Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Uppfödnings-kval: Global Badman övertygar

Svante Båth fick kort före start stryka Pucks Bounce – men vann i stället den andra uttagningen med Armani Degato. Daniel Wäjerstens löfte Global Badman fortsätter att övertyga.

De två uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning avgjordes på Jägersro under tisdagskvällen. Det räckte att placera sig bland de sex främsta för att fixa en finalplats – men två av de största favoriterna missade.

Svante Båths Pucks Bounce hade favoritskapet i första uttagningen, men efter en dålig provstart valde man att plocka bort hästen ur loppet. Det lämnade nu vägen öppen för Global Badman, tränad och körd av Daniel Wäjersten som gled fram för att överta ledningen med varvet kvar till mål. Sedan blev det spel mot ett mål – Global Badman (e. Yield Boko) vann mycket lätt på 1.14,3a/1640 meter och kommer till finalen med fyra segrar på fem starter.

– Det har känts hela dagen att det här har varit lite extra, att vi har haft en häst som ska vara med i finalen och att vi ville ha ett bra spår där. Sedan vi satte hästen i träning i februari så har han inte missat ett enda träningsjobb, sa Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

”Har inte missat ett enda träningsjobb”
Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln

Bakom var det Revelation som gjorde en god insats från dödens och blev tvåa före Gordon Brodde som överlämnat ledningen. Karl May Boko gick en godkänd avslutning och vidare till final som fyra.

Stor favorit i den andra uttagningen var Usain Tilly, men Mattias Djuses dittills obesegrade talang slog i galopp direkt när bilen fällde in vingarna och fick därmed se sina finalchanser gå upp i rök. Nu blev det i stället Svante Båths andra Uppfödnings-hopp Armani Degato (e. Raja Mirchi) som gick segrande ur striden.

Erik Adielsson inledde på innerspår med Armani Degato men valde efter 600 meter att syna dödens på Mizita Sound som fått öppna snabba 10,6 första 500 i ledningen. Båth-valacken kopplade ett enkelt grepp in på upploppet för att i övertygande stil stega undan till vinst på 1.14,9a/1640.

– Han gjorde det riktigt bra. Det gick väldigt fort första 500, men sedan väldigt långsamt. Jag var väldigt nöjd med hästen, han kändes fin och som det verkar vann han med krafter kvar också. De kan han komma att behöva framöver, sa Erik Adielsson.

Bakom var det jämnare om övriga platser, men Fire Piston spurtade vasst ute i spåren för att bli tvåa före Castillo som fått sen lucka från rygg på ledaren.

Finalen körs på Jägersro den 23 november. Samtliga hästar är premiechansade, vilket betyder ett förstapris på 1,4 miljoner kronor. Efter lottning och spårval utföll startlistan så här (inom parentes i vilken ordning man valde spår):

Svensk Uppfödningslöpning, 1640 auto:

1 (2) Armani Degato – Svante Båth
2 (1) Global Badman – Daniel Wäjersten
3 (3) Revelation – Per Nordström
4 (4) Fire Piston – Admir Zukanovic
5 (5) Gordon Brodde – Joakim Lövgren
6 (6) Castillo – Tomas Malmqvist
7 (10) Mizita Sound – Anders Zackrisson
8 (12) Global Benchmark – Johan Untersteiner
9 (7) A Good Point – Sören Norberg
10 (8) Karl May Boko – Timo Nurmos
11 (9) Born Winner – Mattias Djuse
12 (11) Only Cash O.C. – Joakim Lövgren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Goop kör PdA-favoriten

Goop kör PdA-favoriten

Björn Goop har varit ordinarie kusk på Sébastien Guaratos båda stjärnor Face Time Bourbon och Bold Eagle under säsongen. Nu är det också avgjort vilken av hästarna han ska köra i Prix d’Amérique – Face Time Bourbon.

Face Time Bourbon är Frankrikes nya stora fixstjärna. Femåringen som tränas av Sébastien Guarato har efter sin senaste triumf i Grand Prix de l’UET totalt 16 segrar på 19 starter och räknas av de flesta som favoriten inför Prix d’Amérique om elva veckor. Nu står det klart att det blir Björn Goop som ska fortsätta att köra Face Time Bourbon under vintermeetinget. Det skriver Equidia.

Björn Goop har under året också varit förste kusk på Bold Eagle, som ju senast tog en storseger då han vann Breeders Crown i Kanada. ”Örnen” laddas nu mot en femte raka start i Prix d’Amérique, ett lopp som hästen vunnit två gånger tidigare.

Under den här vintern kommer han att tävla med Eric Raffin i sulkyn. Eric Raffin, som är en av de ledande kuskarna i Frankrike, har kört Bold Eagle vid två tillfällen tidigare, under 2016, båda gångerna har ekipaget vunnit.

Nästa start för Bold Eagle är planerad till Prix du Bourbonnais den 8 december. För Face Time Bourbon är vinters första stora delmål Critérium Continental som avgörs den 22 december.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bélina Josselyn sexa på Vincennes
Nästa nyhet
Bélina Josselyn sexa på Vincennes

Bélina Josselyn sexa på Vincennes

Bélina Josselyn gjorde andra starten efter sitt uppehåll när hon äntrade ett lärlingslopp på Vincennes. Men Prix d’Amérique-vinnaren fick en vilsam resa för att sluta som sexa i mål.

Vid tisdagens tävlingar på Vincennes var Prix d’Amérique-vinnaren Bélina Josselyn tillbaka i andra starten sedan i vintras och efter sin skada. Tränaren Jean-Michel Bazire tog ut monsterstoet i ett lärlingslopp där hon kördes av Romain Congard. Men någon segerchans syntes aldrig stjärnan med.

Bélina Josselyn som stod med 25 meters tillägg fick en passiv styrning, som sista häst i andraspår. In genom sista sväng blev det invändigt för att attackera över upploppet i spåren. Bélina Josselyn gick en fullt godkänd avslutning för att komma i mål som sexa på 1.15,1/3550 meter över Vincennes lilla bana.

Vann loppet gjorde nu Contrée d’Erable körd av Clément Thomain, som också gjordes till favorit på toton. Vinnaren var vassast i en tajt slutstrid efter en resa i andra par utvändigt och klockades till 1.15,2/3525. Förstapriset var 23 400 euro.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskarna shoppade loss i Harrisburg
Nästa nyhet
Svenskarna shoppade loss i Harrisburg

Svenskarna shoppade loss i Harrisburg

Auktionen i Harrisburg fick en flygande start – och de svenska köparna var flitigt i elden. Åke Svanstedt stod för öppningsdagens dyraste investering.

Det var en rekordartad auktion i Lexington tidigare i höst och när The Standardbred Horse Sale i Harrisburg öppnades på måndagen, var återigen köplusten påtaglig.

Åke Svanstedt ropade in flertalet hästar, dit inkluderas öppningsdagens dyraste köp ettåriga stoet Gangsta Rat (e. Muscle Hill). Svanstedt ropade in Gangsta Rat som är en helsyster till Marseille, för 550 000 dollar i uppdrag åt SRF Stable. Hästen är uppfödd av svenske Stefan Balazis Order by Stable. Det skriver ustrotting.com.

Svanstedt gjorde ytterligare fem köp av ettåringar, bland dem Plunge Blue Chip-systern Splash Blue Chip (e. EL Titan) som gick lös på 265 000 dollar. Även Stall Courant var med i budgivningarna och kunde ropa in stoet Illict Fundis (e. Kadabra) för 335 000 dollar. Hon är syster med Forbidden Trade som vann Hambletonian i år.

Totalt såldes under första dagen i Harrisburg 169 hästar (passgångare inkluderade) för 19,2 miljoner dollar, vilket är en ökning med över 20 procent i jämförelse med fjolårets siffror. 80 travare såldes för snittpriset 137 225 dollar.

Här kan du se samtliga resultat.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskar till Giganten
Nästa nyhet
Svenskar till Giganten

Svenskar till Giganten

Fem svensktränade hästar reser till Nederländerna på fredag. Landets förnämsta race Prijs der Giganten håller riktigt hög klass.

Förra året var det Antonio Tabac som ordnade segern i Prijs der Giganten och när årets version av loppet avgörs den här fredagen på Victoria Park i Wolvega, finns inte färre än fem svensktränade hästar på plats i kamp om ett förstapris på cirka 300 000 kronor.

Peter Untersteiner bidrar med en duo. Sedan spårlottningen förrättats står det klart att Generaal Bianco drog ett fint andraspår bakom bilen, medan samma stalls Heart of Steel får börja från ett bakspår. Timo Nurmos ”vinterstjärna” Zenit Brick visade formen senast och provar nu också lyckan i Nederländerna. Svenskkvintetten fullbordas med VM-hästen Norton Commander och hedersstoet Speedy Foxy Vicane.

Bland motståndarna hittar vi norske Lionel, som här beger sig ut på ett nytt äventyr efter att senast varit med i VM-loppet. De franska inslagen saknas heller inte, Sébastien Guarato sänder Critérium Continental-vinnare Eridan medan Jean-Michel Bazire representeras av Blé du Gers.

Här är startlistan (med tränare):

Prijs der Giganten, 2100 auto:

1 Tsunami Diamant (Paul Hagoort)
2 Generaal Bianco (Peter Untersteiner)
3 Blé du Gers (Jean-Michel Bazire)
4 Zenit Brick (Timo Nurmos)
5 Lionel (Göran Antonsen)
6 Eridan (Sébastien Guarato)
7 Speedy Foxy Vicane (David Källgren)
8 Hambo Transs R. (Paul Hagoort)
9 Norton Commander (Conrad Lugauer)
10 Violetto Jet (Philippe Billard)
11 Heart of Steel (Peter Untersteiner)
12 Thai Investment (Henk Grift)


Senaste vinnarna Prijs der Giganten:

2018: Antonio Tabac – Oskar Kylin-Blom
2017: B.B.S. Sugarlight – Vidar Hop
2016: B.B.S. Sugarlight – Vidar Hop
2015: Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
2014: Noras Bean – Stefan Söderkvist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Swedishman fick Uza Josselyn på fall

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson