Uza Josselyn mamma – fick föl efter Maharajah

Förra våren avslutade vindsnabba stoet Uza Josselyn tävlingskarriären. Under påskhelgen blev hon mamma för första gången – till ett föl efter Maharajah.

Uza Josselyn (e. Love You) hade en framgångsrik karriär vilken bland annat innefattade segrar i Gran Premio delle Nazioni och på svensk mark Årjängs Stora Sprinterlopp och Sto-EM. Men efter förra vintermeetinget lades tävlingsskorna på hyllan för det i dag tioåriga stoet som travade in över tretton miljoner kronor.

Under påskdagarna blev Uza Josselyn mamma för första gången. Det berättar Paris-Turf. Stoets första är ett stoföl – som har svenske championen Maharajah som pappa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hail Mary till Boden

Hail Mary till Boden

Dags för årsdebuten som alla väntat på. Robert Berghs demontravare gör efterlängtad comeback. Men det blir en mjukstart på året för Hail Mary.

Fyraåringssäsongen var en maktdemonstration av sällan skådat slag. Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) vann tolv av sina fjorton starter i fjol, travade in nästan sju miljoner kronor och med segern i Svenskt Travderby som pricken över i:et. Säsongen avslutades med seger i Breeders Crown-finalen.

Årets första värdemätare

Fem månader senare är Hail Mary redo för första starten som femåring. Många hoppas att Robert Berghs fenomen förstås blir ett starkt svenskt kort i Elitloppet, men först väntar första värdemätaren som är förlagd till Bodentravet under fredagskvällen. Hail Mary möter sex motståndare i ett snabblopp med 35 000 kronor till vinnaren. Meriterade kullkamraten Global Adventure är en av konkurrenterna.

För alla varmblod, 2140 auto:

1 Hesiod – Ulf Ohlsson
2 Hail Mary – Robert Bergh
3 Cupido Sisu – Antero Heinonen
4 Global Adventure – Magnus A Djuse
5 Eder Bob – Mats E Djuse
6 Regent Zet – Micael Melander
7 Zorro Swing – Jens Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu börjar jakten på Paralympiatravet
Nästa nyhet
Nu börjar jakten på Paralympiatravet

Nu börjar jakten på Paralympiatravet

På lördag börjar jakten på platser i Paralympiatravets final. L.C. Peterson-Broddas Minne på Jägersro har självklart samlat ett spännande startfält. Racing Mange ställs mot den årsdebuterande duon Cyber Lane och Mellby Free.

Den första deltävlingen till Paralympiatravet körs den här lördagen på Jägersro. Ett lopp som ser en hemmastjärna i form av Racing Mange i startlistan. Joakim Lövgrens finalist från Elitloppet i fjol gjorde en strålande vass årsdebut då han vann på Åby nyligen.

Cyber Lane i årsdebut

I lördagens deltävling, L.C. Peterson-Broddas Minne, får han möta bland andra Cyber Lane. Den nära trettonfaldige miljonären var i fjol tvåa i just Paralympiatravet och gör här första starten sedan i slutet av november. Årsdebut gör i loppet också Björn Goops synnerligen välmeriterade sto Mellby Free. Utmanar på lördag gör bland andra stall Lugauers duo Ferrari Sisu och Night Brodde, samt det norska hoppet Floris Baldwin.

L.C. Peterson-Broddas Minne, 2140 auto:

1 Osterc – Thomas Uhrberg
2 Island Life – Christoffer Eriksson
3 Giveitgasandgo – Wilhelm Paal
4 Mellby Drake – Per Lennartsson
5 Night Brodde – Marc Elias
6 Racing Mange – Joakim Lövgren
7 Cyber Lane – Johan Untersteiner
8 Ferrari Sisu – Conrad Lugauer
9 Floris Baldwin – Magnus A Djuse
10 Mellby Free – Björn Goop
11 Partizan Face – Adrian Kolgjini


Paralympiatravet deltävlingar:

10 april: Jägersro
17 april: Bergsåker
24 april: Halmstad
1 maj: Örebro (vinnaren erbjuds plats)
8 maj: Åby final

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Flygande Who's Who
Nästa nyhet
Flygande Who’s Who

Flygande Who’s Who

Det blir nog att räkna med Who’s Who i de största loppen framöver i år. Stjärnan avslutade ruskigt när han i första starten på ett halvår bärgade segern i Rommeheatet.

Snacka om att leverera direkt i årsdebuten. Den forne Derby-vinnaren Who’s Who (e. Maharajah) har skött träningsarbetet under vintern. Sjuåringen såg grymt vass ut när han efter en visslande avslutning avväpnade allt motstånd i Rommeheatet under påskdagen. Nu siktar tränaren Pasi Aiko högt.

– Han är tillbaka, absolut. Jag är rörd faktiskt. Att han spurtade så där… det var häftigt. Skötaren har gnuggat hästen i tryckvagn hela vintern och det är kul att se att det ger resultat. Nu siktar vi högt. Det är Paralympiatravet först, jag hoppas vi kan ta oss dit. Elitloppet är inte omöjligt, men jag har inte gått i de tankarna ännu, vi får ta sådana beslut senare, sa Pasi Aikio i ATG Live.

”Nu siktar vi högt”Pasi Aikio i ATG Live

Annars var det gamle härlig On Track Piraten som satte färg på loppet. Trots bakspår tryckte Magnus A Djuse i sulkyn gasen i botten och kunde pressa sig till ledningen efter 500 meter. I ledningen skulle ”Piraten” fortsatt ha greppet när man travade in på upploppet. Men Örjan Kihlström hade sparat speeden bakom Who’s Who som ur sista kurvan sändes på via sjättespår efter att ha gjort loppet långt ned i kön.

Favoritens sista 200 meter var travkonst av högklassig sort. Efter en rykande finish ute i banan fick han lätt grepp om den tappre ledaren, som också i sista stegen fick släppa förbi sig Order to Fly som hittade fint fram invändigt genom sista kurvan. Who’s Who vann loppet på 1.14,1a/2640 meter och ökade på sitt segerkonto med 150 000 kronor.


Månlykke A.M. utklassade motståndet

Månlykke A.M. kan vara arvtagaren till den i vintras bortgångne fadern Månprinsen A.M. Förra årets SM-vinnare imponerade stort när han vann comebacken i mitten av mars – nu var han helt ensam på banan igen. Gunnar Melander lämnade tredje utvändigt 1200 från mål och satt kort senare i spets, sedan ökade favoriten bara tempot. Månlykke A.M. briljerade i Dubbelcupens final med bred marginal ned till konkurrenterna. Segern togs på 1.22,9/2140 meter.

– Jag är jättenöjd faktiskt. Han var fin från start och allt, jättebra. Han är både stark och snabb och han har utvecklats enormt under vintern. Så här fin var han aldrig i fjol; det känns som han är sextio meter bättre i år, berömde Gunnar Melander sin häst i ATG Live.


Varje meter i spets för Astronascente Zac

Seger i raden igen för Astronascente Zaz (e. Ready Cash). Björn Goops italienare förbytte springspår mot ledningen på ”kör” och svårare än så var det egentligen inte. Efter 1.17-tempo första kilometern, ryckte favoriten genom sista sväng och var aldrig hotad på sin väg mot segern i Klass 1-försöket. Hela vägen på 1.14,3/2140 före en fint avslutande Power Blaster.


Full gas från start – sedan lätt för Qeen Roc

Magnus A Djuse var resolut och laddade Qeen Roc (e. Maharjah) mot ledningen från spåret längst ut bakom vingen. Med Joakim Elfving-stoet i spets ur första kurvan gick hon sedan inte att hindra. Beauty Wind orkade inte efter dryg resa och dödens, La Mauresque sköt till sent från vinnarhålet men utgjorde ingen fara. Lätt spetsseger för Qeen Roc i Diamanstoet, noterad till 1.14,6a/2140.


Stenhård Art Brown – bäst trots dödens

Bollnästränaren Stefan Arvidsson har en riktig hårding i fyraårige Art Brown (e. Maharajah). I Klass 2-försöket var Global Attention på väg mot ledningen, men efter en snöplig galopp in i första kurvan var det favoriten Epimetheus som tog taktpinnen. Det hindrade dock inte Art Brown och Rikard Skoglund; tuffingen plockade ned ledaren trots en resa hela vägen i dödens. Tredje raka togs på 1.14,2a/2140.


Cab Lane hann fram efter ruggig spurt

Silverdivisionens försök var äkta påskgodis. Final Dream tog emot Vikens High Yield i ledningen och tempot hölls högt. Fältet hölls därmed väl samlat genom sista sväng där ett koppel av hästar slogs om segern in över upploppet. Allra snabbast var dock Timo Nurmos klassige Cab Lane (e. Muscle Hill) som låg bland de sista i racet ur sista kurvan, men avslutade formidabelt i vida spår. Segern blev till slut relativt säker i händerna på Per Lennartsson. 1.12,5a/2140 var vinnartiden.


Praktskräll – fullträff för Digial Class

Dramatik i upplösningen av Bronsdivisionen. Dwayne Zet fick överta ledningen efter ett varv men hade inget att sätta emot dödenstravande Rally Hans, som skaffade sig greppet när man travade ur den sista kurvan. Hundra från mål rumplade Rally Hans emellertid över i galopp – och då blev det enkelt för jätteknallen Digital Class. Ulf Ohlsson hade lotsat fram Stefan Melander-stoet fint och nu kunde hon avgöra lätt. Det på 1.14,6a/2140 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt från spets för Billie
Nästa nyhet
Lätt från spets för Billie

Lätt från spets för Billie

Tioåriga Billie de Montfort har fortfarande mycket att ge på tävlingsbanan. Efter en snabb start mot ledningen förvandlade fransyskan Gran Premio Costa Azzurra till en enhästarsshow.

Sébastien Guaratos välmeriterade Billie de Montfort (e. Jasmin de Flore) vann Gran Premio della Nazioni när hon besökte Italien i höstas. Nu var hon tillbaka i landet för att skörda nya framgångar. Söndagens storlopp Gran Premio Costa Azzurra blev till slut en väldigt enkel match för den tioåriga fransyskan.

Lätt när två favoriter galopperade

Vägen mot segern förenklades sedan två av förhandsfavoriterna försvunnit i galopper direkt efter start, Vivid Wise As gjorde bort sig strax efter att bilen fällt in vingarna och kort senare gjorde vinnarens landsmannina Bahia Quesnot samma. Billie de Montfort, som vanligt styrd av Gabriele Gelormini, stack sin vana trogen blixtsnabbt till spets och såg den här gången till att stanna där hela vägen.

Ledarinnan lämnade motståndet genom sista sväng med flera längder och kunde helt ohotad passera mållinjen på 1.11,1a/1600 meter. En triumf som betalade lite mer än 64 000 euro i förstapris. Bakom var det Zaccaria Bar (11,5) som norpade andrapriset efter en fin avslutning, före Amon You Sm (11,6) som gjorde sista varvet utvändigt ledaren. Vitruvio (11,8) gick en riktigt positiv avslutning efter en resa långt ned i kön, för att bli fyra.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Superfölet - Bélina Josselyn mamma för första gången

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson