Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

VM-loppet – i år i september

Det blir en ny upplaga av International Trot, eller VM-loppet som det ofta brukar kallas, i år. Fast loppet kommer avgöras en månad tidigare än brukligt.

Efter ett uppehåll på tjugo år har International Trot, eller VM-loppet, avgjorts på Yonkers Raceway de fem senaste åren. Sedan banan skiftat ägare under fjolåret har det funnits tveksamheter kring om VM-loppet kommer att få en fortsättning. Nu står det klart att så blir fallet – fast på ett annat datum.

VM krockar med Trotting Masters?

Yonkers har i år lagt VM-loppet att avgöras den 12 september, efter att tidigare år ha körts den andra lördagen i oktober. Anledningen till flytten är att det annars skulle ha krockat med två andra stora evenemang i USA; Kentucky Futurity-meetinget på The Red Mile och publikfesten Little Brown Jug i Ohio avgörs båda senare än vanligt.

VM-loppet riskerar dock fortfarande att krocka med UET Trotting Masters – ett lopp som de senaste åren också avgjorts andra helgen i september.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:13, 29 oktober

Propulsions resultat stryks

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Anmält till sista testet

Anmält till sista testet

Blir det start i Prix d’Amérique? Milligan’s School finns med bland de hästar som kvarstår som anmälda till generalrepetitionen Prix de Belgique som avgörs på söndag.

Det börjar närma sig årets Prix d’Amérique. På söndag, det vill säga två veckor före, avgörs enligt sedvanlig tradition Prix de Belgique. Det sista av de fyra så kallade B-loppen som, liksom de övriga, ger de tre främst placerade hästarna biljetter till Prix d’Amérique.

När anmälningstiden löpte ut för loppet på måndag förmiddag, återstod 25 hästar i listan. En av dem är Stefan Melander-tränade Milligan’s School som efter en förträfflig höst och vinter senast fick se sig besegrad i Gulddivisionens final på annandagen.

Bélina gör ett nytt försök

Jean-Michel Bazire har återigen anmält PdA-mästarinnan Bélina Josselyn som funnits med i samtliga de tre tidigare B-loppen, dock alla gånger oplacerad. Samma tränare luftar även de för PdA redan klara Davidson du Pont och Looking Superb.

Anmälningslistan innehåller också Uza Josselyn, närmast utanför pallen i både Prix du Bourbonnais och senast i Prix de Bourgogne. Här finns även tidigare B-lopps-vinnarna Billie de Montfort och Délia du Pommereux – samt fjolårets Elitlopps-vinnare Dijon. Den senare gör, om det blir start i loppet, sitt första framträdande sedan i juli.

Prix de Belgique avgörs över 2850 meter med voltstart. Den definitiva startlistan blir klar på torsdag.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bilibili har hittat Cornulier-formen
Nästa nyhet
Bilibili har hittat Cornulier-formen

Bilibili har hittat Cornulier-formen

Efter ett par intetsägande insatser för sulky var Bilibili tillbaka under sadel – och som vinnare. Världens kanske bästa montéhäst visade att han är redo för att försvara sin titel i Prix de Cornulier.

Efter att med sulky framför sig ha putsat på formen i två B-lopp var Bilibili tillbaka på Vincennes med en sadel på ryggen. Och då trivs den nioåriga montéstjärnan som bäst. Regerande Prix de Cornulier-mästaren gav ett härligt formbesked då han spurtade hem genrepet Prix du Calvados på söndagen. Ett lopp som hästen för övrigt nu vann för tredje året i rad.

Bilibili, tränad av Laurent-Claude Abrivard och som alltid riden av sonen Alexandre Abrivard inledde långt ned i kön men började i ryggar tidigt att arbeta sig framåt i fältet via tredjespår. Då fältet travade genom sista svängen hade favoriten nått fram mot täten och över upploppet avgjorde säkert en tung avslutning till Bilibilis fördel. Segraren noterade 1.13,0/2850 före en duktig Bilooka du Boscail och Etoile de Bruyère – vilka båda tog direktplatser i Prix de Cornulier. Förstapriset var 58 500 euro.

Däremot lyckades det inte den här gången heller för 2018 års Prix de Cornulier-champion Traders. Han galopperade i sista sväng efter en resa i rygg på ledaren. Sébastien Guarato-tränade Eridan gjorde en intressant montédebut i loppet, men sågs aldrig med chans och slutade lång ned i det slagna fältet.


Green Grass överraskade

Sébastien Guaratos kunde i stället glädja sig åt att stoet Green Grass (e. Bold Eagle) var tillbaka som vinnare när hon, något överraskande, tog hem förstklassiga fyraårings-mötet Prix de Tonnac-Villeneuve på barfotabalans. Med Mathieu Mottier i vagnen avvaktade Green Grass en bit bak i kön, men kastade loss ordentligt vid ingången av sista kurvan och tog sig raskt fram mot täthästarna. Gu d’Héirpré, tvåa i Critérium des 3 Ans, travade i dödens men förmådde inte att värja sig över upploppet då Green Grass segrade på 1.14,1/2700 för ett förstapris på 45 000 euro. Här fick Gotland nöja sig med att bli fyra i mål.


Trippelt Bazire i toppen

En Vincennes-söndag utan lite Jean-Michel Bazire-show inträffar förstås sällan. I Prix de Lille tog tränaren en trippelseger. Chefen själv körde favoriten Dorgos de Guez till viktoria, efter att ha forcerats kraftigt fram mot ledningen mitt på sista bortre och säkert hållit undan för ettrigt avslutande Colonel med sonen Nicolas Bazire i sulkyn. Bakom norpade stallkamraten Dreambreaker tredjepriset. Dorgos de Guez tog sin andra raka seger på 1.11,2a/2100 och tjänade 36 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Short in Cash hade lekstuga på Vincennes
Nästa nyhet
Short in Cash hade lekstuga på Vincennes

Short in Cash hade lekstuga på Vincennes

Short in Cash har glada dagar på Vincennes. I sexåringsloppet Prix de Vic-sur-Cère kom hästens andra raka i Paris sedan han lekande lätt avgjort för Björn Goop.

På tre starter i vinter har det blivit två segrar, ett andrapris och en bit över 700 000 kronor intravat på Vincennes för Short in Cash. Den av Björn Goop tränade sexårige Ready Cash-sonen tog på söndagen sin senaste seger på kolstybben då han väldigt enkelt motsvarade favoritförväntningarna i Prix de Vic-sur-Cére med ett förstapris på 26 550 euro.

Bara svenskt på pallen

I ett litet fält bestående av sju hästar, försvann Volnik du Kras i en startgalopp medan Björn Goop lugnt placerade Short in Cash som sista häst. Därifrån kunde ekipaget följa i rygg genom sista sväng och gå till egen attack när upploppet närmade sig. På några få steg hade Short in Cash avgjort till seger och travade över mållinjen på 1.14,5/2850.

Det blev för övrigt full pott för svensktränarna. Helena Burman-tränade The Bucket List F. blev här tvåa från ledningen, medan Adrian Kolgjinis Speedy Face lade beslag på bronsmedaljen.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lugauer borta tre månader
Nästa nyhet
Lugauer borta tre månader

Lugauer borta tre månader

Efter en olycka på Jägersro väntar nu operation för Conrad Lugauer. Därför kommer han inte att synas i tävlingssulkyn förrän framåt våren igen.

I samband med hemmabanan Jägersros tävlingar på lördagen, blev Conrad Lugauer träffad av en hästspark på ena armen. Tränaren fördes till sjukhus där det kunde konstateras en fraktur vilken gör att en operation är nödvändig. Med anledning av det blir Lugauer borta från tävlingssulkyn i cirka tre månader.

Borta tre månader

– Jag mår bra, men jag behöver bli opererad nästa vecka. Någonting gick itu och vill jag bli fullt återställd behöver jag göra den här operationen. Jag får se hur lång tid det kommer att ta för att bli återställd, men läkarna säger att jag kommer vara borta från tävlingsbanan i ungefär tre månader. Men jag kommer att vara med och hjälpa till hemma på gården så mycket som möjligt, berättar Conrad Lugauer för Travronden.

Stallets stora stjärna Campo Bahia förbereds för en ny start på Vincennes den här lördagen då Prix de Croix ska avgöras. Kusk då blir sonen och stallets försteman Marc Elias.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskhästar prisade i USA

Travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson