Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Umåker 14 september: Bra start på spelveckan - ny Träff i kväll

3.15 hos Unibet var något bättre än 2.14 hos atg och Global Warrior var ett stabilt och bra lunchdrag i dag. Nya lopp och spelförsök som väntar och vi ska väl försöka få in någon Träff även i kväll på Umeå. Förutsättningarna finns i alla fall. Vi har några lir till rätt trevliga odds.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Umåker – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

6 Lome Diamant är snabb men för trög i spets anser Fransson och det kan nog bli 4 U.R.Faxe till tät. Nu barfota runt om och med bike.


Loppanalys:

11 Våler Nikolai är bästa hästen och senast var det en fin skalp han tog då SM-vinnaren Månlykke AM besegrades. Efter en sedvanligt vass Goop-styrning då det blev tidig spets. Ingen sådan konkurrent spm Månlykke här men det finns andra hinder. Läget över kort distans är kruxigt och vi vet ju att det inte alltid är bästa hästen som vinner i trav.

Stallkamraten 4 U.R.Faxe har ett betydligt bättre läge och det kan bli spets. Hästen är humörbetonad och senast var det ingen bra dag. Fin näst senast och det finns gott om fart i hästen. Nu är det barfota runt om och med bike och det kan nog få hästen att tycka det är roligare. Från spets blir han då svårfångad över kort distans och vi har goda stallrapporter. Djuse för första gången kan nog också vara en klar humörhöjare.

6 Lome Tornado kan röra till det från start men ska enligt Fransson köras i ryggar. Är säkert med och hugger men vinner inte så ofta. Var godkänd bakom Våler Nikolai senast men kunde inte haka på denne. Omges också av lite tveksamma rapporter.

3 Rubus har löpt bra men formen har kanske gett vika. 10 Torpa Olea är tänkbar. 2 Philip Lyn är i bra form från plusläge.

Rank: 4-11-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 U.R.Faxe till oddset  3.50 hos Unibet.

5 Umåker – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Inte så startsnabba hästar i listan. Jag är inne på att 4 Gladiator Mearas tar emot 7 Leave Your Sox On och tidigt är i tät. Annars Leave Your Sox On som får överta.


Loppanalys:

7 Leave Your Sox On har varit bra och senast var Salmelas häst ytterligare förbättrad vid helt ohotad seger från spets. Kan bli repris här men jag spelar på att det är upptaget i spets.

11 Armida F.B. kan nog vara bästa hästen och nu har hon varit fräschare och därmed ännu bättre. Vann lätt senast och är kapabel men läget är tufft. Barfota runt om och med norskt ikväll hälsar Veikko och deras häst kan vinna den tunga vägen. Behöver inte alls vara fel att gå på henne.

Träff skickar upp två outsiders till Umeå och han gillar verkligen 4 Gladiator Mearas. Senast var hästen inte som bäst då han drog in luft men det ska nu vara tillfixat. Näst senast satt han fast och han var duktig före det. Nu lättas han rejält i balansen (mycket spännande) och det kan bli spets. Blir intressant i så fall och jag lirar.

6 Börge Kosing höll bra i spåren senast och är inte borta.

Rank: 4-7-11-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på  4 Gladiator Mearas till oddset  8.00 hos Unibet.

6 Umåker – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

7 Willmin med Ove A kan öppna bra och nå spets.


Loppanalys:

Persson har fått allt bättre ordning på 15 Prins C.K. och stil och uppförande är allt bättre. Kunnandet behöver vi inte tvivla på och det låter fortsatt bra från JOP. Läget är tufft det förstår vi men det här gänget bör Prinsen kunna kliva runt till seger. Så bra är han. Vann lätt senast och nu med Djuse. Är ändå till lågt odds och jag vill försöka med något skojigare. Större favoriter har bränt från liknande lägen.

Gamle segerstaplaren 10 Laxfaks gillar man att jaga men från det  här läget med tränaren i vagnen så blir det väl strul. Kunnandet är högt och hästen kom tillbaka bra efter galopp senast. Är positiv inför detta och då oddset ändå är så pass bra så kan jag inte hålla mig. Provar en mindre slant.

2 Guldhagens Leopold har fin form och får Skoglund upp denna gång. Knapp förlust blev det senast och hästen har sex andrapris och ingen seger. 5 Nordvinn är inte oäven och inte borta. Visade inte så mycket senast.

Rank: 15-10-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Laxfaks till oddset 20.00 hos Unibet.

7 Umåker – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

4 Upper Crust kan öppna snabbt men utifrån laddas väl 5 Unsafe Investment och 6 Eagle in Disguise för att överta. Kan nog bli Eagle in Disguise till tät.


Loppanalys:

6 Eagle in Disguise är en av flera betrodda. Kan öppna bra och har varit ute i en del tuffare gäng. Kan nå spets och vinna men senast blev det galopp och jag är inte helt såld på hästen.

Wäjersten visar stabil och bra stallform och hans 10 Mr Swish vann direkt hos honom. Inget unikt. Hästen var lite trög men ångade på bra och kan säkert vara rappare nu. Daniel tror att så är fallet och det är alltid vågat att gå emot hans hästar.

4 Zodiac Kronos är kapabel men har mycket svårt att få det att fungera. 15 Brida har löpt allt bättre men läget är tufft.

Jag går på en Magnus Träff-häst även här. Hans 11 M.T. Montpelier var gott gåendes då det blev galopp senast. Hästen snubblade till påstår Träff som inte ser oroligt på den detaljen. Allt väl i jobben och hästen duger fint. Kan visa sig bäst här och jag provar med en ny träff på Träff-häst.

Rank: 11-10-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 M.T. Montpelier till oddset  5.00 hos Unibet.

8 Umåker – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

4 Bara Snygg öppnar kvickt men utifrån laddas 8 Brenne Bitti som kan nå tidig tät.


Loppanalys:

8 Brenne Bitti duger gott och nu vankas barfota runt om. Westholms häst öppnar bra och kan kriga åt sig ledningen och glida undan. Stilen senast var långt ifrån bra och trots barfota så litar jag inte på hästens aktion.

4 Bara Snygg är mycket knepig men snabb och kan spetsa. Kapabel men svår gäller i allra högsta grad även 2 Backestjärna. Farlig felfri.

13 Oddsy har löpt bra vid segrarna men det är efter tätkänning tidigt och nu är uppgiften inte så bra.

Mitt drag och spel är 6 Rote Lin som visat mycket fin form och hon visade bra fart efter galopp senast. Sköter hon sig så bör hon kunna duga fint i denna omgivning.

Rank: 6-8-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Rote Lin till oddset  8.00 hos Unibet.

9 Umåker – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3 Regent Zet är mycket snabb och ska laddas säger Luttunen. Sedan får Melander avgöra. Kan bli släpp till 7 Digital Ink eller hinner 1 Selmer I.H. ut framför.


Loppanalys:

7 Digital Ink kämpar på och elvaåringen är inget för mig nu för tiden då det är svårbedömd form och status.

En som däremot visade härliga takter som i fornstora dagar senast var 1 Selmer I.H. Denne vann överlägset i billigare lopp senast men det såg mycket bra ut och Samu är helnöjd. Detta är en topphäst i grunden som nu verkar tillbaka. Riskerar bli över första biten men det borde spricka upp då 3 Regent Zet rusar iväg och jag tror det löser sig. I så fall är det bra chans.

11 Mr Golden Quick har agerat stinglöst men är bra i grunden. Har nu vässats till i ridjobb för att tända till och kunnandet är bra. Ändå svårbedömt.

6 Apollon de Kacy fick en alldeles för tråkig resa senast och kan bättre.

Rank: 1-7-11-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Selmer I.H. till oddset 2.85 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson