Wind of the North var en häst i Elitloppet i fjol och är anmäld till ”Elitlopp Playoff”. Hästen visade storform vid en seger på Pompano Park i måndags.

Sexårige valacken Wind of the North var en av fjolårets deltagare i Elitloppet och kan bli aktuell för loppet även i år. Cantab Hall-sonen, som tränas av Jenny Bier, glänste på Pompano Park på måndagen.

Wally. Foto: ALN

Wally Hennessey körde Wind of the North som sin vana trogen var snabb i starten och kunde gå till spets. Sista halvvarvet blev det full gas i front och övriga fältet gjorde sig aldrig gällande.

Wind of the North tog en överlägsen seger och klockades till 1.09,9a över 1609 meter på Pompanos tusenmetersoval. En notering som innebar ett nytt banrekord. Förstapriset var 7500 dollar.

Natural Herbie, som också är en av de anmälda till ”Elitlopp Playoff” och som slog Wind of the North i deras senaste möte, slutade här fyra.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Westholm körde Apollon de Kacy till tredje raka

Westholm körde Apollon de Kacy till tredje raka

Jörgen Westholm spenderade annandag påsk i Frankrike – och körde Apollon de Kacy till sin tredje raka seger.

Jörgen Westholm-tränade sexåringen Apollon de Kacy trivs fint i födelselandet Frankrike. Inom loppet av drygt en månad har hästen noterats för tre raka segrar.

Den tredje kom på banan i La Capelle på måndagen. Tränaren själv satt i sulkyn och de kunde vinna säkert på 1.14,5a över 2700 meter med bilstart.

Den här segern var värd 11 250 euro. Westholm körde dessutom in ett andrapris tidigare under dagen på La Capelle. Treåriga stoet Deloréane slutade tvåa i sin debut på 1.18,5 över 2000 meter och tjänade 3750 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympia-uttagning: "Piraten" möter Alfas da Vinci
Nästa nyhet
Olympia-uttagning: ”Piraten” möter Alfas da Vinci

Olympia-uttagning: ”Piraten” möter Alfas da Vinci

Det är inte bara Gulddivisionens final – utan också den första uttagningen till Olympiatravet. On Track Piraten drabbar samman med Alfas da Vinci på Solvalla.

April månads första V75 körs på Solvalla denna lördag och det är också fråga om finaler. Uppmärksamheten riktas främst mot Gulddivisionens final, Triton Sunds lopp, som också är årets första deltävling i Olympiatravet.

Alfas da Vinci är obesegrad i år. Foto: ALN

Vinnaren av loppet har en given plats i Olympia-travets final med 1,5 miljon kronor till vinnaren då den körs den 30 april.

En given deltagare på lördag är såklart On Track Piraten, som gått fram som en ångvält i rikstotons högsta klass de senaste månaderna. Så sent som i söndags tog han en högst imponerande seger, den tredje raka, på Romme.

"Piraten" har tre raka i Guld. Foto: ALN

Med Johnny Takter i vagnen inleder man denna gång från bakspår. Bland konkurrenterna finns förra årets svenska mästare Alfas da Vinci, som också imponerat i år. Två starter har inneburit två segrar.

Andra fina namn som kan nämnas i kampen om ett förstapris på en kvarts miljon kronor är Dreams Take Time, formstarke Spring Erom, Ed You och Edward Ale.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Francais du Gull – Erik Lindegren
2 Highspeed Call – Stefan Söderkvist
3 Spring Erom – Björn Goop
4 Dreams Take Time – Peter Untersteiner
5 Narold Vox – Ulf Ohlsson
6 Nothing But Class – Johan Untersteiner
7 Alfas da Vinci – Joakim Lövgren
8 Edward Ale – Peter Ingves
9 Harry Haythrow – Christoffer Eriksson
10 On Track Piraten – Johnny Takter
11 Ed You – Robert Bergh
12 Allaballakaitoz – Örjan Kihlström

Läs även: V75: Uppvisning på Romme av On Track Piraten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Axevalla

Tisdag: V4-tips till Axevalla

V4 Axevalla 29/3

Omgången: Knepig omgång där jag har velat hur jag ska konstruera V4-systemet. Det är stor risk/chans att Nepals Dandy som är omgångens största favorit får bestämma i inledningen och då lär han vinna. Jag har dock ett roligt lås i den tredje avdelningen som höjer potentialen så jag har god tro på ett vettigt överskott. Jag spelar ett system med krav att få in en utgångshäst och sedan en liten flerbong med Nepals Dandy.

Utgångarna

6 Nepals Dandy V4-1

5 Stuck on Joe, 8 Unit Brodde & 15 Ruth Henna V4-4

Roliga låset

3 Broslätts Vici & 10 Mr Love You V4-3

Flerkupongspiken

6 Nepals Dandy V4-1

V4-förslag (Minst 1 A-häst måste vinna, två rätta system om bägge utgångarna sitter)
A: 6. B: 1-2-3-4-5-7 (6-1)
2-6-9-11 (1-10)
3-10 (2-6)
A: 5-8-15. B: 1-2-3-4-6-7-9-10-11-12-13-14 (5-8)

Kupong 1. 7x4x2x3= 168 rader/ 336 kronor

Kupong 2. 1x4x2x15= 120 rader/ 240 kronor

Flerkupong
6 Nepals Dandy (1-7)
2-6-9-11 (1-10)
3-10 (2-6)
5-8-15 (4-9)

1x4x2x3= 24 rader/ 48 kronor x 5 system= 300 kronor

Totalt V4: 876 kronor.

LD-förslag

2,5,6,9,11 – 3,10 100 kronor

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 6. B: 1-7-3-5-2-4. C: -.

Spetsanalysen: His Pano är snabbast den första biten men jag tror att den stora favoriten Nepals Dandy tidigt kommer att få överta.

Loppanalysen: Bara sju hästar i dagens första lopp och stor risk/chans att jättefavoriten 6 Nepals Dandy tidigt släpps till spets och sedan vinner. Han orkade inte från ledningen senast mot tuffa hästar och näst senast hängde han med klart godkänt i ett V75-lopp. Motståndet är betydligt enklare den här gången och de värsta motbuden återkommer dessutom efter vila. Jag litar trots det inte helt på favoriten som gett sig från ledningen tidigare och han blir bara en stark utgångshäst och spik på flerisen.

Bakom streckar jag samtliga och 1 Dark Xray tror jag är bäst i grunden men han gör årsdebut nu och det låter inte som att han är vässad inför detta. Fint läge och jag blir ändå inte förvånad om han vinner på klass.

7 Quantum Doubleleap är också bra och han gör sällan ett dåligt lopp. Nu ser det ut att kunna bli ett tufft upplägg och han måste vara riktigt bra om han ska plocka ner favoriten utvändigt och samtidigt hålla undan före övriga.

Jag vill varna lite för 3 His Pano som jag tycker gick förbättrat från dödens senast. Hästen är startsnabb och det troliga är att han tar ledningen och släpper till favoriten. Skulle han sedan få lucka till slut kan han absolut överraska.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 2-6-11-9. B: 1-10-7-3-8-4-12. C: -.

Spetsanalys: Capote är ingen blixt ut och kommer nog få svårt att försvara sitt innerspår. Cafu Boko öppnade rätt bra senast och nu när Peridot Online är struken är han min spetsfavorit.

Loppanalys: Ett öppet och lågklassigt lopp där jag chansar och endast streckar mina fyra A-hästar. Tipset till 2 Cafu Boko som jag tycker såg fin ut senast som fastlåst. Han öppnade bra då men tog ett galoppsteg och blev av med ledningen. Hygglig chans att han kan nå spets den här gången men han lär få ett fint lopp från sitt andraspår och för mig är fyraåringen ett givet streck.

6 Tortuga gjorde debut för Claes Svensson senast och hon blev hårt spelad då hon även gick första starten utan skor. Prestationen var godkänd och Going Kronos-dottern borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Kommer Svensson till från sjätte-spåret är ekipaget tidigt.

11 Kiara Sånna blir nog favorit och det är inte helt fel även om hon känns som typen som blir missgynnad av en snabb vårbana. Hon gick klart bra senast även om hon inte kunde plocka ner en duktig häst i spets. Gången före vann hon lätt från ledningen och dessförinnan var hon riktigt bra när hon tuggade ner motståndet på Valla. Jepson tar nog ett tidigt initiativ här om tempot är lågt och hon kan säkert vara starkast till slut.

9 Great Victory får det sista strecket och han har fått två lopp i kroppen. I comebacken fastnade han med krafter kvar och senast gick han fullt godkänt via open stretch. Hästen är bra och även om han är tränarkörd den här gången tycker jag att man ska strecka.

Jag står alltså över 10 Skall Ha som kommer med två raka segrar men dessa är tagna från spets och dit kommer han knappast nu. Jag har heller inte blivit imponerad av intrycket och han blir rejält överspelad från sitt bakspår.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 10-3. B: 2-6-1-9-5-8-12-4. C: 7-11.

Spetsanalys: Flera startsnabba och jag hoppas på en riktigt snabb öppning! Svårbedömt vem som drar det längsta strået men skulle jag gissa får det bli att Royal T.K. sitter i spets efter femhundra meter.

Loppanalys: 6 Vikens Beer Hunter blir favorit här och han har varit mycket positiv vid två raka segrar efter uppehåll. Han har fått fina lopp båda gångerna men behöver inte be om ursäkt för segrarna. Nu ser det dock ut att kunna bli en tuff inledning och vinner han igen kommer jag spricka för tredje gången på honom.

Jag har nämligen mina två bästa drag i omgången här och väljer att låsa på dessa. Bäst chans tror jag att 10 Mr Love You har och han är det givna tipset. Hästen gjorde en riktigt bra årsdebut senast då han gick runt 10 sista 700 och höll farten starkt hela vägen in i mål. Det loppet borde ha fört fram honom ytterligare och blir det bara lite tempo som jag hoppas och tror blir han mycket svårslagen.

Jag väljer dock att dubbla med bortglömda 3 Broslätts Vici. Näst senast blev det helt fel och han fastnade med allt sparat och såg riktigt fin ut. Han följde upp det med att senast gå bra i dödens och han landade på en hög 14-tid. Hittar Lasse Kryss bara rätt väg den här gången tror jag att hästen slutar långt framme och mina två A-hästar bildar ett roligt men starkt lås.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 5-8-15. B: 4-12-9-14-13-3-1-10. C: 11-2-7-6.

Spetsanalys: Alfas Francais har öppnat bra i voltstart men felade enda gången han startat bakom bilen. Quantum Amaretto har spetsat tidigare och han tar sig troligtvis förbi för att sedan släppa till den som är först fram av Stuck on Joe och Unit Brodde.

Loppanalys: Öppen avslutning där jag tycker att tre hästar höjer sig något och dessa tre får bilda en utgångsgrupp. Tipset till 5 Stuck on Joe som höll bra i dödens senast på en 15-tid. Det var tredje starten efter vila och han blir bara bättre och bättre. Dalborgs springare är ingen raket ut men jag räknar med ett offensivt upplägg och skulle han nå spets efter en bit blir han mycket svårslagen.

8 Unit Brodde är knepig men fungerade senast och gav ett fint intryck vid enkel spetsseger. Utgångsläget är naturligtvis kasst men löser det sig så är hästen tillräckligt bra för att segerstrida.

Sista hästen i utgångsgruppen är jätteskrällen 15 Ruth Henna som gjorde ett kanonlopp senast efter startgalopp. Jag hade drygt 14,5 sista rundan då och i min bok är det även ett litet kuskplus den här gången. Värt att tänka på är att hon gick barfota runt om senast och jag hoppas att det blir samma balans även nu, då kan hon mycket väl runda samtliga.

Bakom är det öppet och på garderingslappen streckar jag samtliga.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Axevalla: "Kan säkert sluta långt framme"
Nästa nyhet
V4 Axevalla: ”Kan säkert sluta långt framme”

V4 Axevalla: ”Kan säkert sluta långt framme”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon gjorde en helt okej insats efter tävlingsuppehåll senast och borde väl knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Jag hade nog räknat med att kunna köra i ledningen då men vi tvingas släppa och köra bakifrån men nu får vi se hur vi hamnar till. Förhoppningsvis öppnar hon snabbt och spets är väl inte helt otänkbar. Detta känns som en rätt så hygglig häst för klassen och hon kan säkert sluta långt framme. Barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Claes Svensson om Tortuga (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 DARK XRAY – Han har bra kapacitet och känns fin i jobben efter sitt uppehåll. Han har bland annat tränat 1.19 full väg på bra sätt. Han har dock tidigare behövt lopp i kroppen efter uppehåll så vi får se och det blir ingen spets. Barfota fram och han kan avsluta bra, säger Håkan K Persson.

4 EVISIR – Han har väl hygglig form men har inte visat att han räcker till på länge. Han mötte förvisso tufft motstånd senast men det känns som att vi får vara nöjda med en slant. Inga ändringar, säger Jan Hellstedt.

5 GASSMAN’S EVERT – Han fick maxutdelning senast där ledaren fick bestämma men han var duktig själv också. Han är vass med rätt ryggresa och vi hoppas på en sådan resa. Han är jämn och säker och ett litet fält kan nog passa bra. Nu blir det barfota runt om och jänkarvagn som han löpt bra med tidigare, säger Eric Martinsson.

6 NEPALS DANDY – Han var inte alls så tokig senast och räckte helt enkelt inte till mot riktigt tufft motstånd. Jag tycker att han kommit helskinnat undan den insatsen och ställs nu inför passande förutsättningar. Det finns väl en eller två duktiga motståndare men de har väl inte startat på ett tag samtidigt som min häst visat full form. I det lilla fältet lär han väl komma till hur det än blir kört aktionsmässigt kändes han dessutom bra på barfotabalansen senast. Det blir samma igen och detta ser ut som en bra chans på förhand, säger Anton Johansson.

7 QUANTUM DOUBLELEAP – Han är stark och rejäl och han tränar bra men utan att vara vässad. Det är möjligt att han laddas och ledarhästen brukar inte vinna då vår körs offensivt. Han är inte sämre än sexan men det finns även ett par till dugliga hästar i fältet. Han tävlar barfota fram och med vanlig vagn, säger Eric Martinsson.

Lopp 2, V4-2

1 CAPOTE – Han vann i sitt senaste framträdande men travet flöt inte helt perfekt och vi behandlade honom efter det. Jag tycker att han känns lika fin nu och han kommer säkert göra en bra prestation igen. Läget är väl okej men han får väl ses som normalsnabb ut och risken finns att någon av de andra är snabbare. Det är väl inte helt omöjligt att han håller spets men annars måste det lösa sig och på det hela taget tycker jag att han ska räknas. Jag lurar lite på att rycka framskorna men det bestämmer vi på tävlingsdagen, säger Stefan P Pettersson.

5 TORTUGA – Hon gjorde en helt okej insats efter tävlingsuppehåll senast och borde väl knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Jag hade nog räknat med att kunna köra i ledningen då men vi tvingas släppa och köra bakifrån men nu får vi se hur vi hamnar till. Förhoppningsvis öppnar hon snabbt och spets är väl inte helt otänkbar. Detta känns som en rätt så hygglig häst för klassen och hon kan säkert sluta långt framme. Barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Claes Svensson.

8 TRITONS ANGEL – Han har krånglat till det rejält för sig på sistone men har känts fin i loppen. Det var riktigt bra tryck i honom senast men han måste sköta sig först och främst. Läget är inte det bästa men det viktigaste är att han håller ordning på benen får då blir han inte lätt att stå emot. Vi kör barfota fram den här gången, säger Ulf Stenströmer.

10 SKALL HA – Han har varit jättebra vid två raka segrar men de har tagits från ledningen och nu är det helt andra förutsättningar. Det är både bakspår och bättre motstånd men det ä en fruktansvärt speedig häst som nu måste lära sig att anfalla bakifrån. Skulle det bli tempo är han inte helt borta men vi är utlämnade. Inga ändringar, säger Jimmi Ehlers.

11 KIARA SÅNNA – Hon har verkligen varit duktig på sistone och löpte en fin tid som tvåa senast. Nu har hon kanske stött på lite billigare motstånd men jag är ändå nöjd med hennes prestationer. Detta är en häst vi tror på inför framtiden är hon så bra som jag både tror och hoppas rundar hon säkert många denna gång men med tanke på läget behöver vi lite flax också. Vi lättar henne en aning fram och rycker dessutom bakskorna, säger Jan Hellstedt.

Lopp 3, V4-3

4 VANITY BLAST – Hon gör intressant start här men har mest tränats i sanden och har inte fått några snabbare jobb. Hon är snabb och kan räcka rätt så långt direkt. Vi spar barfotan och nu blir det järnskor och vanlig vagn, säger Eric Martinsson.

5 TAPDOLE – Han har tränat tillsammans med Dark Xray med ett 19-jobb full väg och känns fin. Han var mycket gåvillig med svansen i vädret i lite lättare intervaller nyligen och jag räknar med en vettig insats direkt så får vi se hur långt det räcker. Skor runt om, säger Håkan K Persson.

6 VIKENS BEER HUNTER – Han har verkligen varit bra vid två raka segrar och sist tycker jag att han fick bekänna färgen rejält. Han fick sig ju en tryckare mitt i loppet och jag tror Svanstedt ville testa om han kunde bli het på kuppen. Hn har nämligen kört denna häst förr och då hade han problem med just det men nu tycker jag att han lugnat sig betydligare. Spåret är väl okej och kommer han bara rätt första stegen kan han ju öppna rejält. Jag hoppas såklart vi kan spetsa igen och jag fortsätter tro på min häst. Han är nog bäst barfota bak men vi väntar med det och kör skor runt om denna gång, säger Mikael Fellbrandt.

8 NATOSI GOJ – Han kan väldigt mycket i grunden men har förbannat svårt att hålla sig på benen. Felfri duger han i klassen och inte ens läget tycker jag ska fälla honom. Han tävlar helt enkelt mot sig själv men nu kör vi barfota bak, kastar på honom helstängt huvudlag och sen blir det jänkarbike. Sen blir det fullt ös från start och det får bära eller brista, säger Jan Hellstedt.

10 MR LOVE YOU – Han var väldigt bra i sin comeback och höll farten starkt hela vägen. Det var inget att göra åt den som vann men jag var nöjd både med insatsen och placeringen. Normalt sett borde han ha gått framåt med loppet i kroppen men detta är en skör herre och man vet liksom aldrig. Bakspår är inte heller det bästa men vi får hoppas på rejäl körning mellan de betrodda där framme så spurtar han säkert ner många. Inga ändringar, säger Stefan Persson.

Lopp 4, V4-4

5 STUCK ON JOE – Han var duktig som trea senast och fick trava mestadels av loppet utvändigt ledaren. Han känns fin efter det och slipper nu att resa vilket är en fördel eftersom han kan stressa upp sig. Jag tycker att han blir bättre och bättre på alla fronter men jag väntar fortfarande på att han ska börja tävla på riktigt. Senaste loppet var ett rejält steg framåt och jag tror han kan en 15-tid. Inga ändringar, säger Thomas Dalborg.

8 UNIT BRODDE – Han kändes mycket fin senast jag körde honom och hästen ser mycket bättre ut nu och travar bättre. Läget är inget vidare men hästen tål mer pengar så vi får hoppas det löser sig, säger Håkan K Persson.

9 DIVINE CASH – Hon kördes nog lite för sakta i ledningen senast då hon inte är så tvärspeedig men hon kämpade bra. Spåret kan vara ok. Det är möjligt att det är vår bästa chans. Hon tävlar med något lättare framskor idag, säger Eric Martinsson.

10 GRINNEBYS EGON – Han är en riktig strulputte som dock har en hel del fart i sig. Vi slår honom ett par bakskor idag vilket jag tror kommer fungera bättre och löper han upp till sitt kunnande rundar han säkert många, säger Ulf Stenströmer.

12 MAX THE FLAX – Det verkar normalt med honom efter senast. Han ska räknas felfri trots lite jobbigt läge men han är inte stabil. Bilstart är dock en fördel för honom. Vi kör lite avvaktande och sedan blir det nog offensivt under slutvarvet. Inga ändringar, säger Hanna Lähdekorpi.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lysande Tycoon Conway Hall - vann på 1.10,4

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson