meter. Gunnar Austevoll körde, Truls Desserud tränar och på segerchecken stod 300 000 norska kronor.

Peter Untersteiner körde till täten i Europamatchen tillsammans med Heart Of Steel och fick tidigt bekantingen Alcoy utvändigt om sig. PU:s femåring stegade under enkelt över upploppet och även där var förstapriset 300 000 norska kronor. Segertid 1.12,9a/2100 meter.

 

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lexus Dream vann Killerin Eliitti

Lexus Dream vann Killerin Eliitti

Lexus Dream spårade det sista Sweden Cup-försöket runt om gick lottlös i finalen. Igår kom dock en fin fullträff för femåringen.

Det finska sprinterloppet Killerin Eliitti gick till Markku Nieminens travare. Precis som på Solvalla satt Ari Moilanen i sulkyn och ekipaget körde till täten i första kurvan.

På upploppet blev man utmanade via open stretch men Lexus Font-sonen höll undan med säker marginal på 1.11,5a/1640 meter. Förstapris 25 000 euro.

Här startade även Kymi GP-aktuella Workout Wonder som slutade oplacerad efter ett lopp i andra utvändigt. Istället har man gjort klart med Harper Hanovers-vinnaren Eelis samt norska Hickothepooh.

Se loppet här

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Tim Tetrick till 11 000 segrar
Nästa nyhet
Tim Tetrick till 11 000 segrar

Tim Tetrick till 11 000 segrar

Amerikanske kusken Tim Tetrick passerade inatt ytterligare en milstolpe i karriären och framgångarna för the ”The Bionic Man” verkar aldrig ta slut.

37-åringen kunde inatt lägga till ytterligare ett rekord på sin meritlista när han bokförde seger nummer 11 000 i karriären. Han gjorde det med passgångaren Working Ona Mystery på Mohawk Raceway i Kanada.

“Den här segern tillägnar jag min pappa”

Jag hoppas han tittar där hemma. Jag har kommit långt i livet för att vara en kille från en liten stad i Illinois. Jag har haft tur och förhoppningsvis är detta inte min sista milstolpe i karriären, sa en glad Tetrick efteråt.

Redan som 32-åring blev Tim Tetrick den yngsta kusken i historien att vinna 8000 segrar. Ett rekord som tidigare sattes av Walter Case J:r vid 37 års ålder 1998.

Tetrick har vunnit det mesta som går att vinna i Nordamerika men en av segrarna som sticker ut är Hambletonian 2012 med Market Share. Han är också blivit årets kusk i USA flertalet gånger.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Milligan's School hann fram i Jämtlands Stora Pris
Nästa nyhet
Milligan’s School hann fram i Jämtlands Stora Pris

Milligan’s School hann fram i Jämtlands Stora Pris

Jämtlands Stora Pris blev ett rivigt lopp och när upploppet nalkades var det två Elitloppsdeltagare som gjorde upp om det.

I årets upplaga av Jämtlands Stora Pris pratades det mest om Double Exposure och Milligan’s School på förhand. De flesta badkarskuskarna hade den nog sistnämnda som loppets ledare men när bilen släppte fältet var det istället Daniel Redéns flyfotade donna som flög till spets för Örjan Kihlström.

Carl Johan Jepson fick nöja med sig med vinnarhålet och kunde se hur Mindyourvalue W.F. höll farten uppe utvändigt om ledaren. Mitt i loppet kom Jorma Kontio dundrande i tredjespår med Volnik Du Kras men fick svar av Robert Bergh och tvingades backa tillbaka sist i kön igen.

Varvet travades på 10,9 och på sista bortre långsidan kom en ny attack mot ledarinnan när Pietro Gubelini kastade loss Voltaire Gifont som snabbt kom fram i dödens och satte press direkt. Double Exposure försvarade sig tappert men bakom dessa två uppenbarade sig luckan för Milligan’s School.

Den Stefan Melander-tränade jänkaren närmade sig meter för meter upploppet ner och sista biten orkade inte Double Exposure hålla emot. Milligan’s School vann på 1.11,0/2140 meter och en stor fjäder i hatten för den väl avvägda styrningen av Carl Johan Jepson som körde för första gången.

”Det kändes i värmningen att detta är en klasshäst”

Jag hade tänkt att köra till ledning men hästen blev så het och slappnade aldrig av någon gång i loppet. Med tanke på det var det bättre att loppet utvecklade sig som det gjorde. Den här prestationen är till och med bättre än vad det kanske såg ut från sidan. Han imponerade på mig, sa segerkusken efter loppet.

Andrapriset till en tapper Double Exposure och bronset till Queer Fish och Ulf Ohlsson som slank loss från tredje inner och avslutade bra på avstånd från tätduon. Förstapriset i loppet var 700 000 kronor.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Tony Gio skrällde i Prix Chambon P
Nästa nyhet
Tony Gio skrällde i Prix Chambon P

Tony Gio skrällde i Prix Chambon P

Prix Chambon P (100 000€) såg på förhand upplagt ut för Aubrion Du Gers men Elitloppstvåan fick sträcka vapen kort före mål. Istället blev det storskrällen Tony Gio som stod som segrare.

Aubrion Du Gers fick se sig besegrad i Prix Chambon P under lördagseftermiddagen. Traders tog täten och därbakom var storfavoriten med som trea. Jean Michel Bazire tillbringade stor del av inledningen i halvspår, men tvingades ut i dödens när det började dra ihop sig. Tempot var dessutom högt där framme och halva distansen travades på 1.11,5.

I utgången av slutsvängen hade Memphis Du Rib-sonen kopplat greppet samtidigt som Traders galopperade som slagen. Bazire såg länge ut som en vinnare i loppet men Tony Gio närmade sig tillsammans med Eric Raffin och mellan hästar störtdök Anzi Des Liards efter ett lopp i vinnarhålet.

Bazire jobbade frenetiskt i sulkyn men bästa farten hade Tony Gio och skrällen var ett faktum kort före mål. Den segrande Varenne-sonen gjorde första starten i Sebastien Guaratos regi och på segerchecken stod det 45 000 euro. Tiden i mål skrevs till 1.11,7/2850 meter. Aubrion Du Gers slutade tvåa och Anzi Des Liards trea.

Se prix chAMBON P här

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Trendy Ok har avlidit

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson