Just nu:
10.23 Då gör Ecurie D årsdebut
09.53 Hur liten och steril är den svenska travsporten?
09.42 Ilaria Jet död – sonen Tony Gio gjorde karriärens sista start
08.30 Evaluate såld till Finland
16.05 Etonnant jätteskräll
14.05 Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!
11.11 Disco tog snabb revansch
17.08 Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!
17.07 Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson
09.43 Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé

Umåker heter fredagsbanan och jag provar med sex vinnarlir. En del rätt så öppna och spelvänliga lopp har vi att lösa och jag har ett par småroliga bud. Bland annat i det ileldande loppet där jag provar med ett finskt outsiderspel på en häst från kanske sämsta läget. Vi har vintertrav och sämsta spåren behöver inte betyda att det är chanslöst och i det här loppet hoppas vi på rejäl körning. Förutsättningarna finns för det och vi jobbar.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Umåker – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

6 Global Wannabe är riktigt snabb och trivs i spets. Kan nå tät men 4 Zätasekinen är snabb.


Loppanalys:

6 Global Wannabe är snabb iväg och senast blev det seger från spets. Kan nå spets på nytt och visst är det sedan vettig chans. Stall Wäjersten trummar på men den här pållen är ingen av mina Wäjersten-favoriter då hästen är trög och inte gärna går undan som man önskar (då man lirat). Jag vill ha syn och det kan även bli mothugg i spetskampen och då blir det urtufft.

Min spelidé är inte med i någon spetskörning men jag hoppas det kan gå vägen ändå. På väg med färja (trots namnet)  från Finland är 12 Flight Deck och hans tränare Rurik Kjötar. Flight Deck är klart intressant trots spåret och får mitt lir. Näst senast avslutade den fd Tarzan-hästen mycket vasst efter sen lucka och senast höll han farten berömvärt från utvändigt ledaren. Var då knappt besegrad och såg åter mycket fin ut. Kjötar berättar att hästen hittan stilen efter skador och är nu fin. Hästen fick en liten febersläng efter senast och det kan ha gått lite väl lång tid för att vara helt perfekt men tränaren är ändå nöjd och räknar med chans. Flight Deck kan spurta bra och tål ju även utvändigt ledaren. Resan är lång men ser ut att fungera fint och Kjötar tror hans häst ska duga fint. Intressant odds och med Mats Djuse i vagnen så blir det nog en fin resa. Jag lirar. Vinter nu och ”alla” vinner inte från spets.

4 Storm Rider är rätt stark och ser ut att ha blivt allt säkrare på benen. Får gärna sätta upp tempo så spetshästen mjuknar och min etta kommer in i matchen.

5 Zätasekinen höll bra från utvändigt ledaren senast och bör sluta i främre träffen då hästen är riktigt snabb iväg så visst kan det bli bra tempo här.

Rank: 12-6-4-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Flight Deck till oddset  8.25 hos Unibet.

5 Umåker – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

3 Bara Snygg eller 5 Minna C.G. bör nå ledningen. Tror fördel Minna C.G.


Loppanalys:

9 Mjölner Apollo är favorit och det har jag full förståelse för. En häst som gillas och motståndet ser lämpligt ut. Nu blev det galopp senast och hästen har pustat och från bakspår vill jag försöka hitta någon annan att lira. Senaste gången med skor runt om var hästen blek dessutom.

Både 3 Bara Snygg och 5 Minna C.G. kommer från fullt bra insatser och de har bättre startspår än favoriten. Den som når spets av dessa två (bra chans det blir någon av dessa två till tät) har fördel men det är lite ovisst vem det blir. Bara Snygg kan öppna bra men är inte stabil men senast travade hästen och avslutade fint även om Edin såg ut att få sitta och passa en del. Minna C.G. hade sparat i mål senast och såg bra ut. Lopp i kroppen nu och hon har tre segrar av tre från spets. Är lite mer stabil än Bara Snygg och har nog bäst chans på spets.

12 Rote Lin duger fint men är inte stabil och det kan bli brasa. 7 Laxfaks och 10 Slotts Pila har båda rätt fint kunnande och är inte avsågade.

Rank: 9-5-3-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Minna C.G. till oddset  3.75 hos Unibet.

6 Umåker – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

3 Fly Bird Fly är svårbedömd bakom bilen. 4 Spicy Morique kan rassla iväg i snabb fart. Möjligt att 2 Cristal Medallion tidigt är i tät.


Loppanalys:

2 Cristal Medallion galopperade senast och det är inget plus men nu är förutsättningarna fina och från prima läge så bör det bli en bra position. Troligt med tidig ledning till och med och med lopp i kroppen nu så bör det vara god chans. Det var rätt positiva rapporter inför senast. Vann sitt lopp tidigare trots galopp och det finns fin fart i Westerholms häst och tidig spets underlättar.

3 Fly Bird Fly har varit nyttig så långt men är segerlös. Hygglig uppgift här och öppnar Dunders häst bra bakom bilen  så kan det räcka en bra bit.

4 Spicy Morique kan öppna kvickt och få en fin resa med duktig kusk. Räknas.

9 Ninjas Queen har kapacitet för att duga gott men formen känns diffus. 6 She´s My Heaven var fullt bra senast och räknas också rätt tidigt.

Rank: 2-3-4-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Cristal Medallion till oddset 2.30 hos Unibet.

7 Umåker – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Åstas Marcus fick öppna tufft senast och nu blir det nog smyglopp gissar jag. 3 Thess Prinsen har bra chans att nå tät.


Loppanalys:

3 Thess Prinsen var min spelidé senast och det var inte helt fel då hästen vann mycket lätt. Det var efter uppehåll och Thess Prinsen är ofta bra direkt. Nu kan det bli spets men det är säkert att hästen är bättre nu och det kan slå åt andra hållet. Nu är Thess Prinsen hårt betrodd och inte lika spelintressant även om det givetvis kan gå vägen. Hästen duger gott.

Jag spelar 1 Åstas Marcus som jag tror är på gång. Fick öppna tufft senast och stumnade och nu är det troligt att det blir fin ryggresa. Farten finns där och med sådan resa bör Karlssons häst strida. Jag går på det.

10 Forspärla är ofta med och kämpar i tuffare gäng än detta och nu kan det vara dags även om det sällan blir några segrar. 11 Torpa Olea är också van tuffare gäng och var inte så långt borta senast.

Rank: 1-3-10-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Åstas Marcus  till oddset 8.25 hos Unibet.

8 Umåker – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

3 Magnifik Brodde är snabb bland flera snabba. Har inte visat någon superform och det är inte helt givet att det är spets som gäller ikväll. 6 Cupido Sisu kan vara bästa spetsbudet och här är formen fin.


Loppanalys:

3 Magnifik Brodde är hårt betrodd men här vill jag se stabil och bra form innan jag hyllar och senast var det inget extra. Få se hur uppläget blir och spets är inte givet denna gång. Känns sårbar.

6 Cupido Sisu däremot har visad form och kan nå spets. Vann efter ryggresa senast och klarar de flesta löpningsförlopp. Givet bud och oddset över fem ggr är fint.

1 Callela Leonard är ett finskt formkort och jag tänkte lira. Vann lätt senast och avslutade klart bra näst senast. Joki låter nöjd och provar från start men tror det blir tufft spetsa. Bör få en fin resa och sedan avsluta vasst och det kan räcka fint för den här snabba formstarka hästen. Viiner inte så ofta och 3.50 var lägre än förväntat så jag byter spel.

7 Wasa Warrior trivs med tätkänning men står lite långt ut bakom bilen. Formen dinns där och det gäller även för 2 Sambucus P.R. som vann lätt senast.

Rank: 6-1-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Cupido Sisu till oddset 5.25 hos Unibet.

9 Umåker – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Al´s Raging Ace och 3 B.W.T. Daenerys öppnar kvickt. Det lär vara påställt med 4 Darlington och jag tror på denne i tät.


Loppanalys:

5 Shut Up And Dance kördes fram utvändigt ledaren senast och vann på klart bra sätt. En rejäl och bra insats fick vi se och det kan bli repris.

4 Darlington blir mitt spel då jag räknar med spets. Nådde ledningen näst senast och bet i rejält upploppet ner och ser ut att trivas fint i den positionen. Var ute efter spets även senast men det blev för mycket i startrusningen med galopp som följd. Blir kul att se i tät här.

2 Flame of Fortune har löpt bra hos Wäjersten och har prima läge. Avslutade fint vid segern näst senast. 10 Master Sånna avslutade bra bakom favoriten senast och räknas.

1 Al´s Raging Ace vann från spets senast och har läget men nu är det längre distans och värre emot.

Rank: 4-5-2-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Darlington  till oddset  3.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!

Travtips
söndag 14.05, 28 februari
Det bjuds flera små, men ganska så trevliga startfält när Halmstadtravet agerar söndagsvärd. Flera av loppen är jämna och det går att hitta bra spel. De bästa hittar jag i eftermiddagens båda avslutande lopp. Nu tycker jag det är dags för Payet D.E. att få...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.08, 26 februari

Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.07, 26 februari

Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.07, 26 februari

Lunch-draget Solvalla: En vinnare med Buller och Bang

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 12.28, 25 februari

Åby 25 februari: Eklundh – en trolig och den andre är lite mer rolig

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.41, 25 februari

Lunch-draget Kalmar: Jag fick tänka om

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson