Travnet
ANNONS
(152672) Next Direction heat2 (1)

Next Direction öppnade säsongen med en 1.10,7-seger. Foto: Göran Lindskog, Sidmakarn/ALN

Vass årsdebut av Next Direction - Finlandia-Ajo nästa

Skribent

Publicerad kl 09.46, 29 april 2021

av Daniel Olsson

Finland kan ha en kandidat till Elitloppet. Next Direction gjorde första starten på ett halvår, men lufsade lätt 1.10,7 i ledningen när han vann Helsinki-Ajo på Vermo. Segern betydde också en säkrad plats i Finlandia-Ajo nästa helg.

Next Direction (e. Orlando Vici) slutade femma i Elitloppet för två år sedan och slog till med buller och brak när han segrade i S:t Michel-Ajo på 1.08,9 förra sommaren. Att åttaåringen, som tränas av Timo Hulkkonen, är redo för en ny stark säsong visade han med besked på Vermo under onsdagen.

Var aldrig hotad i ledningen

Iikka Nurmonen satt som vanligt i styrpulpeten när Next Direction från sitt innerspår drog iväg mot ledningen i Helsinki-Ajo. Favoriten, som inte visade några spår av ringrost, kom sedan att anföra loppet hela vägen i hårt tempo. Segern, som vanns med god marginal ned till fint spurtande Willow Pride och dödenstravande Le Gros Bill, togs på 1.10,7a/1620.

Förstapriset i Helsinki-Ajo uppgick till 10 000 euro men segern innebar också en säkrad plats i Finlandia-Ajo nästa söndag. Därmed blir Next Direction den sjunde klara hästen för det finska storloppet.

Klara för Finlandia-Ajo:

Dear Friend Grainfield Aiden Hickothepooh Le Gros Bill Milliondollarryhme Next Direction Ubertino Grif
Next Direction
ANNONS
Nästa artikel