Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey

Åke Svanstedts tvååring Captain Corey fick blickarna på sig efter sin spektakulära debut nyligen. Vid onsdagens tävlingar på Harrah’s Philadelphia var hann tillbaka – med ny uppvisning.

Den av Åke Svanstedt tränade Captain Corey (e. Googoo Gaagaa) blev en omedelbar snackis sedan tvååringen öppnat sin karriär med en 1.11.0-seger på The Meadows för två veckor sedan. När grannbanan Harrah’s Philadelphia travade under onsdagen var Captain Corey tillbaka. På programmet stod en division av Pennsylvania Sire Stakes för tvååriga hingstar och valacker.

Slog banrekordet – igen

Scenariot var snarlikt det i debuten. Åke Svanstedt lät Captain Corey glida fram till ledningen med varvet kvar på tusenmetersbanan och efter det var superlöftet aldrig i förlustfara. Stallkompisen Johan Palema avslutade på ett positivt sätt och blev tvåa, om än utan chans att hota vinnaren som den här gången klockades till 1.11,5a/1609 – liksom senast också ett nytt banrekord. Förstapriset var värt cirka 50 000 dollar.

Blågult även i den andra divisionen av Pennsylvania Sire Stakes när Tim Tetrick lotsade in den av Marcus Melander tränade In Range (e. Bar Hopping) till en enkel seger. In Range tog sin tredje raka då han noterades för 1.12,2a/1609.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
söndag 17:37, 27 september

Dubbelt Redén i STL Open

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 17:34, 27 september

Ecurie D. utan problem

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 10:44, 27 september

Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 09:55, 27 september

Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:09, 26 september

Brambling Kriterie-kung

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:03, 26 september

Knall av Eagle Eye

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:10, 26 september

Omöjligt stoppa Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Munsbit för Missle Hill

Munsbit för Missle Hill

Daniel Redén luftade två av stallets stjärnor vid Mantorps fina onsdagstävlingar – både Missle Hill och Sorbet lämnade banan med segrar efter rejäla insatser. Obesegrade Elegant Ima avancerar vidare mot treåringstoppen.

Femåringarnas uppgörelse Kjell P Dahlströms Minne var kvällens högst doterade löpning (150 000 kronor) på Mantorp och såg Missle Hill i rollen som favorit. Elitlopps-finalisten återtog kvickt segerraden efter galoppen senast i finska Mikkeli. Örjan Kihlström styrde beslutsamt fram mot ledningen.

Det dröjde dock till 800 meter avverkade före favoriten satt i ledningen, men väl där var han omöjlig att fånga. Tuffaste motbudet Zarenne Fas synade snabbt dödens och Inti Boko svarade för en stabil långspurt från kön – men när Missle Hill fick full gas genom sista sväng fick motståndet göra upp om andrapriset. Lätt seger på spänstiga hovar noterad till 1.11,5a/2140.

Sorbet avgjorde från dödens

Före det hade Sorbet hemfört Takter-Trofén på ett minst lika tufft sätt. Från ett åttonde-spår bakom bilen blev det en jobbig inledning i tredjespår före Elitlopps-fyran kunde landa utvändigt om ledande Dreammoko. Men den stenhårde nioåringen brukar inte bekommas av den tunga vägen. När så bara upploppet kvarstod slog Sorbet klorna i anförande Dreammoko för att knappt men säkert greja segern. Båda klockades till 1.12,0a/2140.


Elegant Ima tog sjunde raka

Var ska det sluta med Elegant Ima (e. Maharajah), är frågan? Team Gundersen har en jättetalang i treåringen som tog en uppvisningsseger i Breeders Crown för hingstar och valacker. Magnus Teien Gundersen i vagnen lät aldrig konkurrenterna ens komma in i loppet; Elegant Ima kvickstartade mot ledningen och började dra ifrån redan 800 meter kvar. Hästen är efter sju starter ännu obesegrad efter att överlägset vunnit loppet på 1.13,6a/2140.


Brother Bill i Derby-form

Timo Nurmos Brother Bill (e. From Above) var tvåa i Kriteriet och vann sedan Breeders Crown i fjol. Nu är siktet inställt mot Derbyt och dit kommer han med toppform fick vi bevis för i Breeders-försöket för fyraåriga hingstar och valacker. Jorma Kontio kunde återta ledningen efter 500 meter och fick en stund senare Kungapokals-vinnaren Aetos Kronos utvändigt. Den senare närmade sig ordentligt över upploppet, men Brother Bill svarade på klassigt vis och höll ifrån sig konkurrenten med minsta marginal på 1.13,0a/2140 efter 1.10 sista 500.


Ganga Bae avgjorde snyggt

Ganga Bae (e. Muscle Hill) fick stryka på foten för Diana Zet i Stochampionatet senast men tar nu sikte mot Derbystoet och insatsen i Breeders Crown för fyraåriga ston gick inte av för hackor. Jorma Kontio hade hittat fjärde utvändigt, följde i anfallet på sista bortre och styrde på för fullt först 300 meter kvar. Då var det inte längre något snack – Ganga Bae avgjorde väldigt enkelt före fint spurtande La Plus Belle och Stosprintern Grande Diva Sisu. 1.13,5a/2140 visade Stefan Melander-stoet.


Untersteiner visade Brilliance

Barbro Kronos, som senast vann E3-finalen, var stor favorit i Breeders Crown för treåriga ston men skulle stöta på patrull från något oväntat håll. Peter Untersteiner skickade snabbt Global Brilliance (e. S.J.’s Caviar) till ledningen och efter ett varv landade Erik Adielsson men favoriten utvändigt. Fast när ledarinnan gjorde ett ryck ur sista sväng stod både Barbro och övriga gänget handfallna – Global Brilliance vann mycket lätt på 1.14,1a/2140. Det var hennes tredje seger i fjärde starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lego vill köpa danska travbanan
Nästa nyhet
Lego vill köpa danska travbanan

Lego vill köpa danska travbanan

Danska Billund travbana kan bli nedlagt från och med 2022. Det sedan leksaksjätten och grannen Lego lagt ett mångmiljonbud för att få köpa marken.

Billund har en av Danmarks åtta travbanor men banan kan snart vara ett minne blott. Det är leksaksjätten Legos finansbolag Kirkbi A/S som lagt ett bud på det 200 000 kvadratmeter stora området där travbanan är belägen. Lego-familjen erbjuder 58 miljoner danska kronor, eller motsvarade cirka 80 miljoner svenska kronor, för att få köpa marken. Det skriver danska TV Syd.

Får fortsätta tävla under 2021

Det blir upp till aktieägarna i Billund travbana att avgöra huruvida man vill sälja banan till Lego eller inte. Frågan avgörs vid bolagsstämman den 18 augusti. I köpförslaget ingår att Billund får fortsätta sin verksamhet till och med 2021 (då travbanan firar 50 år) för att därefter stängas och rivas. Lego har försökt köpa Billund travbana också 2016 – men då blev det ett nej.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriterieauktionen blir digital
Nästa nyhet
Kriterieauktionen blir digital

Kriterieauktionen blir digital

Auktioner på digital vis har blivit lösningen i corona-tider. Så blir också fallet för den kommande Kriterieauktionen – som dessutom hålls något senare än först planerat.

Tidigare i år har Elitauktionen och Menhammars auktion flyttat till internet och det samma gäller för Wenngarn Yearling Sales den 18 augusti och Kolgjini Sales som avgörs i samband med årets Derby-helg i början av september.

Flyttas framåt en vecka

Så blir också lösningen för Kriterieauktionen. Det skriver Travronden. Kriterieauktionen skulle först ha hållits 17-19 september men är flyttad framåt en vecka för att avgöras 24-27 september. Även om själva auktionen kommer avgöras på digital väg, hoppas man ändå kunna visa hästarna på plats på Solvalla.

– Auktionen kommer att bli digital. Men vi hoppas fortfarande att vi ska kunna genom-föra en visning av auktionshästarna. Det gör vi bara om det blir lättare restriktioner. Om det blir en visning kommer den att ske på Solvalla 17-18 september. Samma datum som auktionen skulle ha varit på, säger Sara Lennartsson, verksamhetsansvarig vid Trottex, till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
18 svenskar kvar i Grand Prix de l'UET
Nästa nyhet
18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Aetos Kronos, Don Fanucci Zet och Power är heta kandidater inför stundande svenska Derby-kval. Men de finns även med bland de arton svensktränade hästar som har chansen i Grand Prix de l’UET.

Årets final av Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt, körs på Vincennes i mitten av oktober och nu står det klart vilka svensktränade hästar som kvarstår i loppet efter den sista insatsen. Arton hästar är kvar och har möjligheten att ta chansen i loppet; dit inkluderas kulltoppar som Aetos Kronos, Don Fanucci Zet, Power och Green Manalishi.

Semifinalerna till Grand Prix de l’UET körs på Solvalla den 27 september och på Vincennes två dagar senare. Finalerna i Paris avgörs den 16 oktober. En nyhet för i år är att man också kan ”köpa in” sig i efterhand till Grand Prix de l’UET för 20 000 euro. En möjlighet som utnyttjats för bland andra Ecurie D.

Svensktränade i Grand Prix de l’UET:

Aetos Kronos
Alpha K.
Aramis Bar
Belker
Don Fanucci Zet
Dwayne Boko
Exodus Brick
Fort Knox
Galantis
Green Manalishi
Gulfstream Am
Guzz Mearas
M.T. Oscar
Power
Starbec’s A. to Z
Ubiquarian Face
Ultion Face
Upset Face

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Perfekt genrep för Hail Mary

Travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson