Gulddivisionen, E.J.’s Guldsko, på Hagmyren med 150 000 kr i förstapris blev en fartfylld tillställning där vinnaren sannerligen inte kan beskyllas för att ha fuskat bort det hela från ledningen.

När startbilen släppte fältet öppnade flertalet hästar bra och inte helt oväntat var Alvena Pele kvickast från innerspåret. Direkt utvändigt satt Peter Untersteiner med B.B.S.Sugarlight som körde hela fältet från början när han höll ut Knows Nothing och fick Explosive De Vie att backa ner i kön.

Fredrik Solbergs norska adept kunde överta ledningen efter första kurvan men det kostade 1.07,3 och varvet passerades sedan på 1.09,9. Knows Nothing fick syna dödens medan ett par av de värsta konkurrenterna, Coldtown och Quid Pro Quo, fick andra respektive tredje ytter.

Peter Untersteiner låg raklång nästan varenda meter av loppet och i slutsvängen kändes det öppet. Coldtown och Quid Pro Quo anföll i tredjespår och det höga tempot borde ha satt sina spår hos den ledande Super Light-sonen. Hagmyrens korta upplopp blev en kamp mot mjölksyran men B.B.S.Sugarlight var egentligen aldrig i förlustfara.

Coldtown gick bra som tvåa, men var halva längden efter i mål, och Explosive De Vies finfina slutrökare från femte utvändigt gjorde att man knep bronset. Den nu sjufaldige miljonären kunde hålla undan, i en inte allt för snabb avslutning, men sluttiden löd på 1.10,7a/1640 meter vilket är nytt banrekord.

Segerdefillering - Foto: ALN

Segerdefillering - Foto: ALN

– Jag fick köra för spö första 100 för att hålla ut de andra och då blev han lite väl laddad. Han var trött till slut men det var med all rätt såklart. Jag har varit inblandad i den här hästen i två och ett halvt år och det är en ren fröjd hela tiden, sa Peter Understeiner efter loppet.

Direkt efter det tog Peter Untersteiner med sig ”biken” och satte sig upp bakom Önas Igor. Sexåringen, som fick smaka på jänkarvagnen för första gången, öppnade bra bakom bilen men var chanslös att svara Etosha Boko. Istället fick ekipaget smyga med i rygg på ledaren och när luckan kom i slutsvängen fanns det bara ett ekipage på banan. Tränar gör Romme-amatören Stefan Björkvall och på segerchecken stod det 100 000 kronor.

Ohlsson skålar - Foto: ALN

Ulf Stenströmers Casmira infriade favoritskapet i Diamantstoförsöket men det kunde ha börjat bättre med tanke på utgångsläget. Från spår två bakom hamnade stoet bland de sista men Ulf Ohlsson styrde på mitt i loppet och kom fram utvändigt om ledaren drygt 1100 kvar. Sen avgjorde fyraåringen på ren styrka och hon blev helt ensam på fotot trots ett tung resa. 100 000 kronor fick hon för besväret och segertiden noterades till 1.13,3a/2140 meter.

Ulf Ohlsson såg också ut att vara segerkusken bakom Öystein Tjomslands Ossman när man kom in på upploppet i Erik Graléns Minne.  Men kort före mål kunde istället en annan Ulf sätta käppar i hjulet när Ulf Eriksson kom längst ute i banan och satte dit amatörtränade Björs Frej. 150 000 kr erhöll man i förstapris och amatören Annelie Lagergren sköter träningen.

Både Brons- och Silverdivisionen vanns från ledningen och båda tillställningarna blev tämligen händelsefattiga. Tomas Pettersson körde Ajlexes Cubano till täten i en snabb öppning och kunde sedan spåra runt om före en vasst spurtade Serious Try. Detta var ytterligare en amatörseger på V75 och Anders Jonsson heter tränaren.

Erik Adielsson visade sedan sin skicklighet när det gäller att pricka från springspår och väl i spets kunde ingen rå på Seedorf O.M.F. Jetset och Let’s Dance D.E försökte allra bäst men ingen var nära den Stig H Johansson-tränade femåringen.

Roger Walmann-tränade Ottens Casher avrundade sedan V75-spelet men en strong dödensseger. Kenneth Haugstad satt nöjd utvändigt om ledaren hela vägen och måttade snyggt in Ready Cash-avkomman över upploppet. Tvåa från ledningen blev Hazard Sund och mellan hästar knep King Of Mine den sista pallplatsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Dubbelt svenskt i Prix RMC

Dubbelt svenskt i Prix RMC

I Prix De Montier En Der på Vincennes med 75 000 € i sammanlagd prissumma spelades svenskägde Cash Gamble till storfavorit. Men när det drog ihop sig till slutstrid var det två andra svenska hästar som gjorde upp om segern.

Apollon De Kacy inledde loppet i tredjespår men kunde avancera till ledningen efter drygt 1000 meter. Där satt i det läget Lutfi Kolgjinis Archangel Am tillsammans med Pierre Vercruysse som fått en ännu tyngre väg fram till täten. Cash Gamble hamnade vettigt till i andra ytter men när attacken skulle sättas in blev han utknuffad både en och två gånger och körande Franck Nivard valde istället att backa.

Apollon De Kacy eldades rejält av Jörgen Westholm och in på upploppet såg inte många konkurrenter särskilt morska ut. Kolgjinis andrahäst Radieux försökte. Cash Gamble återkom men var chanslös. Men i rygg ledaren fick nu Archangel Am full marschorder och kort före mål kunde Going Kronos-sonen sätta nosen före en urtapper Apollon De Kacy.

Alltså svenskt på både första- samt andraplatsen och Archangel Am kunde inkassera 33750 € medan Westholms sexåring tjänade 18750 € på andraplatsen. 1.13,4/2700 noterades som sluttid i mål för båda hästarna.

Loppet går att se här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ungdomarna tog för sig på Meadowlands
Nästa nyhet
Ungdomarna tog för sig på Meadowlands

Ungdomarna tog för sig på Meadowlands

Långt borta från kobolt, Souloy och tumult travades det som vanligt på flertalet ställen i USA och två talangfulla svenska kuskar stod som segrare.

Marcus M Melander vann kvällens andra lopp med Hillman (e. Muscle Hill) och gjorde det från rygg ledaren. Från bricka sju blev det vida spår fram till ledningen och Melander valde att släppa till I Wish I Could. I draget bakom denne fick sedan ekipaget en fin resa och när man klev ut i dödens i slutsvängen var ledaren slagen. Då kom Panana Republic och kopplade grepp direkt men Hillman stred upploppet ner och kontrade ut utmanaren med dryga längden. Segertid 1.12,1a/1609 och det är Daniel Redén som äger treåringen.

Lucas Wallin - Foto: ALN

Lucas Wallin - Foto: ALN

Sen var det Lucas Wallins tur med Nancy Johansson-tränade Explosive Ridge (e. Explosive Matter). Även här var segerreceptet rygg ledaren och luckan kom som en brev på posten när Tim Tetrick galopperade med Eastern Promises i dödens 400 kvar. Helt plötsligt blev det fritt fram för tvååringen att ta upp jakten på ledande Body Slam och över upploppet kunde Wallin sitta relativt still. Segermarginalen skrevs till en längd och sluttiden noterades till 1.14,a/1609.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Your Highness borta ur Prix d'Ete
Nästa nyhet
Your Highness borta ur Prix d’Ete

Your Highness borta ur Prix d’Ete

Efterspelet från gårdagens avslöjande om dopade hästar från Fabrice Souloys stall fortsätter och idag skulle egentligen Your Highness och ett antal hästar till startat på Vincennes.

Igår avslöjades alltså att fyra hästar från Fabrice Souloys stall tävlat i både Norge och Sverige med en förhöjd mängd av kobolt. Grundämnet kallas ”fattigmans-epo” och har en bloddopande effekt. Det var först när Lionel A- och B-prov visade sig vara positiva man gick tillbaka och fann att även Your Highness, Un Mec D’Heripré och Timone E.K. hade överskridit gränsvärdena 25ng/ml blod och 100ng/ml urin. Kobolt är inget man kontrollerar under en rutinmässig provtagning utan det är specialprocess.

Souloy blev avstängd i hela Norden med omedelbar verkan och nu verkar det ha gett eko även i hemlandet Frankrike där tidigare Lover Face blivit påträffad med samma substans i blodet. Björn Goop körde King Sir Kir till seger igår och i dagens Prix D’Ete var tanken att Your Highness skulle ha startat. Men Olympiatravs- och Copenhagen Cup-vinnaren förbjuds alltså från att starta för Fabrice Souloy i Frankrike tills vidare.

Sent på fredagskvällen cirkulerade också uppgifter om resten av Souloys hästar, bland annat Cash Gamble, From Dust To Dawn och Arazi Boko, inte heller tillåts tävla under lördagen men än så länge kan inte detta bekräftas.

Läs också ”Mitt i dramat – King Sir Kir slog till och vann på Vincennes”
Läs också ”Fabrice Souloy stängs av med omedelbar verkan”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mitt i Souloydramat - King Sir Kir vann i Paris
Nästa nyhet
Mitt i Souloydramat – King Sir Kir vann i Paris

Mitt i Souloydramat – King Sir Kir vann i Paris

Mitt i detta turbulenta drama om Fabrice Souloy slog hans svenskägda nyförvärv King Sir Kir till och vann på Vincennes.

I Prix Aglaja kunde Björn Goop köra sig till ledningen i ett tidigt skede av loppet med den forne Claes Svensson-tränade hästen. I dennes rygg liftade Lutfi Kolgjinis Owen Face med och in på upploppet lyckades Pierre Vercruysse snirkla sig loss från vinnarhålet. Det gick dock inte att komma i närheten av King Sir Kir som stegade undan på ett bra sätt och denna fullträff var värd 21 150 €. Segertiden skrevs till 1.13,4/2850 meter

 

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fabrice Souloy stängs av med omedelbar verkan

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson