Just nu:
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire
08.21 Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern
15.43 Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel
15.42 Jarlsberg nästa för Makethemark
15.17 Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Verbeeck körde Beau Gamin till seger på Mallorca

Jean-Michel Bazire och Jos Verbeeck blev återigen svaret på frågan. Det när Beau Gamin tog guldet i Grand Premi Baleares på Mallorca-banan Son Pardo.

Spaniens största slag avgjordes under söndagen på Mallorca. Son Pardo-banan hade fått ihop ett fint startfält i kamp om ett förstapris på 23 000 euro i Grand Pemi Baleares. Som så många gånger förr var det Jean-Michel Bazire som gick segrande ur striden, som tränare till Beau Gamin som kördes av Jos Verbeeck.

Olyckligtvis kom aldrig titelförsvararen Anna Mix till start i loppet. Hon återföll till sina gamla synder och vägrade att vända upp bakom bilen, något som orsakade att stoet fick strykas. Nu kunde Beau Gamin i stället vinna loppet säkert efter att ha övertagit ledningen. Billie de Montfort avslutade fint mellan hästar till silvret, före Coquin Bébé. Segertiden skrevs till 1.14,8a över 2650 meter. (Foto: ALN).

Du kan se slutet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:55, 24 juni

Lärlings-EM: Mats E Djuse kan ta guldet för Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:03, 24 juni

Efter segern: Bold Eagle mot Åby Stora Pris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 24 juni

Arazi Boko hela vägen i Costa Azzurra

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:35, 24 juni

E3-finaler: Blir det ny triumf för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jimmy Takters Ariana G. gör VM-loppet komplett

Jimmy Takters Ariana G. gör VM-loppet komplett

Startfältet i International Trot är nu komplett sedan det av Jimmy Takter tränade toppstoet Ariana G. tagit den sista platsen som USA:s representant i loppet.

Vilka tio hästar som ska kämpa om ett förstapris på en halv miljon dollar i International Trot, eller VM-loppet, på Yonkers Raceway nästa lördag den 13 oktober, är nu klart. Det sedan USA nu också utsett Ariana G. som sin häst i loppet.

Ariana G. tränas av Jimmy Takter och dominerade sin kull som unghäst för att fortsätta att tävla på topp som äldre. Femåringen har i sin karriär 26 segrar på 37 starter och tog sin senaste då hon så sent som i fredags vann Dayton Trotting Derby. (Foto: ALN).

Hästarna i VM-loppet och vilket land de representerar:

Arazi Boko (Italien)
Ariana G. (USA)
Cruzado dela Noche (Sverige)
Dreammoko (Nederländerna)
Lionel (Norge)
Marion Marauder (Kanada)
Pastore Bob (Sverige)
Ringostarr Treb (Italien)
Slide So Easy (Danmark)
Up And Quick (Frankrike)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter olyckan: Ove A Lindqvist i comeback på V75
Nästa nyhet
Efter olyckan: Ove A Lindqvist i comeback på V75

Efter olyckan: Ove A Lindqvist i comeback på V75

Den 21 augusti var Ove A Lindqvist med i en svår olycka på Bollnästravet, men redan sex veckor senare är han redo för comeback. Kusken finns med i startlistorna till Skellefteås V75-tävlingar i helgen.

Ove A Lindqvist skadades illa och ådrog sig bland annat flera brutna revben och punkterad lunga efter en olycka på Bollnästravet den 21 augusti. Sex veckor senare är 57-åringen redo igen. Ove A har fyra uppsittningar då Skellefteåtravet arrangerar lördagens V75.

– Jag måste prova att köra. Det känns relativt bra i kroppen så det ska inte vara några problem. Samtidigt finns det inte ekonomi att stå över. Man måste börja någon gång, säger han till travronden.se.

Lindqvist kör bland andra Pydin i Steggbest Minne som ingår i V75-spelet. Omgången innehåller även Stig Lindmarks Styrkeprov som ser hästar som On Track Piraten och Digital Ink i startlistan. En spännande start i Silverdivisionen gör fyraåringstoppen Very Kronos. (Foton: ALN).

Läs även: Ove A vid gott mod: ”Funderar på comeback”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

Omgången: Ny vecka, ny månad och Halmstad har värdskapet för kvällens V64-övningar. En i övrigt riktigt fin omgång för att var en höstmåndag där HallandsMästaren är kvällens höjdpunkt. Loppet ser ett namnkunnigt startfält, där jag sticker ut hakan och tippar outsidern Probo Op som vinnare och låter också denne bli DD-draget. Bästa spiken hittar vi dock i V64-4 där jag litar på Veijo Heiskanen och Silent Victory – som inte ens ser ut att bli favoriter.

Spiken:
Silent Victory (V64-4)

DD-draget:
Probo Op (V64-5, DD-1)

V64 Systemförslag (bara för 6 rätt):

V64-1: 1,2,4,7,9,10 (6-5)
V64-2: 1,2,6,7,9 (10-5)
V64-3: 3,6 (7-8)
V64-4: 9 Silent Victory (6-2)
V64-5: 1,2,6,8 (7-5)
V64-6: 1,2,5,6,8,11,13 (10-4)

6x5x2x1x4x7 = 1680 rader = 1680 kronor

DD Spelförslag:

DD-1: 8
DD-2: 1
1 rad x 600 kr = 600 kr

DD-1: 8
DD-2: 2,5,6,13
4 rader x 100 kr = 400 kr

Totalt: 1000 kronor

V64-1:

Rank: A: 9-4-1. B: 10-7-2. C: 6-5-3.

Spetsanalys: Racing Ribb är mycket kvick från start och borde ta hand om ledningen, möjligen provar Carna Sensei att utmana.

Loppanalys: Ett inte helt lättlöst lopp inleder men jag tycker i vilket fall att 9 Staro Leonardo ska vara första strecket, det till trots att han inte har någon seger ännu i år. Det känns dock lite missvisande då hästen gjort riktigt bra insatser på sistone. För tre starter sedan hängde han på bra som fyra i ett kval till Derbyt och i sin senaste start gick han en tung avslutning bakom en överlägsen vinnare. Bakspåret nu behöver inte vara någon större nackdel, bra chans att runda till slut.

4 Carna Sensei är ett av Danmarks bästa ston i kullen och var näst senast ute i finalen av Stoderbyt. Där blev hon fast för länge på innerspår för att kunna bli bättre än trea. Har nyligen gått till Steen Juuls träning och känns intressant här.

1 Racing Ribb har ingen positiv rad men har varit ute i rätt så mycket tuffa sällskap och insatsen för två starter sedan var ett fall framåt. Hästen är mycket snabb ut och jag är inte främmande för att man tar en chans att leda det här runt om.

En trio som borde räcka långt, men jag tycker det finns fler luringar i fältet och plussar med de tre b-rankade på systemet också.

V64-2:

Rank: A: 6-9-2-1-7. B: 10-5-11-4-12. C: 8-3.

Spetsanalys: Miss Duffy gäller som knapp spetsfavorit i kamp mot Borups Syren, men utifrån är det troligt att Canarsie laddas.

Loppanalys: Ett treåringslopp för tjejerna som inte heller ser någon given utgång. Fem hästar får plats för mig, där 6 Canarsie känns som det naturliga förstavalet. Hon kommer med två raka segrar från Åby och Veijos hästar känns allmänt riktigt uppåt för dagen. Insatsen senast var klart rejäl; övertog spets efter ett halvvarv och svarade sedan ärligt uppvaktningen till slut efter 1.12 sista 500. Jag är inne på att hon körs till direkt och når hon spets ska det vara svårt slå henne.

9 Wonder Horse är motbudet nummer ett. Har bara en seger ännu i karriären men vid den impade hon mycket då hon som ensam på startvolten aldrig släppte konkurrenterna nära. Fick fritt för sent senast och hade krafter kvar i mål.

2 Borups Syren har å sin sida aldrig vunnit på sex starter, men här kan första komma från ett perfekt läge. Har gjort flera bra lopp och kommer närmast från ett försök till Oaks där hon hade mycket kvar efter att ha fått alldeles för sen lucka.

Vi streckar också 1 Miss Duffy som bara hunnit med tre starter men gav ett positivt intryck vid segern där hon trots press i spets säkert gick ifrån till seger på 1.16. Samt 7 Lady Red Summer som inte lär bli särskilt hårt streckad; hon var jättefin vid segern i Kalmar för tre starter sedan.

V64-3:

Rank: A: 3-6. B: 7-8-4. C: 1-2-5.

Spetsanalys: Zelig Kronos och Royal Muscle utmanar varandra om såväl spets som segern?

Loppanalys: Race för treåringarna som känns som ett rent tvåhästarslopp varför jag följaktligen också streckar båda. 3 Zelig Kronos blir favorit och ska vara det. Det ser ut som en riktig flygmaskin i grunden och det visade han också när han på Jägersro i juli avgjorde mot bra motstånd efter en kvick avslutning. Gången efter anförde han fältet i Breeders Course-finalen i tufft tempo men fick ge sig den sista biten. Senast var hästen i Italien för att kvala in till Derbyt, men misslyckades då. Det är möjligt att den resan kan ha satt ned hästen en aning, men under normala förhållande är han den att slå här.

6 Royal Muscle dubblar vi systemet med. Det här är en av Norges bästa treåringar, men har haft träff i stolpen på sistone då det verkligen gällt. Hästen inledde med fyra raka segrar och var senast ute i Kriteriet men fick då backa sig sist och kunde inte blanda sig i segerstriden sedan. Kapacitet finns det i massor och kommer han före Zelig Kronos från början, är nog rollerna ombytta.

7 Devil Sound har stundtals visat kapacitet som varit i paritet med de allra bästa i kullen, men jag tycker inte han såg lika bra ut senast i uttagningen till Kriteriet och det känns som formen kan vara på väg ned, varför jag avstår den här gången.

V64-4:

Rank: A: 9. B: 6-2-1. C: 8-10-4-7-11-3-5-12.

Spetsanalys: Sincerely Face kan öppna katapultsnabbt och vi får anta att hon anför det här fältet.

Loppanalys: Veijo Heiskanen har som sagt fin form på stallet för dagen och han får också förtroendet som min spik i omgången. 9 Silent Victory har gjort två starter för Åbytränaren och efter en svår uppgift i debuten var hästen avsevärt bättre till starten efter. Veijo körde offensivt till efter 500 meter, utmanades rejält hela vägen till mål, men hästen höll säkert undan i tilltalande stil. Man kan tro att han inte kommer vara sämre med det loppet i kroppen. Bakspår förvisso, men det känns inte som det handlar om någon särskilt blyg viol och otänkbart är det inte att man söker sig framåt tidigt. Jag hittar egentligen inga riktigt giftiga motbud, och i ett jämnt streckat lopp tar jag ställning och spikar.

6 Cassiopeia är det svåraste motbudet, hon har varit framgångsrik i dansk konkurrens och vann senast Derbystoets consolation, men har efter det varit struken. 2 Sincerely Face var knallfin då hon vann i Visby i somras men är mer av en rusartyp, frågan är om hon kan leda runt om? 1 Ourangel U.R. var klart bra när hon tog karriärens första seger senast, men osäkert var hon hamnar här.

V64-5, DD-1:

Rank: A: 8-1-6-2. B: 7-5-4-3.

Spetsanalys: Giveitgasangdo är snabb ut och lär såklart vilja ha spets men jag är inte säker på att man kan svara ut Star Advisor Joli om denne laddas. Utifrån lär också Västerboonthenews sändas.

Loppanalys: HallandsMästaren är aftonens clou och det är faktiskt ett väldigt bra lopp som man fått ihop i jakten på 150 000 kronor. Här har jag en rolig idé när jag ger tipsnicken till 8 Probo Op som inte alls kommer bli favorit. Italienaren tycker jag har sett lysande ut vid sina segrar på sistone och senast var han ute i ett litet fält på Mantorp men avslutade sylvasst till segern, klockorna visade nedåt 1.08 sista 600. Hästen är otroligt kraftfull i spurten och även om läget är tråkigt tror jag det kan bli rejäl fart på det här loppet och att han sätter dem till slut.

1 Giveitgasandgo såg vi vinna Fyraåringseliten under Elitlopps-helgen och han har stundtals sett ut som en häst för världseliten. Frode Hamre-träningen har varit ute i flera tuffa gäng, till exempel var han tvåa i Olympiatravet och sedan även med i Hugo Åbergs. I sina senaste starter har han dock sett lite blekare ut, gav sig senast väl enkelt i spets på Bjerke, varför jag inte känner mig helt komfortabel. Sedan är det förstås bästa hästen i fältet och lyckas man hålla upp ledningen ska Giveitgasandgo bli svår att slå givetvis.

6 Västerboonthenews gick väldigt starkt i vintras och är nu efter ett par månaders uppehåll tillbaka igen. Han vann direkt i comebacken senast i vad som mer eller mindre blev ett race off mot Spartan Kronos. Det är dock ingen dålig häst, och Västerboonthenews svarade fint till säker seger. Lär inte vara sämre till nu och man får tro att det blir laddning här, från spets säljer tioåringen sig oftast dyrt.

2 Generaal Bianco kan jag inte utelämna, femåringen är riktigt fin. Senast blev det startgalopp men han kom tillbaka på bra sätt och var nära segern även om han inte förmådde sig ta sig förbi Disco Volante. Generaal Bianco är en utmärkt spurtare och har ett prima läge här för en resa i draget.

Jag nöjer mig med de här fyra även om övriga hästar i fältet knappast heller är några duvungar.

V64-6, DD-2:

Rank: A: 1. B: 2-5-13-6-8-11. C: 10-4-3-14-7-9.

Spetsanalys: Vinci Power har spetsat från just det här läget tidigare och gäller som favorit att göra det igen.

Loppanalys: V64-epilogen kommer se 1 Vinci Power som stor favorit och att det här är hästen att slå tycker jag inte vi behöver fundera på. Valacken inledde med fem segrar på sina sex första starter i regi Bo Falsig. I förra starten gjordes han till favorit i ett V75-lopp, då i sin debut för Peter Untersteiner, men försvann i en tidig galopp. Vinci Power är kvick ut och har frontat från det här läget tidigare och vi får tro att målet är att leda det här runt om. Något som borde ha bra chans att lyckas men samtidigt är det enda vi sett på tre månader en tidig galopp och det känns som han blir för stor favorit här.

Bra värde i att strecka vidare med andra ord och jag tar en sextett som kan ställa till med kupongrens. 2 Big Farmer har bara en seger hittills i karriären men var jättebra då och avgjorde lätt trots galopp. 5 Kaiser Håleryd, fram samma stall som favoriten, såg klart bra ut med sista 800 i spåren till segern senast. 13 Usual Kronos har mycket kapacitet i grunden och med comebacken avklarad kan han vara klart förbättrad nu. 6 Mr Magnifique har ingen seger i år men bara gjort fina lopp på slutet och står, som det heter, på tur för en fullträff. 8 Wide Game gick bra i fjol och har sett uppåt ut i sina senaste lopp, blir väldigt lågt streckad nu. 11 Adriano B.R. låter det positivt kring från tränarhåll.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Nivard slog till igen med Elladora
Nästa nyhet
Vincennes: Nivard slog till igen med Elladora

Vincennes: Nivard slog till igen med Elladora

Ännu en gång slog Franck Nivard till i sadeln på Elladora de Forgan som noterades för en ny miljonseger när hon spurtade hem Prix des Elites på Vincennes.

Franck Leblanc-tränade Elladora de Forgan (e. Gazouillis) överraskade då hon vann Prix du Président de la Republique i somras och när det under söndagen drog ihop sig till storlopp för montéhästarna i Paris igen, slog det fuxiga stoet till på nytt.

Treåringarna stod 50 meter före sina ett- och två år äldre kamrater och två av dem satte också iväg i ett hiskeligt tempo. Feeling Cash anförde med Ferreteria i släptåg långt före de andra medan klockorna tickade iväg till 10,6/650.

Feeling Cash kämpade stoiskt framme i täten men när Elladora de Forgan satte in attack ur sista svängen, och dessutom bröt ut flera spår, fick han slutligen ge vika. Franck Nivard i sadeln hann till och med göra segergest då han konstaterade att förstapriset på 108 000 euro bärgats på 1.11,4/2200 meter, vilket betydde ett nytt löpningsrekord. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriteriet: Nurmos igen - Inti Boko skrällde - första för Takter

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson