Valzer di Poggio tillbaka som vinnare på Vincennes

Far och son Bazire möttes över mållinjen i torsdagens höjdpunkt Prix Hersilie på Vincennes. Men det var segermaskinen Valzer di Poggio som fick nosen först i en fartfylld avslutning.

Prix Hersilie, med ett förstapris på 26 550 euro, såg en stark startlista då loppet kördes under torsdagen på Vincennes kolstybb. Ett lopp som i mångt och mycket kom att handla om två hästar från Jean-Michel Bazires stall – men den här gången fick ”chefen” se sig slagen då sonen Nicolas Bazire lotsade in Valzer di Poggio (e. Love You) till vinsten.

Sobel Conway knappt slagen tvåa

Jean-Michel Bazire körde själv Sobel Conway, som ägs av Kari Lähdekorpi, som också gjordes till klar favorit på toton. Sobel Conway tryckte sig till spets med kilometern kvar av loppet och fick därmed sin stallkamrat på utsidan samtidigt som tuffaste motbudet Martin de Bos gjorde bort sig med galopp. En tät upploppsstrid följde där Valzer di Poggio skaffade sig greppet, men den invändige Sobel Conway kontrade sig tillbaka.

Målfotot tilldömde dock Valzer di Poggio segern, vilket innebar att den i Italien födde sjuåringen åter fick en etta i raden. Hästen kom med hela elva raka segrar i ryggen till Prix de Bretagne där han spelades till favorit, men gjorde bort sig med galopp i segerstriden. Galopp blev det också i den efterföljande starten i Prix du Bourbonnais. Segertiden i torsdagens lopp skrevs till 1.12,7a/2100 meter.

Här kan du se loppet @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Galactica i Cornulier-test

Galactica i Cornulier-test

Med titelförsvararen Bilibili ute ur leken är Prix de Cornulier en öppen historia. Kanske kan svenska mästaren Galactica bli en otippad bubblare? Malin Bergströms häst gör på söndag Vincennes-debut när hon tävlar i Prix du Calvados.

På söndag är det två veckor till världens största montélopp Prix de Cornulier. Då rids Prix du Calvados, som förutom ett fint förstapris på 58 500 euro, även fungerar som ”genrep” och de tre första i mål får också Cornulier-biljetter säkrade. Loppet har fått en riktigt intressant startlista.

Galactica direkt i in getingboet

Malin Bergströms svenska montéstjärna Galactica är en av hästarna. Den tidigare Stochampionatet-vinnaren har gjort succé under sadel i år och segrade bland annat i SM på Åby i oktober. Precis som då, är det Anna Erixon som tar plats i sadeln på söndag när stoet gör Vincennes-debut.

Loppet är ett riktigt getingbo. Intressant start gör också Sébastien Guaratos elvafaldige miljonär Carat Williams, som här gör sitt blott andra framträdande i monté; debuten 2015 slutade med en galopp. Här finns också fjolårets Cornulier-tvåa Etoile de Bruyère, 2019 års trea Dexter Fromentro och sadelstjärnan Fado du Chêne. Fältets kryddas även med de båda norskägda stjärnorna Looking Superb och Valokaja Hindö från Jean-Michel Bazires stall, för den sistnämnde handlar det om montédebut.

Prix du Calvados har de tre senaste åren vunnits av den franske montégiganten Bilibili som senare även vunnit Prix de Cornuliers senaste två upplagor. Bilibili har dock drabbats av en skada och är borta från fortsatt tävlande under det här vintermeetinget.

Prix du Calvados, 2850 volt:

1 Freeman de Houelle – Eric Raffin
2 Galactia – Anna Erixon
3 Dynamite Marceaux – Christopher Corbineau
4 Fun Quick – Matthieu Abrivard
5 Floe de Janiero – F Desmigneux
6 Jerry Mom – David Thomain
7 Daïda de Vandel – Alexandre Abrivard
8 Looking Superb – Francois Lagadeuc
9 Etoile de Bruyère – Adrien Lamy
10 Valokaja Hindö – Jean-Yann Ricart
11 Dexter Fromentro – Camille Levesque
12 Fado du Chêne – Paul-Philippe Ploquin
13 Carat Williams – Yoann Lebourgeois

Läs även: Bilibili borta från Prix de Cornulier

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Timber i Zoogins lopp - efter vass Djuse-duell
Nästa nyhet
Timber i Zoogins lopp – efter vass Djuse-duell

Timber i Zoogins lopp – efter vass Djuse-duell

I ena ringhörnan Magnus A Djuse, i den andra Mats E Djuse. Men det var den senare som drog det längsta strået när han satt dit Fredrik Wallin-tränade Timber i Zoogins lopp på Solvalla efter en rivig upploppsfajt.

Zoogins lopp, för de nyblivna treåringarna, var aftonens högst doterade lopp på Solvalla under banans tävlingar på onsdagen. Loppet kom att se en riktig duell över upploppet där två bröder Djuse i högsta grad var involverade.

Stark Solvalla-kväll för Wallin

Magnus A Djuse och Global Countess, tränad av Mattias Djuse, hade haft täten hela vägen, men upp på utsidan varvet kvar hade Mats E Djuse landat med Fredrik Wallins Timber (e. Jocose), som dessutom haft en kort galopp under resan. Duon lämnade övriga fältet över upploppet och möttes över mållinjen nästan helt jämsides. Sträckte mest på halsen gjorde emellertid Timber och fuxen noterades här för sin tredje seger i åttonde starten. Det på 1.17,1/2160 efter att loppets sista 500 meter avverkats på 1.10.

Kvällen överlag blev synnerligen lyckad för Fredrik Wallin. Gävletränaren fick med sig en trippelseger, sedan Mats E Djuse tidigare även vunnit med Bicc’s Avalon och Magnus A Djuse avslutade kvällen i segersulkyn bakom Xhantis Delicious.

Se upploppet här @holmas52:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tragedi på Åby - hästen dog under loppet
Nästa nyhet
Tragedi på Åby – hästen dog under loppet

Tragedi på Åby – hästen dog under loppet

En tragisk dödsolycka inträffade vid Åbytravets tävlingar på onsdagen. Miss Mahar segnade ned under pågående lopp. Hästens liv gick inte att rädda.

Sordin lades på Åbytravets tävlingsdag under onsdagskvällen. I det andra loppet anförde Miss Mahar (e. Maharajah) för sin tränare Joakim Lövgren fältet, men något inträffade efter ett varv kört. Hästen tappade farten och togs ned på open stretch men föll en bit senare ihop på banan. Miss Mahars liv gick inte att rädda.

Andra dödsfallet på kort tid

– Miss Mahar ramlade omkull och när jag pratade med Joakim Lövgren efter händelsen berättade han att han inte trodde det var något allvarligt fel på hästen i första läget när han beslutade att utgå ur loppet, men sedan segnade hon ned. Man påbörjade hjärtmassage på Miss Mahar och man såg livstecken, men när veterinären kom fram ebbade livstecknen ut och hästen avled, tyvärr, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen till Travronden.

Senast i oktober, under SM-dagen, inträffade en liknande händelse då Untilwemeetagain miste livet under ett lopp på Åby. Onsdagens lopp kördes senare om som det sista under tävlingskvällen. Miss Mahar kommer att obduceras. Det fyraåriga stoet gjorde nio starter, tog en seger och tjänade 137 500 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vitruvio vass i jobb - laddas mot Prix de Belgique
Nästa nyhet
Vitruvio vass i jobb – laddas mot Prix de Belgique

Vitruvio vass i jobb – laddas mot Prix de Belgique

Förra året slutade Vitruvio femma i Prix d’Amérique. Tidigare i höstas gick italienaren i träning hos Jean-Michel Bazire och efter ett vasst jobb inne på Vincennes verkar det nu som om stjärnan är redo för en intressant comeback.

Italienske Vitruvio (e. Adrian Chip) med cirka 15 miljoner kronor på kontot fanns under en period i somras i Björn Goops regi och vann då Kymi Grand Prix. Senare återvände den i dag sjuårige stjärnan till Alessandro Gocciadoro i Italien, men de senaste månaderna har hästen tränats i Frankrike av Jean-Michel Bazire. Nu kan han dyka upp som en outsider i Prix d’Amérique.

Laddas mot Prix de Belgique

Vitruvio, som gjorde sin senaste start den 8 november, har varit aktuell för både Prix du Bourbonnais och Prix de Bourgogne men ännu inte startat. Efter ett skarpt jobb inne på Vincennes under tisdagen verkar hästen redo och tar därmed sikte mot det sista B-loppet Prix de Belgique den 17 januari. Sedan återstår två veckor till Prix d’Amérique; ett lopp som Vitruvio i fjol slutade femma i.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ens Snapshot avelschampion i Danmark - igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson