Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens

Den forne Elitlopps-hästen Ustinof du Vivier har hunnit bli tolv år – men trivs finemang i Belgien. På tisdagen blev det seger i Grand Prix d’Hiver. Robert Berghs Jet Voice slutade fyra.

Den tidigare franske stortravaren Ustinof du Vivier, som bland annat deltog i både Elitloppet och Oslo Grand Prix 2015, tävlar som tolvåring vidare i belgisk regi – och verkar trivas fint. Vid tisdagens sport i Kuurne noterades valacken för segern i Grand Prix d’Hiver för sin tränare Jules van der Putte J:r.

Jet Voice tröttnade

Robert Bergh hade Jet Voice med i loppet, som för Nico d’Haenens anförde fältet men efter att ha fått tryck i omgångar fick ge sig till slut och kom i mål som fyra. Ustinof du Vivier, som smugit med i andra spår avgjorde en bit in på upploppet och höll precis undan för kvickt avslutande favoriten Cyriel d’Atom och Franck Nivard. Segertiden 1.15,5/2900 och förstapriset blygsamma 4800 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 13:37, 02 april

Så körs Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:50, 02 april

Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:12, 02 april

Readly Express syster – glänste i kvalet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 april

”Rödluvan” på promenad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:12, 01 april

Finske toppkusken till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:34, 01 april

Skoglund fortsatt i täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:17, 01 april

Stekhet Sorbet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta

Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta

Lukas Svedin hade inte lyckan med sig då Amatör-VM avgjordes. I stället var det belgaren Piet van Pollaert som drog det längsta strået – efter seger i det avslutande loppet.

Det blev inget guld för Sverige i VM för amatörkuskar den här gången heller. Den blågule kusken Lukas Svedin fick slutligen nöja sig med en åttondeplats då tabellen räknats samman. I mästerskapet som avgjordes under måndagen och tisdagen på Pompano Park i Florida, noterade svensken ett andra- och ett tredjepris som bästa resultat.

Guldet till Belgien

Kampen om segern blev stenhård – men det var belgaren Piet van Pollaert som kunde hänga medaljen av den ädlaste valören kring halsen. Det efter att ha vunnit VM:s sista race och därmed tangerat italienaren Andrea Sallustios poäng men van Pollaert tog hem slutsegern i kraft av fler andraplatser.

Topptrion i Amatör-VM:

1 Piet van Pollaert, Belgien, 33 poäng
2 Andrea Sallustio, Italien, 33 poäng
3 Andrea Fazekas, Ungern, 30 poäng
8 Lukas Svedin, Sverige, 23 poäng

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jägersro: Vann överlägset - såldes på auktion
Nästa nyhet
Jägersro: Vann överlägset – såldes på auktion

Jägersro: Vann överlägset – såldes på auktion

USA-födde valacken Tresexton tog en överlägsen seger på Jägersro för Gustav Johansson. Kort senare bytte hästen ägare efter försäljning på internetauktion.

Femårige Tresexton (e. Broadway Hall) var en av tisdagskvällens mest imponerande vinnare på Jägersro. Hästen som tränas av Marcus Lindgren, kördes av 17-årige Gustav Johansson och tog sig från bakspår fint fram i andra utvändigt för att vridas på till fullt anfall 600 meter från mål. Nästan i samma ögonblick avgjorde Tresexton också loppet – och stack ifrån till en överlägsen seger på 1.16,0a/2140 med tio längder till godo.

Samtidigt låg Tresexton ute till försäljning på ASVT:s internetauktion – och en timme efter målgång hade femåringen skiftat ägare. Prislappen landade på 166 000 kronor. Hästen tog här sin 4:e seger i 32:a starten och har knappt en kvarts miljon på kontot.

Dubbel för Kim och Patricia

Kim Eriksson noterades för en dubbelseger – båda vinnarna hämtades från Patricia van der Meers stall. Femåriga stoet Twinkle Face övertygade stort i avslutningen; i ett långlopp tog hon sig lugnt fram utvändigt om ledaren, pressade sig till greppet i sista sväng – och vann därefter väldigt enkelt. Stallkamraten, den ett år äldre italienskan Volare Gar, hade använt sig av samma taktik tidigare under aftonen – säkert undan från dödens.

Feel the Rush har börjat bra

Thomas Uhrberg lotsade in lovande Jerry Riordan-träningen Feel the Rush. Det fyraåriga stoet har inlett karriären starkt och tog här sin tredje seger i femte starten. Favoriten släpptes till front ur den första svängen och hade sedan fullständig kontroll på motståndet.

Apropå seger från dödens, en sådan ordnade även Peter Untersteiner bakom Bengt A Nilssons Demolition Man F. Montéloppet gick till Selected Face, riden och tränad av Linda Allercrantz, som från spets stack ifrån halvvarvet kvar till mycket enkel viktoria.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Earl Simon - med Elitlopps-intresse
Nästa nyhet
Earl Simon – med Elitlopps-intresse

Earl Simon – med Elitlopps-intresse

Mersmakande trea i Prix de Paris. Närmast stundar första testet över sprinterdistans. I maj kan Earl Simon bli en uppstickare i Elitloppet på Solvalla.

Den av Jarmo Niskanen tränade Earl Simon har alltid skuggat bakom de absolut bästa i den franska kull som nu är sex år gamla. Bland annat slutat han trea i den upplaga av Grand Prix de l’UET som såg Villiam som segrare. Den här vintern verkar den svenskägde fransosen med nästan åtta miljoner kronor insprunget, ha tagit klivit upp mot eliten.

Bronset i Prix de Paris

En av hästens största framgångar hittills kom när han i söndags slutade som brons-medaljör i Prix de Paris bakom ”drottningen” Bélina Josselyn. Tränaren Jarmo Niskanen, sedan 1990-talet verksam i Frankrike, berättar i en intervju med Kanal 75 att det är den bästa häst han någonsin haft i träning.

– Jag tycker att han klappar på porten att ta steget in i översta eliten nu. Att säsongen som femåring i fjol skulle bli en mellansäsong hade vi planerat för efter den intensiva säsongen som fyraåring. Nu hoppas och tror vi att han ”bara” behöver skaffa sig lite mera hårdhet för att en dag kunna vinna ett stort lopp, säger Jarmo till Kanal 75.

Sprinterdebut på Rivieran

Efter styrkeprovet Prix de Paris över mastiga fyra kilometer väntar närmast en helt annan disciplin. Om allt går som det är tänkt startar Earl Simon nästa gång i Grand Critérium de Vitesse som avgörs den 8 mars i Cagnes-sur-Mer. Det blir i så fall hästens första start över engelska milen. Och faller det väl ut kan det bli en resa mot Solvalla – Jarmo Niskanen och ägaren Gunnar Sundbaum är sugna på Elitloppet.

– Under betäckningssäsongen vill vi inte åka landvägen till Sverige med honom, det tar för lång tid. Men om det blir flyg till exempelvis Elitloppet är det okej även om han kommer att vara borta några dagar. Sedan finns det ju lopp senare också på året i Norden, säger tränaren till Kanal 75.

Earl Simon jobbar också hårt som avelshingst i vår. I fjol var hästen fullbokad med 100 franska ston. Av den anledningen ser inte Paralympiatravet på Åby i slutet av april att bli aktuellt för den franske storloppsbubblaren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Coronaviruset stoppar travet i Italien
Nästa nyhet
Coronaviruset stoppar travet i Italien

Coronaviruset stoppar travet i Italien

Efter ett kraftigt ökande antal fall av det fruktade Coronaviruset har myndigheterna i norra Italien gått in i skarpt läge. Det drabbar även travsporten. Alla tävlingar är inställda den här veckan.

Utbrottet av Coronaviruset, eller SARS-CoV-2 som virusets officiella namn är, sprider sig i världen och i Europa är de nordliga regionerna av Italien de hårdast drabbade. Viruset har fått kraftig spridning de senaste dagarna, särskilt i regionen Lombardiet där det på måndagen bekräftades att 200 personer är smittade och sex personer avlidit. Det uppger Dagens Nyheter.

Ställer in tävlingar till 1 mars

Det har fått regionerna i norra Italien att agera. Områden har satts i karantän och flera offentliga lokaler och arrangemang har ställts in. Det drabbar förstås också travsporten. Söndagens tävlingar på La Maura i Milano blev inställda. Enligt myndigheternas restriktioner har det italienska travförbundet nu beslutet att ställa in samtliga trav- och galopptävlingar i totalt fem nordliga regioner till och med den 1 mars. Det innefattar bland annat banorna i Bologna och Turin. Det skriver Galoppo e Trotto. Däremot är det fortfarande möjligt att tävla på banorna i södra Italien.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Halmstad: Maestro Crown tog upp segerraden

Travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson