Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Philippe Billard-tränade Gu d’Héripré seglar upp mot den absoluta toppen av de franska fyraåringskullen. Trots en frånvaro på nästan fem månader blev det övertygande segern i Prix Phaeton på Vincennes.

Gu d’Héripré (e. Coktail Jet) var knappt slagen av Gunilla d’Atout i Critérium des 3 Ans i december och avslutade sedan vintern med två raka Grupp 2-segrar. Vid tisdagens tävlingar på Vincennes var så den Philippe Billard-tränade fyraåringstoppen tillbaka i tävlingsselen och tog för Franck Nivard direkt en övertygande seger.

Gu d’Héripré spetsade, släppte och synade dödens i Grupp 2-loppet Prix Phaeton och kom sedan att göra hela återstoden av loppet utvändigt om ledande Gamble River som hade Björn Goop som driver. Ledaren gav dock slaget vika in på upploppet, medan Gu d’Héripré enkelt tog greppet och förvisade den fint avslutande Gelati Cut i spurten. För kulltoppen Gotland blev det galopp vid upploppets början men då i ett läge utan chans på segern. Vinnaren noterade sin tredje raka seger på 1.13,4/2700.

Green Grass på hugget direkt

En lika lång frånvaro från tävlingsbanan hade Sébastien Guaratos Green Grass (e. Bold Eagle) haft men det hindrade inte fjolårets Critérium des Jeunes-vinnare från att säkert hemföra bucklan i Prix Paul Leguerney för Mathieu Mottier. Green Grass kom efter en vid första kurva till ledningen och stack lätt undan över upploppet före fint avslutande Gemme de Busset. Jean-Michel Bazires Galiela Money fick lång väg fram efter en inledande kort galopp, men avslutade snyggt för att bli fyra. Vinnaren kom i mål på 1.13,1/2700 meter.


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Succé för Hell Bent For Am

Succé för Hell Bent For Am

Treåringssäsongen i Sverige har inletts som en riktig succé för Hell Bent For Am. När Margaretas Tidiga Unghästserie kördes på Solvalla kammade den stora talangen hem ytterligare en seger – och är nu obesegrad i år efter fyra starter.

Efter en något mer blygsam tvååringssäsong i USA vände Hell Bent For Am (e. Muscle Hill) hem till Sverige för den här säsongen och i regi Stefan Melander har hästen formats till en riktig vinstmaskin. När Solvalla på tisdagen avverkade ett nytt Maragretas Tidiga Unghästserie-pass blev det en ny, lätt seger för treåringslöftet. Hästen är alltjämt obesegrad i fyra Sverige-starter.

Hell Bent For Am, som senast vann Breeders Course med en miljon i förstapris, inledde loppet från ett bakspår samtidigt som Hector Sisu snabbstartade till spets och öppnade första 500 efter 09,4. Örjan Kihlström i vagnen sände fram favoriten till en snabb attack för att överta efter ett varv. Från ledning spelade sedan Hell Bent For Am i sin egen klass. Mycket enkelt undan efter 1.11 sista 500 och med en hel del krafter kvar till seger på 1.14,3a/2140 på den något tunga banan.


En Perfect avslutning från Jim

Jim Oscarsson har en fin variant i Aperfecttric (e. Aperfectyankee) som till slut väldigt lätt tog hem MTU för treåriga ston. Här fick favoriten Hill’s Angel finna sig i dödens efter att ha blivit utsvarad av den ledande You Could Be Mine, något som fick till resultat att båda var trötta när upploppet nåddes. Det var emellertid inte Aperfecttric som lämnade tredje utvändigt 600 kvar, kopplade greppet redan vid utgången av sista böjen – och stack undan med flera längder på 1.14,5a/2140.


American Hill läcker i ledningen

En annan häst som verkligen kan röra på sig är American Hill (e. Muscle Hill) som är lillasyster till den inte helt obekante Campo Bahia. För sin tränare Conrad Lugauer spelade hon en division högre än sina motståndare i MTU för fyraåriga ston. American Hill kördes till och fick överta ledningen efter första halvvarvet och stack väldigt lätt undan med fyra längders segermarginal på 1.13,2a/2140. Stoets femte seger i årets åttonde start.


Go West tog sig förbi invändigt

Stefan P Pettersson presenterade en fin vinnare i Courant-ägde Go West Young Man (e. Jocose) som för Örjan Kihlström plockade hem MTU för fyraåriga hingstar och valacker. Vinnaren inledde i rygg på ledande Easy Cash som fick press av Rackham över sista bortre. Go West Young Man klev ut i andra spår men valde slutligen innern när det blev fritt över upploppet. En kvick avslutning avgjorde till segern och sedan Rackham fallit över i fel gångart kort före linjen, blev det också säkert. 1.12,9a på 2140 var vinnartiden i hästen femte fullträff i åttonde starten.


Hill Street efter uppskruvat tempo

Hästägarnas Sommarpris till Hill Street körd av sin tränare Daniel Redén. Tempot hölls stenhårt i tät av Dragster som varvade på 1.09 och fick trötta ben in på upploppet. Hill Street, som travat som trea på innerspår, lotsades ut till attack mitt sista sväng, kopplade segergreppet och höll ifrån sig Alone som gick en stark årsdebut. 1.10,9a/1640 visade klockorna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elian Web jagar revansch i Suur-Hollola
Nästa nyhet
Elian Web jagar revansch i Suur-Hollola

Elian Web jagar revansch i Suur-Hollola

Elian Web har kammat noll i både Elitloppet och Oslo Grand Prix i sina senaste starter. Till helgen får den finske stjärnan en chans till revansch när han deltar i storloppet Suur-Hollola.

Katja Melkkos stjärna Elian Web var hårt betrodd inför Elitloppet men blev där utslagen i försöket. Senast ställde den finske stjärnan upp i Oslo Grand Prix men slutade återigen i det slagna fältet efter den utdragna duellen mot Vitruvio. Till helgen bjuds en ny chans till storloppsseger när han vänder åter till Finland för storloppet Suur-Hollola som körs på banan i Lahti.

Finalen körs på söndag

Suur-Hollola avgörs genom tre försöksheat vilka körs på lördagen, varifrån de främst placerade tar sig till finalen som avgörs under söndagen. Där väntar ett förstapris på 120 000 euro. Elian Web går ut i det första heatet på lördagen, den här gången med Janne Soronen i sulkyn. Bland motståndarna i Suur-Hollola hittas One Direction, Hotshot Luca, Lexus Dream och Whole Lotta Love som precis som i Kymi Grand Prix körs av franske kusken Philippe Daugeard.

Suur-Hollola, försök 1, 2140 auto:

1 Shadow of Brisbane – Seppo Markkula
2 Top of the World – Esa Holopainen
3 Elian Web – Janne Soronen
4 Twist of Fate – Pekka Korpi
5 Hazelhen Hermes – Jarmo Saarela
6 Le Gros Bill – Antti Teivanen
7 Deangelo – Ari Moilanen
8 Majestic Man – Olli Koivunen
9 Stoneisle Ocean – Hannu Torvinen
10 One Direction – Iikka Nurmonen


Suur-Hollola, försök 2, 2140 auto:

1 Jack Vader – Samuli Innanen
2 Hotshot Luca – Pekka Korpi
3 Knows Best – Kari Rosimo
4 Ricocone – Olli Koivunen
5 Stonecapes Queila – Hannu Torvinen
6 Joyride Luxi – Seppo Markkula
7 Fast Time – Santtu Raitala
8 Sahara Sandstorm – Henri Bollström
9 Whole Lotta Love – Philippe Daugeard
10 Willow Pride – Ari Moilanen


Suur-Hollola, försök 3, 2140 auto:

1 Club Nord Elit – Jukka Torvinen
2 Mainio – Tapio Perttunen
3 Zeus Kemp – Hannu Torvinen
4 Cameron Evo – Olli Koivunen
5 Juiceman – Antti Teivanen
6 Big Headache – Philippe Daugeard
7 Better Boss – Iikka Nurmonen
8 Lexus Dream – Ari Moilanen
9 Vixpress Li – Erkki-Pekka Mäkinen
10 Minto’s Don Juan – Santtu Raitala

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Robert Dunder ny tränare på Bergsåker
Nästa nyhet
Robert Dunder ny tränare på Bergsåker

Robert Dunder ny tränare på Bergsåker

Efter drygt fem år som proffstränare på Umåker flyttar Robert Dunder för att etablera sig i Bergsåkers tränarkår. Ny hemvist blir klassiska Mellangård.

Robert Dunder, 35, har varit verksam som proffstränare på Umåker sedan slutet av 2014 men söker sig nu nya utmaningar. Från och med den 1 augusti blir han tränare på Bergsåker, det skriver Sundsvalls-banans hemsida. Robert Dunder har 26 hästar på sin träningslista för närvarande och kommer till en början att hyra in sig på klassiska Mellangård, tre mil väster om Sundsvall. I fjol körde stallet in drygt 1,8 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kan Odd Herakles hota Järvsöfaks världsrekord?
Nästa nyhet
Kan Odd Herakles hota Järvsöfaks världsrekord?

Kan Odd Herakles hota Järvsöfaks världsrekord?

Odd Herakles är världens bästa kallblod för dagen. På lördag jagar han sin tionde raka seger för året. Kan han också hota Järvsöfaks omöjliga världsrekord?

Snart har det gått femton år sedan som Järvsöfaks blev det snabbaste kallblodet genom tiderna då han i Gävle travade 1.17,9a/1640 meter. Frågan är om det är i år som det ”omöjliga” världsrekordet ska kunna slås? Det norska fenomenet Odd Herakles har chansen på lördag.

Slog det norska rekordet

Odd Herakles har gått fram som en ångvält i loppen i år och jagar på Jarlsberg den här lördagen sin tionde raka seger i år när ett lopp över den engelska milen står på schemat. Odd Herakles har i sina tre senaste starter vunnit Elitkampen på 1.19,1, därefter slogs det norska rekordet då han travade 1.18,4 på Bjerke och senast svenskt rekord i voltstart över medeldistans när han klockades till 1.20,2 över 2180 meter på Bjerke.

1609 auto:

1 Ingbest – Frode Hamre
2 Pave Faks – Dag-Sveinung Dalen
3 Roli Eld – Adrian Solberg Akselsen
4 Troll Solen – Magnus Teien Gundersen
5 Odd Herakles – Tom Erik Solberg
6 Valle Mattis – Geir Vegard Gundersen

Se Järvsöfaks klassiska världsrekord här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny chans i sulkyn för Stig H

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson