Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har gjort två riktigt fina insatser på sistone och gick nytt rekord på Axevalla. Petter sa dessutom att det fanns lite sparat eftersom han inte kunde köra för mer än fjärdeplatsen på upploppet och den här hästen vinner loppet när som helst. Kanske är det inte just denna gång men jag tror i alla fall att han kommer göra en gedigen prestation. Skor runt om, säger Hans Karlsson om Real Doc (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Visbytravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 PRETTY WOMAN – Hon har svårt att räcka till då det handlar om sulkylopp och det är bara att ligga lågt angående hennes chanser. Inga ändringar är planerade, säger Henrik Hoffman.

4 CHIPEN BOY – Han stod för en stabil comeback senast och har tagit det loppet bra. Läget blev effekt och jag tror vår chans att vinna loppet är att komma till ledningen. Jag hoppas att hästen kan öppna tillräckligt snabbt bara för de tre invändigt tror jag vi kan ta oss förbi. Arn Hammering är en bra motståndare men min häst är bra i grunden och jag tror han kan vinna från spets. Barfota fram, säger Hans Karlsson.

8 ARN HAMMERING – Han löper bra och det finns inget negativt att anmärka på angeånde hästen. Läget är förstås inte det bästa men vi får se hur vi löser det. Detta bör vara min bästa V4-chans idag och det blir inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

9 SIMB GENERAL LEE – Han har varit sjuk och har lite svårt att komma tillbaka men han blir allt bättre. Senast satt han fast och vi har ett bra smygläge här. Det är rätt tufft emot och vi jagar slantar och gör inga ändringar, säger Henrik Hoffman.

12 BURNING LINE GRAL – Hästen är väl inte som i fornstora dar men ändå helt ok och tränaren tyckte han löpte rätt bra senast. Lite enklare emot nu och vi räknar med en vettigt bra placering, säger Petter Karlsson.

Lopp 2, V4-2

1 LIVTRASIR – Han galopperade i en våldsam öppning senast och vi stryker ett streck över den starten. Han kan bli lite het av sig men med tanke på läget måste väl Anna-Isabelle göra ett försök att hålla ledningen. Sen ser jag inte så många som vill gå upp och trycka med tanke på distansen och jag ser detta som en bra segerchans. Inga ändringar, säger Hans Karlsson.

3 NO LIMIT CASINO – Han gjorde det bra i minicomebacken senast och hoppas att han är på väg åt rätt håll igen. Annars tycker jag väl bara att han varit sådär hittills i år och han behöver spotta upp sig. Normalt sett tycker jag att han ska kunna duga i Visbykonkurrens men det är väl upp till bevis nu. Skor runt om, säger Mikael Selin.

5 RAMBO RAZZ- Han hade ett mycket bra år i fjol då han snabbt vandrade upp i klasserna. Han blev dock sliten på slutet och fick sig en rejäl vila. Det är svårt att träna honom i form och det lär behövas lopp även om det är en bra löphäst. Barfota bak, säger Henrik Hoffman.

11 POMERONS DAG – Han verkar klart uppåt i form och jag tror han ska kunna greja en framskjuten placering. Det kan bli barfota runt om idag men det gör ingen större skillnad på honom, säger Thomas Jonsson.

Lopp 3, V4-3

8 YOUNGBLOOD – Han vann mycket lätt senast och är mycket fin. Vi har en offensiv kusk och i nuvarande toppform ska hästen räknas även härifrån. Ettan är dock svårfångad. Vi kör barfota runt om igen, säger Henrik Hoffman.

9 TIGER MARKE – Han fick en för tuff inledningen på loppet senast och det satt i benen. Jag tycker heller inte att han varit sig lik på sistone och han måste börja visa mer. Det står dessutom några bra där framme och vinna kan bli svårt hur som helst. Skulle han få ihop alla bitar finns det åtminstone fart för en pallplacering. Skor runt om, säger Mikael Selin.

11 FLASH TEEMER – Tränaren är rätt så nöjd med sin häst för dagen och det kan vara en intressant luring i detta lopp, säger Petter Karlsson.

12 REAL DOC – Han har gjort två riktigt fina insatser på sistone och gick nytt rekord på Axevalla. Petter sa dessutom att det fanns lite sparat eftersom han inte kunde köra för mer än fjärdeplatsen på upploppet och den här hästen vinner loppet när som helst. Kanske är det inte just denna gång men jag tror i alla fall att han kommer göra en gedigen prestation. Skor runt om, säger Hans Karlsson.

14 IL NOSTRO – Han hamnade långt bak senast efter att ha haft dåligt utgångsläge men gjorde det ändå bra i skymundan. Jag tycker att hästens form är bra men risken är väl att det blir ett liknande lopp igen. Kanske blir det en mer offensiv styrning för jag tror mig ha en av fältets bästa hästar. Skor runt om, säger Torbjörn Östergren.

Lopp 4, V4-4

1 FALCON SCOTT – Det verkar bra med honom och han kan öppna bra. Han är nog mer gynnad av distansen är min andra häst i loppet och chansmässigt är det ganska likvärdiga. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

2 MAJA B.B. – Hon fick ett alldeles för tufft lopp senast och gillar dessutom inte om man kör alldeles får mycket på henne. Vi glömmer den insatsen och sist vi for till Visby var hon riktigt duktig. Då vann hon från ledningen och vi siktar väl dit igen. Jag vet inte hur snabb ettan är men kusken får göra ett försök och jag tror man kan vara med och hugga där framme. Siktar på att köra barfota runt om, säger Mikael W Johansson.

4 SHERIFFEN – Han gör det bra och bör dyka upp i främre träffen även här då allt verkar normalt. Inga ändringar är planerade, säger Thomas Jonsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Papagayo-tränaren: ”Det är nästan en skandal”

Papagayo-tränaren: ”Det är nästan en skandal”

Kritiken har inte varit nådig i Norge efter det att Papagayo E. inte fick en av platserna i Elitloppet. Tränaren vill likna det vid en skandal.

Vilka som får – och inte får, de som sista platserna i Elitloppet är traditionsenligt ett stort samtalsämne i trav-världen.

Papagayo fick nobben. Foto: ALN

Men sällan har kritiken varit så hård, i synnerhet från norskt håll, sedan Papagayo E. lämnats utanför de 16 hästar som tog plats i Elitloppet i söndags. De sociala medierna gick varma efter det att det stod klart att världsmästaren fått stanna i Norge.

– Jag blev väldigt överraskad när vi inte bjöds in. Att hästen inte är bra nog för Elitloppet, det är en felvärdering. När han inte får chansen, så närmar det sig en skandal. Han var stenklar i mina ögon. Jag tror du kan räkna på ena handens fingrar vilka som slår Papagayo från innerspår, säger tränaren Jan Kristian Wåler i en intervju med Verdens Gang.

Wåler med kusken Ulf Ohlsson. Foto: ALN

Wåler menar att en del av orsaken att Papagayo E. inte fick plats i Elitloppet, är att Solvalla ska ha tagit hänsyn till andra faktorer än de sportsliga.

– Jag vill se det som så att hästen är bra nog, men kanske inte tränaren. De stora killarna går före en liten tränare från Norge. Det är inte hästen som är bortvald, så tolkar jag det, säger han.

Tore Fyrand. Foto: ALN

Papagayo E. vann det prestigefyllda VM-loppet i USA i fjol. I år har hästen gjort tre starter. Senast en riktigt stark insats som trea i Algot Scotts Minne bakom vinnaren On Track Piraten.

– Jag har jobbat med det där i fem år och det är som att ta ut ett fotbollslandslag. Det är alltid diskussion kring de sista platserna. Sett ur norska ögon så förstår jag reaktionerna; det är svårt att förstå att det är 16 hästar som är bättre än världsmästaren, säger Solvallas tidigare sportchef Tore Fyrand till Verdens Gang.

Nästa start för Papagayo E. kommer i stället att bli hemlandets största lopp Oslo Grand Prix den 12 juni. Dit är hästen redan inbjuden.

Läs även: Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför Elitloppet: "BBS Sugarlight är bättre i år"
Nästa nyhet
Inför Elitloppet: ”BBS Sugarlight är bättre i år”

Inför Elitloppet: ”BBS Sugarlight är bättre i år”

Rex Rodney 1986. Steinlager 2005. Kan B.B.S. Sugarlight bli den som målar Solvalla i rött, vitt och blått igen?

Det norska travlandslaget är starkt men när Elitloppet avgörs på söndag är det med B.B.S. Sugarlight som ensam fanbärare.

Tränaren Fredrik Solberg hoppas att hans sjuåriga valack ska bli den som följer i hovspåren efter hjältar som Rex Rodney och Steinlager.

Bättre häst i år, menar Solberg. Foto: ALN

– Jag tycker att jag har en bättre häst i år. Han har lagt på sig mer muskler och är blankare och finare. Hästen har rätt och slätt utvecklats på alla sätt under det här året, säger han i en intervju med Kanal 75.

B.B.S. Sugarlight vann Olympiatravet och Oslo Grand Prix i fjol, men i Elitloppet fick han aldrig riktigt chansen. Hästen var fastlåst i såväl försök som final – där han kom i mål som femma.

På fyra starter i år har det blivit en seger. En högst imponerade sådan på Axevalla i början av april. I Olympiatravets final blev det en fjärdeplats – trots kort galopp. Det är den senaste starten.

Förhoppningsfull Fredrik. Foto: ALN

– Jag var väldigt nöjd med hästen i Olympiatravet. Utan den där galoppen hade han säkert varit två placeringar längre fram men han ställde sig och gjorde ett bra upplopp så jag var ändå väldigt nöjd med hans insats, säger Fredrik och fortsätter:

– Jag körde honom på Bjerke i fredags. Han gick bara 1.17 sista varvet men kändes mjuk, smidig och i form. Jag tror att de här veckorna bara har gjort honom gott, att han har fått ladda batterierna ordentligt är bara positivt.

Steinlager 2005. Foto: ALN

Peter Untersteiner kör som vanligt B.B.S. Sugarlight i Elitloppet. I försöket, där man möter bland andra Nuncio, inleder man från spår sex bakom bilen.

– Därifrån måste vi köra till från start och jag blir inte överraskad om han sitter i ledningen efter 500 meter. Vi får se, försöka måste vi i alla fall och blir det inte ledningen går han bra utvändigt om ledaren också, säger Fredrik Solberg till Kanal 75.

Läs även: Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför Elitloppet: "Kanske en mening med allt"
Nästa nyhet
Inför Elitloppet: ”Kanske en mening med allt”

Inför Elitloppet: ”Kanske en mening med allt”

Stallets största stjärna skadades oturligt. Ändå har Daniel Redén med två hästar i Elitloppet. En spännande söndag stundar.

Delicious blev den andra hästen att bjudas in till Elitloppet, men en skada satte stopp för äventyret. Superstoet är sakta på väg tillbaka men om hon återkommer till tävlingsbanan kan bara framtiden utvisa.

Daniel och Delicious. Foto: ALN

Trots det trista frånfallet har Daniel Redén och Stall Zet ändå två hästar med i Elitloppet på söndag. Uppmärksamheten är stor.

– Jag gillar inte riktigt uppståndelse. Inför en sådan här stor helg är det svårt att hålla alla rutiner som jag känner behövs för personal och hästar. Därmed inte sagt att det inte är kul. Tvärtom är alla i teamet så jäkla stolta över att ha två hästar med i Elitloppet. Sedan tar det därifrån liksom. Vi har inget att förlora, säger Redén i en intervju med Kanal 75.

Propulsion ännu obesegrad i Redéns regi. Foto: ALN

Propulsion och Call Me Keeper är stallets Elitlopps-bidrag. Båda hästarna har haft grymma säsonger och kommer till Solvalla som obesegrade i år.

Propulsion har vunnit sina sex starter i svenska regin. Tre i år. Senast en häftig uppvisning i Finlandia-Ajo. Call Me Keeper har gjort rent hus i Frankrike där han tagit sex segrar på lika många försök i år.

– Hästarna kommer i en jäkla form – i varje fall som det känns. Vi har gjort så gott vi kan nu med förberedelserna och allt känns mycket bra så här långt. Vi är med för att tävla och jag har inte gett upp på något vis. Jag har två hästar som inte vet hur det känns att förlora i år och ser man på dem verkar de själva i alla fall tycka att de är bäst.

Call Me Keeper har sex raka i Frankrike. Foto: ALN

Daniel Redén hade två hästar med i Elitloppet även 2014. Shaq is Back blev utslagen i försöket men Delicious slutade trea in finalen. I år blir det två andra hästar som får bära fanan.

– Det var ju hennes år trodde jag – och så blev det så här. Jag har tänkt att det kanske är någon mening med allt – att det kanske är någon annan av stallets hästar som får ”sitt år” i stället för Delicious, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Läs även: Allt inför Elitloppet – så här avgörs travfesten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Flera kuskar inblandade i olycka på Romme
Nästa nyhet
Flera kuskar inblandade i olycka på Romme

Flera kuskar inblandade i olycka på Romme

En otrevlig olycka inträffade på Romme under tisdagens lunchtrav, men samtliga inblandade kuskar ska ha klarat sig bra ur händelsen.

Det var i det sjunde loppet på Romme under tisdagen som olyckan inträffade. Gustav Wernäng sparkades ur sulkyn bakom Lolee Greyzon och när hästen kom lös drogs Royal Töll och Tomas Pettersson samt Pearly’s King med Börje Edman med.

De tre kuskarna åkte i banan och hästarna kom lösa. Men rapporterna efter olyckan menar att det ska ha gått bra för samtliga inblandade, såväl kuskar som hästar.

– Alla tre kuskarna har klarat sig bra och kommer att kunna ta sig hem för egen maskin, berättades i ATG Live senare, enligt Travronden.

Loppet förklarades efteråt inställt, vilket betyder att samtliga insatser återbetalas. För V5-spelet innebär det att samtliga hästar i V5-2 räknas som vinnare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Veijos Mozart imponerade i Breeders Crown

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson