Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

I Love Paris nära skrällseger på Vincennes

Björn Goop-tränade I Love Paris var nära att ställa till med en rejäl skräll på Vincennes, men fick den sista biten släppa förbi sig italienskan Tessy d’Eté i Prix de Munich.

Det blev ordentlig fart på tillställningen Prix de Munich (33 750 euro) som avgjordes med en hel del svenskintresse på Vincennes under lördagen. Day or Night In var hästen som höll farten upp i täten och passerade de första 1100 meterna i underkant 1.09. Favoriten, Robert Berghs Mindyourvalue W.F, fick därmed ett blytungt lopp som första häst i andraspår.

Mindyourvalue W.F. stred resan till trots tappert, men fick när upploppet nalkades ge slaget förlorat mot I Love Paris som för David Thomain liftat med i rygg. Björn Goop-stoet såg länge ut att gå mot en skräll (spelad till 48 gånger) men där bakom avslutade Tessy d’Eté ännu snabbare för Franck Nivard och sjuåringen fångade in den svensktränade konkurrenten kort före mål. Philippe Billard tränar vinnaren som klockades till strålande 1.10,3a över 2100 meter. Mindyourvalue W.F. kirrade bronset bakom toppduon.

*Thierry Duvaldestin tränar Falcao de Laurma som i händerna på Anthony Barrier motsvarade förväntningarna som favorit i dagens högst doterade race, Prix Ephrem Houël (45 000 euro) för de fyraåriga hästarna. Falcao de Laurma kördes till ledningen vid utgången av den första svängen och kunde sedan stanna där till mål. Fanina des Racques fick fritt från ryggen över upploppet, men utgjorde inget allvarligare hot. Vinnaren kom i mål på 1.14,0/2850.

*En fyraåring med framtiden för sig är också läckre Love You-sonen City Guide (e. Ready Cash) som i Prix de Gournay-en-Bray noterades för fjärde raka segern. Robin Bakker körde den tyskfödde talangen som tränas av Erwin Bot. City Guide tog sig lugnt fram i dödens för att överta över sista bortre och var sedan helt ohotad på vägen mot förstaprisets 21 150 euro. Med gott om krafter kvar skars mållinjen på 1.14,3 över 2700 meter. (Foton: Gerard Forni, Scoop Dyga).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Romme

Söndag: Grand Slam 75-tips till Romme

Romme GS75

Omgången:  Romme heter Grand Slam-banan denna vecka och jag provar ett system med två spikar på en matematisk lapp. Båda mina spikar startar med mycket fin form och har dessutom läge för att nå ledningen och det gillas. Jag spelar även med ett tvåhästarslås och sedan kluddar jag på så gått det går. Sju lopp och en krona raden kostar på men det är också spelmässigt kul.Vi har även en jackpot som extra krydda.

Spikarna: 4 Choco Garline i GS75-4 samt 7 Nappa Scar i GS75-5.

Låset: 2 Rutbo Roffe och 11 Gullkongen i GS75-3.

GS75-förslag:
1,3,4,5,9,10,11 (7-6)
1,2,5,6,9,10 (3-11)
2,11 (9-8)
4 Choco Garline (2-3)
7 Nappa Scar (5-4)
2,6,7,8,10,12 (5-3)
1,2,3,6,7,10,11 (8-12)
7x3x2x1x1x6x7 = 1764 rader

DD-förslag: 12 – 2,7 x 500 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys GS75-1:

Ranking: A: 3-1 B: 4-5-10-11-9-7-6-8 C: 2-12

Spetsanalys: Icanhearyou spetsvann senast och laddas men från spår ett kan det vara svårt att få fram rätta farten första stegen och att ta emot True Vision från fint läge är inte lätt. Denne är mycket vass första biten. Som senast.

Loppanalys: 1 Icanhearyou år given men då det kan bli postionsstrul första biten så är det gardering som gäller och jag tippar även emot. Hästen är bra från start men riskerar att bli över och sedan behövs flyt. Senast fick hon fick hon utstå hård press i ledningen men svarade tappert hela vägen hem och den här tränaren brukar ha ordning på sina hästar.

3 True Vision är rejält startssnabb och över kort distans kan det mycket väl hålla hela vägen från tät. Hästen har haft lite sparat i mål i sina senaste starter och samlat mod. Nu kan det nog vara läge för mer offensiva tag. Spets är bra och jag tippar. Måste duga bra från tät.

4 Windy Cindy var inte som bäst i sina senaste starter man kan bättre än så. Betydligt bättre till och med och Tobbe sitter upp.

5 Fruska Am har kämpat på en del i lite tuffare gäng och formen verkar bra. Bör hävda sig fint i detta gäng.

Jag streckar även tre hästar från bakspår då det kan bli bra fart på detta lopp. 10 Upbeat Music kan hålla farten bra hela vägen hem. 11 Crowd Pleaser är en fin häst som kan rätt mycket och 9 Isabelle Boko avslutade bra senast och har Kaj.

Loppanalys GS75-2:

Ranking: A: 6-5-2 B: 1-10-9-3-11 C: 7-12-4

Spetsanalys: Run a Mile får biken på och kan spetsa. Victoria Tilly lär köras offensivt och det finns chans att hon tidigt är placerad i spets.

Loppanalys: Här blir 6 Victoria Tilly klar favorit och det kan man lätt förstå. Stoet har visat att hon tål att göra en del själv och hon kan vinna detta från utvändigt ledaren. Det finns även chans att hon tidigt når ledningen. Det kan dock även kosta på en del och har hon en något sämre dag så kan det straffa sig. Det är ju ingen storstjärna vi ska bedöma. Jag garderar.

5 Lingbo Eivor hade en hel del sparat i mål senast. Rätt mycket till och med. Med rätt ryggresa kan hon avsluta bra och hon är mycket tidig. Rankas i a-gruppen också.

2 Run a Mile var inte bra senast och har pustat. Nu åker biken på och det är läge för spets. Sedan får vi se om Jörgen vill köra där. Kan snubbla undan om formen är ok. Dessa streckas.

1 Princess Cristal har läge för en fin smygare. Fin smygare vill även 10 Bottnas Facette ha. Kaj upp och de är tänkbara. Räknas gör också 9 Hundredprocent Up. Fint smygläge med bra kusk där.

Loppanalys GS75-3:

Ranking: A: 2-11 B: 9-8-10-7-1-5-4-12 C: 3-6

Spetsanalys: En felfri Rutbo Roffe bör tidigt vara i tät och där trivs han. Lillsves Ivan har läget med Rikard och öppnar bra men smyger nog.

Loppanalys: Ett kallblodslopp där jag streckar två hästar. 2 Rutbo Roffe har härliga förutsättningar för att nå spets och där är han alltid svårfångad bara han travar. Alla segrar är tagna efter tidig tätkänning och han biter ifrån sig fint och kan kuta snabbt.

Från bakspår startar två hästar som radar segrar. 9 Perflex gör det bra men känns också som bäst med tätkänning. Jag står över honom denna gång som hårt betrodd men streckar 11 Gullkongen som är en riktig krigare. Han tål att göra en hel del själv och visar prima inställning. Svårt att veta hur bra han är men måste kunna duga en bit. Han har nu varit ifrån något men slipats i jobb på bra sätt och jag tror på en ny rejäl insats. Två streck.

Loppanalys GS75-4:

Ranking: A: 4 B: 2-3-10-12-6-9-5-8-1 C: 11-7

Spetsanalys: Vain Summer kan öppna men smyger väl. Choco Garline tog till galoppen av friskhet från start senast men ska normalt sett inte behöva galoppera igen och har bra chans att nå ledningen. Har spetsat från samma spår tidigare. Felicienne kan tänkas utmana.

Loppanalys: Här kommer första spiken i omgången då jag har klart bra känsla för 4 Choco Garline. Denne har haft lite svårt att löpa upp till sitt kunnande men det känns som det lossnat en hel del och de senaste insatserna har varit plusbetonade. Vann näst senast och såg minst lika fin ut senast. Var då lite väl pigg från start och tog till galoppen. Kördes sedan i kön och fick sträcka ut upploppet ner. Det såg då klart bra och formstarkt ut och det var med bra spänst. Nu tror jag hästen hittar till ledningen och jag ser sedan ingen som kan nå honom i detta fält. En vettig spik i ett annars öppet lopp.

2 Bear my Dream gör det hyggligt och har läget och får bli förstareserv.

Loppanalys GS75-5:

Ranking: A: 7 B: 5-4-6-2 C: 9-3-8-10-1

Spetsanalys: Den som öppnar bäst av Queer Fish och Nappa Scar bör komma till spets. Nappa Scar har tidigare tagit sig förbi Queer Fish och jag tror han lyckas igen. Formen på Nappa Scar är riktigt vass och då brukar även startsnabbheten på hästar vara vass.

Loppanalys: Öppningen bli viktig här då den som når spets av 5 Queer Fish och 7 Nappa Scar bör ha toppchans. Jag tror inte Queer Fish orkar/kan hålla emot snabbe Nappa Scar första biten och därmed får Nappa Scar spets. Hästen visar strålande form och från ledningen bör detta bli rätt billigt. Uffe upp igen är inget minus och jag spikar 7 Nappa Scar. Han har varit mycket fin från ledningen vid sina segrar på slutet och trivs där. Spik. Med toppform som nu är startsnabbheten extra vass. Uffe var helnöjd med hästen senast.

4 Tiger Willams i sin nya regi är småintressant och fullt tänkbar vid gardering. Lär dock smyga och vi tar den senare.

Loppanalys GS75-6:

Ranking:A: 12 B: 6-2-10-7-8-5-3-11-1 C: 4-9

Spetsanalys: Falco di Quattro och Journey är nog snabbast iväg men spåren på de båda kunde varit bättre. Fördel Falco di Quattro.

Loppanalys: Tipset till bästa hästen 12 Jamie Oliver som jag har höga tankar om. Kan absolut vinna trots läget då han tål grovjobb och klart plus med Uffe upp. Har dock svårt med aktionen och ute i spåren som det bör bli är det värre. Garderas men visst är det bra chans och på DD blir det spik.

6 Djorkaeff Sisu är kapabel men strular ofta till det för sig. Tål en del och givet bud felfri. Motståndet är lämpligt. Speciellt om tipsettan sviker.

2 Bältra Spider avslutade bra efter en snäll resa senast. Har fint läge och kan ramla in då formen är så pass bra.

10 Lima Mermaid avslutade fint senast och är en bra avslutare. Kan mycket väl duga.

7 Falco di Quattro och  8 Journey är spetsaktuella trots spår långt ut. Spets kan räcka långt här och de streckas också.

Loppanalys GS75-7:

Ranking: A: 2-7 B: 11-6-1-3-10-8-12 C: 4-5-9

Spetsanalys: Sir Francis Bacon gör sina bästa lopp från spets. Har läget och Ohlsson vet vad som gäller. Har bra spetschans. Fiveseventy Boko med matchad utrustning utmanar.

Loppanalys: Ett rätt så öppet lopp avslutar. 2 Sir Francis Bacon har läge för spets och gör därifrån sina klart bästa lopp. Segarna i  programraden är tagna från tät. Från ledningen bör han räcka långt och han får tipset.

7 Kimbee Crown har fint kunnande men har aktionsproblem och kurvorna är inte hans bästa bit av loppen. Håller han sig i trav så bör han segerstrida i denna omgivning.

11 Rally Didrik kan se bedrövlig ut men redan i värmningen senast var det klart bättre. Travar han vettigt på nytt så kan han avsluta fint.

6 Fiveseventy Boko utrustas mest troligt med jänkarvagn och helstängt huvudlag och det är intressant i så fall. Streckas.

1 Bon Ego har smygläget och är i ny regi, vilket är spännande. Är behandlad och fungerar han fullt ut så kan han räcka.

3 Feel the Love och 10 Herseys Kisses streckas också.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hästgalan: Readly Express tog hem Årets Häst
Nästa nyhet
Hästgalan: Readly Express tog hem Årets Häst

Hästgalan: Readly Express tog hem Årets Häst

Segern i Prix d’Amérique vägde tyngst. För andra året i rad valdes Readly Express till Årets Häst. Hästgalan avhölls i Stockholm på fredagen – här är alla vinnare.

Liksom i fjol var det Readly Express som valdes till Årets Häst när Hästgalan hölls på fredag kväll. Bland annat för sin seger i Prix d’Amérique samlade Timo Nurmos supertravare flest röster av  Svenska Hästsportjournalisters Klubb och det svenska folket. Readly Express fick priset med 46 procent av rösterna.

– Har det varit bättre hästar med någon gång i en sådan här omröstning tidigare? Han ska ju starta på Vincennes på söndag och Timo Nurmos valde att åka ner till Frankrike och köra jobb med honom i dag i stället för att vara här – han kändes kanon, sa ägaren Rolf Andersson som mottog priset.

Readly Express belönades även med priset som Årets Äldre. Kvällens andra dubbelsegrare var Conrads Rödluva som plockade hem både Årets Sto och Årets Treåring. Hästens tränare Daniel Redén tog hem den tunga utmärkelsen Årets Tränare för första gången, medan Björn Goop blev journalisternas val av Årets Kusk, en titel som han fick för sjätte gången. Priset som Årets Komet gick till Emilia Leo.

Här är alla pristagare vid Hästgalan:

Årets Häst: Readly Express
Årets Tränare: Daniel Redén
Årets Kusk: Björn Goop
Årets Komet: Emilia Leo
Årets Äldre: Readly Express
Årets Sto: Conrads Rödluva
Årets Kallblod: Månprinsen A.M.
Årets Fyraåring: Who’s Who
Årets Treåring: Conrads Rödluva
Årets Tvååring: Belker

Helen Anns Pris: Helena Burman
Jim Fricks Pris: Nicklas Westerholm
Årets Montépris: Bergsåker travbana
Stig H:s skötarpris: Isabelle Eriksson och Jenny Engfors
Årets Uppfödarbragd: Thomas Johansson och Gösta Samuelsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Skoglund med smak för championat
Nästa nyhet
Inför V75: Skoglund med smak för championat

Inför V75: Skoglund med smak för championat

Rikard N Skoglund tog ett rejält kliv fram på kuskhimlen under förra året och placerade sig som landets åttonde segerrikaste kusk. Målsättningen är att i år motsvara förra årets succésiffror och det kan börja med debuten i V75 Champions på Solvalla.

Rikard Nils Skoglund dök upp som en raket bland landets kuskelit under fjolåret. 29-åringen med licensen på Bergsåker reste land och rike runt och vann lopp i parti och minut. Resultaten får liknas vid en succé; 136 segrar tog honom upp som landets åttonde segerrikaste kusk. Inkörda pengar nästan fyrdubblades jämfört med föregående år, när årets resultat landade på över 12 miljoner kronor. När Travnet når Rikard är han precis på väg hem från Bergsåkers lunchtrav. En seger med hem i bagaget blev det. Många fler lär följa.

– Det har börjat hyfsat i år också, även om det känns lite som stolpe ut ibland. Men egentligen är siffrorna på samma nivå som förra året, bara det att man kanske har lite högre krav i år, säger Rikard N Skoglund till Travnet.

Skulle man kunna kalla ditt fjolår för en succé?

– Det var en succé för mig personligen. Det var då jag tog ett kliv upp i hierarkin, ett lyft för min del. Jag tror att när den dagen kommer en gång då jag ska summera min karriär, så kommer 2018 att ha betytt mycket för mig. Förra året var lite av en dörröppnare, hoppas jag.

Tänker man mycket på det här med siffror?

– Den som säger att det inte betyder mycket, ljuger nog. Inför förra året lade jag faktiskt upp en plan där jag skulle börja titta mycket mer på siffror och resultat än vad jag gjort tidigare. Man kan använda siffror på många olika sätt och jag satte upp mål för mig själv, som att den här perioden ska jag köra in så här mycket och så vidare. Det kändes bra för min del.

Att gå från 52 segrar 2017 till 136 förra året, över 12 miljoner kronor inkört och en plats bland landets tio segerrikaste kuskar, är förstås något att också leva upp till. Känner man någon press till i år?

– Det är klart att det blir en viss press, men samtidigt har jag ju bättre förutsättningar i år att göra ett bättre resultat än vad jag hade då. Jag sitter i en bättre position från början, kan man säga. Sedan kan man ju aldrig veta hur det blir; målsättningen är väl att hålla förra årets resultat. Jag vill fortsätta att utvecklas och vill vara kvar bland de tio i kusktoppen.

Rikard N Skoglund var sällsynt flitig i sulkyn förra året, förstås. Han var kusken som körde femte mest lopp i landet, något som resulterade i 1206 uppsittningar från norr till söder. Och givetvis många mil på vägarna. Men han driver tillsammans med sin sambo också en tränarrörelse där för närvarande tio hästar ryms. Det egna stallets siffror gick också rejält uppåt förra året.

– Jag trivs väldigt bra med det och vill fortsätta. Jag gillar hästar och jag vill inte sluta med det, för då känns det som att man skulle glömma bort den biten och en dag kanske skulle få börja om från början igen. Jag ska fortsätta att köra som vanligt, så mycket som det är möjligt, men det är också en del av målet för i år att lyckas med vårt eget stall, att skaffa en än bättre kvalitet. Speciellt när vi har så pass bra förutsättningar som vi har här.

Inga planer på att flytta söderut därmed?

– Vi har faktiskt funderat lite på det men just nu trivs jag bra här uppe och på Bergsåker. Samtidigt har jag fått fler kunder söderöver, men det fungerar ändå bra att åka runt på banorna som jag gjort. Det krävs mer för att vi ska flytta i nuläget, jag trivs bra här och har min familj här också. Men det kan bli så framöver att man skaffar sig en lägenhet söderut eller så, jag stänger inga dörrar för framtiden.

När V75 Champions avgörs på Solvalla den har lördagen har Rikard häst i samtliga avdelningar. Och förutsättningarna känns goda för en trevlig eftermiddag. Han menar själv att det finns två bra chanser och några luringar. Så här säger kusken om sina uppsittningar:

Au Gratin (V75-1) var riktigt bra då jag körde. Det är en lite speciell häst, stor och fin. Nu är det springspår och jag är inte helt säker på hur han går iväg från det, men lyckas vi så tycker jag det ska vara en liten luring i alla fall.

Kiss Me Kate T.J. (V75-2) är en häst som jag inte kan något om.

Bellfaks (V75-4) är en häst som jag gillar och har kört tidigare. Han var ruggigt bra senast på Bergsåker och på pappret är väl det här min bästa chans på lördag. Sedan är stallkamraterna bra också, jag vann lätt med Guli Tor senast. Motstånd saknas inte, om jag säger så.

Undazzled Eyes (V75-5) kan jag inte så mycket om, men jag gillar att köra åt Jörgen Westholm. Hans hästar är alltid fint i ordning. Jag är lite optimistisk utan att jag egentligen vet så mycket om hästen.

Unique Findings (V75-6) har jag inte kört förut heller, men har sett och det är en bra häst. Daniel Wäjersten är också en mycket duktig tränare. Han har två raka och jag tror att vi kan vara med där framme faktiskt. Det känns lite som att han blivit bortglömd här, så det är ett bra spelvärde.

Havbergs Knight (V75-7) känns väl som min näst bästa chans på pappret, som kanske kan bli min bästa. Det ska bli väldigt spännande att köra. Det är springspår här och vi går väl för att nå till ledningen och lyckas det så tror jag att han kan bli svårpasserad därifrån. Det är en jättefin häst det där.

V75 Champions, hur mycket värdesätter man det?

– Det är klart att det är läckert, det är det. Kuskmatcher är roligt, jag vann ju Björnkampen uppe i Boden och skulle jag vinna det här på Solvalla så skulle det vara jättekul och betyda mycket. Men det är stort för mig bara att jag är med, avslutar Rikard N Skoglund. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar

Fredag: V64-tips till Kalmar

V64 Kalmar 8 februari

Omgången: Jag spelar bara med en spik som jag tror är huvudet högre än de andra, och en av utgångarna är riktigt spelvärd!

Spikarna: 10 Pane Vino (V64-5) är en mycket fin häst som var förbättrad i första för Lugauer senast. Jag tror han vinner igen.

V6-förslaget är på 1728 kronor (V6).
8-7-3-10 (5-6)
1-10-3-12-14-15-4-9-5 (13-11)
3/ 11-5-10-1-9-8 (2-6)
7/ 11-1-14-10-4-8-3-2 (9-13)
10 Pane Vino (3-11)
3-10-6 (1-2)

4x9x1x9x1x3 = 972 kr
4x9x7x1x1x3 = 756 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

10 – 3,6 x 500 kr

V64-1

A: 8-7 B: 3-10-5-6-4 C: 1-2-9

Spetsstrid: Valter L.P.C. borde kunna köras till ledningen som mest betrodd på start, och han gillar att dra på där framme.  

Loppanalys:

Några hästar är bättre än övriga och jag går kort med två streck. Storfavorit har 8 Den of Warlock blivit, och då han är så stor favorit kändes det rätt att inte göra något av honom trots att han borde vinna. Han har visat toppform en tid, och senast var han läcker då han kördes till ledningen och stack undan till överlägsen seger. Man ska tänka på att han slipper tvångsprissumman i Danmark (på drygt 500.000) och står bra inne i loppen där. Nu är det andra bullar, men han har bra chans ändå och var tvåa bakom Slide So Easy över lång distans förra våren så det fäller honom inte.

7 Xlnt Chili Tripel har gjort två starter för Fredde Persson och senast var det klart fall framåt då han spurtade in som tvåa bakom Southwind Feji. Det var klart fall framåt och hästen kan en del och står bra inne i loppet. Kan fälla favoriten om han kanske kan ta rygg på den under slutvarvet?

Jag tar med lägesgynnade 3 Valter L.P.C. som höll bra från ledningen tidigare och kan dra på länge. Samt 10 Sheriffen som kan hålla farten länge och som lite spelad är han spelvärd.

V64-2

A: 1-10-3 B: 12-14-15-4-9-5 C: 13-11-2-7-8-6

Spetsstrid: Billy Boy Brizard tog ledningen med spår 1 och spår 3 i volt och har bra spetschans. Parc Monceau och A Matter of Time har båda tagit ledningen flera gånger.

Loppanalys: 1 Billy Boy Brizard var klart bra senast i monté, och jag gillade intrycket då han lämnade dem sista 150 metrarna efter att det såg ut att bli tight in mot upploppet – och han svarade verkligen på tussarna som drogs för första gången. Han lever på styrkan och

10 Devs Daredevil har trist rad, men jag tycker den är värd att passa. Var bra vid montéseger för fem starter sedan och enligt ryttarinnan kändes han bra senast.

12 Dream In Matchtown är nyttig som få och har varit bland de fyra främsta vid 11/12 senaste starterna under sadel. Senast var han tvåa bakom kapabla Uappa di Azzurra och den hade varit spelad i 1,50 här.

3 Parc Monceau är loppets roliga skrälldrag. Han gör debut i ny regi och kvalade i monté på 18,9 strax före jul. Känslan är att monté kan passa bra och dessutom har han varit snabb från start varje gång man testat voltstart. Ner i ledarryggen på 1 kan vara vinstgivande. Det är alltså debut i monté i tävlingssammanhang.

V64-3
A: 3 B: 11-5-10-1-9-8 C: 2-6-7-4

Spetsstrid: Quick Vald har varit kvick i benen och jag tror han sitter i ledningen direkt och sedan körs där.

Loppanalys: 3 Quick  Vald visade fin form senast då han gick i dödens större delen av loppet, på bra häst och höll tappert som tvåa. Åt ledande Franklin Face gick inget att göra, men han slog övriga med 20 meter. Nu tror jag på ledningen och sedan är det bra chans, men det har bara blivit seger 1/11 starter och som favorit tar jag ändå chansen att gardera på en kupong.

10 Derby Simoni är bra i grunden, men han har inte startat sedan i oktober och formen är dunkel. Med bakspår ska det mycket till för att han ska slå vår spik.

11 It’s Time svarar mycket bra på häst och från ledningen är han obesegrad. Visade samma senast, svarade säkert, men bakspår är helt annat. 

Jag nämner att 5 Slimfit är lite spelad och visade fart och form mellan galopperna senast.

V64-4

A: 7-11-1-14 B: 10-4-8-3-2 C: 9-13-5-6

Spetsstrid: Miss Mythos öppnar bra, men det låter som att Christoffer vill ha rygg. Kan bli så om Uhrberg kommer iväg med Babe Love för den körs gärna från ledningen. 

Loppanalys: 1 Miss Mythos är klar favorit spelad till 40% av insatserna, och det är bra uppgift för henne men ändå finns frågetecken. Hon vek sig då man körde henne från ledningen och jag tror helt klart att rygglopp är att föredra. Senast var hon ute på V75 och gick klart bra då hon sent fick chansen mot Ritz Guiness, luckan kom först sista 50. Jag tror att Christoffer gärna kör i rygg om det kommer någon aktuell, och som favorit då man kör på chans är det inte hett.

14 Stella Pona är bra, och hon visade fortsatt vinterform senast då hon spurtade in som trea efter att ha kommit loss efter snällare upplägg. Det är inte enkel uppgift med endast två hästar på tillägg och hela fältet att runda. Kan fixa det.

11 Darshana visade knallform i några starter, och senast var det lite som att hon klättrade bakom hästar, men då hon kom loss hände inte så mycket.

Loppets drag tycker jag är 7 Babe Love som visade fart tidigt, men inte har fått till det hos Uhrberg där det blivit galopp två senaste. Uhrberg är inte lika vass som tidigare, men han kan ännu skicka från start i volten och kanske kan han överta av favoriten om Christoffer vill ha rygg? Voltstart är fördel, hon är lugnare då och som spelad till under 10% av insatserna är det intressant! Utgång!

V64-5

A: 10 B: 3-11 C: 5-4-9-1-2-6-8-12-7

Spetsstrid: Copaca Banana är snabb och jag tror nog kusken är mest intresserad av ledningen.

Loppanalys: 10 Pane Vino är en talang som man höll skyhögt hos Walmann som treåring, men han fungerade allt sämre i travet under året och var stor besvikelse – den fick han inte till till Walmann. Han gjorde debut för Lugauer senast och även om han inte travade perfekt alls, så var det bättre på allt som det kändes. ”Conni” la lasset på långsidan och då gick det undan värre – klockades till drygt 10 i 500 meter mellan 800-300 kvar. Hästen visade moral som svarade de andra över upploppet, trots att han gått den repan. Jag tror han blir starkare med loppet i sig och att han är huvudet högre än dessa och spikar.

Lika mycket spel är det på 3 Copaca Banana spelad till runt 30% av insatserna. Det har blivit galopp två av tre senaste starterna, senast efter 250 meter på V75. Han visade dock fin fart före det då han fick ryckigt lopp och höll bra. Det kan bli ledningen då han är snabb från start och det är plus med första med Christoffer.

V64-6:

 A: 3-10-6 B: 1-2-4-5 C: 7-11-8-9-12

Spetsstrid: Gullabo Däck Bling har blivit över de gånger man testat innerspår, och en felfri Neverendingdream är spetsfavorit. Hoppar den lutar det Viss Dell’Olmo till ledningen.


Loppanalys: 10 Niras Bumblebee skrällvann på V75 senast, men det var ingen turseger alls. Han var faktiskt bara bäst från spår 12 på 1640 meter och avgjorde mycket enkelt via 10,5 sista 700. Jag köper att han ska vara favorit med tanke på den utveckling han visar, han slog bra hästar redan i höstas faktiskt men jag har ett roligare drag. 

3 Neverendingdream var det galet drag på i V86 näst senast, men kusken missade starten och det blev galopp. Galopp även senast, och det är klart att sådant oroar. Skulle han sköta sig är han snabb från start och fart för seger finns, det är intressant med spår 3 och 1640 meter och felfri ser jag honom som spetsfavorit. 

Jag låser igen med 6 Viss Dell’Olmo som gick bra lopp bakom favoriten senast och sköt till bra efter smyglopp. Öppnar bra så det blir troligen spets eller ledarryggen (beroende på hur min etta sköter sig) och det är tredje med chans i loppet.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Umåker

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson