Just nu:
13.06 Färjestad 8 december: Widell bakom draget!
19.01 Stepping Spaceboy suverän
17.19 Bryssel-show i Paris
15.47 Lekstuga för Face Time Bourbon
15.22 Positivt kring Månprinsen
15.03 Nicolaj Andersen slutar som tränare
13.27 Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad
13.40 Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren
13.34 Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!
08.55 Fyra hingstar fick A i betyg

Umåker 8 november: Kusk och häst i form

Skojig spelomgång igår skrev jag och två vinnarspel som satt (oddsen 3.35 och 8.75) var helt ok. Vi fortsätter med Norrlandstrav och Umåker håller i det hela. Finns ett par öppna lopp och hoppas få någon hygglig träff även ikväll. Bröderna Djuse (Mats och Magnus) är givetvis i farten och kan nog skörda nya framgångar. Mats kör ett av kvällens mest intressanta drag och jag hoppas och tror han kan snuva brorsan på segern.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Umåker – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

4 Denali vann från spets senast men nu är det snävt spår i volten. 3 Dillon Power ska laddas för spets och köras där enligt tränaren och det samma gäller 6 Run for Liberty som kan vara lite svår första biten. Jag säger Dillon Power till tät. Som sedan håller bra fart.


Loppanalys:

Lite smålurigt lopp.. 4 Denali var riktigt fin i ny regi senast då det blev seger från spets. Nu är det snävt spår med volt och det är väl tveksamt om det blir bike och barfota som senast. Åter med Mats E Djuse som kör i snudd på ständigt flyt.

5 Livi Majesty har löpt bra men var sämre senast och formen är diffus. Svårt spår även här.

3 Dillon Power får norskt huvudlag och laddas för tät för att hålla bra tempo. Inte barfota runt om idag. 6 Run for Liberty kan vara skrällen. Avsutade piggt senast och ännu finare i jobb nu.Brage vill till spets. Det kan bli körning med några påställda och det gynnar 12 Redhot Tap Dancer som hade sparat i mål senast och verkar  i fin form igen. Säker kusk och den här kan fälla allt då kunnandet är bra. Jag spelar. Läget är givetvis som det är men nu är det årstiden då alla inte ramlar undan så lätt från spets. Magnus A Djuse upp igen känns bra.

10 Mr Matjes nämns också. Läget är dock ett minus.

Rank: 12-4-5-3


Spelförslag:

Jag spelar 12 Redhot Tap Dancer vinnare till 6.75.

5 Umåker – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Bonus Diamant med Olsen står ensam på startvolten och leder länge. Möjligt att f.d. arbetsgivaren JO Persson kan överta med 3 Järvsö Tord.


Loppanalys:

Kallblodslopp där 12 Kalmar bör vara bästa hästen och givetvis kan fälla dessa. JO Persson har ett gäng med som försöker sätta käppar i hjulet. 6 Byske Philip är mycket snabb. Står tjugo meter bättre till på stallkamraten 7 Järvsö Elling och har nog vettig chans att besegra denne. Båda känns dock som mest effektiv över kort distans.

Mitt lir i loppet blir 3 Järvsö Tord som Persson kör själv. Näst senast var han bättre än Järvsö Elling från samma start men galopperade bort en tätplats. Här finns det chans att JOP kan köra till sig ledningen i ett tidigt skede och det vore spännande. JOP låter inte direkt missnöjd med sin häst. Jag gillar den här pållen som jag tror har fin utveckling i sig och jag provar ett spel. Når han spets tidigt så blir han nog inte lätt att fånga in.

Rank: 12-3-6-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Järvsö Tord till oddset 3.90.

6 Umåker – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Catching Fire står ensam på startvolten och leder ett tag. Någon av de två från tjugo meter bakom lär få överta.Mycket starke 2 Falcon W.F. körs nog till tät.


Loppanalys:

Fint lopp med 8 Selmer I.H. och 10 Mr Golden Quick i huvudrollen. Båda är ju mycket bra. Selmer fick en tung resa senast. Är uppåt i form och Samu vinner för det mesta för dagen. Han har grymma åtta segrar senaste tolv.  Mr Golden Quck höll bra efer utvändig resa Zenit Brick senast och duger gott.

Fast med gott om sparat i Mr Golden Quick loppet senast var 9 Narold Vox. Denne såg strålande ut och Jakobsson bekräftar att hästen känns jättefin för dagen. Senast var det barfota runt om men skor med brodd fungerar mycket bra för Narold Vox. Jakobsson tror mycket på sin häst och jag ryggar. Tror han kan vara bäst nu då hans årstid är här. Mats E Djuse är vass så det känns bra.

2 Falcon W.F. var behandlad inför senast men galopperade ändå. Är mycket stark och inte borta om det blir tidig spets. Då lär det grillas.

Rank: 9-8-10-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Narold Vox till oddset 6.25.

7 Umåker – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

6 Jo Sefin kan nog köras  mot tidig tät och överta. 1 Vindpärla kan nog leda ett tag.


Loppanalys:

11 Torpa Olea har verkligen höjt sig och är klart mycket  morskare nu. Van tuffare gäng än detta och har bra chans att kliva runt till seger. Avslutade fint senast och håller den goda formen. Har en passande uppgift och jag lirar.

13 Minelli var mystiskt blek senast. Är annars bra och är ju tilbaka nu så vi kan utgå att allt verkar väl. Räknas.

5 Nygårds Hillevi är i fin form och här har Mats E Djuse en ny chans. Bör strida men jag tror Torpa Olea blir för tufft.

10 Forspärla har bra kapacitet och är tidig om hon visar sitt rätta jag. 6 Jo Sefin kan köras till tidig spets och överraska.

Rank: 11-5-13-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnae på 11 Torpa Olea till oddset 4.00.

8 Umåker – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

6 Don Viking från ensamt springspår har bra chans att tidigt vara i spets.


Loppanalys:

Fina kallblod där 13 Tangen Haap är hårt betrodd. Karlsson hade trott att de skulle få glassa hem loppet från spets senast men hade inte räknat med Geir Flåten (men det hade vi). Det blev för tufft i spets och Tangen Haap orkade inte mot Lome Brage (tackar!!). Nu får han attackera bakifrån och kan mycket väl vara bäst. Trivs med ryggresa.

8 B.W.Sture vann i billigare gäng senast. Fin häst men det är tuffare nu.

Jag har svårt att släppa 9 Pave Faks som kan väldigt mycket men är osäker. Nu kör Ove igen och det känns bra. Han har lyckats bra med Pave Faks och felfri duger de gott. Jag provar på att det blir felfritt och då blir det intressant. Hästen är bra.

6 Don Viking kan leda länge. 15 Art Kjarvald är inte borta.

Rank: 13-9-8-6


Spelförslag:

Jag spelar 9 Pave Faks till oddset 5.00.

9 Umåker – Spelstopp 21.16

Spetsstriden:

4 Uncontested Match har spetsat varje gång hästen haft framspår och har hygglig spetschans trots snävt spår. Favoriten 3 Global Wannabe är tänkbar.


Loppanalys:

3 Global Wannbe gör ett fint intryck och duktige Wäjersten gillar. Han har siktat på det här loppet och låter nöjd. Övertog ledningen i ett tidigt skede senast och vann lätt. Nu kan det bli en dryg resa utvändigt ledaren och då blir det tuffare och som favorit till 1.80 vill jag inte lira. Jag vill inte heller spela emot då jag har svårt att hitta något vettigt.

7 Conrads Gregor är bra men har varit ifrån och borde behöva loppet. 4 Uncontested Match kan spetsa trots spåret och köras där. Kan leda länge.

11 Freddie Islet har löpt bra i sin ny regi. Svårt spår i volten nu och barfotakörning lär vara tveksam. 5 Sectumsempra höll bra från spets senast. Inte borta.

Jag står över lir här.

Rank: 3-7-4-11


Spelförslag:

Står över spel.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Färjestad 8 december: Widell bakom draget!

Travtips
söndag 13.06, 08 december
En söndag med tämligen så ordinära tävlingar från Färjestad står på schemat. Inledningsvis får vi se ett par favoriter som ska ha riktigt bra chanser att infria, men mot slutet av omgången är loppen betydligt mer öppna. Mitt bästa drag kommer i avslutninge...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.40, 6 december

Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.34, 6 december

Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.37, 5 december

Axevalla 5 december: Dalborg har vårt roliga drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.12, 4 december

Bergsåker/Solvalla 4 december: Tekno Eld är het i kväll!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 3 december

Jägersro 3 december: En vinnare med utstrålning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 13:27, 07 december 2019

Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad

STRÄNGNÄS: Tyvärr fortsätter det fuktiga vädret här i Mälardalen. Den här hösten samt förvintern har inte varit att leka med. Tufft för alla hästskötare med all lera. Tufft för alla våra travhästar som skall tävla under knepiga banförhållanden. Hästarna sk...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson