Just nu:
10.40 Kallblod för hela slanten på Hagmyren
10.06 Trebol – nu uppe i 47 raka segrar
09.02 Gimpanzee lekte hem elfte raka segern
08.27 45 000 kronor i böter för Haapakangas
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Urlo dei Venti fick andrapriset i comebacken

Italienske stjärnan Urlo dei Venti gjorde på söndagen comeback inför titelförsvaret i Lotteria – men kunde inte stå emot stoet Pantera del Pino i spurten.

De två senaste årens vinnare av Gran Premio della Lotteria, Timone Ek och Urlo dei Venti, fanns båda med i söndagens Premio Memorial Mario Ricchio på Agnano-banan – men duon fick stryka på foten för det av Holger Ehlert tränade tioåriga stoet Pantera del Pino.

Urlo dei Venti gjorde här den första starten sedan Prix d’Amérique och kunde för sin nya kusk Antonio di Nardo överta ledningen från Pantera del Pino efter ett halvvarv. Därmed såg förra årets Lotteria-etta ut att gå mot en säker seger men Pantera del Pino fick i god tid fritt från vinnarhålet samtidigt som Timone Ek tröttnade från dödens. I takt med att ledarens aktion blev allt sämre över upploppet kunde stoet koppla ett knappt med säkert grepp till skrällseger på 1.11,9a/1600 meter. Den samlade prissumman i loppet var 13 200 euro.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
tisdag 09:52, 25 juni

Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:23, 25 juni

Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:44, 25 juni

VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:21, 25 juni

Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Mantorp: ”Vettiga vinstchanser för Mikael J”

Tips Mantorp: ”Vettiga vinstchanser för Mikael J”

Tips och analyser Mantorp

Mantorp. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 7 Zourane Kronos har varit alert och bra bakom bilen då hon fått prova och Jorma som också provat några gånger under karriären brukar också vara alert och bra bakom bilen. Zourane Kronos är nog tidigt i tät.

Loppanalysen: Nurmos 7 Zourane Kronos har inlett karriären på strålande sätt och hon ståtar med fem segrar av sex möjiga. Vid enda förlusten hade hon bakspår och avslutade då strålande från kön och hon var fortsatt mycket bra. De fem segrarna är tagna efter tidig spets och det troliga är att vi åter får se henne i den positionen. Det betyder att hon blir svårfångad på nytt även om motståndet blir allt tuffare i takt med segrarna. Lågt odds får vi och inget jag vill jaga. Och inget jag vill försöka fälla.

Westholm har ett intressant nyförvärv i 1 They Don’t Know. Denne har visat fint kunnande vid några tillfällen och första hos Westholm och från spår ett gör henne intressant. Jag tror vi får se en bra insats direkt.

Öppet stolopp detta om favoriten skulle ha annat för sig än att vinna. 8 Zolicia gör årsdebut och gör det från svårt läge. Har visat fin fart men det ser tufft ut.

10 Wahtoshi vann på rejält sätt näst senast och får Ohlsson upp.  9 Fantasia Newport galopperade bort en tätplats i Berg-debuten senast. Lopp i sig nu.

Spelförslaget: Jag tror att 1 They Don’t Know svarar för en bra insats i Westholm-debuten och från spår ett är det bra chans att hon grejar en plats. Jag spelar på det till oddset 2.30.

Mantorp. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Favoriten 6 Deede Star provas nog för spets. Han har öppnat hyggligt bakom bilen men inte mer än så. 1 Rapide Yoda var rätt bra första stegen då han hade spår ett och Johan kan vara sugen på att ta emot. Jag är ändå inne på att 7 Bearbucket är snabbast och når spets.

Loppanalysen: Ny vettig Nurmos-chans då hans 6 Deede Star har en fin uppgift. Hästen inledde med tre segrar i följd. Den första från utvändigt ledaren och sedan två segar från spets och tidig spets. Senast kom första förlusten då en resa utvändigt ledaren blev för tuff. Han blev då lite hetsig på kuppen och sista biten in mot mål så gick det inte fort om man uttrycker sig snällt. Han har pustat därefter och är säkert i bra författning nu. Vinner nog om det blir spets men blir han utsvarad så är det mer en öppen historia. Lite svårbedömd är det.

1 Rapide Yoda är rätt gedigen. Vann från tidig spets för tre starter sedan och här kan det bli spets på nytt. Eller en resa i rygg på favoriten Deede Star. Bör därmed greja en framskjuten placering.

7 Bearbucket är snabb men har nu tre galoppstarter i följd. Felfri bör Berghs häst hävda sig fint här men visst är han vansklig. Nu är jag inne på att det kan bli spets och på en bra bana borde han då kunna fungera och även springa snabbt. Spets underlättar. Han är därmed intressant. 5 Esther Lixarve har också galopperat en hel del och får visa bättring.

Spelförslaget: Jag spelar på att 7 Bearbucket når spets och fungerar. Vinnaroddset är 6.50 och jag provar.

Mantorp. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 2 Mr Lindy öppnar raskt och har läget. Är svår att ta en längd på. Utifrån hotar 3 Felix V.M. och 5 Mack Dragan. Alla dessa tre har nya och offensiva kuskar.

Loppanalysen: Ett rätt litet fält  men ett par fina hästar i listan. 5 Mack Dragan har nu fått ett par lopp i kroppen. Vi har stora krav på den här hästen och senast borde han kanske ha varit närmare Gento som plockade ner Mack Dragan utvändigt. Mack var dock långt ifrån dålig då Gento kan mycket och Mack Dragan kan säkert vara ännu vassare nu. Ny kusk i Ohlsson i kväll.

Ny kusk har även 3 Felix V.M. då Kaj sitter upp. Felix V.M.är effektiv om han når spets och det är möjligt. Kan ändå bli svårt att komma dit med snabbe 2 Mr Lindy invändigt. Som har Jorma.

Johan U har två vapen i loppet och båda räknas. Hans 4 Dizzy River är bra då han fungerar men det har inte fungerat fullt ut på slutet. 9 Ferrari Kievitshof är en reslig sak som vann lätt från spets senast. Har vairt struken och ifrån därefter och det oroar något.

Styrkan för seger har Berghs 6 Explosive Merlot men det har blivit en del galopper på sistone. Gynnas säkert av finare banunderlag nu och gynnas om det blir hård körning från start, vilket det säkert kan bli. Berghs häst plockade ner Magic Gwin utvändigt denne vid seger i fjol och räds inte tuffa lopp. Är spännande här om han fungerar.

Spelförslaget: Jag spelar på att 6 Explosive Merlot fungerar på fint banunderlag och det kan bli lite körning i loppet, vilket gynnar. Spelar vinnare till oddset 5.75.

Mantorp. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 5 Othella Marke har spetsat de två gånger hon haft framspår bakom bilen och bör kunna nå spets även här. Det är lång distans och mindre risk att någon bråkar. 3 Certo Cito kan vara den som hotar.

Loppanalysen: Ett stolopp över lång distans. 10 Candy Crush har visat toppform och då hon visar fin styrka så bör hon duga gott över den långa distansen. Hon var positiv för tre starter sedan och galopperade med segerkrafter i sista kurvan näst senast. Senast kom segern och hon avgjorde då den tunga vägen då hon plockader ner ledaren 5 Othella Marke på linjen. Othella Marke har åter bra chans att komma till ledningen och är ett givet motbud.

7 My Way Star gör debut i ny regi och har nu Jorma upp. I kvalloppet senast kördes hon mestadels på innerspår och det var i något jobbig stil. Inte så lätt att förbättra hästar från Airaksinen och jag avvaktar med henne.

4 Totally Face avslutade rätt bra senast och verkar uppåt. 13 Laurenti har lite svårt att övertyga hos Bergh och 11 I Scream Ice Cream hade sparat i mål senast. Åter med Oskar. 6 Nika är snabb men osäker och körande Olga har ingen helt lätt uppgift.

Spelförslaget: Jag tror att 10 Candy Crush åter är starkast sista biten och spelar vinnare till oddset 5.25.

Mantorp lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  4 Forza Rapida öppnar snabbt och är mycket effektiv i spets. Crebas har med största sannolkihet en given taktik och bör lyckas i sitt uppsåt.

Loppanalysen: 9 Victoria Lane har övertygat vid två segrar. Näst senast vann hon trots jobbig resa och ännu vassare var hon senast då hon avslutade helvasst fram till ohotad seger. Hon har visat toppform och härlig fart och blir segerfarlig på nytt. Bakspår över kort distans kan dock ställa till det för henne.

4 Forza Rapida har bättre läge och är spetsfavorit. Crebas häst krigar berömvärt från spets och vann därifrån senast. Har alla segrar från tätkänning och gillar helt klart att vara med i den främre träffen. Här över kort distans kan det mycket väl räcka till ny seger från spets. Nu med lopp i kroppen dessutom.

1 Arras Cando var fullt bra från svårt läge i tufft gäng senast. Är med i striden om det löser sig från spår ett. Har visat fint kunnande.

3 J.H.Respons  var godkänd senast och har nu lopp i kroppen samt fint utgångsläge. 10 Prinsen One visade inget extra från spets senast och får ny smyga med. Småkämpig uppgift.

Spelförslaget: Spets över kort distans är ett bra segerrecept och 4 Forza Rapida trivs utmärkt i ledningen. Kommer i fin form dessutom och jag provar ett vinnarlir till 4.85.

Mantorp lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  3 Sete öppnar raskt men senast högg han i galopp vid laddning och det måste klaffa med aktionen om han ska kunna stå emot snabba 6 Dream Night Palema.

Loppanalysen: Dem som spetsar av 3 Sete och 6 Dream Night Palema har given fördel. Jag tror att Dream Night Palema kan komma till spets och därifrån blir han inte lätt att nå. Han kommer till start med två segrar i följd bakifrån. Han har pustat något efter det men det låter bra från stallhåll och jag tror vi får se en bra insats. Han har tränat 18,5 full väg på bra sätt. Från ledningen är det bra chans.

Sete är nog värsta motbudet men han måste hålla sig i trav. Senast blev det galopp vid laddning. Kapacitet finns och spets skulle hjälpa mycket.

10 Liam Dana har suttit fast på slutet och kan vara skrällduglig. 4 Hugo R.C. hade lite sparat näst senast och 2 Andy Pandy One har fint läge. Två dugliga hästar som kan räcka. 9 Temple of Dreams kommer också in i machen vid körning.

Spelförslag: 6 Dream Night Palema mot spets och seger är tanken. Spelar vinnare till 2.65.

Summering spelförslag:
Mantorp lopp 4 – Plats 1 They Don’t Know till 2.30
Mantorp lopp 5 Vinnare 7 Bearbucket till 6.50
Mantorp lopp 6Vinnare 6 Explosive Merlot till 5.75
Mantorp lopp 7Vinnare 10 Candy Crush till 5.25
Mantorp lopp 8Vinnare 4 Forza Rapida till 4.85
Mantorp lopp 9Vinnare 6 Dream Night Palema till 2.65

Avstå spel på:
Mantorp lopp 6 – 4 Dizzy River
Mantorp lopp 7 – 13 Laurenti
Mantorp lopp 9 2 Andy Pandy One

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lome Brage på ny segerjakt i Klosterskogen
Nästa nyhet
Lome Brage på ny segerjakt i Klosterskogen

Lome Brage på ny segerjakt i Klosterskogen

Ett riktigt starkt startfält för kallblodseliten gör upp i Moe Odins Äreslopp som blir påskaftonens russin i kakan när det travas i norska Klosterskogen.

Påskaftonen brukar traditionsenligt betyda fokus på norska Klosterskogen. 800-metersbanan har i sitt Moe Odins Äreslopp trots bara sju startande samlat några av landets bästa kallblod. Lome Brage är redan klar för titelförsvar i Elitkampen efter att i årsdebuten vunnit ”Meyer’n” i strålande stil senast. På lördag får han motstånd av bland andra kvicke Odd Herakles, uppstickaren Roli Eld och stålstoet Ulsrud Tea. Dessutom regerande mästaren Kleppe Slauren.

Klosterskogen Grand Prix med en kvarts miljon kronor till vinnaren är helgens clou på den norska ovalen, men har i den hårda konkurrensen inte lyckats locka någon av de största stjärnorna till sig i år. Loppet innehåller dock Robert Berghs båda Balfour och Montdore som är tillbaka efter Frankrike-äventyr, Adrian Kolgjinis Target Kronos samt danske VM-hästen Tripolini V.P.

Här är startlistorna:

Moe Odins Äreslopp, 2100 auto

1 Odd Herakles – Adrian Solberg Akselsen
2 Ingbest – Tom Erik Solberg
3 Roli Eld – Vidar Hop
4 Lome Brage – Erlend Rennesvik
5 Myhreng Jerker – Olav Mikkelborg
6 Kleppe Slauren – Kjetil Djöseland
7 Ulsrud Tea – Svein Ove Wassberg

Klosterskogen Grand Prix, 2100 auto

1 Target Kronos – Adrian Kolgjini
2 Pingus Vang – Marc Bäk Nielsen
3 Floris Baldwin – Kristian Malmin
4 Montdore – Eirik Höitomt
5 Jet Voice – Lars Anvar Kolle
6 Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
7 Tripolini V.P. – Jeppe Juel
8 Balfour – Robert Bergh
9 Deep Sea Dream – Svein Ove Wassberg
10 Photo Lavec – Tom Erik Solberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark möter Sorbet i sista Olympia-kvalet
Nästa nyhet
Makethemark möter Sorbet i sista Olympia-kvalet

Makethemark möter Sorbet i sista Olympia-kvalet

Makethemark i årsdebut möter Sorbet och den starka ”Tarzan”-duon Milligan’s School och Zack’s Zoomer. Det är hög klass på Rommeheatet – sista uttagningen till Olympiatravet.

Sista chansen att kvala in till Olympiatravet är Romme-heatet, som på Dalabanan avgörs kommande söndag, det vill säga påskdagen. Vinnaren i loppet erbjuds en av de sista platserna i finalen på Åby sex dagar senare. Loppet har också lockat ett högintressant startfält.

Årsdebut gör här Makethemark, som kastar sig direkt in i lejonkulan. Den av Petri Salema tränade sexåringen som i fjol segrade i Jubileums-pokalen inleder från inner-spåret. Mot sig får han Sorbet, som börjat året synnerligen starkt. Daniel Redén-artisten har vunnit fyra av fyra starter i år och glänste vid segern i Dartster F:s lopp senast.

Stall Stefan Melander har också några heta kandidater. Milligan’s School, som redan är klar för start i Olympiatravet efter sin seger i den första deltävlingen, vässar här formen och får från stallet sällskap av Zack’s Zoomer som i sin comeback senast tog hem Kjell P Dahlströms Minne.

Romme får även besök av vår största kallblodsstjärna. Månprinsen A.M. gör årets andra start då han är ute efter en ny seger i Dubbelcupens final.

Här är startlistorna:

Rommeheatet, 2140 auto

1 Makethemark – Ulf Ohlsson
2 Speedy Foxy Vicane – Kim Eriksson
3 Zack’s Zoomer – Stefan Melander
4 West Wing – Oskar Kylin-Blom
5 Unique Juni – Rikard N Skoglund
6 Sorbet – Örjan Kihlström
7 Queer Fish – Kaj Widell
8 Probo Op – Wilhelm Paal
9 Milligan’s School – Ulf Eriksson
10 Rocky Winner – Oskar J Andersson
11 Baron Gift – Rickard Svanstedt
12 Digital Ink – Robert Bergh

Dubbelcupen final, 2140 volt

1 Rus Can – Ulf Eriksson
2 Torpa Olea – Hans Bergh
2160 meter
3 Björs Frej – Tomas Pettersson
4 Sjö Vinn – Per Linderoth
5 Bilbo B.S. – Carl Johan Jepson
6 Bellfaks – Jan-Olov Persson
7 Norheim Svenn – Ulf Ohlsson
2180 meter
8 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
9 Myr Faksen – Robert Skoglund
10 Art Kjarvald – Magnus A Djuse
11 Pydin – Ove A Lindqvist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Axevalla: "Shutter Island är dagens rysare"
Nästa nyhet
Tips Axevalla: ”Shutter Island är dagens rysare”

Tips Axevalla: ”Shutter Island är dagens rysare”

Axevalla. Lopp 4 – spelstopp 15.00

Spetsstriden: Osäkert hur 2 Straight Flush kan öppna men snabbast är 6 Eraja Jaam som nog tar spets om man vill. Blir det släpp ligger 7 Persimmon Face bra till.

Loppanalys: Ett riktigt fint litet lopp där 9 Milord blir mitt val. Valacken har visat fin form på sistone; återkom mer än godkänt efter en galopp näst senast och såg pampig ut när han avgjorde lätt i 1.12-fart sista 800 i spåren senast i Eskilstuna. Hade då exakt samma läge som i dag, vilket borde passa prima över den för hästen gynnsamma distansen.

4 Sato är kanske fältets bästa i grund och botten, om än inte helt att lita på. Såg mycket bra ut när han vann i början av januari för att sedan tidigt fela bort sig i ett försök på rikstoton därefter. Har varit ifrån ett tag inför den här starten men tränar bra.

6 Eraja Jaam är fältets luring. Femåringen kan öppna riktigt snabbt och laddar kusken för att komma dit lär man nog också få ledningen. Gjorde comeback senast i Bjerke, men galopperade bort sig före start varför insatsen blev intetsägande. Rapporterna är dock goda och det är inte alls uteslutet att han leder runt om.

7 Persimmon Face är grundkapabel och var rejäl vid segern senast, blir högintressant om man kommer till en bra position nu. 8 Evan Williams Sisu är vann tuffa sällskap, men har inte begåvats med något kul läge här, det måste klaffa. 2 Straight Flush har en stor tvångsprissumma på sig, men har i sina två starter i Sverige visat farter som duger långt i klassen.

Spelförslag: 9 Milord känns mycket formstark för dagen och har en bra uppgift här. Spelar vinnare hos Unibet till oddset 3.90.

Axevalla. Lopp 5 – spelstopp 15.22

Spetsstriden: 1 Brottarn har gått i ledningen flera gånger tidigare och med bara tre hästar på start är det troligt att han körs där igen.

Loppanalys: Christer S A Karlsson har en riktigt fin travare i 10 Erwin som givetvis blir stor favorit här. Sexåringen ståtar med nio segrar på sjutton starter och är ett ämne för större uppgifter än dagens. På Åby senast gjorde Erwin comeback, efter ett längre uppehåll och operation, och det såg klart lovande ut. Hästen fick ett sparsamt lopp i rygg ledaren men gick bra till slut i en riktigt snabb avslutning som trea, och det mot starkt motstånd. Det här motståndet är Erwin normalt huvudet högre än, men det är heller ingen enkel uppgift med dubbla tillägg och många att runda…

…Därför testar jag en annan idé. Nämligen 9 Shutter Island som lär dela ut bra pengar på spelet. Stoet har definitivt betydligt bättre form än raden; gick en bra avslutning på Solvalla för två starter sedan och hade nästan säkert vunnit senast i Mantorp om hon inte rullat över i galopp mitt i sista svängen. Här har Shutter Island ett mycket spännande läge med ensamt springspår på tillägg och till på köpet med Peter Untersteiner i vagnen. Kan bli svårfångad för Erwin.

1 Brottarn borde ta hand om täten här och lär i så fall köras där. Drog i spets hela vägen vid karriärens hittills enda seger och kom då i mål på en låg 1.16-tid. Det duger en bit även nu.

Spelförslag: Kör en rövare och spelar emot favoriten genom vinnare och plats på 9 Shutter Island till oddsen 9.00 och 2.40 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 6 – spelstopp 15.44

Spetsstriden: 2 Raj’s Messiah öppnar snabbt men kanske inte körs i spets i comebacken, med Stole the Show struken kanske 7 Rapide Cash laddas och kan överta?

Loppanalys: Ett svårlöst race där jag till sist fastnar för 7 Rapide Cash. Att det här är fältets bästa häst, är jag tämligen säker på. Ready Cash-dottern har vunnit två av sina fem lopp hittills och då visat stil som lär ta henne en bit upp i klasserna. Det här är förvisso första starten på mer än ett år då Rapide Cash varit ifrån på grund av problem med ett knä. Hästen kommer dock väl förberedd med både kval- och provlopp innanför västen. Stoet öppnar hyggligt, kommer hitta en bra position, och uteslutet är det inte att hon kan hitta till ledningen.

Ulf Stenströmer har två hästar med i loppet som båda borde räknas tidigt. 1 Elche avslutade vasst till seger näst senast och höll bra från dödens efter det. Lär inte hålla spets, men får ett bra lopp. 4 Amelia återkom efter litet uppehåll senast, sändes då fram i ett försök att få täten, men fick i stället trava i dödens sista varvet. Höll under omständigheterna fullt godkänt och lär ha gått framåt ytterligare nu.

10 Barista Oak har ännu inte upplevt segerns sötma på sju starter men är oftast med där framme och slåss. Valacken är en kvick avslutare och är med i striden igen om det blir lite fart på kalaset.

Glöm heller inte 11 Zolaseva som visade fina takter i höstas och nu gör comeback.

Spelförslag: Jag väljer att gå på 7 Rapide Cash här och spelar vinnare till oddset 5.50 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 7 – spelstopp 16.06

Spetsstriden: 1 Luna Lovegood och 2 Sotika är båda snabba ut, men så är också 6 Global Wireless och jag tror man släpper den till denna.

Loppanalys: 6 Global Wireless har i och för sig bara en seger på tio starter hittills men var å andra sidan vid den, Jägersro i slutet av sommaren, riktigt fin. Helt ohotad i ledningen då med 1.12 sista 500 och gott om krafter kvar. Global Wireless är med andra ord en för klassen mycket kapabel sort. Stoet hade problem med halsen under fjolåret men har opererats och kommer väl förberedd för årsdebuten. Hon har tidigare visat att hon kliver iväg riktigt snabbt och trots att det finns andra kvicka hästar invändigt tror jag man hittar till täten in i första sväng här. Jag bygger tipset utifrån det scenariot.

4 Frederique K. är det första motbudet. Gjort två starter i nya regin och skött det bra från tråkiga spår, senast en riktigt bra avslutning i spåren. Vid hennes enda seger i karriären ännu var hon riktigt bra och det är en häst som har mycket fart i sig. Tidigt från bra läge nu.

Både 1 Luna Lovegood och 2 Sotika är hästar som är bättre än vad deras rader ger sken av och båda har också fått riktigt bra spår. Antingen det är ledningen eller vinnarhålet som gäller nu, kan de vara värda att passa för de som spekulerar.

Spelförslag: 6 Global Wireless är bästa hästen och kommer väl förberedd. Jag tror på seger och spelar vinnare till oddset 2.40 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 8 – spelstopp 16.28

Spetsstriden: 8 Carbureightr är förvisso mycket snabb ut men känns långsökt att han kör i tät här. 2 Ekebo Caf kan gå iväg bra, men mest troligt är det 3 Nisse Sånna i spets.

Loppanalys: Fältets bästa häst är nog utan tvekan 12 Blue Mustasche. Raden skvallrar förvisso inte om någon toppform, men den är missvisande. Hästen har vunnit var tredje av sina 21 starter och hade haft en seger till sist om olyckan inte varit framme. Blue Mustasche drog då i hårt tempo och hade segern på gaffeln när det blev plötsligt galopp hundra kvar. Hästen har fortsatt träna på bra efter det och kommer till loppet i fin författning. Han har i och för sig tagit sina flesta segrar från ledningen, men är en stark och rejäl sort som fungerar bra bakifrån också. Jag förväntar mig en offensiv styrning och tror det här är vinnaren.

3 Nisse Sånna har inte samma rutin men börjat karriären bra. Senaste segern, i mitten av januari, var mycket bra när han trots press under vägen lämnade sällskapet från ledningen. Till den positionen är det sannolikt han hittar igen och blir då inte enkel att plocka ned.

6 Bransbys Juke Box är även han ett motbud. Galopperade i starten senast men har visat formen i starterna före. Näst senast gick han en stark avslutning, gav ledaren en ordentlig press genom den sista svängen, men kom aldrig förbi. Stefan Söderkvist är skicklig och hittar säkert en fin position från springspåret.

Spelförslag: Bästa hästen är 12 Blue Mustache och jag tror han rundar fältet trots läget. Spelar vinnare till oddset 5.25 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 9 – spelstopp 16.48

Spetsstriden: Ingen tar en längd på 2 Miss Pastis om denna vill, men över lång distans kanske det skulle bli bäst med en rygg? I så fall sitter 3 Sobel Jasmine i ledningen.

Loppanalys: Fint lopp för de fyraåriga stona där 3 Sobel Jasmine och 9 Procolate sticker ut. Dessa båda möttes också senast i ett rikstotolopp på Jägersro förra helgen och var jämnspelade. Det slutade i en startgunga för Sobel Jasmine medan Procolate imponerade stort efter att övertagit spets och sedan lämnat motståndet. Med det i åtanken känns Procolate som vinnaren igen – men jag tror på omvänt scenario. Sobel Jasmine såg dunderfin ut i sin årsdebut som hon kunde vinna trots att hon låg på i ledningen. Stoet är snabbt ut och jag kalkylerar med att hon kommer till ledningen här, i så fall för Procolate det tuffare att vinna än förra gången. Den senare är dock en riktigt fin variant som nog kan finnas med i årgångsloppen vad det lider, men läget missgynnar gentemot Sobel Jasmine.

Riktigt ett tvåhästarslopp är det faktiskt inte. Man får inte glömma 10 Fantasia Sisu som visat farter som konkurrerar med de två tidigare nämnda. Hon var riktigt vass som tvåa mot kulltoppar näst senast. Inför det här har hon dock varit borta ett par månader och toppformen finns där knappast.

Spelförslag: Min idé säger att 3 Sobel Jasmine leder runt om. Jag spelar vinnare till oddset 2.00 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 10 – spelstopp 17.08

Spetsstriden: 2 Super Grabben är blixtsnabb men efter långt uppehåll blir det nog lite defensivare nu, varför 3 Peder Mykla lär göra sitt yttersta för att hålla ut 6 Star Costashorta.

Loppanalys: Det är logiskt att tro att 6 Star Costahorta får bära ett klart favoritskap här, det är en riktigt fin travare från Untersteiners stall. På Mantorp senast gjorde valacken årsdebut och det var en klart bra sådan; öppnade tufft för att överta ledningen och höll sedan säkert hela vägen. Vill såklart till spets även den här gången och lär laddas dit men det är startsnabba konkurrenter innanför och det finns stor risk att det inte lyckas. Från dödens minskar nog chanserna en hel del.

Jag sätter i stället mina slantar på 3 Peder Mykla som lever mycket på just sin startsnabbhet. Han provade rikstoton senast, men kom inte in i loppet från bakspår. Har varit ifrån ett par veckor efter det men brukar funka bra efter vila och nu är läget närmast perfekt. Peder Mykla är mycket kvick från början och mitt tips baseras på att han håller ut Star Costashorta och väl i ledningen biter han allt som oftast ifrån sig väldigt bra. Bra chans leda runt om.

5 Seek And Destroy är en het kandidat för dem som kanske spekulerar i för tuff körning från början. Gick en god spurt näst senast och i ett STL-lopp på Mantorp senast blev fuxen fast invändigt med alla krafter i behåll. Lär hitta en bra position nu och kan bli väldigt giftig i avslutningen.

Spelförslag: Gamblar lite och tror 3 Peder Mykla håller spets och sedan leder hela vägen. Spelar vinnare hos Unibet till oddset 4.50.

Samtliga spel till Axevalla:

Lopp 4: vinnare 9 Milord till 3.90
Lopp 5: vinnare&plats 9 Shutter Island till 9.00 och 2.40
Lopp 6: vinnare 7 Rapide Cash till 5.50
Lopp 7: vinnare 6 Global Wireless 2.40
Lopp 8: vinnare 12 Blue Mustache till 5.25
Lopp 9: vinnare 3 Sobel Jasmine till 2.00
Lopp 10: vinnare 3 Peder Mykla till 4.50

Oddsen är hämtade på Unibet vid tiden för publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inget stoppar Propulsion: "Älskar den här hästen"

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson