Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon gör comeback här efter att inte ha startat sedan i slutet av förra året men hon känns fin i träningen. Jag tycker att hon gjorde flera fina lopp i fjol men ändå är det svårt att se att hon bara ska gå ut och vinna detta. Hon kommer säkert göra en bra prestation och sen får man se hur långt det räcker. Trots viss skepsis till att hon ska ta hem detta är hon stallets bästa chans tillsammans med Marrakech. Barfota runt om, säger Anton Sverre om Dirty Dancing In (V65-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 PALERMO BROLINE – Han var duktig senast vid seger och han sköter jobben på bra sätt efter segern. Han är hygglig från start och utan positionsstrul så bör det vara ett segerbud i ett lopp som detta. Skor runt om, säger CG Björkroth i stallet.

2 EUROCANDIDCAMERA – Han har börjat att förstå alltmer vad det handlar om och svarade för ett bra slutvarv senast. Läget är vettigt och jag räknar med en framskjuten placering här. Åtminstone barfota fram, säger Marcus Schön.

4 LAURENTIUS CASH IN – Han kommer mer och mer för varje start och häll väl godkänt från ledningen senast. Man kanske tycker att han skulle hålla undan med tanke på det låga tempot första varvet men det gick runt 11/500 och han sprang så fort han kunde. Han gav dessutom aldrig upp och jag tycker väl nästan att han kontrade en aning. Jag är i alla fall nöjd med hästen och läget är bra samtidigt som han kan öppna riktigt snabbt från start. Han kommer säkert at göra en fin insats igen och jag är inte helt främmande för att han kan duga en bit. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

5 WAFFEL – Han gjorde en helt okej insats senast och kommer allt närmare den rätta formen. Han inledde också året bra men jag tycker kanske att han behöver visa lite mer innan man kan tro på seger. En plats bland de tre främsta kan han räcka till. Barfota bak, säger Anton Sverre i stallet.

7 SÖTA SYSTER – Senast blev det galopp och nu får vi ta en lugn avgång med henne. Hon känns som hon ska i jobben och nu blir det första gången barfota runt om. Hon bör svara för en bra insats, säger Tuomas Korvenoja.

9 IL DIABLO – Han var inte helt kurant senast då halsen spökade. Nu är allt bra men han får visa lite gammal god form innan man kan tro alltför mycket. Den hårda banan sliter på hästarna hovar bak och vi får avvakta innan vi vet balansen, säger Ville Karhulahti i stallet.

10 POINTILLIST – Han fick äntligen vinna senast efter att ha gjort fina insatser en längre tid. Jag upplevde honom som aningen ojämn förr men nu hoppas jag på islossning efter som hans två senaste framträdanden pekat i helt rätt riktning. Vi kör med skor den här gången, och med tur på vägen blir det säkert en fin slant igen, men jag har lite svårt att se honom vinna, säger Jim Oscarsson.

11 RUM SWIZZLE – Det handlar om en jättefin häst men senast var hon för lätt balanserad och det blev galopp. Om det klaffar från detta läge så bör hon duga fint och kunna segerstrida. Det blir skor runt om, säger Marcus Schön.

12 SEETHESTAR – Han har rätt så bra kapacitet men behöver en del tur från detta svåra utgångsläge. Allt verkar helt ok med hästen och det blir skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

Lopp 2, V65-2

1 FEEL THE MUSCLE – Hon har inte startat sedan i början av mars och hade halsinfektion den gången. Hon är åtgärdad efter det och känns fin i jobben nu. Det har väl inte varit tal om några snabbare jobb och troligen behöver hon loppet i kroppen. Ändå ser förutsättningarna så pass spännande ut att hon ska kunna tjäna hyggliga pengar. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

2 SPANISH ROSE – Hon har haft sina problem med fräschören och varit ifrån. Nu är hon fin i jobben och hon har bra kunnande. Det var dock några bra emot och hon är heller inte på topp. Skor runt om, säger Henrik Larsson.

5 TILLER – Hon nöter på hyggligt. Hon är lite hårt anmäld här och vi siktar på en invändig resa och hyggliga slantar med henne. Hon är annars inte så pjåkig. Mest troligt blir det skor runt om, säger Marcus Schön.

7 DIRTY DANCING IN – Hon gör comeback här efter att inte ha startat sedan i slutet av förra året men hon känns fin i träningen. Jag tycker att hon gjorde flera fina lopp i fjol men ändå är det svårt att se att hon bara ska gå ut och vinna detta. Hon kommer säkert göra en bra prestation och sen får man se hur långt det räcker. Trots viss skepsis till att hon ska ta hem detta är hon stallets bästa chans tillsammans med Marrakech. Barfota runt om, säger Anton Sverre.

8 PRETTY PERFECT – Hon var grymt bra efter galopp senast och det är en bra häst i bra form. Hon är lite svår i starten tyvärr. Vi kör henne med skor runt om, säger Fredrik B Larsson.

10 SHINING MOMENT – Hon gör första starten för oss och är svårbedömd. Hon har tränat 1.17,5/1600 meter inne på Solvalla med en hel del sparat. Hon är lite flegmatisk av sig så vi får se hur långt det räcker. Eventuellt blir det barfota bak och spåret bör hon greja, säger Jonas Eriksson i stallet.

12 PASTELL TILLY – Hon fick det äntligen att lossna där i mars och var duktig både vid tredjeplatsen men speciellt vid segern. Jag köpte loss henne från farsan efter det och nu har hon fått träna på ett tag. Vi har mest preparerat henne i sanden och 1.21 full väg är det snabbaste hon gått. Hon kan behöva loppet men på det hon visade för inte allt för längesedan måste hon ändå ses med chans. Skor runt om, säger Peter G Norman.

13 SUNRISE BOULEVARD – Hon har ruggig kapacitet och läget kan passa henne bra för felfri avgång. Felfri så bör hon dyka upp i striden då hästen är bra. Mest troligt blir det barfota fram, säger Marcus Schön.

Lopp 3, V65-3

1 A GIFT TO YOU – Hon var lite väl pigg i ledningen senast. Hon har tränat på bra sätt efter det och var fin tisdagens jobb. Hon är inte så pjåkig och kan nog en 16-tid. Det är hårt i de här loppen. Eventuellt blir det barfota fram, säger Reijo Liljendahl.

2 STAR TREATMENT – Hon galopperade bort en andraplats senast. Nu blir det andra skor på henne och hon bör klara spåret utan galopp. Hon är på gång och kan vara med i striden, säger Tino Ärling i stallet.

3 MARRAKECH – Han har varit bra vid båda andraplatserna på sistone och vi är nöjda med honom. Det finns inte mycket att klaga på nu heller för utgångsläget är bra och i det lilla fältet kommer han väl till hur det än blir kört. Han är alltjämt lite valkig av sig men sköter han sig borde han sluta långt framme. Detta är stallet bästa chans tillsammans med Dirty Dancing In. Skor runt om, säger Anton Sverre.

4 DOUGLAS SISU – Det är en stor oh fin häst som körts snällt. Det är svårt att sätta in honom här men allt är väl och han bör prestera bra. Han bör klara spåret och de blir skor runt om, säger Henrik Larsson.

6 SONOFAPREACHERMAN – Han har gjort det helt ok och från detta läge kan det bli spets. Det är nog vår bästa chans i loppet i så fall. Skor runt om och hästen är på gång, säger Tino Ärling i stallet.

8 BRUNO BAGHEERA -Johnny var ruggigt nöjd med hur hästen kändes senast och det är en fin och lovande häst. Han bör ha fin chans här med loppet i kroppen och det blir nog skor runt om, säger Marcus Schön.

Lopp 4, V4-4

1 OBOY C.D. – Han var rejäl vid segern senast men det var också i ett billigare lopp. Han kan väl en del i grunden men springer runt och bromsar och far i loppen. Vi sitter med direkt på innerspår och där ska han köras i det längsta. Vi kör med samma utrustning som senast och han kan dyka upp bland de tre främsta, säger Peter G Norman.

2 KING PRINCE – Han nöter på i fin stil och gick riktigt bra senast utan att han kunde koppla greppet om ledaren. Han utmanade även om segern i starten innan det och jag tycker att hästen så sakteliga börjar ta sig. Från det här läget tycker jag att han ska räknas, säger Hans-Owe Sundberg.

5 BROTHERS IN AM – Det är en mycket kapabel häst som var nära att kvala i till Kriteriet. Han har nu gjort tre bra lopp efter halsoperation. Bilstart är ett stort plus då han inte klarar av voltstart. Kopplar han av på rätt sätt i loppet så kan han räcka. Det blir barfota runt om, säger Henrik Larsson.

7 JEPPAS POINTER – Han galopperade på väg mot ledningen senast. Formen är bra och hästen kan en del. Det ser ut som en platschans och det blir skor runt om, säger Fredrik B Larsson.

10 MISTRAL SKIFT – Han fina lopp för det mesta men är ojämn i sina prestationer. Det strulade mycket med honom som unghäst vilket nog satt sig i skallen men sakta men säkert tycker jag det börjar bli bättre. Näst senast körde jag snällt medvetet men tanke på att årsdebuten blev stentuff. Solvallastarten senast var dock väldigt bra och jag hoppas han kan hålla samma nivå nu. Inga ändringar förutom att Ulf Ohlsson kör, säger Hans-Owe Sundberg.

12 SIMPLY THE BEST – Han vann ett lärlingslopp lätt senast och hade dessutom inte tävlat på ett tag innan det. Jag tycker att han håller kalasform för dagen och han jobbar starkt. Läget är trist men helt avsågad tycker jag inte att han är. Barfota bak, säger Anton Sverre

Lopp 5, V65-5

1 ANTONIO TABAC – Han var positiv senast och han är van V75. Han kan vara lite ojämnt startsnabb men i vanliga fall så är han rätt bra från start. Han ska se smed chans. Vi får se hur hovarna är om det går at köra honom barfota bak, säger Ville Karhulahti i stallet.

9 SPYGLASS HILL – Han kom bort helt och hållet frö två starten sedan då det blev en tuff repa som satte sig i benen till slut. Sist visade han att formen sitter där med en tredjeplats och jag tycker han verkar vara på gång. Ettan är snabb ut så vi tar rygg på den och hästen trivs bäst med smygare. Det blir barfota runt om, säger Peter G Norman.

11 CASSANO BOB – Han var klart positiv senast och har nu stått för två mersmakande insatser på raken. Formen är i antågande och vi siktar på en ryggresa så att han kan spela ut speeden till slut. Det måste såklart stämma på vägen men med rätt lopp är han säkert långt framme. Barfota fram, säger Peter G Norman

12 DIGGER LORD – Han får nästan alltid dåliga startspår. Han behöver ryggresa hur som helst och vi hoppas på bra tempo och lite klaff. Formen verkar bra på honom. Den hårda banan sliter på bakhovarna på hästarna och vi får kolla om det går att köra honom barfota bak, säger Ville Karhulahti i stallet.

Lopp 6, V65-6

1 STORMY DE VIE – Hon är lite trevande i stilen men felfri presterar hon helt ok. Hon får sikta in sig på hyggliga slantar och det blir skor runt om, säger Marcus Schön.

3 TWINBERRY – Han inledde med att vara fin vid sin debutseger men sedan var han mest trög och tråkig. Han fick en rejäl träningsperiod och var fin nyligen i ett banjobb efter 16,5/1600 meter med 13,5 sista varvet. Han känns allmänt starkare men är svårbedömd. Det blir åtminstone barfota fram, säger Jonas Eriksson i stallet.

5 TITAN NEO – Han fick ett alldeles för tufft lopp senast och vi stryker ett stort streck över den insatsen. Vid de två andra loppen i år har han varit duktig och formen är fin. Ändå måste jag ligga lite lågt med honom och vi kör med samma balans som senast, säger Anton Sverre.

10 TARPON – Han verkar på gång uppåt i form oh svarade för en bra insats efter galopp senast. Han bör klara spåret men får visa mer innan vi kan haussa chanserna. Det blir inga ändringar, säger Torbjörn Jansson.

12 ALVENA VILLHADI – Hon har verkligen hittat stilen utan skor och att vi körde med bakskor senast var inget avgörande. Hästen gjorde en fin insats ändå men det blev lite för tufft samtidigt som jag inte fick av henne huvan. Nu tror jag inte att hon hade vunnit ändå men formmässigt finns det inget att klaga på. Man går inte bara ut och vinner från tillägg i dagens läge men hon är bra och måste väl ses med lite chans. Barfota fram, säger Jim Oscarsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Royal Fighter vs Spartan Kronos på Jägersro

Royal Fighter vs Spartan Kronos på Jägersro

Kan Royal Fighter sno åt sig en plats i Elitloppet även i år? På onsdag provar Mantorps-stjärnan på Jägersro.

I fjol bjöd Royal Fighter på uppvisning veckorna för Elitloppet på Solvalla. Det resulterade i en invitation till storloppet i vilket han sedan slutade fyra efter att ha vunnit sitt försök.

På onsdag ska han med sin kusk Jennifer Tillman försöka sig på att imponera på Elitlopps-makarna igen. Hästen åker till Jägersro för att fajtas i Majpokalen med 70 000 kronor till vinnaren.

Spartan. Foto: ALN

Royal Fighter har gjort en start i år och slutade då tvåa bakom en vass Solvato. Bland motståndet på onsdag finns bland andra Spartan Kronos som senast startade i Olympiatravet.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Västerboonthenews – Christoffer Eriksson
2 Rod Stewart – Niklas Lindblad
3 Kash’s Cantab – Joakim Lövgren
4 Stand And Deliver – Birger Jörgensen
5 Storm Forver – Linda Allercrantz
6 Clear Sign – Kim Eriksson
7 Manhattan Sassy – Fredrik Persson
8 Spartan Kronos – Conrad Lugauer
9 Mr Picolit – Peter Ingves
10 Harry Haythrow – Peter Untersteiner
11 Royal Fighter – Jennifer Tillman

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pinkman gör årsdebut på Meadowlands
Nästa nyhet
Pinkman gör årsdebut på Meadowlands

Pinkman gör årsdebut på Meadowlands

Jimmy Takters kullkung Pinkman gör årsdebut. På fredag gör hästen sin första start som fyraåring på Meadowlands.

Explosive Matter-sonen Pinkman skördade enorma framgångar som treåring i Nordamerika. På 17 starter tog han 11 segrar i fjol.

Gingras. Foto: ALN

Höjdaren var såklart segern i Hambletonian, men segerkavalkaden inkluderade även en fullträff ibland annat Kentucky Futurity.

Vid fredagens tävlingar på Meadowlands gör Pinkman sin första start som fyraåring. Yannick Gingras kör i ett snabblopp med ett förstapris på 10 000 dollar.

Här är startlistan:

1609 auto

1 Bourbon Bay – Corey Callahan
2 Possessed Fashion – David Miller
3 Crosbys Clam Bake – Scott Zeron
4 Pinkman – Yannick Gingras
5 B Yoyo – Joe Bongiornio
6 Wings of Royalty – Tim Tetrick
7 Jewels In Rock – John Campbell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Your Highness klar för Elitloppet - Nivard kör
Nästa nyhet
Your Highness klar för Elitloppet – Nivard kör

Your Highness klar för Elitloppet – Nivard kör

Att vara eller inte vara, det har varit frågan inför Elitloppet för Your Highness. Nu lämnar Fabrice Souloy klartecken – och hästen ska köras av Franck Nivard.

Fullständig succé i Frankrike, triumf i Olympiatravet och sex raka segrar. Svenska stoet Your Highness är en av Europas hetaste hästar för dagen.

Efter segern i Olympiatravet delades en inbjudan till Elitloppet ut, men det har diskuterats om det sjuåriga stoet verkligen ska vara med där.

Souloy kommer. Foto: ALN

Nu verkar det dock definitivt. Tränaren Fabrice Souloy säger till Trav 365 att Your Highness kommer att medverka på Solvalla.

– Hon kommer att gå till Elitloppet. Hon ser väldigt fräsch och fin ut och jag tror att hon kommer att vara på topp till Elitloppet. Givetvis måste allt vara på topp med henne, vi startar inte en häst i Elitloppet som inte är 100 procent, säger Fabrice till Trav 365.

Nivard kommer. Foto: ALN

Stall Souloy har dessutom Un Mec d’Héripré i Elitloppet. Your Highness genrepar inför Solvalla i Copenhagen Cup på söndag.

Då, liksom i Olympiatravet, är det Björn Goop som sitter upp men i Elitloppet blir det fransk kusk.

Till Trav 365 säger Fabrice Souloy att det blir Franck Nivard som ska köra Your Highness. Det till trots att han enligt tidigare uttalande ”vägrar att köra i Sverige” efter diskningen av Un Mec d’Héripré i Hugo Åbergs 2014.

Läs även: Nivard nobbar Olympiatrvet – vägrar köra 

Läs även: Spår åtta för Your Highness i Copenhagen Cup

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mosaique Face och Magic Tonight i Gävle
Nästa nyhet
Mosaique Face och Magic Tonight i Gävle

Mosaique Face och Magic Tonight i Gävle

Ett riktigt spännande möte ser ut att bli verklighet redan veckan före Elitloppet. Magic Tonight ska möta Mosaique Face i Prins Daniels lopp.

Drygt två veckor kvar till Elitloppet och platserna fylls sakta men säkert. Nästa lördag, den 21 maj, kommer minst en biljett att delas ut på Gävletravet.

Då avgörs enligt traditionen Prins Daniels lopp, som också är Gulddivisionens final. Vinnaren får en automatisk plats i Elitloppet åtta dagar senare.

Magic Tonight bjuder på magi i Gävle? Foto: ALN

Gävletravet disponerar över ett antal wild card till loppet och har fått klart med två riktiga toppdjur. Fjolårets etta och tvåa i Elitloppet är nämligen klara: Magic Tonight och Mosaique Face.

Dessutom är Allaballakaitoz, som vann i rikstotons högsta klass i lördags, klar för start. Inkvalade är även On Track Piraten och Nahar, men om de startar i Gävle bestäms först efter Algot Scotts Minne som körs på Åby denna lördag.

Inkvalade, men som avböjt start, är B.B.S. Sugarlight och Your Highness. Den senare startar i Copenhagen Cup på söndag och är inbjuden till Elitloppet.

Prins Daniels lopp är känt för notoriskt snabba segertider och loppets vinnare brukar dyka upp långt fram i Elitloppet veckan senare. Här är de senaste fem vinnarna:

2015: Mosaique Face, 1.09,0
2014: Truculent, 1.09,5
2013: Nahar, 1.09,7
2012: Brioni, 1.09,8
2011: Viola Silas, 1.10,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Mantorp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson