Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten

Alessandro Gocciadoro ser ut att ha en häst för säsongens största lopp. Vernissage Grif stod för en årsdebut av klass när han i första starten sedan i oktober enkelt plockade hem Gran Premio Encat trots utvändigt ledaren.

Vernissage Grif (e. Varenne) staplade segrar under fjolåret i Italien, men hade inte setts till sedan han slutade femma i finalen av Gran Premio della Lotteria. Under söndagen gjorde sjuåringen från stall Alessandro Gocciadoro årsdebut – och stod för en vass insats när han hemförde Gran Premio Encat på La Maura i Milano.

Övertygade stort i comeback

Vernissage Grif, som börjat från bakspår, tog sig tidigt fram i dödens på Demios Racing. Den ledande svenskfödde hästen, som kom från seger i Gran Premio Locatelli, var maktlös när Gocciadoro tryckte plattan i mattan genom sista sväng. Vernissage Grif kopplade ett enkelt grepp och försvann ifrån till seger på 1.12,7/2250 meter i loppet med en samlad prissumma om 40 040 euro. Vincero’ Gar stod för en fin avslutning som tvåa, medan Deimos Racing tröttnade till slut och kom i mål som fyra.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spännande årsdebuter

Spännande årsdebuter

Det finns vår i luften på Axevalla till helgen. I alla fall i startlistorna. Gulddivisionen blir en riktigt spännande uppgörelse där både Heavy Sound och Handsome Brad gör årsdebut och ställs mot bland andra Disco Volante.

Lördagens Gulddivisionen på Axevalla blir något lite extra. Två mycket intressanta årsdebuter sker i samma lopp. Daniel Redéns snabbfotade Heavy Sound, som vanligt körd av Kenneth Haugstad, gör sin första start sedan början av november. Den sjufaldige miljonären fanns med i Elitloppet för två år sedan. Hemmastjärnan Handsome Brad är också redo för comeback. Ulf Stenströmer-träningen gör här sin första start sedan augusti. Under fjolåret vann han bland annat Jämtlands Stora Pris.

Disco Volante jagar ny seger

Apropå Elitloppet hittas två deltagare från fjolårets upplaga i loppet. Disco Volante har regerat i den högsta klassen under vintern och jagar här årets fjärde viktoria i Gulddivisionen. Elian Web föll igenom i sin senaste start, i slutet av januari, men är nu tillbaka i tävlingsselen igen. Dessutom höjer Antonio Trot kvaliteten på loppet ytterligare; valacken kommer med två raka i bagaget.

Gulddivisionen, 2140 auto:

1 Sahara Peyote – Henna Halme
2 Västerbo Grosbois – Rauno Pöllänen
3 Nobel Amok – Dwight Pieters
4 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
5 Apollon de Kacy – Jörgen Westholm
6 Elian Web – Jorma Kontio
7 Night Brodde – Conrad Lugauer
8 Island Life – Nicklas Westerholm
9 Disco Volante – Ulf Ohlsson
10 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
11 Sir Henry P. Hill – Rikard N Skoglund
12 Antonio Trot – Claes Sjöström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fartfylld Floris Baldwin
Nästa nyhet
Fartfylld Floris Baldwin

Fartfylld Floris Baldwin

Norskt i topp när Algot Scotts Minne hedrades på Åbytravet. Magnus A Djuse körde resolut bakom Floris Baldwin som visade härliga sprinterkvaliteter när han ohotad stack undan från ledningen.

Rejäl körning från början, resolut till ledningen. Norske tuffingen Floris Baldwin (e. Passing Renka) stod för en riktigt fin insats när han grejade guldet i Algot Scotts Minne på Åby under lördagen. Tränaren Trond Anderssen hoppas att hans dubbelmiljonär ska kunna dyka upp i än större lopp längre fram under säsongen.

Hoppas på större lopp i vår

– Hästen har varit i väldigt fin form, gjort flera bra lopp i vinter och jag kände att han var förtjänt av en seger nu. Det är en häst som jag låter gå ute hela året och han trivs med hur han har det, han gillar att träna och är alltid sugen på att tävla. Det är klart att jag siktar på att vi kan vara med i några av de större loppen i år och man hoppas på en inbjudan till ett sådant framöver, berättade Trond Anderssen i ATG Live.

Riktigt snabb öppning och körning på flera händer. Allra snabbast var Eldorado B. som klämde sig till spets, öppnade 08,4 första halvvarvet men överlämnade kort senare åt Floris Baldwin när Magnus A Djuse klev fram och ställde den allvarliga frågan. Med taktpinnen i hand var den norske nioåringen sedan inte att förhandla med. Stabilt undan för seger på för årstiden goda 1.10,8a/1640 före Slide So Easy och Speedy Face som gjorde ett bra lopp utvändigt ledaren.


Nytt guld i Silver för Beartime

Härlig form på Helena Edlund-tränade Beartime (e. Pastor Stephen). Nu kom andra raka viktorian i Silverdivisionen för sexåringen. Liksom senast skötte ”Rally-Calle” Jepson tömmarna och letade sig från springspåret direkt till ledningen. Svårare var det inte. Efter ett ryck genom sista kurvan stod det snart klart att ingen skulle komma Beartime nära. Riktigt imponerande insats på 1.13,2/2140.


Georgia Am gick inte att ta ned

Axevallas David Persson kan vara stolt över sin Georgia Am (e. Timoko). Femåringen gick inte att ta ned i Diamantstoet. Stefan Persson befann sig i sulkyn och lirkade sin häst direkt till ledningen. En position som hon aldrig skulle lämna ifrån sig. Över upploppet anfölls det både invändigt och ute i banan, framför allt av en ettrigt avslutande Amazon Font, men Georgia Am höll starkt stången för seger på 1.14,1/2140.


Cassius Ima tog snabb revansch

Cassius Ima (e. Going Kronos) galopperade bort en potentiell seger på Mantorp för några veckor sedan, nu fick Oskar Svanberg-valacken kvick revansch. I Klass 2-försöket körde Kim Eriksson sin häst till spets ur den första kurvan och var därefter inte möjlig att fånga. Pre Calculated gjorde ett bra dagsverke i dödens och Lucky Truc provade på stretchen – men förgäves. 1.15,0/2640 visade Cassius Ima i sin andra seger i fjärde årsstarten.


Awesome Untersteiner-skräll

Ordentlig knall signerad Johan Untersteiner i Klass 1. Awesome Kronos (e. Father Patrick) var inte alls betrodd på toton men bjöds en invändig resa av sin tränare och hittade fritt på open stretch där han avslutade rykande. Valacken var på linje med tappre ledaren Pere Ubu och den i spåren anfallande Don Cash, men satte nostippen först. 1.13,1a/2140 visade segerklockan.


Ultra Bright längst ut i banan

En klassisk Örjan Kihlström-seger i dagens andra version av Diamantstoet. Örjan hade plats i sulkyn bakom Fredrik Perssons hedersmärr Ultra Bright (e. Zola Boko) som hade dubbla tillägg och länge bidade sin tid i de bakre regionerna. Men loppet blev överpaceat och det passade den fyrfaldiga miljonärskan. Först en bit in på upploppet fick Ultra Bright marschorder – och då gick det blixtrande snabbt. Diversity Pellini blev den siste att fångas in på linjen. 1.12,2/2180 var en riktigt fin segertid.


Zaffiro Jet hittade fram på linjen

Rafflande och fartfyllt i avslutande Bronsdivisionen. Dark Roadster fick lägga iväg 1.08 första 500 för att nå ledningen och höll starkt till mål, men fick sträcka vapen i slutstriden. Upper Face ångade fram i spåren och såg ut att gå mot ledningen, men invändigt på open stretch fick Zaffiro Jet (e. Wishing Stone) fritt och störtdök. Med minsta marginal fixade den av Bo Westergård tränade italienaren segern för sin driver Niclas Korfitsen. 1.10,9a/1640, en tiondel över Gulddivisionen, blev segertiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Face Time Bourbon överlägsen
Nästa nyhet
Face Time Bourbon överlägsen

Face Time Bourbon överlägsen

90 000 euro är svårare att tjäna på ett enklare sätt. Face Time Bourbon spelade helt i sin egen klass när han detroniserade sitt motstånd i Prix de Sélection. Fantomtravaren noterade 1.10,3 när han för tredje året i följd tog hem storloppet.

Vincennes vintermeeting avslutades på lördagen. Grupp 1-loppet Prix de Sélection var eftermiddagens höjdare och såg Face Time Bourbon (e. Ready Cash) i rollen som gigantisk favorit. Favoritspelarna behövde heller inte ana någon oro. Den dubble Prix d’Amérique-vinnaren briljerade ordentligt igen.

Konkurrenterna kom aldrig nära

Éric Raffin, nu kusk bakom Face Time Bourbon, vände upp långt ut i banan och lät sin häst sticka till spets in i den första kurvan. Därefter var det i praktiken upp till övriga motståndare att göra upp om andrapriset. Sedan Frisbee d’Am, som befann sig i rygg ledaren, galopperade i sista böjen lämnades den ledande Face Time Bourbon helt ensam – och stack ifrån med många längder.

Överlägset vunnet och till synes med mycket krafter obrukade i mål, på den strålande segertiden 1.10,3 över 2200 meter. Noteringen putsade löpningsrekordet med fem tiondelar. Face Time Bourbon blev nu den första hästen sedan legendariske Jamin 1959 att vinna Prix de Sélection som fyra-, fem och sexåring. Världsstjärnan noterades för sin 30:e seger i karriärens 36:e start. Bakom vinnaren var det For You Madrik (11,1) som spurtade in som tvåa, Fric du Chêne (11,3) tog tredjepriset.


Ce Bello Romain – före Unique Juni

Ce Bello Romain (e. Jam Pridem) hade inte setts på banan sedan segern i Prix Jean Boillerau i början av december. Nu stod valacken för en stark årsdebut när han plockade hem Prix du Plateau de Gravelle för Anthony Barrier. Ce Bello Romain, efter en tripp i andra utvändigt, kopplade enkelt grepp på favoriten Feliciano som anfört och försvarade sig fint mot Unique Juni som avslutade vasst. Jörgen Westholms sto fixade därmed ett fint silver i loppet. Vinnaren klockades till 1.11,2a/2100 och tjänade 40 500 euro.


Ny seger i raden – Hallix tog sjätte raka

Guillaume Gilot-tränade Hallix (e. Roc Meslois) har haft ett enastående vintermeeting. Sjätte raka segern kom för det fyraåriga stoet när hon, tillsammans med Éric Raffin, till slut mycket enkelt tog hem Grupp 2-loppet Prix Louis le Bourg. Tuffaste motståndaren var kulltoppen Helitlopet, men när den ropades ut som diskad och togs ur loppet i sista kurvan, blev det spel mot ett mål för Hallix. Stoet kopplade lätt greppet och stegade undan med flera längder till seger på 1.13,6/2850, ett nytt rekord för loppet. Förtjänsten för vinnaren var 45 000 euro.


Clegs des Champs gick inte att rubba

Som valack är Clegs des Champs (e. Legs du Clos) utestängd från de mest prestigefyllda loppen under sadel, men när han väl får vara med är han svår att rubba. Precis som för två år sedan blev det seger i Grupp 3-bataljen Prix Henri Desmontils för Clegs des Champs. David Thomain i sadeln attackerade in i sista sväng och ledande Freeman de Houelle blev snabbt ett slaget byte. Carly gick en fin avslutning, men det räckte bara till silvret. Enkel seger värd 40 500 euro för Thierry Raffegeaus nioåring som klockades till 1.12,2/2850 meter, en rejäl sänkning av löpningsrekordet.

Här kan du se Face Time Bourbon vinna @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle-bror till salu
Nästa nyhet
Bold Eagle-bror till salu

Bold Eagle-bror till salu

Tidigare i år föddes Light My Fire – en superstammad helbror till Bold Eagle. Nu startar ägaren ett projekt där den som vill kan köpa en aktie i hästen.

I februari föddes Light My Fire (e. Ready Cash) som är den elfte avkomman undan Reethi Rah Jet och är såldes en helbror till Frankrikes vinstrikaste travare genom tiderna, Bold Eagle. Nu erbjuder uppfödarna, storstallet Ecurie Hunter Valley, en unik möjlighet att köpa in sig i guldklimpen.

6000 euro för en aktie

Det är på Ecurie Hunter Valleys Facebook-sida som idén om att sälja ut 49 procent av Light My Fire i form av aktier lanseras. Varje aktie kostar 6000 euro, eller drygt 60 000 kronor, och är ”all inclusive”; aktien berättigar till vad hästen tjänar på tävlingsbana liksom en eventuell framtida avelskarriär.

Samma upplägg erbjuds också för årsfölet Let it Bee (e. Charly du Noyer u. Busy Bee Jet) där priset i stället är 2500 euro. Hästarna delas upp i 100 aktier där huvudägaren Ecurie Hunter Valley behåller 51 och därmed majoriteten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ökad spridning i Europa av fruktad hästsjukdom

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson