Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon gjorde comeback på Åby för en månad sedan men var nog inte helt frisk då. Ändå var insatsen godkänd men nu har det blivit lite för långt mellan loppen igen. Hästen känns dock jättefin för dagen och sen får man se hur långt det räcker. Motståndet är väl sådär om man fråntar favoriten och bakom den tror jag vi kan slå oss in rätt så högt upp. Jag var ute till banan häromdagen och den såg hård ut så risken är att hon måste gå med bakskor, säger Robin Axelsson om Greenhill’s Lucky i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Youghurt Composite – Han är spänd och har svårt med travet ibland. Senast travade han men då var han klen i stället. Han är mycket startsnabb och det bör bli spets. Jag kör honom helst barfota bak och nu provar vi med helstängt huvudlag för att få honom mer fokuserad. Han har fin fart men är svår att räkna på, säger Jan Hellstedt.

4 Alfredo di Stefano – Han hade vunnit senast om han inte brutit ut i slutsvängen men den här hästen är väldigt knepig. Dock är han fartfylld men har nerverna utanpå. Vi får se om han sköter sig nu och man får nog ta led lite lugnt från start så att han inte jagar upp sig. Jag tror det är fifty/fifty att han går felfritt men sköter han sig är han långt framme, säger kusken Marcus Hultman.

6 Laramie Flow – Hon stod för en bra debut och vann efter att ha fått övertagit ledningen relativt tidigt. Jag tycker att hon tagit det loppet på ett bra sätt och nu testar vi bilen för första gången. Det blir en repa bakom vingarna innan tävlingarna men hon ska kunna öppna skapligt. Jag såg dock Veijos häst senast och den blir nog svår att slå. Vi får rikta in oss på en hygglig slant. Skor runt om, säger Mikael Gustafsson.

9 Grafin Neo – Hon gjorde comeback senast efter en halsoperation och var godkänd men aningen seg. Det här är fin häst som borde vara lite vassare nu men det har också strulat en hel del för henne. Läget blev heller inte det bästa men vi smyger med och siktar på barfota runt om, säger Anders Svanstedt.

10 Samba Bull – Hon jobbar fint efter kortare tävlingsuppehåll och det här är en rätt så duglig märr. Senast var hon sjuk så den starten glömmer vi men vi tar nya tag nu. Vi kommer köra barfota fram och hon kommer säkert inte att göra bort sig, säger Bengt Holm.

12 Oki Doki Face – Han har genomgått en större operation i halsen men det har fallit väl ut och för dagen verkar allt bra med halsen. Han tränar fint och allt ser bra ut och han är bra varje gång. Det är en stark och bra häst som ska räknas även om jag inte kan motståndet så bra. Inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.

Lopp 2, V4-2

2 H.P.R. Aitutaki – Han har varit ifrån på grund av en halsinfektion men tränar fint och fick ett bra utgångsläge. Formen är väl aningen svårbedömd men han har stått för en par fina insatser hittills i karriären. Han har varit stänkrädd men det har blivit bättre och nu smyger vi med så får gå en trudelutt till slut. Inga ändringar, säger Mikael Helgeson.

4 Alston Hall – Hon hamnade långt bak senast från ett dåligt utgångsläge och galopperade senast när hon skulle avancera men stod för en fin upphämtning. Hon är lite hispig av sig men gången innan det var det ledningen vilket verkligen var hennes melodi. Då blev det till och med seger och önskescenariot är givetvis täten. Vi har i alla fall läge för att spetsa och därifrån kan hon duga. Skor runt om, säger Pär Hedberg.

5 Chou Chou Boshoeve – Hon har kommit tillbaka fint efter halsoperation och näst senast var hon duktig. Senast sprang hon bara och slirade och fick inget fäste i banan. Hon är mediumsnabb från start och känns pigg och fin. Hon har kunnande för att duga bra och vi ändrar inte på något, säger Ulrica Sandén-Berger.

6 Gleneagle – Han höll starkt efter tung resa senast och blev dessutom störd 200 meter från mål. Det här är en rejäl herre som alltid håller farten och dessutom är han skapligt startsnabb så vi provar direkt. Vi kommer köra barfota fram vilket jag tror ska funka bättre för honom och jag tror han kan sluta hyggligt långt framme, säger Anders Svanstedt.

8 Greenhill’s Cindy – Hon har varit ute i tuffare gäng på sistone och dessutom har loppen inte blivit körda så att det har passat henne. Formen är bra men nu fick vi dåligt utgångsläge som gör oss utlämnade. Hon tillhör nog en av de bättre hästarna i fältet men vi behöver tur på vägen. Barfota fram, säger Jan Björkqvist.

11 Stepping For Money – Hon verkar fortsatt fin men jag visste ju att det skulle bli bakspår. Allt är bra med henne. Senast var hon mycket duktig och jag får försöka vara med på noterna från start och komma igenom bra. Loppen är jämna nu för tiden och vi hoppas på en bra position. Inga ändringar är planerade och det är skor runt om, säger Anders Brekke.

Lopp 3, V4-3

1 Maja Utca – Hon var inte alls bra senast, men kändes fin både innan och efter loppet, och det var precis som att hon surade till när hon blev själv i spåren 500 kvar. Jag tycker att hon har fin form annars men läget är inte det bästa för hennes del då hon inte kan öppna. Med senaste loppet i färskt minne ska hon dock smygas den här gången och ett litet fält och lång distans ser jag som fördelar. Skor runt om, säger Sara Brodin.

3 Syesha L.G. – Hon fick ett tufft lopp senast men höll farten starkt hela vägen och i starten innan det kändes hon fin som fastlåst på Åby. Formen kommer mer och mer, som för alla mina hästar och förutsättningarna ser bra ut. Nu vet man ju inte hur bra Veijos häst är men motståndet i Finland är inte lika tufft som här. Däremot är ju tiderna respektingivande men min kanske kan komma till täten och sen får Micke stå för upplägget. Det kan bli barfota bak, säger Elisabeth Sandin.

9 Callum – Det är en mycket bra men även stökig häst och det var lite oroande att åka iväg med honom i morse. Jag ville ha sällskap för honom i transporten man han fick stå ensam men det verkar gå bra. I loppen brukar han fungera och han har bara galopperat en gång och då var det spår fyra i volten. Han är mycket stark och jag bör inte slicka sargen med honom i dag. Han har fått ett provlopp efter 15,5 full väg och det löste han på mycket bra sätt och låg bra i puls efteråt. Då hästarna kommer från Finland så blir de lätt sjuka men han har klarat sig bra. Han har aldrig någonsin tävlat barfota och det blir åter skor runt om. Jag har snackat en del med förra kusken och fått en del tips och fungerar han som han bör göra så är det bra chans, säger Veijo Heiskanen.

10 Greenhill’s Lucky – Hon gjorde comeback på Åby för en månad sedan men var nog inte helt frisk då. Ändå var insatsen godkänd men nu har det blivit lite för långt mellan loppen igen. Hästen känns dock jättefin för dagen och sen får man se hur långt det räcker. Motståndet är väl sådär om man fråntar favoriten och bakom den tror jag vi kan slå oss in rätt så högt upp. Jag var ute till banan häromdagen och den såg hård ut så risken är att hon måste gå med bakskor, säger Robin Axelsson.

Lopp 4, V4-4

1 Strong R.Ö.K. – Han har nu fått ett par lopp i kroppen efter längre tävlingsuppehåll och jag tycker alltjämt han agerar småsegt. Formen är åtminstone skaplig men jag förväntar mig nog lite mer och dessutom kan läget ställa till det den här gången. Han är inte rask bakom bilen och riskerar att fastna invändigt. Barfota fram, säger Jan Björkqvist.

3 Le Tortin – Han var faktiskt inte alls så tokig senast och jag tycker insatsen var ett fall framåt. Han har galopperat i nästan hälften av alla sina starter men har visat att han duger felfri. Ändå har han inte riktigt förstått vad det här går ut på ännu och springer mest med i loppen. Läget är bra och vi ändrar inget, säger Mikael Helgeson.

12 Itami – Hon är fin i jobben men läget är inte bra. Vi behöver lite flyt härifrån men hästen är nu kvitt sina dåliga blodvärden och bör prestera bra. Skor runt om, säger Veijo Heiskanen.

14 Global Oxygen – Han verkar mycket taggad och bra för dagen men läget är svårt. Han duger bra men det är tufft att runda alla. Han har skor runt om denna gång. Senast var det barfota fram och vi har även ändrat lite mer i skoning, säger Katrin Hurny.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Varenne och Love You nya Elithingstar

Varenne och Love You nya Elithingstar

Resultaten från den senaste avkommebedömningen publicerades i förra veckan. Varenne och Love You kan titulera sig Elithingstar.

Nahar är en framgångsrik avkomma efter Love You. Foto: ALN

Totalt tio varmblodiga hingstar genomgick avkommebedömning. Det resulterade bland annat i att två av dem upphöjdes till Elithingstar, den högsta status en avelshingst kan få. Det var Varenne och Love You som tog steget upp från A-hingst till Elithingst.

Varenne har bland annat lämnat hästar som Lisa America och Lie Detector. Love You är far till franska kanonerna Quaker Jet och PdA-vinnaren Royal Dream, samt Nahar, Sanity och Nu Pagadi för att nämna några.

Utöver de två Elithingstarna höjdes även Gigant Neo från B till AB, vilket är lika med ”god förvärvning”. Övriga sju hingstar bedömdes för första gången. Här är resultaten från avkommebedömningen:

Elit (utomordentlig god förvärvning):
Love You
Varenne
A (mycket god förvärvning):
Echo
Offshore Dream
Quite Easy U.S.
AB (god förvärvning):
Gigant Neo
B (godtagbar förvärvning):
Look de Star
Steinlager
Up Front Larry
C (hingstens förvärvning uppnår inte rasens medeltal):
Flirtin Man

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter förhandlingar - danska travbanor räddade
Nästa nyhet
Efter förhandlingar – danska travbanor räddade

Efter förhandlingar – danska travbanor räddade

Det blir fortsatt tävlande på Danmarks samtliga travbanor även 2015. Tidigare nedläggningshotade Billund och Nyköbing-Falster har räddats av gonggongen.

Krisen i den danska travsporten har gjort att det tidigare i år bestämdes att de båda travbanorna i Billund och Nyköbing-Falster, samt galoppen i Ålborg och Odense, skulle läggas ned efter årsskiftet. Men i helgen presenterades nya förslag som räddar dem. Därmed kommer Danmarks samtliga nio travbanor fortsätta att tävla även nästa år.

Det har varit riktigt tuffa förhandlingar den senaste tiden men under lördagen enades Dansk Travsports Centralförbund, Dansk Galop och Dansk Hästväddelöb om en lösning. De 19 miljoner danska kronor som man mister till nästa år, ska kompenseras genom besparingar inom andra områden.

– Efter ganska hårda förhandlingar nådde vi den här kompromissen, vilket sett med sportens ögon är mycket tillfredställande. Därmed är det säkert att det körs lopp på landets alla banor även efter årsskiftet, säger Dansk Hästväddelöbs-chefen Peter Rolin på förbundets hemsida.

Han understryker samtidigt att 2015 blir ett ”övergångsår” där sporten måste finna nya, långsiktigare lösningar för framtiden. Senast vid halvårsskiftet 2015 ska man kommit fram till hur budget och banstruktur ska se ut för 2016 och därefter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Maven redo för Paris - genrepade i kvallopp
Nästa nyhet
Maven redo för Paris – genrepade i kvallopp

Maven redo för Paris – genrepade i kvallopp

Maven har packat väskorna för en tripp till Paris. Det amerikanska stoet blir ett intressant tillskott i Vincennes vintermeeting.

Sedan tidigare är det deklarerat att det Jimmy Takter-tränade femåriga stoet Maven beger sig på en ny resa till Europa. I våras var hon ju med i Elitloppet, då i regi Jonas Czernyson. Maven slipade formen för Frankrike med ett kvalopp på Meadowlands i lördags.

Det var ordinarie körsven Yannick Gingras som satt i sulkyn bakom Maven som såg riktigt fin ut. Efter att ha inlett i rygg på ledaren vreds stoet på över sista bortre långsidan, övertog spets och gick sedan ifrån i spänstig stil. Hästen kom i mål på 1.10,5a över den engelska milen.

Kommer Yannick Gingras köra Maven i Paris? Foto: ALN

På torsdag flyger Maven över till Frankrike. Huvudmålet är start i Prix d’Amérique den 25 januari. Men dessförinnan ska hon testa konkurrensen i Prix du Bourgogne den 28 december. Ett lopp där hon troligen får möta de flesta av övriga PdA-konkurrenter. En start i Prix de France två veckor efter PdA finns också med i det preliminära schemat.

Vem som ska sköta tömmarna bakom Maven i Frankrike är ännu inte avgjort, men troligen är det Yannick Gingras som gör det i Prix de Bourgogne (som är ett bilstartslopp). Tidigare har det sagts att man letat efter en fransk kusk i Prix d’Amérique och en av dem som nämnts är Pierre Vercruysse.

Maven kan med sina cirka 12,7 miljoner kronor på segerkontot räkna med en start i Prix d’Amérique. Hon blir då den första USA-födda hästen i loppet sedan Algiers Hall 2008.

Du kan se kvalloppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Harry Haythrow tillbaka - i Gulddivisionen
Nästa nyhet
Harry Haythrow tillbaka – i Gulddivisionen

Harry Haythrow tillbaka – i Gulddivisionen

På lördag är han tillbaka. Vid Åbys V75-tävlingar gör Harry Haythrow ett nytt försök till comeback.

Knows Nothing gör andra starten i Sverige. Foto: ALN

Publikfavoriten och V75-följetongen Harry Haythrow stoppades i våras av halsproblem. Efter starten i Copenhagen Cup fick hästen genomföra en operation och det dröjde fram till september innan han kunde vara tillbaka på banan. Åttaåringen slutade då fyra i Gulddivisionen på Solänget.

Men efter den starten tillstötte nya problem för Harry och man befarade då att en ny operation i halsen kanske var tvungen att genomföras. Fast på lördag är han tillbaka – igen. Harry Haythrow gör första starten på tre månader när han svänger upp bakom bilen till Gulddivisionen. Det är Peter Untersteiner som kör Johnny Johansson-träningen som vanligt.

Det blir dock tufft motstånd i form av Reijo Liljendahls nya amerikan Knows Nothing. Den tidigare kulltoppen gjorde första starten på över ett år när han på fint vis vann direkt på Solvalla i förra veckan. Liksom då är det Örjan Kihlström som kör på lördag. Förstapriset är ordinarie 150 000 kronor och startlistan ser ut så här:

2140 auto

1 Lord Capar – Thomas Dalborg
2 Knows Nothing – Örjan Kihlström
3 Arazi Boko – Christoffer Eriksson
4 Lord Rocket – Jorma Kontio
5 Freeman T. Porter – Conrad Lugauer
6 Harry Haythrow – Peter Untersteiner
7 Dreams Take Time – Johnny Takter
8 Kash’s Cantab –Erik Adielsson

Läs även: Ny halsoperation för Harry Haythrow

Läs även: Knows Nothing vass direkt i Sverigedebuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson