Very Kronos i hetluften

Högst imponerande vinnare i Silverhästen i lördags – och tillbaka i hetluften redan nästa helg. Very Kronos vilar inte på lagarna utan går ut i Legolas Minne på Åbytravet. Bland motståndet hittar vi Nadal Broline i comeback efter lång frånvaro.

Very Kronos har dominerat i högsta klassen de senaste månaderna. Den svenske mästaren segrade så sent som i lördags i Silverhästen på ett väldigt starkt sätt. Men någon rast blir det inte. Den formstarke sexåringen från Svante Båths stall finns med redan den här lördagen. Då är det Legolas Minne på Åby som väntar, Erik Adielsson kör som vanligt och ekipaget börjar från bakspår.

Nadal Broline i comeback

En spännande motståndare är Nadal Broline. Tioåringen från Björn Goops stall hade varit borta i ett år innan han senast gick ett kvallopp. Nu är det dags för comeback. En tuff nöt att knäcka lär också Disco Volante bli; han kommer från en grym insats på Solvalla där han segrade på 1.10,1a/1640 och fick i Legolas Minne innerspåret. Andra i fältet på lördag är Sevilla som senast imponerade i Danmark och Johan Untersteiners femfaldige miljonär Pastore Bob.

Legolas Minne, 2140 auto:

1 Disco Volante – Ulf Ohlsson
2 Hazard Boko – Per Lennartsson
3 Västerbo Exact – Thomas Uhrberg
4 Floris Baldwin – Magnus A Djuse
5 Kick Off Classic – Christoffer Eriksson
6 Pastore Bob – Peter Ingves
7 Generaal Bianco – Peter Untersteiner
8 Eldorado B. – Kim Eriksson
9 Slide So Easy – Flemming Jensen
10 Very Kronos – Erik Adielsson
11 Nadal Broline – Björn Goop
12 Sevilla – Joakim Lövgren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fint besked från Coin Perdu

Fint besked från Coin Perdu

Efter en tävlingsfrånvaro på mer än två år, verkar det som att Coin Perdu är tillbaka på allvar. Den tidigare unghäststjärnan gjorde sin tredje start efter uppehållet och vann på nytt. Insatsen på Sundbyholm var ett riktigt starkt besked.

Svante Båth och Erik Adielsson firade nya framgångar med Very Kronos på Solvalla under lördagen. På söndagen luftades en annan ur stall Båths eminenta invånare i Eskilstuna. Coin Perdu (e. S.J.’s Caviar) gjorde nu sin tredje start efter den mer än tvåårslånga frånvaron – och glänste ordentligt mot bra motstånd.

Kastade runt hela fältet

Från ett åttondespår hamnade Coin Perdu långt ned i fältet, men Adielsson tog snabbt ett initiativ och styrde på i tredjespår. Sexåringen tågade förbi hela gänget för att med dryga varvet kvar ta plats i dödens på Nimbus C.D. som öppnat 10,5 första 500 för ledningen. Först utvändigt utan rygg skulle sedan Coin Perdu styra och ställa.

Ledaren kastade handduken in över upploppet, Coin Perdu skaffade sig ett stabilt grepp och även om Alone avslutade på ett bra sätt, var det ändå inget som utgjorde någon fara. Övertygande seger, klockad till 1.14,3a/2140 meter. Förstapriset var 50 000 kronor. För Coin Perdus räkning var det här den 13:e segern på i karriären totalt 19 starter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Femstjärnig Very Kronos
Nästa nyhet
Femstjärnig Very Kronos

Femstjärnig Very Kronos

Very Kronos marsch mot stjärnorna fortsätter. Insatsen i Silverhästen på Solvalla var femstjärnig utan tvekan. Cyber Lane kom till ledningen, men kunde inte stå emot ångvälten från stall Svante Båth i den avgörande striden.

Very Kronos (e. Ready Cash) gjorde sig känd som högkapabel, men högst osäker. Numera sköter sig sexåringen varje gång. Och då kommer också framgångarna snabbare än brev på posten. Lördagens prestation i Silverhästen, också Gulddivisionens final, var ruskigt rejäl. Ledande Cyber Lane fick retirera i upploppsstriden.

– Det är roligt, för det har varit en lite brokig väg för honom. Det gick fort i dag, men samtidigt gick det inte ”äckligt” fort så jag förstod att han skulle klara det. Att jobba ned Cyber Lane från dödens är inte det lättaste, men den här gången gjorde vi det i alla fall, sa Svante Båth i ATG Live.

”Att jobba ned Cyber Lane från dödens är inte det lättaste”Svante Båth i ATG Live

Cyber Lane fick förvisso öppna 08,6 första 500 för att försvara ledningen, men med favoriten i spets var det nog många som trodde att saken var biff. Erik Adielsson hade dock en annan åsikt; marscherade fram Very Kronos mot dödens direkt och parkerade utvändigt om tuffaste konkurrenten. Loppet blev sedan en duell dessa båda emellan.

Avgjorde trots dödens – seger på 10,9

Sida vid sida, flera längder före övriga motståndet, kamperade de båda duellanterna. Men Very Kronos skaffade sig greppet centimeter för centimeter och fick kort före mål också segergreppet. Adielsson satt stilla i sulkyn, konstaterande att Very Kronos vunnit racet på vackra 1.10,9a/2140. Den här segern var värd 300 000 kronor. Antonio Trot, körd av Björn Goop, gick en rykande avslutning bakom och tog hand om bronsplatsen före Zarenne Fas.

– Han var extremt framåt i dag. Det var nästan så man funderade på om han hade läst snacket och att han hade bestämt sig, han skulle bara framåt. Jag var tvungen att gå, hästen hade inte accepterat något annat. Han var lika vass i dag som för två år sedan och nu visade han att han klarade det, sa Erik Adielsson.


Dubbelt Goop – riktig knall av I Love Paris

Baroness Karsks lopp för stoeliten gick till Björn Goop – men inte den hästen som nog de flesta trodde. Tioåriga I Love Paris (e. Steinlager) som är inne på slutet av sin sista säsong såg till att det inleddes med en riktig praktskräll; hästen var klart minst spelad i loppet. Tillsammans med Carl Johan Jepson fick hon ett drömlopp i hårt tempo.

Mellby Free, med Björn Goop själv i vagnen, gasade till ledningen och fick öppna 1.10 första 500 efter en dust mot Dear Friend. Den senare hittade loss i sista kurvan, vilket gav I Love Paris rygg på ledaren. Därifrån blev det fritt spelrum när den ledande stallkamraten stack undan över upploppet. Men Mellby Free fick se sig besegrad kort före mål. I Love Paris avslutade vasst, hann fram och vann på riktigt fina 1.11,2a över 2140 meter. Förstapriset var 300 000 kronor.


Rygg på favoriten – perfekt för Red Mile

Skrällparaden tog sin fortsättning i Klass 2-finalen. Jörgen Sjunnesson vaktade som vanligt tömmarna bakom Ola Karlssons Red Mile Brodde (e. S.J.’s Caviar) och hittade ned i rygg på den ledande favoriten Global Agreement. Det blev en riktigt lyckolott. Global Agreement ryckte undan över upploppet, men hade inget svar de sista stegen mot Red Mile Broddes rykande finish. Jätteknallen klockades till 1.12,8a/2140.


Heroisk prestation av Farlander Am

Halmstadstränaren Johan Svensson har en kung i femårige Farlander Am (e. Lavec Kronos). Hästen stod för en mäktig prestation i Bronsdivisionens final. Stefan Persson i sulkyn fick låta sin häst öppna 1.05 (!) första 500 för att hålla ut Cab Lane, den senare fick syna dödens och var tidigt slagen. Det var dock inte Farlander Am. Valacken kämpade heroiskt hela vägen till mål och höll ifrån den sig i vida spår kvickt avslutande Born Unicorn. 1.11,5a/2140 var den delikata segertiden.


Chicarita övertygar – gick svenskt rekord

Timo Nurmos har verkligen något extra i Chicarita (e. Andover Hall). Finskan tog sin tredje raka och övertygade stort återigen. Jorma Kontio skickade Chicarita tidigt till ledningen och såg därifrån till att motståndet aldrig skulle komma närmare än en andraplats. Ledarinnan satte plattan i mattan över den sista bortre och stegade på lätta hovar undan till seger på 1.12,4/2140. Tiden var nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska ston, medeldistans i voltstart.


Dragster gör det igen – hann dit på linjen

Roger Malmqvist Dragster är i absolut toppform. Nu passerade åttaåringen två miljoner i karriären efter att ha bjudit på en liten överraskning i Silverdivisionens final. Erik Adielsson lämnade tredje par utvändigt 800 kvar och skulle bli kvar i spåren. Storfavoriten Seismic Wave klev fram i dödens, men hade inte sin bästa dag; galoppen kom som slagen kort före mål. Ledande Sir Henry P. Hill stretade emot helhjärtat men fick ge sig på målfoto för den tungt avslutande Dragster. 1.12,2a/2140 var vinnartiden.


Ruskig Västerbo Pokerface – rundade allt

En av eftermiddagens grymmaste prestationer stod Västerbo Pokerface (e. Timoko) för som vände ut och in på motståndet i Klass 1-finalen. Jorma Kontio lämnade femte utvändigt med knappa varvet kvar från mål och rushen som följde därefter var riktig konfekt. Västerbo Pokerface svepte fältet, tog över 500 kvar och var aldrig hotad på vägen mot segern, även om Speedy Tilly gjorde ett strålande jobb. 1.11,4a/2140 meter var ytterligare en segertid av bästa märke.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Hooker Berry hann fram i sista steget
Nästa nyhet
Vincennes: Hooker Berry hann fram i sista steget

Vincennes: Hooker Berry hann fram i sista steget

Jean-Michel Bazires Hooker Berry visade den rätta formen inför det kommande Critérium des 3 Ans. I lördagens Prix Jacques de Vaulogé spurtade han ned favoriten Hohneck precis före mål.

Den 20 december körs Critérium des 3 Ans. Kanske fick vi en liten försmak av vad som komma skall vid lördagens begivenheter på Vincennes. De treåriga hingstarna gjorde upp i Prix Jacques de Vaulogé – ett lopp där Jean-Michel Bazires elegante Hooker Berry (e. Booster Winner) hann fram på linjen.

Loppet inleddes i mycket låg fart, underkant 1.19 första 1200 meterna. Betydligt snabbare gick det såklart till slut. Hokkaido Jiel fick trycka upp farten i dödens och fick slag på ledande Heaven’s Pride. Men loppets favorit Hohneck, som kom till loppet med fyra raka, blev allt mer närgången över upploppet. Bakom tassade Bazire med Hooker Berry som nu fick spela ut sin fulla speed. Trion möttes nästan jämsides över linjen, men det var Bazire-travaren som sträckte längst på halsen. Segern, värd 38 250 euro, togs på 1.15,3/2700.


Ny skalp för Hirondelle Sibey

Jean-Michel Baudouin-tränade Hirondelle Sibey (e. Gazouillis) noterades för sin tredje Grupp 2-seger. Sedan tidigare har hon inteckningar i både Prix Uranie och Prix Reine du Corta – nu blev det guld även i Prix Annick Dreux för treåriga ston.

Eric Raffin lotsade fram Hirondelle Sibey som första häst utvändigt om ledande Hanna des Molles, tog ett säkert grepp om denna en bit in på upploppet och gick lätt ifrån till segern på 1.14,7/2700. En seger värd 42 750 euro. Bakom var det Jean-Michel Bazires Havana d’Aurcy som i spurten vann slaget om bronset, före Tomas Malmqvists fina Hunter Valley.

Här kan du se loppen @Equidia:


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aetos Kronos på linjen
Nästa nyhet
Aetos Kronos på linjen

Aetos Kronos på linjen

Ecurie D. tog ned ledande Power från dödens. Men bakom skuggade Aetos Kronos. Jerry Riordans fyraåringsstjärna fångade in favoriten på mållinjen i en högklassig upplaga av Solvalla Grand Prix.

Som treåring noterades han för tre miljonsegrar satte världsrekord. I år har han tagit hem Kungapokalen och varit trea i Derbyt. På fredagskvällen fixade Aetos Kronos (e. Bold Eagle) en ny prestigefylld skalp. Jerry Riordans fyraårige tuffing plockade ned självaste Ecurie D. i de sista stegen av en förstklassig version av Solvalla Grand Prix.

Ecurie D. fick jobba i dödens

Det var Grand Prix de l’UET-vinnaren Power som tog hand om täten. Ecurie D. hittade fint fram från sitt bakspår, men uppvaktningen om spets förvisades efter en öppning på 07,7 första 500. Efter 800 meter avverkade fick Björn Goop slutligen syna dödens med favoriten. Det blev en jackpot för Aetos Kronos som Magnus A Djuse smugit fram i vad som nu blev andra utvändigt.

Där blev han kvar till 300 meter återstod av loppet. Samtidigt som Ecurie D. började vinna slaget mot ledande Power avlossade Aetos Kronos slutspurten. Precis före mållinjen fixades även segern. Ecurie D. fick, för tredje gången på sina sjutton starter, sträcka vapen. Aetos Kronos ordnade segern, värd 300 000 kronor på 1.11,6a/2140 meter. Tiden var ett nytt löpningsrekord putsat med två tiondelar.

Ecurie D. således tvåa i mål, en tiondel efter vinnaren. Power (12,0) trea på säker marginal ned till de övriga motståndarna. Betrodde Brother Bill galopperade bort sina chanser kort efter start. Milady Grace följde samma exempel efter 500 meter travade.

Här kan du se loppet @holmas 52:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
From the Mine på bättringsvägen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson