Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Villiam står över Prix Ténor de Baune

Hur står det till med Villiam? Klart är att det inte blir någon start i Prix Ténor de Baune. Men Timo Nurmos har inte övergivit tanken på en eventuell start i Prix d’Amérique.

Villiam har besökt Vincennes en gång förut, då blev det seger i Grand Prix de l’UET efter en mäkta imponerande insats. Men efter det har Timo Nurmos tidigare Kriterie-vinnare hållit en minst sagt låg profil. Trots det är det fortfarande möjligt att femåringen kan bli en av hästarna i Prix d’Amérique om lite mer än sex veckor.

Det är i en intervju med Kanal 75 som tränaren berättar om dagsläget för hästen som i år bara gjort tre starter. Villiam blev sjuk i samband med EM för femåringar på Vermo, hästen senaste start. Efter det har det tagit tid att få honom frisk – och nu kan det konstateras att det inte kommer att bli någon start i femåringsloppet Prix Ténor de Baune som bland andra Who’s Who siktar mot, den 22 december.

PdA – om Villiam hittar formen

Men att Villiam trots allt kan stå på startlinjen i Prix d’Amérique är alltså fortfarande möjligt, menar Nurmos.

– Ja, om hästen kommer i form. Men han måste ha ett lopp innan om han ska vara med där. Det är inte omöjligt att det blir i Prix de Belgique, men det finns andra lopp också. Vi får se, men hästen måste komma till formen först, säger Timo Nurmos till Kanal 75.

Villiam har in sin karriär hittills vunnit 7 av 15 starter och tjänat 6,2 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Dijon vill försvara sin titel i Elitloppet

Dijon vill försvara sin titel i Elitloppet

Årets överraskande vinnare i Elitloppet har inte setts sedan i somras. Men snart är Dijon tillbaka i hetluften igen. Målet är att försvara titeln på Solvalla nästa vår.

Tränaren Romain Derieux tog sitt livs seger när han i våras, till mångas förvåning, lotsade Dijon till segern i årets Elitloppet. Efter det gjorde den snabbe franske sexåringen två starter i hemlandet men har inte setts på någon tävlingsbana sedan i slutet av juli. Men snart kan han vara tillbaka.

Vill försvara Elitlopps-titeln

Dijon har under de senaste månaderna jobbat som avelshingst men är sedan en tid tillbaka i träning. Det säger Derieux till Paris-Turf och han berättar också för den franska facktidningen om hur den långsiktiga planen ser ut för stallets stjärnhäst.

Dijon väntas göra comeback i vinter och tar sikte i första hand mot Critérium de Vitesse som körs den 8 mars i Cagnes-sur-Mer; Dijon slutade tvåa bakom Readly Express i årets upplaga. Senare i vår är det stora målet att försvara sin titel i Elitloppet på Solvalla.

– Vi vill vara säkra på att hästen är i sitt bästa skick när han ska försvara sin titel i det här prestigefyllda loppet, säger Romain Derieux till Paris-Turf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla: Fredrik Wallin över tio miljoner
Nästa nyhet
Solvalla: Fredrik Wallin över tio miljoner

Solvalla: Fredrik Wallin över tio miljoner

Gävletravets Fredrik Wallin har haft ett fenomenalt år som tränare. Nu passerade stallet tio miljoner kronor under året. Det sedan Xanthis Delicious spurtat hem en ny seger på Solvalla.

Fredrik Wallin kommer att kunna blicka tillbaka på ett minnesvärt 2019. Inte minst genom stallets sto(r)stjärna Activated har träningsstallet blivit ett av landets vinstrikaste under året. Vid Solvallas tävlingar på tisdagen passerade man tio miljoner kronor inkört under året – det såg duktiga Xanthis Delicious till genom sin seger i Mälardalscupens final för fyraåriga ston.

Erik Adielsson körde Xanthis Delicious (e. Never Again) till segern. Duon hittade ned i fjärde paret utvändigt, klev med i ryggar 700 kvar och styrde på till full attack mitt i sista kurvan. En virvlande avslutning talade över upploppet segerspråk; ledande Twigs Florikash och den utvändigt travande Frequency Am blev enkla byten när vinnaren passerade mål på 1.14,1a/2140.

Cedergren och Widell x två

En mycket trevlig utflykt till Solvalla hade även Bollnäs Mikael Cedergren. Tränaren hade två treåriga ston med sig till start – båda gick segrande ur striden för Kaj Widell. Det dessutom till glada odds på toton. Jeanne d’Arc Boko (e. Timoko) var först ut och noterades för karriärens första seger i åttonde starten. Widell körde till ledningen direkt och höll hela vägen, även om Greta Journey blev riktigt närgången sista biten.

Cedergren och Wallins dubbel fullbordades av Jamaica Boko (e. Zola Boko) som stod för en mycket rejäl avslutning i kvällens epilog. Trots en öppning i 09-fart valde Kaj Widell att kliva ut i dödens inför sista varvet – och avgjorde därifrån utan några större problem.

Echo Gamble i stayern igen

Apropå rejäla travare. Visbys Roger Hassborg har en tuffing i sexårige Echo Gamble. Efter att senast ha vunnit ett Klass 2-försök över långa 3140 meter var hästen nu tillbaka för att göra repris över den krävande distansen. För Ulf Eriksson tog Echo Gamble över spets efter ett halvvarv och kunde vinna stayern enkelt, särskilt sedan favoriten Marrakesh ägnat sig åt upprepade galopper.

Örjan Kihlström skulle förstås få en seger på hemmabanan. Med Cobbys Nana, tränad av Marcus Mathisen, löste det sig perfekt. Stoet befann sig i andra utvändigt och skulle precis sätta in stöten in mot upploppet – när ledande Allez Allez och utvändige Galba Ringeat båda slog på galopper. Segern blev därmed mycket bekväm.

Amatörracet gick till Axevallas Fredrik Claesson. Segervapnet Nisse Sånna, som tränas av Eric Martinsson, travade i rygg på ledande Total Recall, hittade fritt vid upploppets början och speedade ned ledaren samtidigt som han höll undan för i vida spår tungt avslutande Green Mamba.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derby-vinnaren i comeback - efter tre år
Nästa nyhet
Derby-vinnaren i comeback – efter tre år

Derby-vinnaren i comeback – efter tre år

Conlight Ås vann Svenskt Travderby för fyra år sedan. Efter att inte ha fungerat som avelshingst i Danmark är han nu på väg tillbaka – efter en frånvaro på tre och ett halvt år.

I regi Svante Båth stod Conlight Ås som vinnare av Svenskt Travderby 2015. Men efter bara fyra starter som femåring stoppades den i dag åttaårige hästen av skador. Den senaste starten härrör sig från april 2016 på Vincennes. Fast nu kan Conlight Ås vara på väg tillbaka till tävlingsbanan igen.

Redo för kvallopp i Odense

Conlight Ås hemvist är numera i Danmark där tanken var att han skulle verka som avelshingst, men sedan det inte fungerat har hästen tränats för comeback sedan i somras. På fredag är han redo för ett kvallopp i Odense.

– Kan han hålla sig frisk och skadefri, så tror jag att han kan bli ett bra tillskott till högsta klassen i Danmark. Kvalloppet är litet av ett test för att se om allt funkar som det ska. Han har gått ett jobb efter 1.25/1600 men utöver det självklart fått mycket intervall-träning, säger tränaren Lillian Uglebjerg till travervice.dk.

Conlight Ås har hittills vunnit 7 av 25 lopp och tjänat 3,7 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hoppet lever fortsatt för Who's Who
Nästa nyhet
Hoppet lever fortsatt för Who’s Who

Hoppet lever fortsatt för Who’s Who

Inte heller Prix du Bourbonnais blev någon framgång för Who’s Who. Men hoppet lever fortsatt om Prix d’Amérique. Närmast väntar det stora delmålet Prix Ténor de Baune.

När Who’s Who gjorde comeback i Prix de Bretagne 17 november, tröttnade det svenska PdA-hoppet i ledningen. I söndagens andra B-lopp, Prix du Bourbonnais, tog loppet slut efter bara några få hundra meter – sedan Who’s Who fallit över i galopp. Trots det är tränaren Pasi Aikio förhoppningsfull inför fortsättningen.

– Det löste sig jättebra från start och Örjan kom iväg strålande. Det första 200-300 meterna var smetiga och tyvärr slog han ihop och galopperade. Det var självklart olyckligt men jag är ändå nöjd med hur hästen kändes innan. Örjan sa att han var väldigt nöjd med hur han kändes så vi ger inte upp. Trots galoppen är jag fortsatt mycket hoppfull, säger Pasi Aikio till Trav365.

Prix Ténor de Baune blir nästa

Vinterns tredje start på Vincennes för Who’s Who blir Prix Ténor de Baune, ett lopp som är öppet för bara de femåriga travarna och som avgörs den 22 december. Vinnaren här får en direktplats till Prix d’Amérique.

Who’s Who lär i loppet få intressant konkurrens från en ny uppstickare från Jean-Michel Bazires stall. Det är norska stoet Calina som fått en bra start hos den franska tränaren och som så sent som i helgen vann på Vincennes. Bazire säger till Paris-Turf att man siktar på att ”göra en Looking Superb” – som ju i fjol vann Prix Ténor de Baune för att sedan bli tvåa i Prix d’Amérique.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Milligan's School i PdA? 50/50

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson