Travnet
ANNONS
Travtips
Artikelbild

Foto: ALN.se

V86Solänget, 2024-07-10

V86-Tips: Prinsen lägger inte trots hög procent

Skribent

Publicerad kl 15.22, 09 juli 2024

av Anton Gehlin

Vi har en enormt fin omgång framför oss från Solängets travbana som ligger strax utanför Örnsköldsvik. Banan mäter 1000 meter i omkrets och upploppet är 193 meter. Analysen är gjord så häll upp en kopp kaffe för nu åker vi.

V86 1

Tipsetta

8 One Cristal såg ut att gå till seger senast, men slog av lite på takten när han trodde det var klart. Ska gå med amerikansk sulky denna gång och även med rycktussar, vilket känns otroligt spännande!

Motbud

2 Ajlexes Hans är väldigt startsnabb och bör hitta till ledningen här om man kommer förbi invändigt ekipage. Gör jämna och stabila lopp och från spets ska man räknas tidigt då formen fortsatt är bra. Dock anmäld med skor bak vilket troligen sätter ner prestationen något.

6 B. Sacamano har fått sig ytterligare ett lyft sedan man kom till Sandra Eriksson och radar upp den ena bra prestationen efter den andra. Nu ska man återigen gå med amerikansk sulky och hittar man bara ner i ett vettigt slagläge så duger man helt klart i denna omgivning.

Smällen

4 Invisible Sun är ruggigt bra. Har dock en akilleshäl i att man inte är startsnabb. Hamnar oftast punchigt på det och får för långt fram. Har ett okej läge här och hittar man ner snabbt i andraspår ska man absolut räknas tidigt.

Rank: 8-2-6-4-12-1-10-11-7-3-5-9

V86 2

Tipsetta

5 Eld Prinsen är ett högkapabelt kallblod som troligen hittar till ledningen efter en bit. Därifrån har man en bra vinstchans då jag tycker att hästen ser ut att ha utvecklats ytterligare till i år. Är den troliga spiken i omgången om man vill ha en sådan.

Motbud

11 B.B Pave Faks har verkligen farten i benen men straffar tyvärr ut sig med galopp lite för ofta. Senast blev det dock omstarter och fördröjningar, så man är lite förlåten för den galoppen. Lyckas man trava felfritt hela vägen här och det klaffar med resan så är man med i striden.

9 Borkvinn S.K. fick äntligen vinna igen senast efter att ha gått segerlös bra länge. Var mot ett lite blekare gäng än man möter denna gång, men hästen har kapacitet för att duga mot dessa också.

Smällen

2 Monster Mustach är även det en högkapabel pålle som har snabbheten som främsta vapnet. Kommer med all sannolikhet ta ledningen här och sedan släppa till storfavoriten, för att sedan hoppas på en sen lucka och spurta till vinst. Helt omöjligt är det inte.

Rank: 5-11-9-2-10-7-3-1-4-12-8-6

V86 3

Tipsetta

3 Punchboard är nog överlägsen kapacitetsmässigt i detta lopp och man går ner rejält i klass gentemot senaste starten i mitt tycke. Dock galopperade man i ett kvallopp när det vankades voltstart i april, och man var inte i närheten att gå iväg. Men toppchans felfri och är ett kompletterande spikförslag till Eld Prinsen i nuläget.

Motbud

1 Ninepoints Winner satt fast med mycket krafter kvar senast. Har dock gjort sina bästa lopp i amerikansk sulky är känslan, men håller man upp ledningen här så har man ändå en vettig segerchans. Man ska dock tänka på att hästen är segerlös efter 17 starter.

6 Easter Egg är väl den som främst utmanar i spetsstriden. Skulle man lyckas ta sig förbi från start så är mycket vunnet. Hästen har 3 segrar på 5 starter och är given vid gardering.

Smällen

8 Arn Silvio ska göra debut uppe i norr efter en session hos Kolgjini. Hästen ser ut att ha väldigt mycket fart i sig men har inte fått stilen med sig i söder. Har man lyckats fått hästen på bättre tankar så har man helt klart kapacitet för loppet.

Rank: 3-1-6-8-12-11-2-4-10-5-7-9

V86 4

Tipsetta

2 Dundee As besegrade A Fair Day vid sin senaste start i Sverige, vilket säger mycket om hästens kapacitet. Senast körde man rätt så passivt och gick i mål utan att vara brukad. Hästen kommer i superform enligt intervju och då ska man helt klart ses som förstahäst här.

Motbud

5 Versace Face var ute i Norrbottens stora pris senast och fick en fin resa med sen lucka. Hästens bästa egenskap är kanske inte att gå på speed, men klarade ändå av att accelerera till ett fjärdepris. Hästen ser ut att ha mycket att hämta och är ett givet motbud.

7 Bengan hade en session i Frankrike i vintras och det verkar ha gjort hästen gott. Senast vann man väldigt enkelt och bollade med en så bra häst som Global Badman. Man ska dock inte vara på topp helt ännu då man siktar på större uppgifter framöver. Ska dock kunna vinna detta lopp utan maxform.

Smällen

Har otroligt svårt och tro att det smäller här, utan den fjärde hästen som kan vinna detta lopp är 6 Rome Pays Off. Kanske att man hittar till ledningen här, och då provar man nog att spänna bågen denna gång. Kan gå.

Rank: 2-5-7-6-1-8-3-4

V86 5

Tipsetta

13 Dino Cream var ute i en stentuff final i diamantstoet senast. Gjorde det väldigt bra då man spurtade fint till ett femtepris, och går ner i klass till denna start. Har springspår med springband här och jag tror inte att det är helt omöjligt att man skulle hitta till spets efter en bit om man prickar perfekt, då det inte är några monster på start. Omgångens drag!

Motbud

10 Mellby Lion gjorde det klart bra i ett försök till stosprintern bakom bland annat Kitty Hawk senast. Även hon går ner i klass till denna start och trampar man bara iväg felfritt från ett snävt fjärdespår så har hon fart som räcker.

9 Grit Brodda kom inte till i loppet senast men var samtidigt inte som bäst för dagen. Sandra säger att hästen är bäst i främre träffen och jag blir inte förvånad om vi får se ett offensivt upplägg. Presterar hon som hon kan så är man med i striden.

Smällen

15 Hunting Widow är i grunden väldigt kapabel. Har inte startat sedan april nu vilket gör att formen är ett frågetecken. Har även bakspår på tillägg vilket inte gör det lättare, men kapaciteten finns där så jag vill ändå varna för henne i ett öppet stolopp.

Rank: 13-10-9-15-4-2-6-14-8-7-3-5-11-12-1

V86 6

Tipsetta

6 Ulvsåsen har gjort tre starter efter lång frånvaro och har radat upp seger efter seger. Även om inte motståndet kanske varit det vassaste så var det ändå V75 senast. Nu kliver man upp i klass återigen, men samtidigt blir hästen bättre och bättre för varje start.

Motbud

12 Tekno Jerven föll tyvärr tillbaka till gamla synder senast när man slog på en galopp. Dock var upphämtningen strålande och visar att formen sitter där. Ett iskallt femtespår här gör att man troligen hamnar en bit bak, och det kan bli långt fram till min tipsetta. Men fart finns absolut för att runda detta gäng. Kan vara ett fräckt lås ihop med förstaranken.

11 Månlykke A.M. gör det jämt och bra men kanske har tappat lite av den här vinnargnistan. Nu hoppar MAD upp igen och ska försöka lura honom först över linjen. De får gärna motbevisa min teori på lite blöt inställning, för det är en häst man gillar.

Smällen

7 Guli Fantom har enorma fartresurser. Dock har man också enorma problem med travet och straffar väldigt ofta ut sig med galopp. Visar dock fortsatt form och jag tror att man hoppade bort segern senast. Felfri ska man inte nonchaleras.

Rank: 6-12-11-5-3-7-10-2-9-1-4-8

V86 7

Tipsetta

6 Cash Back Bi får ändå förstatjingen då man har alldeles för lite pengar på sig kontra sin kapacitet. Förra året vann man åkandes mot Portofino, och även då var det Mange som satt i sulkyn. Hästens trav är långt ifrån bra, men Magnus har otroligt fina körhänder och kommer lösa felfritt lopp. Med risk för svar från invändigt ekipage så tror jag att man kan vinna från dödens.

Motbud

7 Cherokee Face satt fast med rubbet sparat i en STL-final senast och visar att formen är på topp. Lite spår långt ut här men hittar man bara ner i ett vettigt slagläge så har man goda möjligheter att dyka upp på målfotot.

10 Kiwi Sisu gjorde sitt klart bästa lopp senast och även här visas gryende form. Har en väldigt fin spurt att ta till och skulle må bra om det blir för hårt tempo där framme.

Smällen

12 Nikylon drog ett helt iskallt läge här. Men hästen har väldigt fina fartresurser när man travar felfritt och skulle det som sagt bli lite tempo här så är man nog inte helt borta om det klaffar lite med resan.

Rank: 6-7-10-12-9-3-4-1-2-8-5-11

V86 8

Tipsetta

3 Grand Ready Cash är en häst jag gillar mycket. Gick väldigt fint mellan hästar senast bakom bland annat Dea Sprint Bar. Går upp en klass till denna start, men tror man står sig väldigt bra även i silver. Första amerikansk sulky denna gång är väldigt intressant.

Motbud

12 Hankypanky Pinkman är nog fältets mest kapabla häst, men har dragit ett iskallt spår här. Behöver tur med resan samtidigt som det blir lite tempo på loppet. Dock ingen omöjlighet att så blir fallet och man vill gärna ha med loppets bästa häst trots detta utgångsläge.

8 Mellby Joker visade att man har fin form senast då man gick upp i rygg på Lozano di Quattro över mål senast på Solvalla. Svårt spår även här, men jag tror Wäjersten gasar lite från start för att hitta position. Kommer man ner i ett vettigt slagläge är man med i striden.

Smällen

I detta lopp tycker jag att det finns många roliga kantbollar, men väljer att lyfta 10 Caio Titus Bond. Jag trodde en hel del på honom senast, men var inte som bäst för dagen. Gocciadoro tog på sig den insatsen då hästen behöver lite mer tid mellan loppen än vad man fick. Nu ska man vara i samma slag som i Vermo och där såg man väldigt läcker ut som fastlåst. Blir nog som sagt tempo i detta lopp och då kommer omgångens roligaste smäll att fälla många.

Rank: 3-12-8-10-6-2-4-1-9-7-5-11

Spiken

Avd 2 nr 5 Eld Prinsen

Draget

Avd 5 nr 13 Dino Cream

Smällen

Avd 8 nr 10 Caio Titus Bond

Systemförslag

1: 2,4,6,8

2: 5 Eld Prinsen

3: 3 Punchboard

4: 2,5,7

5: 2,4,9,10,13,15

6: 6,12

7: 6,7,10,12

8: 3,8,10,12

2304 rader / 576 kronor

Spela andelssystem med oss här

V86
ANNONS
Nästa artikel