Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Hon var sjuk senast på Gävle och det har varit en del strul med henne, nu är det dock dags igen och enligt de rapporter jag har fått har hon jobbat väldigt fint inför den här starten. Det är alltid svårbedömt när dom kommer tillbaka efter sjukdom men hon jobbar som sagt bra enligt de rapporter jag har fått och i grunden är det en fin häst som har en del pengar att hämta. Löper hon upp till det jag vet att hon kan ska hon vara med dom, det är en häst som ska duga bra i ett lunchlopp och hon var bland annat väldigt bra när jag vann med henne på Gävle för några starter sedan, säger Claes Eskilsson om Wellington Queen i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnäs. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Mr Wiseman – Han löpte fullt godkänt senast efter en strulig resa. Han känns som han ska och förutsättningarna är fina. Det kan vara ett outsiderbud och han kan öppna rätt bra. Han tävlade barfota runt om senast (fel i programmet) och vi siktar på samma balans idag, säger Henrik Svensson.

4 A Real Rarity – Han var rätt bra senast men vi fick fixa till knäna på honom efter den starten och det kan ha gått lite väl lång tid mellan loppen. Han känns ok och tillåter banunderlaget så kan det bli barfota runt om nu. Det gör ingen stor skillnad på honom. Distansen fungerar bra men han är inte direkt startsnabb. Han vinner inte alltför ofta och är mer en platskandidat, säger Rainer Björkroth.

5 Matrix Revolution – Han har nu gjort två starter efter ett litet upphåll men jag tycker att han mest agerat segt i loppen. Han känns som vanligt i jobben och det finns inget att anmärka på. Ändå anser jag att han måste visa mer men distansen ser jag som en fördel. Barfota fram, säger Troels Andersen.

7 Banker’s Garcon – Han har nu gjort två lopp efter vila och var riktigt fin i B-loppet som han vann. Senaste starten kan vi bara glömma för Eskilstunas bana var en riktig soppa och han trivdes inte alls. Jag är nöjd med hur han känns för dagen och det här är väl inte det tuffaste gäng som han har mött. Spåret är inte bra men distansen ser jag som ett plus och han ska räknas. Barfota fram, säger Fredrik Pedersen.

8 Chippen Bob – Han duger bra i klassen men senast var han inte kurant och vi har även fxat till benen på honom. Läget är dessutom mycket svårt och vi får ligga lågt idag. Skor runt om, säger Thomas Lönn.

11 Madame Rigby – Hon har verkligen varit bra på sistone och jag flera fina lopp. Hon brukar vara lite seg i själva loppen men är sedan desto piggare när man vrider ut henne för anfall. Vi har inget optimalt utgångsläget och vi är utlämnade till vad som händer men skulle det stämma är hon inte helt avsågad, säger Jan-Olov Åberg.

Lopp 2, V4-2

1 Utopia Brick – Hon är bra den här hästen, däremot är hon väldigt speciell. Hon har uppträtt väldigt korkat i de två senaste starterna och det är egentligen ingenting man kan göra åt det, det är bara att hålla andan och hoppas att det går vägen. Sköter hon sig har hon helt klart fart för att segerstrida i det här loppet och det är väl egentligen bästa möjliga förutsättningar idag, för att hon ska sköta sig. Jag bryr mig inte om att försöka försvara innerspåret, det är felfritt som gäller. Inga ändringar, säger Mikael M Andersson.

4 Amina Hornline – Hon har haft problem med ett ben och därför inte startat på ett tag, därför känns hon givetvis svårbedömd. Hon har dock inför den här starten jobbat normalt i en månads tid och hon känns fin. Det är en häst som vunnit ganska billiga lopp hittills och det är tuffare emot idag, det i kombination med att hon inte startat på ett tag gör att jag tycker hon känns lite sårbar. Visst kan hon vinna ett sådant här lopp, att hon ska vara favorit i loppet känns dock kanske lite tufft. Eventuellt provar jag henne barfota runt om idag och det skulle vara maximalt, säger Tomas Pettersson.

5 Wellington Queen – Hon var sjuk senast på Gävle och det har varit en del strul med henne, nu är det dock dags igen och enligt de rapporter jag har fått har hon jobbat väldigt fint inför den här starten. Det är alltid svårbedömt när dom kommer tillbaka efter sjukdom men hon jobbar som sagt bra enligt de rapporter jag har fått och i grunden är det en fin häst som har en del pengar att hämta. Löper hon upp till det jag vet att hon kan ska hon vara med dom, det är en häst som ska duga bra i ett lunchlopp och hon var bland annat väldigt bra när jag vann med henne på Gävle för några starter sedan, säger Claes Eskilsson.

6 Lyckans Hansolars – Han var aningen seg senast men jag tror det berodde på banan. Han har löpt bra innan det och jag tycker väl att han går ner lite i klass. Det kanske inte är någon jättehet segerkandidat men bland de tre ska han kunna vara. Skor runt om, säger Stefan Arvidsson.

8 Le Reve Francais – Han känns lite svårbedömd för dagen, faktiskt. Jag har inte kört några jobb med honom efter senaste starten så jag har inte jättekoll på dagsformen, om jag ska vara ärlig. Det är också en häst som är snäppet vassare då han är med i den främre träffen direkt och jag har ingen jättefeeling för att vi ska räcka till seger. Han är säkert med i den främre träffen och slåss men det är på sin höjd en outsider, säger Sören Eriksson.

9 Åke Spirit – Han gick i mål med krafter kvar i comebacken senast, han fick sen lucka den gången och avslutade snabbt. Med senaste loppet i kroppen ska han gå framåt till den här starten och jag tycker han ska räknas bland dom tre främsta. Inga ändringar, säger Hans Högberg.

11 Lucky Face – Han avslutade rätt bra senast och allt verkar normalt i jobben därefter. Han är inte så snabb från start så det är inte givet att han kan utnyttja springspåret helt perfekt. Han tävlar åter med skor runt om och är inte helt borta, säger Henrik Svensson.

13 Lotti Vox – Hon spurtar bra varje gång och verkar hålla formen intakt. Det är kanske ingen stjärna som måste köras snällt för att kunna spurta ner så många som möjligt. Det här är ingen het vinstchans och vi kör för en mindre slant, säger kusken Jan-Olov Åberg.

14 Double Kiss – Han svarade för ett väldigt bra lopp senast som femma i comebacken trots dubbla galopper under vägen och Ulf trodde att han hade vunnit det loppet, utan den sista galoppen. Med tanke på hur stark och fin han kändes senast ska han normalt duga gott i ett sådant här lopp, dessutom med lopp i kroppen efter vila. Hästen lottades dock till tråkigt utgångsläge och härifrån behöver man alltid tur under vägen. Barfota runt om samt helstängt huvudlag som senast och löser det sig under vägen är han med dom, säger Lars Hallberg.

Lopp 3, V4-3

4 Gently di Poggio – Han gör debut för mig i det här loppet och det ska bli kul att se, även om han givetvis är lite svårbedömd och jag har svårt att placera honom. Han har inför den här starten jobbat bra och han känns väldigt fin, han vann dessutom ett provlopp ganska enkelt med 1.16 sista 500 i bra stil. Det här loppet blir dock som ett test, vi vill se att han fungerar och får ett vettigt lopp i kroppen och det är det som är det viktigaste för honom idag. Skor runt om samt norskt huvudlag, så har han tävlat i tidigare regi och vi fortsätter på det, säger Sophie Ställberg.

6 Zyrano Boko – Han blev sliten efter senast och hovarna tog stryk. Han fick ta det lugnt utan att behandlas och därefter har det varit lite dåliga träningsförhållanden. Han verkar ok men det har kanske gått lite väl lång tid mellan loppen nu. Han får mest troligt tävla med skor runt om denna gång. Han har tävlat barfota runt om på slutet men barfotakörningen är ingen jättegrej på honom utan det gör bara viss skillnad. Öppet huvudlag igen, säger Ulrika Rehn.

7 Tarpoon Bris – Han är bra i grunden den här hästen och idag känns det som att han ställs mot billigare motstånd än normalt, därför har jag förhoppningar om att vi ska slåss bland dom tre främsta idag och det handlar om en häst som tål de flesta upplägg, säger Claes Eskilsson.

10 Lugnets Diamant – Han känns lite svårbedömd för dagen, faktiskt. Senast tyckte jag bara att han var dålig och jag vet inte vad det beror på, om han inte trivdes på banan eller något i den stilen. Hemma i jobb efter senaste starten känns han i varje fall pigg och fin och så långt är allting väl med honom. Den här gången har vi lottats till bakspår och det är inte som förr att han kliver runt dom, jag måste köra lite mer på chans med honom nu och kan vi vara trea-fyra så är jag nöjd med det. Eventuellt blir det barfota runt om, bara banan tillåter, säger Magnus Nilsson.

Lopp 4, V4-4

3 Väskinge Lyset – Han har inte fungerat i travet och han var inte bra i kvalet heller. Han har blivit behnadlad av kiropraktor två gånger efter kvalet och vi fann låsningar. Han fick ett banjobb och kändes smidigare och han känns allmänt bättre nu. Ledningen vore bra och det blir skor runt om och förmodligen brodd bak. Det fungerar bra med brodd. Öppet huvudlag igen.Lös bana är inget plus men han är lite intressant idag även om det är bra hästar från tillägg.

4 Fakselin – Han har varit duktig på sistone och senast när jag inte körde hörde jag att insatsen var kanonbra. Han är i fint slag men jag tycker nog att det sår några tuffa konkurrenter där bak som det blir svårt att hålla undan för. På sin höjd kan han vara en platsbud, säger kusken Jan-Olov Åberg.

9 Farmbaron – Han har fått några lopp hos mig och gjort det ok även om det inte slår några gnistor om honom. Senast var han nog ursäktad av den skitiga banan som han inte gillar. Allt är väl i jobben därefter och vi siktar på barfota bak, säger Jan-Olov Persson.

10 Sol Bellman – Han har fått stå över tävlandet ett tag men känns fin i jobben på allka sätt. Formen är såklart inte lika bra som den var i det senaste framträdandet men jag tror ändå att han kan duga en bit. Han var duktig där i september-oktober och en platspeng är inte omöjlig. Skor runt om, säger Mikael Svingstedt.

11 Mäster Metz – Han har varit hos mig i några veckor och jag har väl inte riktigt hunnit skaffat mig någon uppfattning om honom. Han får bedömas på gamla meriter och vi får se vad han kan. Skor runt om, säger Stefan Arvidsson.

12 Modd Brun – Han har gjort det bra i de senaste starterna och han håller fin form för dagen, idag blir det dock svårt. Jag tycker att han ställs mot tufft motstånd och Mana Grabben tycker jag står alldeles för bra till, det blir svårt att hålla undan 20 meter för en sådan häst. Modd Brun gör säkert ett bra lopp men mer än en platschans tycker jag inte att det är. Inga ändringar, säger Bo Landgren.

14 Mana Grabben – Han har gjort det väldigt bra i de senaste starterna och hästen håller fin form för dagen, näst senast gick han bra vid seger och senast gick han bra som trea efter galopp. Täta starter ska inte vara något problem för honom och han ser pigg och fin ut efter senaste starten. På förhand ser det här ut som vettig segerchans och visst är jag optimistisk, samtidigt är jag också väl medveten om att det är många hästar att runda och det kan strula på vägen. Går det alldeles för sakta mitt i loppet blir jag tvungen att kliva fram för det här är inte den typ av häst som du håller i alldeles för länge. Han kommer idag tävla endast barfota fram och det är ett litet minus för honom, samtidigt är det plusgrader och det viktigaste för honom är att han slipper brodd. Vid seger näst senast tävlade han i jänkarvagn, senast tävlade han i en vanligt vagn. Idag kommer han tävla i en vanligt vagn, dock modell större så han ska få lite mer plats. Summerar vi det så är det bra segerchans, bara det löser sig någorlunda under vägen, säger Tobias Eklöf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Säkert då Tekno Odin vann igen

Säkert då Tekno Odin vann igen

Tekno Odin är, inte oväntat, tillbaka i vinnarcirkeln. Kallblodsstjärnan vann enkelt från spets på Bjerke.

Efter den knappa förlusten mot Faksen J:r i början av november var fyraårige jättetalangen Tekno Odin tillbaka mot den äldre eliten under onsdagskvällen, det på Bjerke. Här återupptog han segerraden efter en fin prestation.

Och särskilt mycket dramatik blev det inte; loppet öppnades efter 22,3/500 och strax därefter fick Öystein Tjomsland överta täten med Tekno Odin. Efter att ha dämpat tempot en bit och avslutade i trakterna kring 1.20 sista halvvarvet blev segern enkel. Det på 1.24,0a över den engelska milen. Norheim Faksen var tvåa och Bork Odin trea i mål.

– Jag körde undan över upploppet för att se hur han stod fartmässigt i förhållande till konkurrenterna och han var också den snabbaste. Det fanns mycket krafter kvar. Jag tycker han var spänstigare än senast på Jarlsberg, då kände jag att han var lite tung i benen även om han levererade ett strålande lopp, sa Öystein Tjomsland efter segern enligt tgn.no.

Gårdagens seger var doterad till 40 000 norska kronor och totalt har hästen travat in 3,7 miljoner norska kronor hittills. Det genom att ha vunnit 21 av sina 26 starter samt slutat tvåa i ytterligare 4 lopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Melander och Kontio bryter ny mark?
Nästa nyhet
Melander och Kontio bryter ny mark?

Melander och Kontio bryter ny mark?

Då nio tävlingsdagar återstår på Solvalla ser det ut att bli tronskiften såväl i tränar- som kuskligan på landets största bana.

Solvalla avverkade som vanligt V86-trav under onsdagskvällen och Stefan Melanders rysligt fina tränarform höll i sig. ”Tarzans” hästar noterades för två segrar under kvällen i form av Sign of the Pines och Tidied Accelerator.

Det gjorde att Melander ytterligare drygade ut ledningen i huvudstadsbanans tränarliga, en åtråvärd titel som han tidigare aldrig bärgat. Knappt 12,9 miljoner kronor har hans hästar travat in på banan hittills i år vilket ger ett försprång på cirka 2,4 miljoner på fjolårets ligavinnare Timo Nurmos.

Emellertid kvarstår som bekant nio tävlingsdagar innan det hela är avgjort.

Något som för övrigt Örjan Kihlström säkert vet om. Kusken har visat storform i sulkyn på Solvalla senast tiden och noterades under onsdagen för hela fyra segrar. Det betyder att Kihlström vunnit tolv lopp på banan under den senaste veckan.

Örjan går därmed upp jämsides om Erik Adielsson på andra plats i Solvallas kuskliga, båda står på 70 segrar. I ledningen fortfarande dock Jorma Kontio med elva segrar mer, totalt 81.

Skulle Kontio hålla undan över ”upploppet” blir det för honom, precis som för Melander i tränarligan, också första gången han lyckas med bedriften.

Solvalla tävlar nästa gång redan på söndag då en V64-omgång ska avklaras.

Tränarligan, Solvalla t.o.m. 21 november:

1 Stefan Melander, 69 segrar – 12 882 260kr
2 Timo Nurmos, 89 segrar – 10 348 050kr
3 Åke Svanstedt, 54 segrar – 10 314 000kr
4 Stig H Johansson, 75 segrar – 8 549 900kr
5 Roger Walmann, 33 segrar – 4 404 650kr

Kuskligan, Solvalla t.o.m. 21 november:

1 Jorma Kontio – 81 segrar
2 Erik Adielsson – 70 segrar
3 Örjan Kihlström – 70 segrar
4 Björn Goop – 67 segrar
5 Åke Svanstedt – 39 segrar

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny omgång av "Lillis" kuskmatch
Nästa nyhet
Ny omgång av ”Lillis” kuskmatch

Ny omgång av ”Lillis” kuskmatch

Den andra upplagan av kuskmatchen Lillis Olsson Challenge körs på Bergsåker nästa fredag.

Det var i fjol som kuskmatchen Lillis Olsson Challenge instiftades, det för att hylla travlegendaren Håkan ”Lillis” Olsson. Matchen körs i lag om tre kuskar representerade från de banor som Olsson varit sportchef vid. Dessutom deltar ”Lillis” eget team som fjärde lag.

Vid premiärupplagan i fjol, som kördes i Örebro, vann hemmalaget. Kuskmatchen körs om tre lopp i samband med Bergsåkers V65-tävlingar den 30 november.

Så här ser lagen ut:

Team Bergsåker: Robert Bergh, Ulf Ohlsson och Bo Eklöf.
Team Örebro: Carl-Erik Lindblom, Åke Lindblom och Juhani Partanen.
Team Axevalla: Åke Svanstedt, Anders Svanstedt och Niclas Stenquist.
Team “Lillis”: Stefan Persson, Kaj Widell och Jorma Kontio.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Maharajah till start igen
Nästa nyhet
Maharajah till start igen

Maharajah till start igen

På tisdag är det dags igen. Maharajah gör sin andra start efter uppehållet. Det svenska Prix d’Amerique-hoppet kan beskådas på Sundbhyolm.

Efter att ha slutat fyra i årets Prix d’Amerique gjorde Maharajah ett långt uppehåll innan han i förra veckan återkom i comeback på Gävletravet. Då blev det en vattentät seger i enkelt sällskap för superstjärnan.

På tisdag fortsätter matchningen mot 2013 års upplaga av Prix d’Amerique. Då gör den sextonfaldige miljonären sin andra start efter comebacken. Det sker i ett lopp i Eskilstuna som arrangerar kvällens V65-trav.

– ”Marre” var jättefin i Gävle och allt är väl med honom efter det. Tanken är att han skall gå framåt av varje lopp med full fokus mot Prix d’Amerique och det är än gott om tid dit. Jag vill ta ett lopp i taget med honom innan jag bestämmer mig. Men för ett optimalt upplägg skulle jag vilja ge honom ett par starter i december och sedan en start i januari innan han åker direkt ner till Paris. Men det beror på väder och banor här hemma och hur han känns. Det är hela tiden han själv som bestämmer och mitt jobb är att vara lyhörd, säger tränaren Stefan Hultman på travkompaniet.se.

40 000 kronor utgör förstapriset och bland motståndet hittar vi exempelvis fjolårets Elitloppshäst Year In Review och Go On Pale. Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 Pinepower Rose – Torbjörn Jansson
2 Year In Review – Per Lennartsson
3 Maharajah – Örjan Kihlström
4 Go On Pale – Stefan Persson
5 Altai – Tony Wallin
6 Zlatan Blou – Jorma Kontio
7 Device – Håkan Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stjärntravare till Stig H Johansson

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson