Just nu:
16.12 Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll
13.44 Tunga beskedet: Månprinsen A.M. struken
12.37 Efter Lotteria: Hårdare regler för drivningar i Italien
09.45 Elitloppet: Allt du behöver veta inför travfesten
17.05 ELITKAMPEN: Det stora nordiska slaget
16.48 Två strykningar i Treåringseliten
13.22 Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!
10.34 Gästkrönikör Niklas Borg: Vem vann Elitloppet 2004?
08.33 Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee
08.13 Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

V86: Äkta hattrick för Jepson – dubbel till Dahlén

Vaggeryd förvandlades i afton till Carl Johan Jepsons arena när värmlänning slog till med ett äkta hattrick. 

I Diamantstoförsöket blev det skräll när Julia Pellini spurtade till seger. Detta var en halvrörig historia där Valborg Marje drog på i jämnt tempo där framme. Men Paw Mahonys femåring var slagen tidigt och i slutsvängen anmälde många sitt intresse.

Dear Friend såg ut att gå mot andra raka för Johan Untersteiner men mellan hästar hade Carl Johan Jepson hittat luckan med den Magnus Dahlén-tränade femåringen.

– Jag är inte överraskad. Jag hade sagt till alla att hon var i ordning och att hon behövde loppet på Åby senast, sa Magnus Dahlén efter loppet

Julia & Jepson - Foto: ALN

100 000 kronor in på kontot för Yankee Glide-dottern men Dahléns kväll var inte slut där.

För 20 minuter senare var det dags igen när Jepson kom flygande ute i banan med Vischio Holz.

Italienaren hade långt fram till undflyende Neelix och comebackande Adrian Kolgjini i sista sväng men ekipaget flög lågt sista biten och hann dit kort före mål.

Magnus med många - Foto:ALN

– Det är ovanligt att en liten tränare som jag får in en sådan här i träning. Det här är en riktigt bra häst som jag tror vi kommer få roligt med i framtiden, sa Magnus Dahlén i dagens andra segerintervju.

Det blev till slut ett äkta hattrick för Carl Johan Jepson och den avslutande triumfen med Mack Dragan var kvällens prestation. Femåringen, för dagen i bike och barfota runt om, inledde i tredje ytter men Jepson tog ett tidigt initiativ.

Tredjespår till dödens, press på ledande Comanche Moon som svarade och det blev utdragen körning i 300 meter mitt i loppet. Till slut kunde Jepson överta ledningen, men det hade kostat och nu väntade man bara på när Zola Boko-sonens krafter skulle tryta. Men det kom aldrig.

Mack Dragan - Foto: ALN

– Den här prestationen kan jag inte ta på mig. Jag körde riktigt illa och borde bara ha glidit fram utvändigt om Jocke. Men vi fick övertag på den och sen var det fruktansvärt bra gjort av hästen att vinna, sa dagens man Jepson.

Mack Dragan klev undan på 1.12,7a/2140 meter i detta Bronsförsök och för det erhöll tränare och ägare Morgan Wilhelmsson 125 000 kronor. Nu väntar finalerna på Färjestad.

Elliot Coger - Foto: ALN

Precis som förra veckan i Kalmar stod Elliot Coger som vinnare och sjuåringen är i ruggigt slag just nu. Fredrik Persson hamnade i tredje ytter och hade i det läget en bra rygg framför sig i form av Zoko Lane som dock avancerades till täten varvet kvar.

Persson tog upp jakten, med favoriten Balfour i ryggen som dock inte hade sin bästa dag. Istället tuggade Enjoy Lavec-sonen sönder Zoko Lane och ekipaget kunde finåka sista biten. Detta var valackens fjärde fullträff i år och segertiden skrevs till 1.16,6/3680 meter. Förstapris 100 000 kronor.

Super Grabben - Foto: ALN

Supergrabben var annars svaret i inledningen. Precis som vid segern senast satt Daniel Olsson i sulkyn bakom Mimmi Elfstrands travare och Olsson laddade vad som gick när bilen släppte.

Väl i ledningen fick man dämpa till 15,3 på varvet och med knapp marginal höll man undan för vasst spurtade duon Waffle och Early Pactol. Segertid 1.14,2/1640 meter.

Quite Right - Foto: ALN

Björn Goop hade konserverat formen från i måndags. Quite Right hade dåligt spår från start men Goop hittade andra ytter och fick ett perfekt lopp. Ekipaget kunde vänta med attacken till upploppets början och fyraåringen avgjorde enkelt på 1.16,4/2640 meter.

Björn Goop var dock så pass snäll att han bjöd tillbaka i loppet efter. Då hamnade han själv i dödens med Wordfeud och gav rygg till Zdenka och Örjan Kihlström.

Ledande Ceylon Dream var inget märkvärdig från ledningen och när Goop knäckte denna hade Daniel Redéns sto fått ett loppet kört i halsen. Segertid 1.13,8a/1640 meter.

Gear Extention - Foto:ALN

Örjan Kihlström blev till slut dubbelsegrare men var inte långt ifrån att åka dit i Klass II-försöket. Kihlström hade fått övertagit ledningen efter drygt 600 meter med Stefan Melanders Gear Extension.

På upploppet såg man ut att han allting klart men Björn Goop kom snabbt med Bear Hope och in mot mållinjen blev det hårdare  än nödvändigt. 125 000 kronor i förstapris och tiden i mål skrevs till 1.14,2a/2140 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
onsdag 08:13, 22 maj

Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 17:15, 21 maj

SWEDEN CUP: Startlistor och odds till förfesten!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 11:50, 21 maj

Efter skada: Mofaksan tvingas sluta

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:22, 21 maj

Jepson till Tusenklubben: ”En milstolpe”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 18:19, 20 maj

KUSK-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:47, 20 maj

Valokaja Hindö och Gretzky B.R. till Oslo Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:19, 20 maj

Här är höjdpunkterna – under Elitloppsdagen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Intressanta sprinterlopp på Solvalla

Intressanta sprinterlopp på Solvalla

Solvalla på tisdagar brukar hålla hög standard och kommande vecka körs det sprinterlopp med potential att bli sevärda.

Det är bra klass på Hästägarnas Sommarpris med 100 000 till vinnaren. Magic Gwin vann Bronsfinalen under Elitloppshelgen på 1.11,1a/2140 meter och det blir ett revanschmöte mot Disco Volante. Stefan Melanders travare felade från start den gången och spårlottningen föll bäst ut för Magic Gwin.

Galopp från start blev under Elitloppshelgen blev det även för Daniel Redéns Michelangelo Ås. Men insatsen i Östersund i starten räckte till andraplatsen bakom Erik Sting och tiden 1.10,1a/1640 meter var nytt rekord. Alessandro Gocciadoro har stationerat sig i Sverige och jagar här upprättelse med Super Star Reaf som felade uppe i Östersund senast.

”Gul kusk” selar även ut Virginia Grif i Itaka Sunds lopp för ston och vinnaren av Fyraåringeliten för ston under Elitloppshelgen ställs enbart mot sex konkurrenter. Bland dessa märks Leet Hanover samt comebackande Stosprintertvåan Bugatti Brick. Även här vinnaren tar hem 100 000 kronor.

 

Hästägarnas Sommarpris
1640 meter – autostart
Förstapris: 100 000 kr
1. From Dust To Dawn – Mattias Djuse
2. Final Oak – Claes Sjöström
3. Magic Gwin – Kaj Widell
4. Victor A.U. – Torbjörn Jansson
5. Jeepster – Oskar Kylin-Blom
6. Michelangelo Ås – Örjan Kihlström
7. Super Star Reaf – Alessandro Gocciadoro
8. Cab Hornline – Per Lennartsson
9. Disco Volante – Ulf Ohlsson

Itaka Sunds lopp
1640 meter – autostart
Förstapris: 100 000 kr
1. Greece Boko – Robert Bergh
2. Oceanic Clearence – Per Lennartsson
3. Leet Hanover – Örjan Kihlström
4. Bugatti Brick – Jorma Kontio
5. Virginia Grif – Alessandro Gocciadoro
6. Carja – Jessica Sidbäck
7. Erica – Kaj Widell

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Färjestad nästa stopp för Lionel
Nästa nyhet
Färjestad nästa stopp för Lionel

Färjestad nästa stopp för Lionel

”Neste løp för Lionel blir på Färjestad 30 juni”. Det skriver ägaren och kusken Göran Antonsen på Twitter.

Lionel vann Elitloppsförsöket som föregicks av omstarter och allmän kalabalik. Antonsen satt då i rygg ledaren man valde dödens tidigt vilket han sannerligen hade täckning för. I finalen blev det sedan en femteplats, för den snygge fuxen som tränas av Daniel Redén.

Nu laddar man alltså Färjestads Jubileumslopp lördag 30 juni med 400 000 kronor i förstapris. Då avgörs det även vem som bli kung och drottning i långa E3 och det är även V75-finaler på programmet. På Lionels meritlista finns sedan tidigare en tredjeplats i Prix d’Amerique 2017 och segern i Olympiatravet samma år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
14 av 14 för Jimmy Takters Manchego
Nästa nyhet
14 av 14 för Jimmy Takters Manchego

14 av 14 för Jimmy Takters Manchego

Jimmy Takters sto Manchego vägrar förlora. Inatt kom fjortonde raka segern.

I Pennsylvania All Stars (30 000$) på Pocono Downs satt som vanligt Yannick Gingras bakom treåringen, och efter inledning på innerspår styrde ekipaget ut i dödens mitt i loppet.

Därifrån hade man full kontroll på händelserna och Muscle Hill-dottern gick undan med flera längder över upploppet utan att se särskilt plågad ut.

Segertid, tangerade rekordet 1.10,1a/1609 meter vilket hon travade vid två tillfällen som tvååring. En säsong där hon vann bland annat Breeders Crown (600 000$), Peaceful Way (385 000 $) samt Jim Doherty Memorial (330 800 $) under Hambo-dagen.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla: Jubileumstestet till Milligan's School
Nästa nyhet
Solvalla: Jubileumstestet till Milligan’s School

Solvalla: Jubileumstestet till Milligan’s School

Icelands Lopp – Första testet till Jubileumspokalen med 100 000 kronor i förstapris hade bara lockat sju hästar och det blev ingen särskilt välregisserad tillställning.

Umaticaya öppnade inget nämnvärt från innerspåret tillsammans med Jorma Kontio och Robert Bergh gav upp hoppet att komma till täten efter ett par hundra meter med startraketen Muscle Hustle.

Istället var det Örjan Kihlström som pep till spets med Destiny Am men man fick Mindyourvalue W.F. över sig direkt. Björn Goop tryckte sig till täten efter 600 meter med det hade kostat drygt 07.

Milligan's School - Foto: ALN

Första kilometern travades på snabba 09,6 och i andraspår hade nu Test Drive, Muscle Hustle och Milligan’s School radat upp sig.

Men Test Drive felade 800 kvar för Stefan Melander och fram gled en tillsynes laddad Muscle Hustle. När denne sedan sprang rakt ut och galopperade vid 600 meters-pålen låg istället vägen vidöppen för Milligan’s School.

Ulf Eriksson hade inte behövt köra en meter bakom Stefan Melanders travare och redan 500 kvar hade man slagit ledaren. Segertid för Yankee Glide-sonen 1.11,0a/2140 meter.

Zack's Zoomer - Foto: ALN

Det blev också seger för en annan av ”Tarzans” amerikaimporter i Solvallaserien för fyraåringar. I ett femhästarsfält ställdes Zack’s Zoomer bland annat mot stallkamrater Output Pressure och Digital Performer.

Örjan Kihlström avancerade till front efter drygt 600 meter och sedan blev detta en promenadseger på 1.13,4a/2140 meter. Förstapris 100 000 kronor.

Thought Hanover visade gott gry bakom Gocciadoros Zidane Grif under Elitloppshelgen och nu var det följaktligen dags för karriärens första seger.

Thought Hanover - Foto: ALN

Jim Oscarsson liftade med i andra utvändigt, attackerade på sista bortre och via en fin avslutning på 11,1/700 meter plockade man enkelt ner ledaren.

Det blev också en trippel till Timo Nurmos. Ulf Ohlsson placerade Hevin Boko i spets efter 600 meter. Därifrån hade man inga problem att hålla undan i Solvallas Fyraåringsserie för ston.

Övriga två fullträffar bärgades av Jorma Kontio. Först med Hachiko De Veluwe som kunde ta fjärde raka segern och sen var det dags för Roheryn.

Stoet hamnade långt bak från sitt dåliga läge, men Jorma hittade rätt rygg på sista bortre och sedan exploderade sexåringen sista 300. Klockorna visade i trakterna av 1.09 och detta var imponerande.

Ridgehead Melanie - Foto: ALN

Ridgehead Melanie hade bara travat felfritt en enda gång tidigare i karriären fram till ikväll. Torbjörn Jansson visste dock vad han gjorde när han attackerade med Kai K Loumalas sto 700 kvar och segern blev enkel.

Och så vann Emilia Leo igen såklart. Succétjejen från Östersund i lördags slog till i monté med Per Linderots Liberty Face.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
OGP-vinnaren inbjuden till Hugo Åbergs

Travtips

Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll

Travtips
torsdag 16.12, 23 maj
Axevalla heter kvällens bana så här dan före dan före dan före dan, Åke Svanstedt gästar oss för ett Elitloppsbesök men vi ikväll är det en av sönerna som är i huvuvdrollen. Rickard Svanstedt har ett par intressanta chanser och vi provar med ett par Rickar...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.22, 22 maj

Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
tisdag 15.59, 21 maj

Tips Jägersro 21 maj: ”Jörgensen med fin spetsvinnare”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 16.06, 20 maj

Tips Mantorp 20 maj: ”Det låter bra på Zinco Jet”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.08, 19 maj

Tips Årjäng 19 maj: ”Norsk segeryra att vänta”

Spelredaktör Daniel Olsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13.55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 15:01, 21 maj 2019

Propulsion vinner nog trots allt på söndag

Anders Malmrot har gjort ett bra lopp. Comeback på Elitloppet. Och han är årets stora bubblare...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Spelkrönika Berglund
Ulf Nilsson